chrissk2 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Κοίτα δοκίμασα να κάνω εγκατάσταση κάποια από τα packages που δίνεις, αλλά έχει ως αποτέλεσμακαι να μην μπορώ να κάνω activate την κάρτα και να μην δουλεύουν σωστά τα γραφικά όταν κουνάω ένα παράθυρο... Μπορεί να κάνω και βλακείες σαν άπυρος στο linux που είμαι, οπότε έχεις την καλοσύνη να με καθοδηγήσεις βήμα βήμα; Δοκιμασε πρωτα αυτο που σου ειπα με το fedora live cd. Αν δεν παιξει αυτο δεν εχει νοημα να συνεχισουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agg3los Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 οι οδηγοι Ατι για linux που ειναι στο σαιτ ειναι καλοι?κανουν δουλεια? καταλαβα για τα 64βιτ....το γνησιο και κανονικο και πληρες ειναι τα 64βιτ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Οι οδηγοι της ati στο site ειναι το αντιστοιχο πακετο που περιεχει την λεξη "fglrx" μεσα του και γενικα τους βαζεις απο το repo της διανομης. Γενικα, ειναι οι μαπα drivers που λεμε τοση ωρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 οι οδηγοι Ατι για linux που ειναι στο σαιτ ειναι καλοι?κανουν δουλεια? Μη βάλεις τίποτα μόνος σου. Δεν έχεις ακόμα τις απαραίτητες γνώσεις. system ---> administration ---> hardware drivers και τους εγκαθιστάς από εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agg3los Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 παιδια σας γράφω απο linux!μονο που πρεπει πρωτα να εγκαταστησω τον οδηγο run ατι και μου λεει δικαιωμα root οτι θελει αλλα δεν μου ζηταει κωδικο αλλα απλα με πεταει εξω!εκνευριστικο και κουφο... μου λετε αν μπορειτε την εντολη να μπαινω σαν root εξαρχης να τελειωνω?τον ειχα διαβασει καπου αλλα δεν ειμαι σιγουρος.. γινεται να θελεις εξελιγμενες γνωσεις για να εκτελεσεις ενα προγραμμα? κατα τα αλλα ομως ολα λειτουργουν καλα...μονο μου φαινεται καπως βαρυ το λειτουργικο..για linux δηλαδη.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Για να βάλεις τους fglrx drivers της ATI που λένε τα παιδιά στα ubuntu πήγαινε και ενεργοποίησε τους restricted drivers, το ίδιο είναι. Αν πας manual όπως πας το πιο πιθανό είναι να μην ξαναδείς γραφικό περιβάλλον! Μετά όμως έχουν ένα bug και παραθέτω τη λύση, εμένα τουλάχιστον δούλεψε: Το πρόβλημα οφείλεται σε ένα script της ATI για εξοικονόμηση ενέργειας. Στο φάκελο /etc/acpi θα βρεις ένα αρχείο της ati (δε θυμάμαι το όνομα του αρχείου, αλλά θα καταλάβεις ποιο είναι μόλις το δεις). Σβήσε το αρχείο ( ή μετακίνησέ το σε άλλο φάκελο) και το πρόβλημα θα διορθωθεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agg3los Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 καλα..τους εβαλα με τον "αυτοματο" τροπο..τωρα πρεπει να βαλω ενδειξη για την τρεχουσα γλωσσα ..τα αυτονοητα που λεγαμε.. παντως θα βαλω να μπαινω σαν ροθτ να τελειωνω.. τωρα φραφω απο win απο αλλο υπολογιστη... παντως ελπιζω να μην βαρυνει το ubuntu ..μη γινει σαν τα win.. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:41 ---------- καλα..τους εβαλα με τον "αυτοματο" τροπο..τωρα πρεπει να βαλω ενδειξη για την τρεχουσα γλωσσα ..τα αυτονοητα που λεγαμε.. παντως θα βαλω να μπαινω σαν ροθτ να τελειωνω.. τωρα φραφω απο win απο αλλο υπολογιστη... παντως ελπιζω να μην βαρυνει το ubuntu ..μη γινει σαν τα win.