Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Karmic Koala 9.10 - Συζητήσεις, Απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα ήθελα να ρωτήσω στα ubuntu 9.10 πως μπορώ να κάνω κατάργηση ενός προγράμματος που έχω εγκαταστήσει ;

Από το ubuntu software center στο κεντρικό μενού

και επίσης οι εφαρμογές τι κατάληξη έχουν όπως στα windows έχουν .exe ?

1) Το ubuntu δεν είναι windows. Άρα φράσεις "όπως στα windows" προσωπικά δεν τις θεωρώ σωστές.

2) Όντας αρχάρια καλύτερα ό,τι χρειάζεσαι να το εγκαθιστάς από το ubuntu software center. Μόνο μερικές χιλιάδες εφαρμογές έχει... Σου φτάνουν για ό,τι μπορεί να χρειαστείς. Δε χρειάζεται να ψάξεις πουθενά. Όλα εκεί είναι. try it.

3) Αντίστοιχα installers για το ubuntu έχουν κατάληξη .deb, αλλά σε καμία περίπτωση δε σου προτείνω να κατεβάζεις από όπου να ΄ναι .deb αρχεία και να τα εγκαθιστάς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 512
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

1) Το ubuntu δεν είναι windows. Άρα φράσεις "όπως στα windows" προσωπικά δεν τις θεωρώ σωστές.

offtopic

Τελικά μάλλον είναι Η ubuntu. Όπως λέμε τα windows... τα παράθυρα... έτσι θα έπρεπε να λέμε και η ubuntu, εννοόντας η φιλοσοφία ubuntu.

/offtopic

Επισκέπτης

Παιδια ζηταω τη βοηθεια σας σε ενα προβλημα που εχω.Τρεχω Ubuntu 9.10 σε ενα compaq c700 και ενω κανω τις συνηθισμενες δραστηριοτητες π.χ. web surfing μου βγαζει μαυρη οθονη και αναβοσβηνει το φωτακι του caps lock.Απ οτι εχω καταλαβει αυτο σημαινει kernel panic.Το μονο που κανω ειναι reset για να ξεκολλησει.Σε τι μπορει να οφειλεται αυτο;Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.

Και σε hardware πρόβλημα μπορεί να οφείλεται... Δώσε περισσότερες πληροφορίες. Μετά από πόση ώρα χρήσης συμβαίνει, τι κάνεις όταν συμβαίνει (ή συμβαίνει τυχαία) κτλ.

Επίσης έχεις το ίδιο πρόβλημα και όταν τρέχεις από live cd ?

Επισκέπτης

Συμβαινει σε ακυρες στιγμες.Δηλαδη μπορει να συμβει και μετα απο πεντε λεπτα χρησης και μετα απο μιση ωρα.Συνηθως εχει αυξημενη θερμοκρασια το cpu οταν γινεται.Παιζει να οφειλεται και σε υπερθερμανση;Οταν συμβαινει κανω reset.Τι αλλο μπορω να κανω;Το reisub δεν το χω δοκιμασει.Θα το κανω και θα γραψω αν δουλεψε οταν ξαναεμφανιστει το προβλημα.

Δεν ξέρω πολλά και ίσως ακουστεί χαζό αλλά να πας σε κονσόλα δοκίμασες με ctrl-alt-f1;

Και αν όχι να πω κάτι πιό τραβηγμένο... να δουλέυεις σε κονσόλα για λίγη ώρα να δεις αν σου κολλήσει εκεί μήπως προλάβεις να δεις τον λόγο.

παιδια...εχω το εξης προβλημα κατα την εκκινηση των ubuntu9.10.. μολις μπαινω στα ubuntu μου εμφανιζεται :

GNU GRUB version 1.97~ beta4

Minimal Bash -like line editing is supported for the firtst word,TAB lists possible command completions.anywhere else TAB lists possible device/file completions.]

sh:grubs>

τι ειναι αυτο ?? και που οφειλεται ? δεν μου το εχει βγαλει ποτε...:/

Δεν έχεις κανένα πρόβλημα με την εκκίνηση του Ubuntu, εφόσον δεν "μπαίνεις" στο ubuntu. Έχεις πρόβλημα με τον boot loader (grub2). Πείραξες κάτι στο δίσκο σου πριν εμφανιστεί το πρόβλημα ή εγκατέστησες κάποιο άλλο OS?

παιδια...εχω το εξης προβλημα κατα την εκκινηση των ubuntu9.10.. μολις μπαινω στα ubuntu μου εμφανιζεται :

GNU GRUB version 1.97~ beta4

Minimal Bash -like line editing is supported for the firtst word,TAB lists possible command completions.anywhere else TAB lists possible device/file completions.]

sh:grubs>

τι ειναι αυτο ?? και που οφειλεται ? δεν μου το εχει βγαλει ποτε...:/

To έχεις εγκαταστήσει μέσω wubi το ubuntu; Αν ναι, εδώ είναι η λύση, αλλά πρέπει να το παραμετροποιήσεις σύμφωνα με το σύστημά σου.

From the prompt you are getting, to get wubi up and running again try the following commands one by one:

sh:grub>set root=(loop0)

sh:grub>linux /boot/vmlinuz-2.6.31-14-generic root=/dev/sda1 loop=/ubuntu/disks/root.disk ro

sh:grub>initrd /boot/initrd.img-2.6.31-14-generic

sh:grub>boot

If that helps wubi to start, open terminal and execute:

sudo update-grub2

That should sort out the sh:grub problem.

Είναι κλασσικό πρόβλημα. Γίνεται από update σε kernel στα/στο/στην ubuntu. Δυστηχώς για να διορθωθεί το πρόβλημα με την εντολή "sudo update-grub" θα πρέπει να καταφέρεις να bootareis με τον τελευταίο kernel και ο ...14 μάλλον δεν είναι ο τελευταίος...

σε ευχαριστώ πολύ Jastonas...8α προσπαθήσω με αυτές τις εντολές..και αν διορθωθεί το πρόβλημα θα σου πω.:)

---------- Προσθήκη στις 15:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:37 ----------

λοιπον, εδωσα αυτες τισ εντολες αλλα στη δευτερη εντολη μου βγαζει no such disk...

τα ubuntu9.10 τα κατεβασα απο το site τους.οχι μεσω wubi :/ βασικα δε ξερω καν τι ειναι αυτο ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...