lef50 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Αμα το linux ειχε μεγαλυτερο ποσοστο η amd θα ειχε κοψει τον κολο της ετσι?ακου φταιει το ubuntu αντε να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godlike Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Έχω την ατυχία να έχω μια 4870 και να προγραμματίζω σε OpenGL. Το τι workarounds πρέπει να κάνω για να δουλέψει σωστά ορισμένες φορές δεν λέγεται. Αφήστε που γενικά η AMD δεν έχει επαφή με τους developers και δεν δημιουργεί OpenGL extensions, πάντα σε σχέση με την nVidia. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 chrissk, εντελώς άκυρο το post σου για πολλούς λόγους που δεν έχω το χρόνο τώρα να αναφέρω. Έχε κατά νου ότι το free documentation αφορά μόνο σε παμπάλαιες σειρές και φυσικά όχι στις νεότερες γενιές... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:35 ---------- Για να κλεισω να πω οτι εχοντας δοκιμασει τον driver σε ενα παλιο laptop (νομιζω ειχε το r300 chipset), επαιξε τοσο καλα που δεν θα ξανααγορασω nvidia (ολοι οι υπολογιστες μου ειχαν nvidia μεχρι τωρα) Ναι, και μένα το x600 στο laptop παίζει μια χαρά ΤΩΡΑ (με τον free driver φυσικά, out of the box και λόγω του free documentation Που αναφέρεις.). Εδώ και 4 χρόνια από τότε που το έχω όμως, αυτή η ρημαδοκάρτα δεν έπαιξε ποτέ της σωστά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrissk2 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Ολα οσα αναφερθηκαν ειναι σωστα, οντως επρεπε η ati να υποστηριζει καλυτερα τα προιοντα της. Η αποψη μου τελικα ειναι οτι περναμε τις τελευταιες παιδικες ασθενειες στον τομεα αυτον. Μην ξεχνατε οτι πριν 6 μηνες και ο driver της intel ηταν σκατα ενω τωρα ειναι πολυ καλυτερος και σταθεροτερος. Για αυτα που αναφερονται για την nvidia δεν θα συμφωνησω. Η ati πλεον εχει developers που οχι μονο γραφουν στον core open source driver αλλα στελνουν βελτιωσεις και fixes σε ολο το stack πχ xserver. Ας μην ξεχναμε οτι για να εχει καλο user experience δεν αρκει να υπαρχει καλος driver, πρεπει ολα να δουλευουν σωστα. Για το οτι δεν συμμετεχει σε opengl extensions δεν το γνωριζω, σιγουρα η nvidia ηγειται στον τομεα αυτον. Ομως τουλαχιστον στην παρουσα φαση περισσοτερη σημασια εχει να δουλευει σωστα το desktop και λιγοτερο η δημιουργια νεων extensions τουλαχιστον για την χρηση που το θελω εγω. Και τον τομεα αυτον η nvidia δεν εχει προσφερει τιποτα, ενας μονο developer υπαρχει και αυτος ασχολειται μονο με τον core driver Έχε κατά νου ότι το free documentation αφορά μόνο σε παμπάλαιες σειρές και φυσικά όχι στις νεότερες γενιές... Τι εννοεις ; Απο αυτα που εχω διαβασει ολες οι καρτες με εξαιρεση την τελευταια σειρα 5 που μολις κυκλοφορησε υποστηριζονται απο τα docs. Αμα το linux ειχε μεγαλυτερο ποσοστο η amd θα ειχε κοψει τον κολο της ετσι?ακου φταιει το ubuntu αντε να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε. Παρεξηγησες αυτο που ειπα ή απλα δεν το καταλαβες.Αυτη τη στιγμη το ubuntu παιρνει το μεγαλυτερο μερος του hype προσφεροντας σε κωδικα τα λιγοτερα. Το γεγονος οτι δεν εχει τοσο καλους developers οπως πχ η red hat δημιουργει αυτα τα προβληματα που τελικα χαλανε μερικως την εικονα του linux. Αυτο το αναφερω ως καλοπιστη κριτικη, αναγνωριζοντας την προσφορα της διανομης σε αλλους τομεις οπως πχ packaging και ευκολια χρησης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ippo00 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 αυτό είναι και ο λόγος που το ubuntu είναι άθλια διανομή, 0 documentation, αμα κατι δεν δουλεύει τον έχεις πιεί και τα forum αν και πολύπληθη είναι η μόνη σου ελπίδα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 αυτό είναι και ο λόγος που το ubuntu είναι άθλια διανομή Ποιος οτι δεν εχει καλους developers εμ αφου χασανε εσενα. 