Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Karmic Koala 9.10 - Συζητήσεις, Απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 512
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Εδω και λιγο καιρο μου εχει εμφανιστει στον Update Manager ενα update στην κατηγορια Backports (libpq5: PostgreSQL C client library).

Θελω καποιος να μου εξηγησει τι θα ενημερωσει αυτο το update και τελικα αν πρεπει να το κατεβασω.

Στο Ubuntu βάζε ολα τα updates μην τα λυπάσαι :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα δεν εγινε τπτ, πάλι τα ίδια. Κάτι το οποίο μου λέει ότι είναι αλλού το πρόβλημα... Γενικά την τελευταία βδομάδα κρασάρει το σύστημα και κάνω αναγκαστικά shutdown/reboot. Μπορώ να δω κάπου από το /var/log τι προκαλεί αυτό το φαινόμενο;

Καλησπέρα παιδιά!

Μόλις εγκτέστησα το ubuntu 9.10 σε ένα Sony Vaio (VGN-s5hp), το οποίο προηγουμένως έτρεχε Linux Mint Gloria (βασισμένο στο ubuntu 9.04). Έχω το εξής πρόβλημα, το οποίο είχα και με το Minτ: Το σύστημα συνδέεται ασύρματα στο τοπικό εσωτερικό δίκτυο του σπιτιού μου, αλλά δεν παίρνει εξωτερική IP, δεν μπορεί δηλαδή να συνδεθεί στο internet. Το πρόβλημα προφανώς προέρχεται από το configuration που έχω στο σπίτι, το οποίο είναι ένα ADSL router συνδεδεμένο με τη θύρα τηλεφώνου, και το οποίο με το ethernet καλώδιο συνδέεται σε ένα άλλο router, το οποίο παρέχει το wireless στο σπίτι. Αυτό έγινε γιατί το ασύρματο δίκτυο του πρώτου router σταμάτησε για κάποιους λόγους να λειτουργεί (δεν ξέρω γιατί), αλλά η παραπάνω συνδεσμολογία δεν μου δημιούργησε προβλήματα σε δύο mac συστήματα kai ena ipod touch, αυτά συνδέονται στο δίκτυο και στο internet κανονικά. Τα linuxakia όμως (Mint kai Ubuntu) δε βγαίναν στο internet. :-(

Προφανώς είναι κάποια χαζορυθμισούλα που χρειάζεται η οποία μου διαφεύγει. Ελπίζω να μη σας σκοτίζω.. Plz οποιος ξέρει ας βοηθήσει!

Ευχαριστώ πολύ :-)

(Έκανα ένα πρόχειρο search, ελπίζω να μην έχει ξανααπαντηθεί...)

Να βαλεις τους dns servers του isp σου

- στις ρυθμισεις του network manager

- απευθειας στο /etc/resolv.conf αν ο nm αρνειται να κανει το παραπανω.

Επισης, σκεψου σοβαρα για wicd.

Να βαλεις τους dns servers του isp σου

- στις ρυθμισεις του network manager

- απευθειας στο /etc/resolv.conf αν ο nm αρνειται να κανει το παραπανω.

Επισης, σκεψου σοβαρα για wicd.

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση! Το wicd το είχα όταν δοκίμαζα kubuntu το οποίο δεν ένιωθε από wireless, και ήταν καλό. Καλή φάση αυτό με τους dns servers, αλλά πού μπορώ να τους βρώ? (είμαι λίγο άσχετος από δίκτυα γενικότερα)

:-)

edit οκ, το βρήκα με googl-αρισμα.. Τhanks

---------- Προσθήκη 13-02-2010 στις 00:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 12-02-2010 στις 18:01 ----------

Σκ@τ@. Δεν το βρήκα. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει παρακαλώ πως θα κάνω το παραπάνω με τους DNS servers, έχοντας μόνο ένα σύστημα που τρέχει linux και δεν συνδέεται στο internet (όπως έγραψα παραπάνω)?

