Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Karmic Koala 9.10 - Συζητήσεις, Απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

α αυτο πρεπει να ειναι..γιατι οταν ηταν στη μεση δεν τον εκανε..μετα οταν τον εβαλα τερμα οπως στα win το εκανε..

επισης ο firefox καπως σερνεται στην κυλιση παραθυρων...θα τα βρω ομως..τωρα που πηρα μπρος..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 512
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Γειά σας! Πήρα ενα λαπτοπ για την αδερφή μου και της πέρασα αμέσως το ubuntu 9.10. Τα πάντα λειτουργούν άψογα (πήρα επίτηδες με κάρτα γραφικών nvidia για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο) αλλά για κάποιο παράξενο λόγο, όταν θέλει να κλείσει τον υπολογιστή, είτε απο το κουμπί τερματισμού είτε απο το αντίστοιχο εικονίδιο, ο υπολογιστής μπαίνει μάλλον σε sleep mode και η μόνη λύση για τερματισμό είναι το sudo halt. Τι μπορεί να γίνει προκειμένου να κλείνει ο υπολογιστης με τη χρήση του εικονιδίου ή του πλήκτρου? Το λαπτοπ είναι αυτό: http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-Compaq-Presario-CQ60-410SV-VE733EA-B1A.htm

Με ποια καρτα γραφικων και με ποιον driver εισαι?

ati sapphire 4850 512mb ,kai driver 029705 τα τελευταια ψηφια...

παντως να πω και μια κουφη γκρινια..δεν μπορω να κανω το απλο..να βαλω μια συντομευση του κεντρικου partition οπουδηποτε!και αν το κανω στην επιφ εργ. μου βγαζει σπασμενο λινκ και δε λειτουργει! επισης θα ηταν τοοοσο δυσκολο να εβαζαν στο δεξι κλικ δημιουργια συντομευσης?

α και κατι τελευταιο..κατεβασα το kde αλλα αφου εγκατασταθηκε και βλεπω υα προγραμματα του ..δεν ξερω πώς να το ξεκινησω!πώς θα αλλαζω αναμεσα σε κδε γνομε?

επισης πώς βαζεις τις εικονες wallpaper?κανω δεξι κλικ και δεν εχει επιλογη...

Οταν πατας το εν λογω εικονιδιο σου δινει επιλογες για τερματισμο, επανεκκινηση κλπ?

Εχει εγκατεστημενο το gnome-power-manager?

Ναι,έχει αυτές τις επιλογές κανονικά.Επιλέγω τερματισμό και απλά σβήνει η οθόνη. Μόνο με sudo halt κλείνει. Για το gnome-power-manager δυστυχώς δεν ξέρω γιατί δεν έχω τον υπολογιστή αυτή τη στιγμή.Όταν το δώ θα σε ενημερώσω.

Fglrx υποθετω...

Πως τον εβαλες? Συνηθως κατι τετοιο συμβαινει οταν υπαρχει μια ασυμφωνια στις εκδοσεις των fglrx-* πακετων.

Και με αλλους drivers γινεται, αλλα δεν εχω βρει τροπο να το διαγνωσω.

Για κανε ενα

>cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE

και ποσταρε οτι σου βγαλει.

Για τη συντομευση: δεξι κλικ > Create symlink και την μετακινεις οπου θες. Εναλλακτικα

>ln -s /kapoios/fakelos/edo Desktop/Syntomeysi

Για να μπεις στο kde θα βγεις απο το gnome και στην οθονη για login (gdm) θα επιλεξεις το kde απο το μενου Sessions.

Για το τελευταιο δεν θυμαμαι πως γινεται με δεξι κλικ.

"

Για τη συντομευση: δεξι κλικ > Create symlink και την μετακινεις οπου θες. Εναλλακτικα

στον εκκινητη εκει που λεει τοποθεσια πώς βαζω ενα φακελο-το συστημα ρχειων εν προκειμενω-?γιατι τα ανοιγει ολα και ζητα αρχειο..

πώς μπορω ομως να το βαλω στο μενου τοποθεσιες 'η στην πανω μπαρα(πώς τροποποιειται αυτο το μενου??δεν τα εχω καταφερει μεχρι τωρα..ολα τα αλλα τα επιτρεπει..αυτο φαινεται κλειδωμενο..

τωρα μολις το εβαλα στην πανω μπαρα και δεν ανοιγει..γιατι στις τοποθεσιες εχει ολα τα αλλα εκτος απο το κεντρικο παρτιτιον το οποιοι δεν μπαινει πουθενα αλλου εκτος απο τον Υπολογιστη μου?

οπου και να το βαλω συντομευση ή δεν μπαινει ή δεν ανοιγει..

Κανε μια συντομευση που να ανοιγει το / με τον file manager, πχ

>touch myshortcut.desktop

και μετα απλα την ανοιγεις για επεξεργασια με το gedit

>gedit myshortcut.desktop

και προσθετεις αυτα (παραδειγμα με thunar γιατι δεν εχω nautilus)

>[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Name=Open Sesame 
Exec=thunar /
Icon=thunar

στην αναλυση δισκου μου βγαζει τον περισσοτερο δισκο-το linux partition root μου γραφει.. κοκκινο ειναι καλο αυτο?

ευχαριστω για τον κωδικα ..θα το δω..

παιδια..βοηθεια..μου μπαινει αυτοματα στο kde,αλλα δεν κανει root login και ετσι θελω να αλλαξω se gnome απο τη κονσολα..ποια ειναι η εντολη?δεν μπορω να μπω με τιποτα στο συστημα!

Θα κανεις κανονικα logout και θα επιλεξεις το gnome απο εκει που λεει Sessions στην οθονη του login.

Εφοσον εχεις το autologin ενεργο, να προσεχεις οταν σε ρωταει "Do you want to set XYZ as the default session?" (ή κατι τετοιο), γιατι απο εκει και μετα θα σε βαζει μονιμα στο εκαστοτε session χωρις να σε ρωτα.

Root login τι ειναι?

μου βγαζει μονο την logon screen του kde..που δεν δεχεται να μπω σαν root που ειναι και ο λογαριασμος ο μοναδικος που εχω.. νομιζω ουτε απο το logout κανει τιποτα..παλι στην login screeen kde με βγαζει...για αυτο θελω την εντολη απο τηνκονσολα..

Μισο...

Λιγη θεωρια

- Οι σοβαροι login managers, πχ gdm και kdm, δεν επιτρεπουν το login με δικαιωματα root για ευνοητους λογους. Αυτο αλλαζει με μια επιλογη στις ρυθμισεις του εκαστοτε login manager και ειναι κατι σαν χακερια, οπως και το autologin.

- Το ubuntu ΔΕΝ εχει χρηστη root by default.Εχει μονο εναν απλο χρηστη ο οποιος παιρνει δικαιωματα root με το sudo.

H διαφορα μεταξυ απλου χρηστη και root ειναι

>$ id modis
uid=1000(modis) gid=1000(modis) ομάδες=1000(modis),20(dialout),24(cdrom),25(floppy),29(audio),44(video),46(plugdev),111(netdev),112(vboxusers)

$ id root
uid=0(root) gid=0(root) ομάδες=0(root)

Ο root ειναι απλα... o root, ο "κανω τα παντα χωρις κατι να με εμποδιζει" πχ groups.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...