Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Karmic Koala 9.10 - Συζητήσεις, Απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διαθέσιμα και τα πακέτα για το kde 4.3.3 για kubuntu. Για όποιον θέλει να αναβαθμίσει μπορεί ας δει τις οδηγίες εδώ

http://www.kubuntu.org/news/kde-4.3.3

ioannis αφού σου έχει δουλέψει στο 9.04 σίγουρα θα σου δουλέψει και σε αυτήν την έκδοση. Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα ρυθμίσεων αφού και το pulseaudio υπάρχει και σε αυτήν την έκδοση. Κάνε ότι ρυθμίσεις είχες κάνει και πριν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 512
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Εγκατέστησα το 9.10 (καθαρή εγκατάσταση) και όλα δούλεψαν τέλεια

εκτος απο ένα μικρό αλλα ενοχλειτικό πρόβλημα. Κάθε λίγο η οθόνη

μαυρίζη σαν να μπαινη σε αδράνια ενώ εχω ριθμείση απο τις επιλογές

ενέργειας σε όλες τις επιλογές, να μην μπαίνη σε αδράνεια ποτέ.

Το παράξενο είναι οτι το κάνει ακόμα και όταν βλέπω μια ταινία.

Φεισικά όταν κουνείσω το ποντίκη, επανέρχεται πάλι η εικόνα,για να

το ξανακάνει μετά από λίγο.

Μπωρεί κάποιος να βοηθείση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διαθέσιμα και τα πακέτα για το kde 4.3.3 για kubuntu. Για όποιον θέλει να αναβαθμίσει μπορεί ας δει τις οδηγίες εδώ

http://www.kubuntu.org/news/kde-4.3.3

ioannis αφού σου έχει δουλέψει στο 9.04 σίγουρα θα σου δουλέψει και σε αυτήν την έκδοση. Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα ρυθμίσεων αφού και το pulseaudio υπάρχει και σε αυτήν την έκδοση. Κάνε ότι ρυθμίσεις είχες κάνει και πριν.

Ευχαριστώ chek2fire.

Στο sound preference στο Output έπρεπε εκεί που λέει connector να υπάρχει η ένδειξη Analog Output, έτσι είμαι o.k. με το sound recorder.

Να ξέρετε ότι τα του ήχου στο 9.10 καμιά σχέση με το 9.04.

Γενικά το 9.10 είναι εξαιρετικό πακέτο. Όλα τα προβλήματα που είχε και βρήκα αρκετά, τα έλυσα από το google.

Εγώ να κάνω άλλη ερώτηση;

Όταν βλέπετε ταινία, με τι πρόγραμμα την βλέπετε;

Εγώ έβαλα το VLC αλλά όταν βλεπω 720p & 1080p

τα παίζει αλλά κάνει γραμμές, φανταστείτε σαν να λέμε ότι παίζει κάποιος ένα game με το vsync απενεργοποιημένο...

PS: Άκυρο αλλά πρώτη φορά ασχολούμαι με linux και μου είπε ένα παιδί να βγάλω τα Ubuntu και να βάλω μια έκδοση

Linux mint η κάπως έτσι, αξίζει;

τα παίζει αλλά κάνει γραμμές, φανταστείτε σαν να λέμε ότι παίζει κάποιος ένα game με το vsync απενεργοποιημένο...

PS: Άκυρο αλλά πρώτη φορά ασχολούμαι με linux και μου είπε ένα παιδί να βγάλω τα Ubuntu και να βάλω μια έκδοση

smplayer, kmplayer, kplayer, mplayer, vlc, totem, kaffeine

To mint είναι μια light έκδοση του ubuntu βασικά.. δεν είναι κάτι διαφορετικό

Αν θέλεις να «αναβαθμιστείς» πρός το πιο "hard" τότε τράβα κατά debian μεριά

Αν και αφού λές ότι είσαι νέος .. μείνε στο ubuntu. Αργότερα βλέπεις..

Λοιπόν, ως newbie με το θέμα, να ζητήσω και γω μια βοήθεια!

