Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Karmic Koala 9.10 - Συζητήσεις, Απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για τις επιλογές καλό είναι να κάνεις απεγκατάσταση τους kernel που δεν χρησιμοποιείς και να αφήσεις τουλάχιστον μια σειρά από τον πιο πρόσφατο που δουλεύεις. Με αυτό τον τρόπο θα σου βγούνε και οι καταχωρήσεις από τον grub.

Για την εικόνα έχεις τον κανονικό grub η grub2?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 512
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Πως βλέπω ποιον grub έχω?Πως κάνω απεγκατάσταση τους kernel που δεν θέλω?

Για τους παλιους kernel θα ανοιξεις το synaptic και στο search θα γραψεις linux-image.Εκει θα σου βγουν ολες οι εκδοσεις kernel που ειναι εγκατεστημενοι.Εσυ απλα κρατα την τελευταια εκδοση και βγαλε τους αλλους.Περι grub δεν γνωριζω να σου πω.

Πως κάνω απεγκατάσταση τους kernel που δεν θέλω?

remove kernels you don't need

Πως βλέπω ποιον grub έχω?

Όταν boot-άρεις και σου εμφανίζονται οι επιλογές του grub δες τον τίτλο. Αν έχεις τον grub 2 θα λέει "grub 2 ~ beta 4" ή κάτι τέτοιο.

applications --> ubuntu software center ---> πληκτρολόγησε στο search ---> startup ---> εγκατέστησε τον startup manager

Τρέχεις τον startup manager από system ---> administration και τα ρυθμίζεις όλα από εκεί.

Βγήκαν και πακέτα για την Beta 1 του kde 4.4. Μόνο για τους τολμηρούς.. :D

http://www.kubuntu.org/news/kde-sc-4.4-beta-1

KDE SC 4.4 Beta 1 Packages

Submitted on Tue, 2009-12-15

The first beta of KDE SC 4.4 has packages available in our Beta PPA.

Users of our latest development release, Lucid, can upgrade to the latest packages.

Users of our stable 9.10 release can install it from the Kubuntu Beta PPA.

deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-ppa/beta/ubuntu karmic main

Then do sudo apt-get update then sudo apt-get dist-uprade and sudo apt-get install kubuntu-desktop.

It is strongly recommended that you verify the integrity of these packages by installing the archive's GPG key. You may do this by following the instructions on this page.

Many thanks to Lex for his hard work on these packages.

Εγω παίδες εχω τον grub 1,97 beta!Σε ενα update κατεβασα τον Grub 2 ktlp.Εκανα μετα sudo upgrade grub ή κατι τετοιο(Δεν θυμάμαι καλα την εντολη μολις ξυπνησα!)Μου κανε τα κολπα του εκανα restart χειροκίνητα αλλα παλι τα ιδια!Πως τον κανω τον grub σε 2.0!?

Καλησπέρα! Έχω στο κατεβαστήρι μου το 9.10 και σκέφτηκα (χωρίς λόγο βασικά) να του σβήσω σχεδόν τα πάντα που έχει πάνω του για να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ (αφού παίζει και το ρόλο του πειραματόζωου). Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πώς θα σβήσω τα ήδη προεγκατεστημένα προγράμματα που έχει.Αρκεί το κλασσικό apt-get remove ή θέλει κάτι πιο εξεζητημένο?

Καλησπέρα! Έχω στο κατεβαστήρι μου το 9.10 και σκέφτηκα (χωρίς λόγο βασικά) να του σβήσω σχεδόν τα πάντα που έχει πάνω του για να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ (αφού παίζει και το ρόλο του πειραματόζωου). Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πώς θα σβήσω τα ήδη προεγκατεστημένα προγράμματα που έχει.Αρκεί το κλασσικό apt-get remove ή θέλει κάτι πιο εξεζητημένο?

Για να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ, καλύτερα να στήσεις debian(small cd) ή arch, προσθέτοντας στη βάση ότι χρειάζεσαι, παρά να ξηλώνεις.

Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει ποια παράμετρος πρέπει να ακολουθήσει την modprobe;

Το lspci μου έβγαλε για τον wifi controller

>0c:00.0 network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g (rev 01)

Το όνομα του module που παρέχει υποστήριξη για το συγκεκριμένο hardware. Από ένα στα πεταχτά googling: μάλλον το "b43" είναι.

http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43

https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Driver/b43

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...