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 τωρα πρεπει να βαλω ενδειξη για την τρεχουσα γλωσσα Πας τον κερσορα στον πινακα εφαρμογων επανω δεξι κλικ επιλεγεις προσθηκη σου βγαινει μια καρτελα κλικαρεις την ενδειξη γλωσσας πληκτρολογιου πατας προσθηκη και εισαι ετοιμος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 μονο μου φαινεται καπως βαρυ το λειτουργικο..για linux δηλαδη.. Στην εγκατάσταση επέλεξες αυτόματο partitioning ή έφτιαξες manual partitions? Τι εννοείς βαρύ? Είσαι με ext4 FS ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Τελικά ούτε με Fedora 12 δούλεψε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Αφου με radeon εχεις xv, που απ'οτι φαινεται ειναι μεγαλυτερη υποθεση για σενα απο το 3d acceleration, γιατι δεν μενεις με τον radeon? Οπως με την 8.10 και την 9.04, ο fglrx θα στρωσει μετα απο αρκετες εκδοσεις και θα γινει "καλος" ωστε να τα καταφερνει και με τις αλλεςδιαδικασιες οπως ειναι το compositing και το βιντεο μεσα σε αυτο. Η "τελειοποιηση" του fglrx για την 9.04 ηρθε κατα τον Αυγουστο, αρκετους μηνες μετα την εκδοση της 9.04 δηλαδη. Μεχρι τοτε, ο fglrx αλλαζε λιγο λιγο μεχρι να παρει την τελικη μορφη του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Γίνεται να βάλω τότε τους 9.04 να ησυχάσω; Αφού είναι τελειοποιημένοι τότε θα δουλεύει σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Εννοουσα την 9.04 εκδοση του ubuntu, την jaunty δηλαδη. Ο 9.3 fglrx τοτε ηταν απλα συμβατος με τον 2.6.28 του 9.04 και τιποτα παραπανω. Σιγα σιγα, φτασαμε στον Αυγουστο και τον 9.8 που, κατα τα λεγομενα πολλων, ηταν πλεον "καλυτερος" fglrx της σειρας. Μετα βγηκε ο 9.9, που ηταν απλα ειναι συμβατος με τους 2.6.29 και 2.6.30, και μετα, με την ελευση του 9.10 ξαναξεκινησε ο φαυλος αυτος κυκλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agg3los Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 ενταξει !λειτουργω σχεδον αψογα!:-) παιζω και ταινιες,και η ενδειξη γλωσσας..και βιντεακια στο youtube τι αλλο θελω? μετεφερα και τις ρυθμισεις απο το firefox στα windows.. και ειμαι και root!:-) ειμαι ο Βασιλιας του συστηματος!:lol: μονο που στο προγραμμα για ο δισκο μου βγαζει στο διαμερισμα που εχει το linux επιλογη για να ειναι bootable..αφου ομως απο εκει ξεκιναει ,γιατι το λεει? το διαμερισμα νομιζω το εχει σαν extended..ετσι το εβαλα καταλαθος απο οτι φαινεται οταν εβαζα των win primary.. η ουσια ειναι ομως οτι λειτουργει μια χαρα..και ρυθμισα και τον grub οπως θελω...οποτε δεν πειραζω τιποτα..μπορει μονο να κρατησω μια εικονα του linux διαμερισματος οταν το εχω αψογο.. την εγκατασταση την εκανα αυτοματα.. αιντε,χαλαλι του!παιδευεσαι καπως στην αρχη αλλα αξιζει τον κοπο..φοβαμαι οτι γυριζοντας στα win xp θα μου φανουνε πρωτογονα.. Α,και κατι τελευταιο..για realtek ενσωματωμενο ηχο μπορω να βρω οδηγο?γιατι καλα παιζει τωρα αλλα φαινεαι να εχει εναν ανεπαισθητο "θορυβο"... υπαρχει κανας καλος οδηγος γιαυτο? Αντε,καλο μου ταξιδι στον γοητευτικο και ανεξερευνητο ωκεανο του Πιγκουίνου!... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις στον μεγαφωνάκι και αν έχει θόρυβο καλό είναι να κατεβάσεις λίγο την ένταση στο master για να μην ακούγετε αυτό το μπούκομα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.