Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Karmic Koala 9.10 - Συζητήσεις, Απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι κλασσικό πρόβλημα. Γίνεται από update σε kernel στα/στο/στην ubuntu. Δυστηχώς για να διορθωθεί το πρόβλημα με την εντολή "sudo update-grub" θα πρέπει να καταφέρεις να bootareis με τον τελευταίο kernel και ο ...14 μάλλον δεν είναι ο τελευταίος...

Όταν είσαι σε κονσόλα και πατάς ΤΑΒ συμπληρώνει ή σου βγάζει επιλογές αν ξέρεις. Πλέον γίνεται και στην κονσόλα του grub...

Άρα όταν φτάσεις στο linux /boot/vml πατάς ταβ για να δεις τι επιλογές έχεις. Το καλύτερο είναι να δοκιμάσεις πρώτα με τον παλιότερο κέρνελ που μάλλον θα είναι ο 2.6.31-14. Αν δουλέψει όλα καλά. Κάνεις και το sudo update-grub2 και ξαναδοκιμάζεις. Αν σου ξαναβγάλει το ίδιο πρόβλημα, τότε προσπαθείς ξανά αλλά αυτή τη φορά χρησιμοποιόντας τον τελευταίο κέρνελ (2.6.31.20 λογικά) και ξανά sudo update-grub2. Τότε λογικά θα φτιάξει. Αλλιώς κάθε φορά.. τις ίδιες εντολές. Πρόσεχε να χρησιμοποιείς ίδιους κέρνελ στις εντολές linux.... και initrd....!

Επίσης.. μπορεί να μην δουλέψει αν έχεις πολλά partitions ή αν έκανες install το wubi σε άλλο φάκελο από το /ubuntu που είναι το default...

Πλζ δοκίμασε τα και πες μου. Έχω το ίδιο πρόβλημα και έτσι λύθηκε.. σχεδόν..

Εδώ έχω ξαναπεί τα ίδια αλλά κανείς δεν με ακούει :Ρ

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3244075#5

---------- Προσθήκη στις 12:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:39 ----------

σε ευχαριστώ πολύ Jastonas...8α προσπαθήσω με αυτές τις εντολές..και αν διορθωθεί το πρόβλημα θα σου πω.:)

---------- Προσθήκη στις 15:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:37 ----------

λοιπον, εδωσα αυτες τισ εντολες αλλα στη δευτερη εντολη μου βγαζει no such disk...

τα ubuntu9.10 τα κατεβασα απο το site τους.οχι μεσω wubi :/ βασικα δε ξερω καν τι ειναι αυτο ..

Βιάστηκα να απαντήσω. Μέσα από windows δεν έκανες install το Ubuntu;

Σου βγάζει no such disk γιατί είναι σε άλλο σκληρό. Γράψε

>fdisk -l

ή

>sudo fdisk -l

και πες μας τι σου βγάζει ακριβώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 512
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

ok..λοιπον τα δοκιμαζω και 8α σου πω.. να σαι καλα!!!!!! :)

---------- Προσθήκη στις 15:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:55 ----------

aa δηλαδη αυτο να το γραψω σε ποιο σημειο;

To fdisk το γράφεις πρώτο πρώτο. Απλά θα σου βγάλει κάτι τέτοιο

>
Disk /dev/sda: 250.1 GB, 250059350016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 30401 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x1160115f

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *           1       30400   244187968+   7  HPFS/NTFS

Βλέπεις που εμένα λέει sda1; Αυτό είναι εύκολο.. αν εσένα έχει 5-6 τέτοια ίσως δυσκολευτούμε :Ρ

λοιπον εβαλα αυτες τις εντολες ..αλλα μου βγαζει command uknown και στις 2 περιπτωσεις sudo fdisk -l και fdisk -l..

καλα τι γινεται ? τα παιξε το PC ? απο windows εκανα install τα ubuntu παντως..

Ρε γμτ.. ξέρει κανείς πως βλέπουμε τα partitions σε αυτή την περίπτωση; Θα ψάξω λίγο και αν βρω κάτι σου λέω..

Βρήκα αυτό. Αν δεν κουράστηκες να κάνεις ριμπουτ δοκίμασε

>cat /boot/grub/device.map

ωραια 8α το δοκιμασω και αυτο αλλα φοβαμαι πως 8α μου βγαλει το ιδιο..

εν τω μεταξυ εκανα προσφατα ενα update ..απο αυτες τις @@@@ επαθε κατι. :/

---------- Προσθήκη στις 17:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:58 ----------

και με αυτην την εντολη μου βγαζει file not found

πφφφ απελπιστηκα...

Πάντως αυτό το πρόβλημα το είχα πάθει πολλές φορές και κάθε φορά απλά έκανα φορμάτ και πάλι από την αρχή. μέχρι που αποφάσισα να δω μήπως λύνεται το πρόβλημα..! Μπράβο στην υπομονή σου.

τελικα δεν υπηρχει καποιος τροπος να λυ8ει το προβλημα ε?

να τα κανω απεγκατασταση? και αν ναι,πως γινεται ?

---------- Προσθήκη στις 23:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:26 ----------

θα βγει και καποια καινυρια εκδοση ubuntu ? αν ειναι να εγκαταστησω αυτα..και να ξηλωσω τα 9.10..

Τα ξηλώνεις πολύ απλά από τα windows κάνοντας uninstall το wubi. Βγαίνει σε λίγο η 10.04. Υπάρχει τώρα σε beta που δεν είναι και τόσο σταθερή αλλά μπορεί και να μην έχεις κανένα πρόβλημα αν την βάλεις. Εγώ αυτήν έχω και μια χαρά εδώ και καιρό.

aa δηλαδη να κατεβασω την beta ε ?? την κατεβαζω κανονικα απο το site ? χρειαζεται να κανω partition ? γιατι στην 9.10 δεν εκανα αλλα ο υπολογιστης μου το κανε μονος του..εχω 2 σκληρουσ ξεχωριστους..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...