Έκανα partition στον δίσκο μου και έκαν τον υπολογιστή μου dual boot. Έβαλα τα ubuntu 9.10. Τις δύο πρώτες φορές αν και καθυστέρησε λίγο να μπει, συνδέθηκα κανονικά και τα χρησιμοποίησα.

Τώρα πάω να φορτώσω τα ubuntu και μου βγαίνει μία μαύρη οθόνη, που γράφει sh: grub> και περιμένει να του δώσω κάποια εντολή. Αν και δοκίμασα διάφορα βασικά που έβγαλα από το μυαλό μου (του τύπου boot, boot system κλπ), η μόνη εντολή που πιάνει είναι το exit, όπου κάνει επανεκκίνηση! Το ξέρω, είμαι παντελώς άσχετος!

Τι να κάνω; Ποια εντολή θα πρέπει να βάλω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!:-)

Δεν εχω να προτεινω καποια λυση στο παραπανω προβλημα, αλλα...

Λες οτι καθυστερουσε να μπει αρχικα. Αυτη η καθυστερηση ειναι μεγαλυτερη του 1 λεπτου που να μην δικαιολογειται με καποιο τροπο (υποθετοντας παντα οτι δεν το εχεις εγκαταστησει σε pc με αργο επεξεργαστη και μνημη κατω του 1GB)?

Αν ναι, και με βαση το προβλημα στον grub που παρουσιαστηκε μετα, σκεφτομαι μηπως εχει καποιο προβλημα το cd εγκαταστασης. Το εγραψες σε χαμηλη ταχυτητα (8x)? Του ειχες κανει εναν md5sum ελεγχο πριν το γραψεις για να βεβαιωθεις οτι κατεβηκε ακεραιο απο τον σερβερ?

Για windows υπαρχει το md5summer απο εδω. Πρεπει ο αριθμος που θα σου δωσει ο παραπανω ελεγχος να ειναι ακριβως ιδιος με αυτον που θα βρεις εδω (αναλογα παντα με το .iso που κατεβασες).

http://releases.ubuntu.com/9.10/MD5SUMS

Ενεργοποίησε την επιλογή που υπάρχει στο πρόγραμμα nvidia settings

Δεν εχω να προτεινω καποια λυση στο παραπανω προβλημα, αλλα...

Λες οτι καθυστερουσε να μπει αρχικα. Αυτη η καθυστερηση ειναι μεγαλυτερη του 1 λεπτου που να μην δικαιολογειται με καποιο τροπο (υποθετοντας παντα οτι δεν το εχεις εγκαταστησει σε pc με αργο επεξεργαστη και μνημη κατω του 1GB)?

Αν ναι, και με βαση το προβλημα στον grub που παρουσιαστηκε μετα, σκεφτομαι μηπως εχει καποιο προβλημα το cd εγκαταστασης. Το εγραψες σε χαμηλη ταχυτητα (8x)? Του ειχες κανει εναν md5sum ελεγχο πριν το γραψεις για να βεβαιωθεις οτι κατεβηκε ακεραιο απο τον σερβερ?

Για windows υπαρχει το md5summer απο εδω. Πρεπει ο αριθμος που θα σου δωσει ο παραπανω ελεγχος να ειναι ακριβως ιδιος με αυτον που θα βρεις εδω (αναλογα παντα με το .iso που κατεβασες).

http://releases.ubuntu.com/9.10/MD5SUMS

Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Το σύστημά μου είναι ένας Core2Duo E6400 (@2.13gHZ) με 2Gb RΑΜ DDR2 στα 533Mhz και σκληρό δίσκο καινούριο WD Caviar Black. Οπότε δεν οφείλεται εκεί η καθυστέρησή μου.

Τα ubuntu τα εγκατέστησα σε ένα partition του δίσκου, μετά τα windows και δεν χρησιμοποίησα κάποιο cd, αλλά έναν installer που βρήκα στο επίσημο site του λειτουργικού που λειτουργεί μέσω των windows (βλ. εδώ).

Λέτε να μην λειτουργεί καλά ο installer? Τι είναι ο "md5sum ελεγχος"?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...