pusher Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Χωρις βοηθεια απο synaptic και αλλα guis, το περνας με ενα απλο >sudo apt-key add kleidi Νομιζω οτι το synaptic απο μονο του δεν εχει κατι σχετικο με κλειδια, και το εξτρα gui που θες για αυτο στο παρεχει ο update manager. Το KPackageKit εννοείς; Το screenshot παραπάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalis.m Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Για να δεις αν εχει το κλειδι ή οχι απλα δωσε ενα: >sudo apt-get update και δες αν σου αναφερει κατι. Επισης δες αυτο το scriptακι που ρυθμιζει μονο του τα κλειδια κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Η παραπανω εντολη που ειπα ειναι ανεξαρτητη απο kpackagekit, synaptic και λοιπα apt frontends. Απλα λες στο apt "βαλε στη λιστα σου το kleidi". Ουτε για ποιο repo ειναι, ουτε που το βρηκες σε ρωταει, αλλα οταν ερθει η ωρα του update δεν θα γκρινιαξει για unsigned πακετα. Απαραιτητη προυποθεση βεβαια ειναι το kleidi να ειναι αποθηκευμενο τοπικα. Και μπορεις να το αποθηκευσεις τοπικα, κατεβαζοντας το πχ με το wget. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalis.m Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Αλλωστε σου λεει στη σελιδα τι να κανεις. Τρεχεις τις δυο τελευταιες σειρες σε konsole. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Για να δεις αν εχει το κλειδι ή οχι απλα δωσε ενα: >sudo apt-get update και δες αν σου αναφερει κατι. Επισης δες αυτο το scriptακι που ρυθμιζει μονο του τα κλειδια κλπ. Σε άλλα λέει Hit και σε άλλα Ign. Το ignore τι σημαίνει ότι δε χρησιμοποιείται το repository ή ότι δε βρήκε κλειδί; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:41 ---------- Αλλωστε σου λεει στη σελιδα τι να κανεις. Τρεχεις τις δυο τελευταιες σειρες σε konsole. Στη σελίδα λέει τι να κάνω. Αλλά εγώ χρησιμοποίησα τη μέθοδο του GUI. Και δε θυμάμαι αν η λίστα, ενώ έκανα import το κλειδί, μεγάλωσε ή έμεινε η ίδια (δεν προστέθηκε κλειδί). Έχω δώσει screenshot παραπάνω. Αν θες δες! edit: για να σε διευκολύνω δες το κι εδώ: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalis.m Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Πρεπει να ετο εχεις περασει. Απλα ανοιξε το konsole (Alt+f2->γραφεις konsole και enter), και δωσε ενα >sudo apt-get update και δες αν θα σου βγαλει τπτ για κλειδια κλπ. Αν δεν μπορεις να βγαλεις ακρη ανεβασε εδω τα αποτελεσματα της εντολης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 @jim_p: θα το ανεβάσω αργότερα γιατί τώρα δεν προλαβαίνω. @chek2fire: το βασικό sources.list το έχω σε backup απλά είπα αν έχει κάποιος μια ολοκληρωμένη λίστα να την ανεβάσει οπότε να τη χρησιμοποιήσουμε εμείς που "είμαστε νέοι" στο linux. Εδώ θα βρεις όλα τα καλούδια: http://theindexer.wordpress.com/2009...-karmic-koala/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μα για ποιό λόγο έχεις κολήσει με το key. Καταρχήν οι οδηγίες αναβάθμισης που υπάρχουν στο official site του kubuntu σου λένε τι πρέπει ακριβώς να κάνεις για να βάλεις και το key αλλά και για να κάνεις την αναβάθμιση. Μετά θα σου πρότεινα να ξεχάσεις το kpackagekit και να δουλεύεις με το synaptic. Στο synaptic υπάρχει και επιλογή για προσθήκη key μέσα απο το menu repositories. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrissyg Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Αν σου κολλαει ΚΑΤΑ τη διαρκεια της εγκαταστασης δεν εχει να κανει με την ati. Μπορει να ειναι κακογραμμενο το δισκακι, μπορει να ειναι προβληματικο το iso (λαθος md5sum), μπορει καπου να σκαλωνει με το δικτυο, μπορει να μην χωραει στο partition που εχεις και δεκαδες αλλα "μπορει". τελικά κατι άλλο φταίει γιατι και στις 32bit εκδόσεις κολλάει όχι μόνο στην εγκατάσταση αλλα και όταν πάω να φορτώσω μέσω LiveCD ή LiveUSB οποιαδήποτε έκδοση πάω να φορτώσω ακόμα και την 8.04 που παλλιότερα δεν υπήρχε πρόβλημα σε άλλον υπολογιστή που έχω δοκιμάσει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επίσης σε αυτόν τον υπολογιστή έχω είδη εγκατεστημένη την 32 bit Ubuntu 9.10 η οποία φορτώνει και δουλέυει κανονικά. Τι μπορεί και να φταίει και να κολλάνε όλα τα LiveCD και LiveUSB;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 δοκίμασε και εγκατάσταση με το alternative iso που είναι σε text mode αλλά αρκετά εύκολο και πάντα ξεπερνάει δυσκολίες εγκατάστασης που εμφανίζονται αρκετές φορές με τα live cd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mistral Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Γιατί έχω πρόβλημα με τον ήχο; Γνωρίζει κάποιο καλό παιδί να μου πεί; Δεν έχω ήχο ούτε στο youtube - firefox ούτε σε multimedia γενικά thnks! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 @mistral Μηπως λογω του pulseaudio? Μπορει ακομα στο alsamixer να μην εχει οριστει η καρτα σου ως default. Σε τι DE εισαι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Eva's Useful Guide to Ubuntu 9.10 http://www.johannes-eva.net/index.php?page=2009_10_useful_ubuntu_guide_karmic ενδιαφέρων "οδηγός" για το 9.10 . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 τελικά κατι άλλο φταίει γιατι και στις 32bit εκδόσεις κολλάει όχι μόνο στην εγκατάσταση αλλα και όταν πάω να φορτώσω μέσω LiveCD ή LiveUSB οποιαδήποτε έκδοση πάω να φορτώσω ακόμα και την 8.04 που παλλιότερα δεν υπήρχε πρόβλημα σε άλλον υπολογιστή που έχω δοκιμάσει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επίσης σε αυτόν τον υπολογιστή έχω είδη εγκατεστημένη την 32 bit Ubuntu 9.10 η οποία φορτώνει και δουλέυει κανονικά. Τι μπορεί και να φταίει και να κολλάνε όλα τα LiveCD και LiveUSB;;;; Μηπως το pc σου δεν ειναι για 64bit? Τι επεξεργαστη εχει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mistral Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μηπως λογω του pulseaudio? Μπορει ακομα στο alsamixer να μην εχει οριστει η καρτα σου ως default. Σε τι DE εισαι? KDE + GNOME + XFCE4 Εγώ δεν κάνω φυλετικές διακρίσεις στα de 's Το pulse audio πήρε πόδι ήδη.. ήχο όμως δεν έχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.