Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Karmic Koala 9.10 - Συζητήσεις, Απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν κατάφερα και έκανα install τους drivers

τώρα είμαι στο ψάξιμο για το πως θα σταματήσω τα κολπάκια που κάνει...

Gi0 αν βρω κάτι θα σε ενημερώσω, αν θες ψάξε για ATI acceleration...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 512
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators

Gi0 αν βρω κάτι θα σε ενημερώσω, αν θες ψάξε για ATI acceleration...

Εlaborate plz,τι εννοεις?Λειτουργουν κανονικα οι καρτες(πχ quake 4) και στα δυο λαπτοπ περα απ τα frames σε fullscreen.

Ας ξεκινησουμε απο τα πολυ πολυ βασικα...

1) Ποια καρτα γραφικων εχεις ακριβως? Μπορει να μην σου χρειαζεται ο fglrx και ο radeon να αρκει για αυτο που εχεις και για αυτο που θες να κανεις, το οποιο αν καταλαβα καλα λεγεται απλα compiz.

2) Με ποιο video output και σε ποιον player εχεις τον αποσυγχρονισμο που λες? Τον εχεις ακομα και με κλειστα τα εφε?

Σε καποιο απο τα δεκαδες post μου σχετικα με τον fglrx εχω πει για 3-4 επιλογες που υπαρχουν για το xorg.conf για τετοιες περιπτωσεις. Επειδη απο τον σταθερο (που εχει ati) δεν εχω προσβαση στο ιντερνετ ωστε να τις ξαναποσταρω, κανε αν θες μια αναζητηση.

Διευκρινησεις:

- Η εκδοση του driver που περιεχεται στο repo ΔΕΝ ακολουθει την ονομασια του driver που βγαζει η ati.

Δηλαδη, η εκδοση 8.660 που εχει ο fglrx του repo ειναι στην πραγματικοτητα ο 9.10 της ati.

http://packages.ubuntu.com/karmic/xorg-driver-fglrx

- Αφου διαλεξες να βαλεις τον driver απο την ati, να εχεις υποψη σου οτι σε καθε update του πυρηνα (πακετο linux-image-*) θα πρεπει να κανεις την διαδικασια απο την αρχη.

---

Το pidgin στελνει την 48*48 εικονα σου στον wlm των windows, ο οποιος για να τη χωρεσει στο 96*96 κουτακι που εχει της κανει bicubic resize. Γιαυτο στους χρηστες wlm φαινεται χαλια. Φυσικα ειναι προβλημα του wlm. Ζητα απο το φιλο σου να μικρυνει το κουτακι του αν θελει να την βλεπει κανονικα.

Παρενθετικό κοινωνικό μήνυμα από linuxovios :

Θέλετε να βοηθήσετε την κοινότητα του linux ? Μην αγοράζετε ΑΤΙ και κάθε φορά που το κάνετε, να στέλνετε και ένα email στην ATI για να εξηγείτε το λόγο. Έτσι πετυχαίνετε τρία πράγματα :

α) Όλα θα παίζουν άψογα στο linux install σας

β) Δεν ταλαιπωρείτε την κοινότητα με χαμένες εργατοώρες ώστε να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε λόγω ATI

γ) Αν στην AMD καταλάβουν ότι χάνουν μεγάλο ποσοστό πωλήσεων λόγω κακής υποστήριξης linux, μπορεί να "τη δουν " αλλιώς.

Ευχαριστώ και συγγνώμη για τη διακοπή.

Από πότε η ζωή του ανθρώπου μετρίετε με εργατοώρες σαν είναι φτιαχμένη μηχανή για να δουλεύει...Νομίζω είναι υπερβολές αυτά με την ati.

• Moderators
Από πότε η ζωή του ανθρώπου μετρίετε με εργατοώρες σαν είναι φτιαχμένη μηχανή για να δουλεύει...Νομίζω είναι υπερβολές αυτά με την ati.

Φυσικα και ειναι υπερβολες το συγκεκριμενο.

Ας ξεκινησουμε απο τα πολυ πολυ βασικα...

1) Ποια καρτα γραφικων εχεις ακριβως? Μπορει να μην σου χρειαζεται ο fglrx και ο radeon να αρκει για αυτο που εχεις και για αυτο που θες να κανεις, το οποιο αν καταλαβα καλα λεγεται απλα compiz.