Ευχαριστώ! :-)

Μου έχει εμφανιστεί εδω και καιρό στον update manager ένα update στην κατηγορία Backports και με το όνομα: PostgreSQL C client library.

Θέλω να μου πει κάποιος τι ενημερώνει αυτό το update και τι βοηθάει.

Στο synaptic μπορείς να δεις τις διαφορές που υπάρχουν σε κάθε νέα έκδοση του πακέτου. Ανοίξε το synaptic επέλεξε το πακέτο που σε ενδιαφέρει και πήγαινε στο μενου Πακέτο> λήψη changelog και θα δεις τις διαφορές σε κάθε έκδοση. Ως συνήθως αν είσαι στις stable εκδόσεις οι διαφορές είναι μικρές και έχουν να κάνουν με κάποιο security update.

Δες αν έχεις το pulseaudio και alsabase αν είσαι σε ubuntu. Αν είσαι σε kubuntu και έχεις προβλήματα με τον ήχο βγάλε τελείως το πακέτο pulseaudio και πήγαινε στις ρυθμίσεις και βάλε την κάρτα ήχου σου. Στο kde δεν έχει τις εξαρτήσεις που υπάρχουν στο gnome και μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα.

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση! Το wicd το είχα όταν δοκίμαζα kubuntu το οποίο δεν ένιωθε από wireless, και ήταν καλό. Καλή φάση αυτό με τους dns servers, αλλά πού μπορώ να τους βρώ? (είμαι λίγο άσχετος από δίκτυα γενικότερα)

:-)

edit οκ, το βρήκα με googl-αρισμα.. Τhanks

---------- Προσθήκη 13-02-2010 στις 00:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 12-02-2010 στις 18:01 ----------

Σκ@τ@. Δεν το βρήκα. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει παρακαλώ πως θα κάνω το παραπάνω με τους DNS servers, έχοντας μόνο ένα σύστημα που τρέχει linux και δεν συνδέεται στο internet (όπως έγραψα παραπάνω)?

Ευχαριστώ! :-)

Θα ανοιξεις το /etc/resolv.conf

>sudo gedit /etc/resolv.conf

και θα προσθεσεις τους dns servers του isp σου ετσι (πχ το δικο μου με οτενετ)

>nameserver 195.170.0.1
nameserver 195.170.2.2

και τερμα τα βοηθηματα τυπου nm κλπ. Το βαζεις μια φορα και το εχεις για παντα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Για όσους τους αρέσουν να παρακολουθούν τα διάφορα μαθήματα που γίνονται από τους developer του ubuntu πάνω στο προγραμματισμό βγήκε ένα φοβερό πρόγραμμα το lernid που κάνει αυτή την δουλειά αρκετά πιο εύκολη. Σου παρουσιάζει γενικά ότι συνεδριά υπάρχει, την ημερομηνία της και άμεση συμμετοχή στο κανάλι με ένα εύχρηστο interface. Για εγκατάσταση του μπορείτε να δείτε εδώ

http://www.ubuntugeek.com/lernid-0-6-released.html

αυτή την στιγμή έχει μαθήματα python :D

Για όσους τους αρέσουν να παρακολουθούν τα διάφορα μαθήματα που γίνονται από τους developer του ubuntu πάνω στο προγραμματισμό βγήκε ένα φοβερό πρόγραμμα το lernid που κάνει αυτή την δουλειά αρκετά πιο εύκολη. Σου παρουσιάζει γενικά ότι συνεδριά υπάρχει, την ημερομηνία της και άμεση συμμετοχή στο κανάλι με ένα εύχρηστο interface. Για εγκατάσταση του μπορείτε να δείτε εδώ

http://www.ubuntugeek.com/lernid-0-6-released.html

αυτή την στιγμή έχει μαθήματα python :D

ποιο ειναι το site με αυτά τα μαθηματα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...