Προς το περιεχόμενο

Aγορα νεου σκληρου

walkerr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Θελω να παρω εναν εσωτερικο sata2 σκληρο που θα χρησιμοποιηθει ως αποθηκευτικος χωρος. Θα πρεπει να ειναι γρηγορος και ησυχος. Ποιον φτηνο στα 300-500GB μου προτεινετε;

2) Υπαρχει τροπος να ρυθμιστει ενας σκληρος ωστε να σταματαει να γυριζει οταν του πουμε; (οχι φυσικα αυτος που εχει το λειτουργικο).

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Seagate-Sata-Ii-500-Gb-16Mb-7200Rpm-ST3500418AS.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Sata-500Gb-Western-32Mb-Caviar-Black-WD5001AALS.htm

Πόσα διαθέτεις βασικά; Έχεις κάποιο limit στον αποθηκευτικό χώρο ή όσο περισσότερο τόσο καλύτερα;

Δημοσ.

Φιλε μου, οι δισκοι που μου προτεινες ειναι ok για τιμη/χωρητικοτητα.

Καλος ο WD αλλα καποιος φιλος μου ειχε προτεινει τον ιδιο αλλα σε οικολογικο profil (εδω). Η τιμη ειναι περ. ιδια αλλα εχει μονο 5400 rpm. Aυτο σημαινει οτι ειναι αργος?

Δημοσ.

Υιοθετεί την τεχνολογία IntelliPower, κατά την οποία οι στροφές παίζουν από 5400rpm έως 7200rpm, ανάλογα με τη χρήση. Για storage δεν είναι κακός, αλλά είπες γρήγορο.

Επίσης από άποψη κατανάλωσης οι διαφορές είναι αμελητέες, οπότε εγώ προσωπικά θα πήγαινα στον γρήγορο αν ήμουν ανάμεσα σ' έναν γρήγορο κι έναν αργό, αν είχαν μια λογική διαφορά στην τιμή βέβαια.

Δημοσ.

Εαν μπορουν να πανε και 7200 τοτε δεν ειμαστε ok? Θα παει 7200 εφοσον χρειαστει.

Γρηγορο ειπα αλλα δεν ξερω που ακριβως χαρακτηριζεται ο δισκος γρηγορος ή αργος. To cache(32) δεν ειναι δεικτης γρηγοραδας? Το sata2?

Eγω τον δισκο τον θελω για αποθηκευτικο χωρο. Ο σκληρος με το OS θα ειναι ενας VelociRaptor.

Ο δισκος που εβαλα αναφερει οτι εχει μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, χαμηλοτερη θερμοκρασια, περισσοτερο χρονο ζωης, αθορυβη λειτουργια.

Με ενδιαφερει ιδιαιτερα να υπαρχει χαμηλη καταναλωση ενεργειας και αθορυβη λειτουργια. Ειναι αληθεια αμελητεα η διαφορα στη καταναλωση? Τα υπολοιπα ειναι ολα ιδια?

Δημοσ.

Εγώ ακόμα και για storage δεν θα πήγαινα σε green...

7200.12 ή black caviar είναι οι καλύτερες επιλογές...

Δημοσ.

Γιατι δεν θα πηγαινες σε green?

Για το "Power Options - Turn off hard disks", μπορεις να βοηθησεις? Eιναι ασφαλες?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...