Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Karmic Koala 9.10 - Συζητήσεις, Απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 512
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Λανθασμένη αντίληψη. Μόνο ο boot loader θα αλλάξει, τα win δεν πειράζονται καθόλου. Επίσης είναι πανεύκολο αν βάλεις ubuntu και κρίνεις ότι δεν το χρειάζεσαι να επαναφέρεις τον loader των win. Άσε που ο grub2 είναι πανέμορφος...

λοιπον..πώς επαναφερουμε τον win boot loader ?θελω παση θυσια να ειναι ασφαλη τα windows γιατι στο υπολογιστη μπαινει και η μανα μου και η αδελφη μου που ουτε καν ξερουν απο linux κλπ.. μην ψαχνομαι μετα..

επισης.. ποσο ευκολα γινεται η μετατροπη του grub loader ?γιατι επρεπε να ψαχνω και να παιδευομαι-με κωδικους sudo κλπ που δεν ηξερα για να βαλω στα gutsy gibbon τοτε linux τον grub να ξεκιναει με σημειωμενα τα win και να βαλω 3-5 δευτερολεπτα καταλληλο χρονο αναμονης.. δεν μπορουσα να τρεχω να επιλεγω καθε φορα τα win πριν ξεκινησουν τα linux..

καταλαβαινετε τι εννοω... ρυθμιζεται με γραφικο περιβαλλον ή πρεπει να παω παλι στο φακελο να κανω τις αλλαγες και μετα να πρεπει να πατησω sudo εντολες για να ηρεμησω..:cry::cry::-D:-)

εδω δυσυχως λεει οτι ειναι τα ιδια και χειροτερα ,,,παλι με εντολες ..καλα δεν μπορει να βελτιωθει το linux ?παλι εντολες?τα win πώς εχουν γραφικο περιβαλλον για τον loader?ελεος..

να το βαλω σε αλλο δισκο γινεται και να επιλεγω το δισκο απο το bios?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον..πώς επαναφερουμε τον win boot loader ?

fdisk /mbr

επισης.. ποσο ευκολα γινεται η μετατροπη του grub loader ?

σε 30". Επίσης υπάρχει ένα προγραμματάκι που λέγεται startup manager. Σου επιτρέπει μέσω UI να αλλάζεις (μεταξύ άλλων) τα:

Grub timeout

Default boot title

Number of kernels in bootloader menu

Enable/disable boot option for memtest86

Enable/disable boot option for “rescue mode”

If the default boot option should be automatically updated

Bootup resolution and color depth

Grub menu colors

Grub menu resolution(Grub2 only)

If Splashy should be loaded from initramfs

γιατι επρεπε να ψαχνω και να παιδευομαι-με κωδικους sudo κλπ που δεν ηξερα για να βαλω στα gutsy gibbon τοτε linux τον grub να ξεκιναει με σημειωμενα τα win και να βαλω 3-5 δευτερολεπτα καταλληλο χρονο αναμονης..

Προφανώς δεν ήξερες πώς να το κάνεις εύκολα και απλά

δεν μπορουσα να τρεχω να επιλεγω καθε φορα τα win πριν ξεκινησουν τα linux..

Κατανοητό. Επίσης είναι το linux

Αυτό είναι άκομψο... Γιατί να το κάνεις? Δεν είναι μεγαλύτερη μανούρα?

σε 30"

οπως λεει το βιντεο ή πιο απλα?αν κανω αλλαγες στο αρχειο που δειχνει..και πατησω save γιατι το δεχεται?ή πρεπει να παλι να πατησω κωδικους...

εδω δυσυχως λεει οτι ειναι τα ιδια και χειροτερα ,,,παλι με εντολες ..καλα δεν μπορει να βελτιωθει το linux ?παλι εντολες?τα win πώς εχουν γραφικο περιβαλλον για τον loader?ελεος..

1) Οι "εντολές" μπορεί να χαλάνε εσένα που έχεις μάθει τα πάντα με UI. Δε σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος και ο ευκολότερος τρόπος, ούτε και ο πιο αποδοτικός. Επίσης δεν είσαι μόνος σου σε αυτό τον κόσμο. υπάρχουν και άλλοι με άλλες προτιμήσεις

2) Αφού σου αρέσουν τόσο πολύ τα win, γιατί μπλέκεις με linux? Επίσης υπάρχει και UI για τον grub (στο αναφέρω πιο πάνω) αλλά δειχνοντας την windows-παιδεία σου, δεν ασχολήθηκες καθόλου να το βρεις.

Δουλεύεις πόσα χρόνια win? Έχεις την απαίτηση με ΜΗΔΕΝ ενασχόληση να μάθεις τόσο καλά και το linux? Μήπως συγκρίνεις έχοντας 2 μέτρα και 2 σταθμά ?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:12 ----------

οπως λεει το βιντεο ή πιο απλα?αν κανω αλλαγες στο αρχειο που δειχνει..και πατησω save γιατι το δεχεται?ή πρεπει να παλι να πατησω κωδικους...

1.png

3.png

Υ.Γ. Δεν είσαι καθόλου ευγενικός...

