Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Karmic Koala 9.10 - Συζητήσεις, Απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χωρις βοηθεια απο synaptic και αλλα guis, το περνας με ενα απλο

>sudo apt-key add kleidi

Νομιζω οτι το synaptic απο μονο του δεν εχει κατι σχετικο με κλειδια, και το εξτρα gui που θες για αυτο στο παρεχει ο update manager.

Το KPackageKit εννοείς; Το screenshot παραπάνω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 512
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Για να δεις αν εχει το κλειδι ή οχι απλα δωσε ενα:

>sudo apt-get update

και δες αν σου αναφερει κατι.

Επισης δες αυτο το scriptακι που ρυθμιζει μονο του τα κλειδια κλπ.

Η παραπανω εντολη που ειπα ειναι ανεξαρτητη απο kpackagekit, synaptic και λοιπα apt frontends.

Απλα λες στο apt "βαλε στη λιστα σου το kleidi".

Ουτε για ποιο repo ειναι, ουτε που το βρηκες σε ρωταει, αλλα οταν ερθει η ωρα του update δεν θα γκρινιαξει για unsigned πακετα.

Απαραιτητη προυποθεση βεβαια ειναι το kleidi να ειναι αποθηκευμενο τοπικα. Και μπορεις να το αποθηκευσεις τοπικα, κατεβαζοντας το πχ με το wget.

Για να δεις αν εχει το κλειδι ή οχι απλα δωσε ενα:

>sudo apt-get update

και δες αν σου αναφερει κατι.

Επισης δες αυτο το scriptακι που ρυθμιζει μονο του τα κλειδια κλπ.

Σε άλλα λέει Hit και σε άλλα Ign. Το ignore τι σημαίνει ότι δε χρησιμοποιείται το repository ή ότι δε βρήκε κλειδί;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:41 ----------

vMnJudQ

Αλλωστε σου λεει στη σελιδα τι να κανεις. Τρεχεις τις δυο τελευταιες σειρες σε konsole.

Στη σελίδα λέει τι να κάνω. Αλλά εγώ χρησιμοποίησα τη μέθοδο του GUI. Και δε θυμάμαι αν η λίστα, ενώ έκανα import το κλειδί, μεγάλωσε ή έμεινε η ίδια (δεν προστέθηκε κλειδί).

Έχω δώσει screenshot παραπάνω. Αν θες δες!

edit: για να σε διευκολύνω δες το κι εδώ:

keysc.png

Πρεπει να ετο εχεις περασει. Απλα ανοιξε το konsole (Alt+f2->γραφεις konsole και enter), και δωσε ενα

>sudo apt-get update

και δες αν θα σου βγαλει τπτ για κλειδια κλπ. Αν δεν μπορεις να βγαλεις ακρη ανεβασε εδω τα αποτελεσματα της εντολης.

@jim_p: θα το ανεβάσω αργότερα γιατί τώρα δεν προλαβαίνω.

@chek2fire: το βασικό sources.list το έχω σε backup απλά είπα αν έχει κάποιος μια ολοκληρωμένη λίστα να την ανεβάσει οπότε να τη χρησιμοποιήσουμε εμείς που "είμαστε νέοι" στο linux.

Εδώ θα βρεις όλα τα καλούδια: http://theindexer.wordpress.com/2009...-karmic-koala/

Μα για ποιό λόγο έχεις κολήσει με το key. Καταρχήν οι οδηγίες αναβάθμισης που υπάρχουν στο official site του kubuntu σου λένε τι πρέπει ακριβώς να κάνεις για να βάλεις και το key αλλά και για να κάνεις την αναβάθμιση.

Μετά θα σου πρότεινα να ξεχάσεις το kpackagekit και να δουλεύεις με το synaptic. Στο synaptic υπάρχει και επιλογή για προσθήκη key μέσα απο το menu repositories.

Αν σου κολλαει ΚΑΤΑ τη διαρκεια της εγκαταστασης δεν εχει να κανει με την ati.

Μπορει να ειναι κακογραμμενο το δισκακι, μπορει να ειναι προβληματικο το iso (λαθος md5sum), μπορει καπου να σκαλωνει με το δικτυο, μπορει να μην χωραει στο partition που εχεις και δεκαδες αλλα "μπορει".

τελικά κατι άλλο φταίει γιατι και στις 32bit εκδόσεις κολλάει όχι μόνο στην εγκατάσταση αλλα και όταν πάω να φορτώσω μέσω LiveCD ή LiveUSB οποιαδήποτε έκδοση πάω να φορτώσω ακόμα και την 8.04 που παλλιότερα δεν υπήρχε πρόβλημα σε άλλον υπολογιστή που έχω δοκιμάσει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επίσης σε αυτόν τον υπολογιστή έχω είδη εγκατεστημένη την 32 bit Ubuntu 9.10 η οποία φορτώνει και δουλέυει κανονικά. Τι μπορεί και να φταίει και να κολλάνε όλα τα LiveCD και LiveUSB;;;;

δοκίμασε και εγκατάσταση με το alternative iso που είναι σε text mode αλλά αρκετά εύκολο και πάντα ξεπερνάει δυσκολίες εγκατάστασης που εμφανίζονται αρκετές φορές με τα live cd.

τελικά κατι άλλο φταίει γιατι και στις 32bit εκδόσεις κολλάει όχι μόνο στην εγκατάσταση αλλα και όταν πάω να φορτώσω μέσω LiveCD ή LiveUSB οποιαδήποτε έκδοση πάω να φορτώσω ακόμα και την 8.04 που παλλιότερα δεν υπήρχε πρόβλημα σε άλλον υπολογιστή που έχω δοκιμάσει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επίσης σε αυτόν τον υπολογιστή έχω είδη εγκατεστημένη την 32 bit Ubuntu 9.10 η οποία φορτώνει και δουλέυει κανονικά. Τι μπορεί και να φταίει και να κολλάνε όλα τα LiveCD και LiveUSB;;;;

Μηπως το pc σου δεν ειναι για 64bit? Τι επεξεργαστη εχει?

Μηπως λογω του pulseaudio? Μπορει ακομα στο alsamixer να μην εχει οριστει η καρτα σου ως default.

Σε τι DE εισαι?

KDE + GNOME + XFCE4

Εγώ δεν κάνω φυλετικές διακρίσεις στα de 's :lol:

Το pulse audio πήρε πόδι ήδη.. ήχο όμως δεν έχω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...