Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Karmic Koala 9.10 - Συζητήσεις, Απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 512
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

οκ ευχαριστω πολυ!

βασικα kubuntu θα βαλω,οποτε οτι ερωτησεις μπορω να κανω εδω ή να ψαξω για το θεμα το kubuntu?

καλα θα τα βαλλω και αν υπαρξει προβλημα βλεπουμε. :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο desktop εχω το ALC 885, το οποιο αναγνωριζεται κανονικα απο εποχης debian stable που εχει alsa 1.0.17 και πυρηνα 2.6.26, αρα ειναι λιγο ατοπο να μην αναγνωριζεται απο το ubuntu που εχει alsa 1.0.20 και πυρηνα 2.6.31.

Κοιταξες μηπως το προβλημα ειναι του pulseaudio?

Ποια συσκευη σου λεει οτι εχεις ενεργη το alsamixer πανω αριστερα?

γεια σε όλους!

είπα να δοκιμάσω και εγω τα 9.10 να δω πως πανε και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα

O grub boot loader αμα παω να πατήσω το κάτω arrow για να μπω στο partition Windows XP κολλάει!!!

οτι και να πατήσω μετα εχει μουλαρώσει και δεν πηγαίνει ουτε πανω ουτε κατω ουτε enter

Συνεπως δεν εχω αλλη επιλογή στο grub boot loader απο το να πατήσω το enter για να μπει στο Ubuntu... οποιαδήποτε άλλη κινηση κολλάει

Να προσθέσω πως με Ubuntu 8.10, 8.04 & Fedora 10 δεν ειχα ποτε καποιο προβλημα με το συγκεκριμενο μηχάνημα

Καμια ιδέα παιδες?

εχω αυτο προβλημα

ακολουθησα τα βηματα # Uninstalling GRUB 2 και Installing GRUB 1 απο http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1195275

αλλα πλεον δεν μου βγαζει καθολου το menu του grub και με βαζει απευθεις στο Linux.

εκανα ολα τα βηματα σωστα πιστευς...

κανεις καμια προταση επειδη χρειαζομαι το partition windows

Τι output σου βγαζουν τα παρακατω

>cat /proc/asound/cards
aplay -l
cat /etc/modprobe.d/sound.conf

Επιστρέφει αυτά:

>
cat: /proc/asound/cards: No such file or directory
aplay: device_list:223: no soundcards found...
cat /etc/modprobe.d/sound.conf: No such file or directory

@Dark_Sage

Τι αλλα χαρακτηριστικα εχει το λαπτοπ που αναφερεις παραπανω? Αν εισαι με λιγοτερο απο 512 ram, για να μην πω 1GB, ξεχνα το κανονικο ubuntu και πηγαινε σε xubuntu.

Υπηρχε καποιος λογος να βγαλεις τον grub2? Δοκιμασε να βαλεις το πακετο os-probe και να ξανακανεις

>sudo update-grub

@Daredevil

Εβγαλες οτι ειχε μπει με compile των alsa-*?

Πιστευω θα γλυτωνες περισσοτερο χρονο αν εκανες την εγκατασταση απο την αρχη.

@Dark_Sage

Τι αλλα χαρακτηριστικα εχει το λαπτοπ που αναφερεις παραπανω? Αν εισαι με λιγοτερο απο 512 ram, για να μην πω 1GB, ξεχνα το κανονικο ubuntu και πηγαινε σε xubuntu.

Υπηρχε καποιος λογος να βγαλεις τον grub2? Δοκιμασε να βαλεις το πακετο os-probe και να ξανακανεις

>sudo update-grub

@Daredevil

Εβγαλες οτι ειχε μπει με compile των alsa-*?

Πιστευω θα γλυτωνες περισσοτερο χρονο αν εκανες την εγκατασταση απο την αρχη.

Τα έβγαλα και τα ξανα έκανα Install από το synaptic, έβαλα το =auto στο .conf τίποτα, τώρα παίζει ήχο αλλά μέχρι μία συγκεκριμένη ένταση μετά αλοιώνετε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...