pournaras Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Να μας πεις σε ποιο σχολειο πηγαινες και ποιες χρονιες, γιατι πρεπει να ειναι απο τα λιγα (αν οχι μοναδικο) σχολεια.
sugata Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 ακολούθως, η κατάργηση της πρακτικής ενός πράγματος που φαίνεται και είναι ανούσιο (όπως είναι η μαθητική παρέλαση), δε σημαίνει αυτομάτως ότι είναι φασιστική.
washcloud Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Ήμουν σχεδόν σίγουρη πως θα έπαιρνα μία απάντηση σαν κι αυτή.Τουλάχιστον τώρα με τις παρελάσεις ενεργότατες, έχουν μιά καλή ευκαιρία να ξεσκονίσουν τα βιβλία της Ιστορίας τους. Αυτό στα σχολεία. Τι θα γίνει με την υπόλοιπη Ελλάδα όμως;... Θα παρακολουθούμε τα σχετικά αφιερώματα στην τηλεόραση; και μετά τι; Ε, μετά όλο και κάποιος θα έχει γενέθλια εκείνη τη μέρα. Ας γιορτάσουμε αυτό τουλάχιστον ε; (να πω ότι και 'γω ήμουν σίγουρος για ανταπάντηση όπως αυτή; ) Νομίζω πως δεν το βλέπεις πόσο άκυρο είναι, που ενώ μπορεί για 'σενα να λειτουργεί έτσι (ν' ανοίγεις τα βιβλία σου), είσαι μάλλον η εξαίρεση (..το βίντεό "σου", το είδες; ) Το να παρακολουθείς μία ΜΑΘΗΤΙΚΗ παρέλαση, και ΔΗ τηλεοπτικά, πες εσύ αν βλέπεις στην πράξη να συνεισφέρει τπτ παραπάνω (στον μέσο όρο), από ένα μπανιστήρι (οι άρρενες τα θηλυκά, τα δε θηλυκά τί μόδα παίζει εμφανισιακά -δεν εννοώ μόνο τις στολές- και οι μαμάδες να ξεστραβώνονται να εντοπίσουν το βλαστάρι τους για να πάρουν τηλ γειτόνισσες και συγγενολόι "....Τασούλα! Τασούλα!!! ΝΑΤΟΝ! ΤΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙ!!! ΒΑΛΕ ΕΡΤ ΓΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΓΟΡΑ!")... Έχεις μάλλον κολλήσει στις εξής αισθήσεις : α) Η μαθητική παρέλαση από μόνη της διατηρεί/τονίζει το περί ου ο λόγος συναίσθημα (μα δες από μόνη το βίντεο, δεν προκειται για ΑΝΑΒΙΩΣΗ της παρέλασης, υπήρχε και υπάρχει, άρα δε βοηθάει με την ξανθοκεφαλίαση των πιτσιρικάδων. Πώς θα σου φαινόταν btw να υποστηρίξω ας πούμε, βάση παρόμοιας λογικής, "μα αφού κάνουν παρελάσεις και είναι χαϊβάνια, ΦΤΑΙΝΕ οι παρελάσεις;" Άλλα είναι τα αίτια, και απλά δεν ΒΟΗΘΑΝΕ οι παρελάσεις, ως ΒΛΕΠΕΙΣ...Βλέπεις; ) β) Προτείνουμε (όσοι προτείνουμε) την ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ από εορτασμούς/αναδρομές/επιμόρφωση και λοιπά σχετικά. ^Εγώ προσωπικά πάντως, όχι. Λέω απλά πως οι παρελάσεις, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ, δεν βοηθάνε. Έχουν -αν διάβασες την σεντονάρα μου της προηγούμενης σελίδας- ακυρωθεί στις συνειδήσεις, όσον αφορά τον πρωταρχικό τους σκοπό και ουσία. Λογικόν, στις μέρες που ζούμε. Και μόνο με το ΣΤΑΝΙΟ θα μπορέσουν να ξαναπλησιάσουν αυτόν τον αρχικό σκοπό. Προκειμένου λοιπόν να αφηνόμαστε στην ιδέα ότι κάτι ουσιαστικό προσφέρουν, καλύτερα -όσον αφορά τον μαθητόκοσμο- να υπάρχουν συγκεκριμένες σχολικές ημερίδες/εκδηλώσεις ΜΟΝΟ, και να πέφτει το βάρος σε αυτές. Όσο δε τον κόσμο που βασίζει την τόνωση του πατριωτικό του συναισθήματος στους καθοδικούς σωλήνες ή τις LCD screens, ΑΣ φροντίσουν τα (τουλάχιστον κρατικά) κανάλια να καλύπτουν παρόμοιες εκδηλώσεις, όπου οι τηλεθεαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και κάτι πιο ουσιαστικό, όσον αφορά και την εκ των έσω ουσιαστική πρόοδο/απόδοση των απανταχού βλασταριών. *...το τηλεθεαζόμενοι, μου θύμισε κάτι από τις σούπερ ουάου μέρες του εκπληκτικού κι αγαπημένου Γιάννη Ιωάννου btw και μιας και δεν το θεωρώ και καθόλου οφτόπικ :
SweeT_DreamS Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Sweet_Dreams αντιλαμβάνεσαι πως το βίντεο που παρέθεσες ως επιχείρημα υπέρ των προτάσεών σου λειτουργεί ως επιχείρημα κατά τους, έτσι;. Όχι, δεν ισχύει αν σκεφτείς πως τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα αν καταργηθούν οι παρελάσεις. Κι επιτέλους, γιατί στεκόμαστε στον τρόπο αντιμετώπισης των παρελάσεων από τους μαθητές; Αυτό είναι άλλο θέμα και θα ξεφύγουμε αν αναλύσουμε τα αίτια του φαινομένου. Δεν έχει καμία αξία δηλαδή για όλους εμάς τους υπόλοιπους ο εορτασμός των εθνικών επετείων;
afentiko7 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 ακολούθως, η κατάργηση της πρακτικής ενός πράγματος που φαίνεται και είναι ανούσιο (όπως είναι η μαθητική παρέλαση), δε σημαίνει αυτομάτως ότι είναι φασιστική. εσένα σου φαίνεται ανούσιο, δεν ειναι. Είναι καθαρά υποκειμενική η άποψη σου. Τώρα, αν κάποιοι φοβούνται τους διεθυντές και τις μαμάδες και παρελαύνουν με το ζόρι, δε φταίω εγώ. @pournaras, ασφαλίτης είσαι?
slipknot Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Επίσης, τα μαυράκια που ξέρανε τι παίζει, υποθέτω πως κάτι υπάνθρωπα φασιστάκια δε θα ανέχονταν να κρατάνε την Ελληνική σημαία γιατί δεν είναι Έλληνες ε. Αυτή η τιμή πάει στα ξεκωλάκια με τα ψηλοτάκουνα που νομίζουν πως γιορτάζουμε το Όχι στους Μογγόλους εμπόρους κοκαΐνης το 1934. Προφανώς και δε θα κρατήσει σημαία. Το ότι ξέρανε τι παίζει οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι οι ΒΑΡΒΑΡΟΙ θα μάθουν προφανώς την ελληνική ιστορία γιατί η δική τους είναι ανύπαρκτη. Εδώ βέβαια μπαίνει στη μέση ένα ζήτημα τεράστιο και ταξικό. Γιατί οι Αφρικανοί που έχουν λεφτά να μαθαίνουν την ελληνική ιστορία και να ξέρουν τι σημαίνει 28η Οκτωβρίου και αυτοί που δεν έχουν να μην το κάνουν; Κι επιτέλους, γιατί στεκόμαστε στον τρόπο αντιμετώπισης των παρελάσεων από τους μαθητές; Επειδή μιλάμε για μαθητικές παρελάσεις. Αν δεν τις αντιμετωπίζουν σοβαρά οι συμμετέχοντες ποιος θα το κάνει;