Υ.Γ. Δεν είσαι καθόλου ευγενικός...

δεν εβρισα κανενα... για TO Linux μιλησα.

ευχαριστω για τις εικονες παρακατω.... το start up manager υπαρχει εξαρχης στο λειτουργικο ή ειναι το προγραμμα που λες απο πανω και πρεπει να μπει επιπλεον? ενταξει αυτο το γραφικο περιβαλλον ειναι αρκετο..τοτε το παιρνω πισω αυτο περι γραφικου περιβαλλοντος και win που ειπα πριν...

δεν ειμαι κατα του linux... για οσο το εβαλα -και θα το ξαναβαλω τωρα- ηταν οντως ελαφρο και γρηγορο και οχι δυσκοιλιο σαν τα win..

απλα εκνευριζομαι οταν κανει καποια αυτονοητα πραγματα για τα win περιπλοκα...

φιλικοτατα παντα... :-):-):-)B)

προτείνω αυτή την άκομψη αλλά ασφαλή μέθοδο, για αρχή

.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:32 ----------

απλα εκνευριζομαι οταν κανει καποια αυτονοητα πραγματα για τα win περιπλοκα...

συζητιέται πολύ στην κοινότητα του Linux ! :mrgreen:

μην στεναχωριέσαι

όλοι εδώ είναι φίλοι !

.

εχω ξαναβαλει ubuntu κανονικα αλλα πειραξα κατι partitions με το acronis και μετα εξαφανιστηκε ο grub και εμπαινε κατευθειαν στα win...

αλλα δεν μπορουσα να αναβαθμισω το linux γιατι ακουσα αυτα που ελεγαν στο νετ οτι να βαλεις τοσο partition για λειτουρικο τοσο για swap κλπ..και η αναβαθμιση μου ελεγε οτι δεν εχει αρκετο χωρο!οποτε δεν την ξαναπαταω..και θα το βαλω τωρα το linux μια και εξω ενα σε ενα 60αρι παρτιτιον..

A, πώς επαναφερουμε τον win loader ?

βεβαια σε μερικους μηνες θα βαλω τα win 7 64 οποτε θα ειμαι πληρης 64bitος!!!!!!!

χιίιιιιιιλια ευχαριστω!!!:-):-):-D:-D:lol:

και μια τελευταια..λεμε τωρα- απορια στην εγκατασταση θυμαμαι τοτε οτι ειχε τικ επιλογη για grub loader..υπαρχει στη νεα εκδοση αυτο? δηλαδη μπορεις να βαλεις το λειτουρφικο χωρις grub ?και τοτε τι γινεται?χρησιμοποιει τον win ή -το πιο πιθανο απο οτι καταλαβα..- φορτωνει μονο linux?

o grub σβηνει τον win loader ?αμα μετα θελω να διαγραψω το linux και σβησω το partition θα επανελθει ο win loader ή θα πρεπει απαραιτητα να κανω fdisk /mbr κλπ ?

δεν ειναι παντως οτι φοβαμαι προσωπικα τις αλλαγες κλπ..αλλα οταν ο υπολογιστης ειναι ο κυριος του σπιτιου δεν μπορεις να παιζεις ετσι ευκολα...

εγω εχω Ατι 4850 ,λετε να εχω προβλημα?

Πάντως εγώ με mint 8 x86 πάλι 6gb βλέπει.

τα χρησιμοποιει κιολας?τοτε ποια διαφορα εχουν τα 64αρια?οτι εκμεταλευονται πληρως ισως τους 64 cpu?

όσο για το πρόβλημα με την 4350, απλά δεν λύνεται...

Τι ακριβως δοκιμασες να κανεις απο το τελευταιο post που ειδα (προχθες νομιζω) ?

τα χρησιμοποιει κιολας?τοτε ποια διαφορα εχουν τα 64αρια?οτι εκμεταλευονται πληρως ισως τους 64 cpu?

οχι δεν πρεπει να το χρησιμοποιησεις διοτι ναι μεν στα 32 bit μπορουν να δουν μεχρι και 64 GB ram αλλα για να το πετυχουν αυτο χρησιμοποιουν διαφορες τεχνικες (PAE, CONFIG_HIGHMEM64G) οι οποιες σε πολλες περιπτωσεις δημιουργουν σοβαρο overhead στο performance του λειτουργικου.

Πρεπει οπωσδηποτε να βαλεις 64bit ωστε και την μνημη να βλεπεις αλλα να εκμεταλευτεις και τα επιπλεον extensions που προσφερει ο compiler αφου οι εφαρμογες θα εχουν γινει compile για επεξεργαστες νεοτερης τεχνολογιας

Κοίτα δοκίμασα να κάνω εγκατάσταση κάποια από τα packages που δίνεις, αλλά έχει ως αποτέλεσμα

και να μην μπορώ να κάνω activate την κάρτα και να μην δουλεύουν σωστά τα γραφικά όταν κουνάω ένα παράθυρο...

Μπορεί να κάνω και βλακείες σαν άπυρος στο linux που είμαι, οπότε έχεις την καλοσύνη

να με καθοδηγήσεις βήμα βήμα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...