0 documentation http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859 πλακα μας κανεις? αμα κατι δεν δουλεύει τον έχεις πιεί και τα forum αν και πολύπληθη είναι η μόνη σου ελπίδα Τι εννοεις? μην πας μακρυα εδω στο insomnia δεν νομιζω οτι μενει και τιποτα αλυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 πλακα μας κανεις? δεν έχει άδικο ο παραπάνω χρήστης πληθώρα οδηγιών είναι λάθος, δεν είναι τυχαίο που στο πρόσφατο παρελθόν στο επίσημο φόρουμ του ubuntu η διαχειριστική ομάδα αποφάσισε την διαγραφή κάθε λογαριασμού που προωθεί στους λιγότερο advanced χρήστες «λύσεις» που μπορεί να βλάψουν τις εγκαταστάσεις τους και τα δεδομένα τους. http://ubuntuforums.org/announcement.php?f=333 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Ο παραπανω χρηστης ειπε για 0 τεκμηριωση της διανομης εσυ μιλας για επικινδυνες εντολες που δοθηκαν στο επισημο φορουμ της διανομης απο πιο αρχαρια μελη,μιλαμε για το πιο μαζικο φορουμ linux στον κοσμο ετσι?στο κατω-κατω σβηστηκανε και δοθηκανε οδηγιες, αλλο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 δεν έχει άδικο ο παραπάνω χρήστηςπληθώρα οδηγιών είναι λάθος, δεν είναι τυχαίο που στο πρόσφατο παρελθόν στο επίσημο φόρουμ του ubuntu η διαχειριστική ομάδα αποφάσισε την διαγραφή κάθε λογαριασμού που προωθεί στους λιγότερο advanced χρήστες «λύσεις» που μπορεί να βλάψουν τις εγκαταστάσεις τους και τα δεδομένα τους. Τι σχέση έχει αυτό? Δηλαδή αν αναζητήσεις βοήθεια για άλλο OS σε άλλα forum δε δίνονται λανθασμένες οδηγίες από μέλη που δε γνωρίζουν ή είναι κακόβουλα? Όλες οι βοήθειες που δίνονται στο insomnia είναι σωστές? Καμία μα καμία σχέση με τον λανθασμένο ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει documentation. Τα forums του ubuntu αριθμούν 1 εκ. μέλη. Κάτι άλλο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Πάντως εγώ ρε παιδιά ότι πρόβλημα και να αντιμετώπισα πάντα βρήκα λύση η στο επίσημο doc η μέσα από το ubuntu forum. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agg3los Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 το 64bit αναγνωριζει κανονικα και χρησιμοποιει 6 γιγα πχ?πώς αποδιδει σε σχεση με το απλο και σε συμβατοτητα προγραμματων οδηγων κλπ? μπορω να το βαλω με τον win boot loader dual boot?για να πειραχθουν οσο γινεται λιγοτερο τα win.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 το 64bit αναγνωριζει κανονικα και χρησιμοποιει 6 γιγα πχ? Ναι πώς αποδιδει σε σχεση με το απλο και σε συμβατοτητα προγραμματων οδηγων κλπ? Κανένα πρόβλημα. μπορω να το βαλω με τον win boot loader dual boot? Όχι για να πειραχθουν οσο γινεται λιγοτερο τα win.. Λανθασμένη αντίληψη. Μόνο ο boot loader θα αλλάξει, τα win δεν πειράζονται καθόλου. Επίσης είναι πανεύκολο αν βάλεις ubuntu και κρίνεις ότι δεν το χρειάζεσαι να επαναφέρεις τον loader των win. Άσε που ο grub2 είναι πανέμορφος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Ναι, αναγνωριζει και τα 6GB. Ναι, αποδιδει καλυτερα. Ναι, οι οδηγοι ειναι πληρως 64bitοι μιας και μιλαμε για native linux εφαρμογες. Ναι, τα μονα προβληματα στα 64bit πλεον ειναι το flash και το skype. Οταν λες να τα βαλεις με τον windows bootloader? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Ναι, τα μονα προβληματα στα 64bit πλεον ειναι το flash και το skype. Έχω την εντύπωση ότι το flash δεν είναι πλέον πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hlapatsas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Έχω την εντύπωση ότι το flash δεν είναι πλέον πρόβλημα. Επιβεβαιώνω και εγώ ότι το flash μπήκε στον ίσιο δρόμο πλέον. Το skype τι πρόβλημα έχει;Εμένα μου μπουκώνει τον router και κάνει μόνος του επανεκκινήσεις, χεχ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.