washcloud Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Όχι, δεν ισχύει αν σκεφτείς πως τα πράγματα μπορούν γίνουν πολύ χειρότερα αν καταργηθούν οι παρελάσεις. Κι επιτέλους, γιατί στεκόμαστε στον τρόπο αντιμετώπισης των παρελάσεων από τους μαθητές; Αυτό είναι άλλο θέμα και θα ξεφύγουμε αν αναλύσουμε τα αίτια του φαινομένου. Δεν έχει καμία αξία δηλαδή για όλους εμάς τους υπόλοιπους ο εορτασμός των εθνικών επετείων; (σόρι που χώνομαι αλλά) Με τη πρώτη πρόταση, είναι σα να λέμε φτυσ' το -αντί να πούμε βάλε μπεταντίν- γιατί αν τ' αφήσεις έτσι θα είναι πολύ χειρότερα. Διότι αν δεν είναι το θέμα το πως τις αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι μετέχοντες, ξέρεις που καταλήγουμε; Να έχουμε πασαρελάσεις. ...Δε νομίζω ότι κανείς μέχρι τώρα δεν είπε ότι δεν έχει αξία για "σας" (συγκεκριμένα, εγώ μάλιστα τόνισα -με σημείο αναφοράς τον Sellers- καλά κάνετε και τις θέλετε). Και στο κάτω-κάτω, ας γίνει βρ' αδερφέ ένα δημοψήφισμα (δουλειά δεν έχει ο διάολος κτλ), να δούμε πόσος λαός τις θέλει και πόσος όχι. Εγώ νομίζω πως απλά παραθέτουμε ΛΟΓΟΥΣ (όσοι παραθέτουμε), ΓΙΑΤΙ μας φαίνονται άκυρες. * σλιπκνοτ, σταμάτα να παρεμβάλλεσαι και να μου κλέβεις τα points
elven Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Να μας πεις σε ποιο σχολειο πηγαινες και ποιες χρονιες, γιατι πρεπει να ειναι απο τα λιγα (αν οχι μοναδικο) σχολεια. Ίσχυε σε παραστάτες(νομίζω έτσι λέγονται) και στους τυμπανιστές. Βέβαια αν δεν εμφανιζόντουσαν δεν θα γινόταν και τπτ,σε μας υπήρχε η απειλή όποιος δεν έρθει τρώει απουσίες για τη μέρα,ποτέ δεν ίσχυσε πάντως. Επίσης μια φορά είχα τσακωθεί με την γυμνάστρια γιατί δεν ήθελα να μπω πρώτη σειρά,για το τι έγινε δες το 2 Εδώ που τα λέμε οι παρελάσεις προσφέρουν και μερικά ωραία πράγματα στις μεγάλες ηλικίες(λύκειο),ανεκτίμητες στιγμές όπως 1)Να φωνάζει μία τάξη ολόκληρη "(όνομα κοπέλας εδώ) μας είπες πως θα μας πάρεις πίπες και τώρα μας λες πως είναι ακριβές",πριν την παρέλαση 2)Να βάζεις τον φίλο σου πρώτη σειρά κι ας είναι 1.60 3)Να έχεις δει παληκάρι με επίδεσμο στο χέρι,αγκυλωτό σταυρό ζωγραφισμένο στη μεριά της παλάμης να χαιρετά ναζιστικά. Ωραία χρόνια
sugata Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 εσένα σου φαίνεται ανούσιο, δεν ειναι. Είναι καθαρά υποκειμενική η άποψη σου. Τώρα, αν κάποιοι φοβούνται τους διεθυντές και τις μαμάδες και παρελαύνουν με το ζόρι, δε φταίω εγώ. @pournaras, ασφαλίτης είσαι? ε ναι, προσωπική γνώμη είναι. Δεν είπα ότι κρατούσα την απόφαση της ολομέλειας και ήρθα να στην παρουσιάσω. και ξαναλέω, είναι ένας θεσμός που δεν έχει λόγο ύπαρξης. Δεν προσφέρει τίποτα απολύτως, αντιθέτως η τήρηση του παραπέμπει σε "κακές" περιόδους της σύγχρονης Ελλάδας. όσο για το "με το ζόρι", εξ όσων διαβάζω οι προσωπικές εμπειρίες πάλι διαφέρουν. εμείς τρώγαμε και αποβολές αν δεν πηγαίναμε. τέλος πάντων...