ATI HD 4350 512MB

2) Με ποιο video output και σε ποιον player εχεις τον αποσυγχρονισμο που λες? Τον εχεις ακομα και με κλειστα τα εφε?

Με όλα τα video outputs και με όλους τους players που δοκίμασα...(Gnome,KM,SM,VLC,Mplayer)

Το pidgin στελνει την 48*48 εικονα σου στον wlm των windows, ο οποιος για να τη χωρεσει στο 96*96 κουτακι που εχει της κανει bicubic resize. Γιαυτο στους χρηστες wlm φαινεται χαλια. Φυσικα ειναι προβλημα του wlm. Ζητα απο το φιλο σου να μικρυνει το κουτακι του αν θελει να την βλεπει κανονικα.

Ok ευχαριστώ!

κατανοητός, chek2fire

ας το πούμε "εθελοντισμό χωρίς σύνορα" ! :mrgreen:

Φυσικα και ειναι υπερβολες το συγκεκριμενο.

υπερβολή ! :mrgreen:

εκπαιδευτική διαδικασία είναι μάλλον το σωστό

καλή όρεξη

.

Λοιπόν όπως είπα, έχω την 4350, παρατήρησα ότι αν κάνω απεγκατάσταση τους drivers,

το Video παίζει άψογα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω compiz...

Ερώτηση, γίνεται να ενεργοποιήσω το compiz χωρίς, να ενεργοποιήσω το FGLRX από το Hardware Drivers;

Παρενθετικό κοινωνικό μήνυμα από linuxovios :

Θέλετε να βοηθήσετε την κοινότητα του linux ? Μην αγοράζετε ΑΤΙ και κάθε φορά που το κάνετε, να στέλνετε και ένα email στην ATI για να εξηγείτε το λόγο. Έτσι πετυχαίνετε τρία πράγματα :

α) Όλα θα παίζουν άψογα στο linux install σας

β) Δεν ταλαιπωρείτε την κοινότητα με χαμένες εργατοώρες ώστε να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε λόγω ATI

γ) Αν στην AMD καταλάβουν ότι χάνουν μεγάλο ποσοστό πωλήσεων λόγω κακής υποστήριξης linux, μπορεί να "τη δουν " αλλιώς.

Ευχαριστώ και συγγνώμη για τη διακοπή.

Σωστός! Εγώ θα το έκανα, απλά δεν ξέρω το e-mail τις ATI, AMD !!!

Στο linux οταν λεμε "το βιντεο παιζει αψογα" εννοουμε οτι παιζει χωρις το παραμικρο προβλημα* εχοντας σαν video output το xv. Εισαι ή μπορεις να κανεις χρηση του xv? Για να το δεις, δωσε σε ενα τερματικο xvinfo.

Αν ΔΕΝ σου βγαλει κατι σαν αυτο, εισαι μια χαρα

>xvinfo 
X-Video Extension version 2.2
screen #0
no adaptors present

Σε οποιοδηποτε αλλο video output περαν του xv, με εξαιρεση παντα το vdpau, το βιντεο δεν παιζει οπως πρεπει, αλλα με καποιο "συμβιβασμο".

Πχ με x11 το κανει με τη βοηθεια του xorg και σε βιντεο με μεγαλη αναλυση (=πανω απο 320*240) ή σε πληρη οθονη η χρηση της cpu παει στα υψη. Ομοιως το gl/gl2 κανει χρηση του opengl προκειμενου να κανει rendering του βιντεο, που ουτε αυτο μας κανει.

Αν λοιπον

- εχεις xv

- εχεις και γραφικο περιβαλλον

εισαι με τον radeon για driver, που η αποδοση του σε 3d, για την καρτα σου και την καρτα μου (3850), ειναι το 1/5 του fglrx. Ψιχουλα, αλλα για ενα compiz αρκει. Αυτο θα το δεις στο glxgears, με τα γραναζια να γυριζουν χωρις κολληματα.

Αν εχεις μονο γραφικο περιβαλλον, εισαι με vesa και δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Εισαι σαν να λεμε με τον generic video driver.

* Προβλημα στην αναπαραγωγη με xv ειναι οι παρακατω περιπτωσεις, ασχετως αν εχεις compiz ή οχι

- flickering στην αναπαραγωγη σε πληρη οθονη

- flickering κατα την αλλαγη μεγεθους του παραθυρου μεσα στο οποιο παιζει το βιντεο

- flickering κατα την μετακινηση του παραπανω παραθυρου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...