SweeT_DreamS Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 (να πω ότι και 'γω ήμουν σίγουρος για ανταπάντηση όπως αυτή; ) Νομίζω πως δεν το βλέπεις πόσο άκυρο είναι, που ενώ μπορεί για 'σενα να λειτουργεί έτσι (ν' ανοίγεις τα βιβλία σου), είσαι μάλλον η εξαίρεση (..το βίντεό "σου", το είδες; ) Το να παρακολουθείς μία ΜΑΘΗΤΙΚΗ παρέλαση, και ΔΗ τηλεοπτικά, πες εσύ αν βλέπεις στην πράξη να συνεισφέρει τπτ παραπάνω (στον μέσο όρο), από ένα μπανιστήρι (οι άρρενες τα θηλυκά, τα δε θηλυκά τί μόδα παίζει εμφανισιακά -δεν εννοώ μόνο τις στολές- και οι μαμάδες να ξεστραβώνονται να εντοπίσουν το βλαστάρι τους για να πάρουν τηλ γειτόνισσες και συγγενολόι "....Τασούλα! Τασούλα!!! ΝΑΤΟΝ! ΤΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙ!!! ΒΑΛΕ ΕΡΤ ΓΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΓΟΡΑ!")... Έχεις μάλλον κολλήσει στις εξής αισθήσεις : α) Η μαθητική παρέλαση από μόνη της διατηρεί/τονίζει το περί ου ο λόγος συναίσθημα (μα δες από μόνη το βίντεο, δεν προκειται για ΑΝΑΒΙΩΣΗ της παρέλασης, υπήρχε και υπάρχει, άρα δε βοηθάει με την ξανθοκεφαλίαση των πιτσιρικάδων. Πώς θα σου φαινόταν btw να υποστηρίξω ας πούμε, βάση παρόμοιας λογικής, "μα αφού κάνουν παρελάσεις και είναι χαϊβάνια, ΦΤΑΙΝΕ οι παρελάσεις;" Άλλα είναι τα αίτια, και απλά δεν ΒΟΗΘΑΝΕ οι παρελάσεις, ως ΒΛΕΠΕΙΣ...Βλέπεις; ) β) Προτείνουμε (όσοι προτείνουμε) την ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ από εορτασμούς/αναδρομές/επιμόρφωση και λοιπά σχετικά. ^Εγώ προσωπικά πάντως, όχι. Λέω απλά πως οι παρελάσεις, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ, δεν βοηθάνε. Έχουν -αν διάβασες την σεντονάρα μου της προηγούμενης σελίδας- ακυρωθεί στις συνειδήσεις, όσον αφορά τον πρωταρχικό τους σκοπό και ουσία. Λογικόν, στις μέρες που ζούμε. Και μόνο με το ΣΤΑΝΙΟ θα μπορέσουν να ξαναπλησιάσουν αυτόν τον αρχικό σκοπό. Προκειμένου λοιπόν να αφηνόμαστε στην ιδέα ότι κάτι ουσιαστικό προσφέρουν, καλύτερα -όσον αφορά τον μαθητόκοσμο- να υπάρχουν συγκεκριμένες σχολικές ημερίδες/εκδηλώσεις ΜΟΝΟ, και να πέφτει το βάρος σε αυτές. Όσο δε τον κόσμο που βασίζει την τόνωση του πατριωτικό του συναισθήματος στους καθοδικούς σωλήνες ή τις LCD screens, ΑΣ φροντίσουν τα (τουλάχιστον κρατικά) κανάλια να καλύπτουν παρόμοιες εκδηλώσεις, όπου οι τηλεθεαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και κάτι πιο ουσιαστικό, όσον αφορά και την εκ των έσω ουσιαστική πρόοδο/απόδοση των απανταχού βλασταριών. Μπανιστήρι οι παρελάσεις; Δεν υπάρχουν -νομίζεις- άτομα που συγκινούνται με την παρέλαση; (όπως πχ η γριούλα σε μία φωτογραφία που παρέθεσες σε προηγούμενο μήνυμά σου/αν εξαιρέσουμε τη δυσαρέσκειά της για το μήκος της φούστας της κοπελιάς). Έχω την εντύπωση πως κοιτάμε το "δέντρο" και χάνουμε το "δάσος". Στην προκειμένη περίπτωση, θα έλεγα πως το "δέντρο" είναι η παντελής έλλειψη εθνογνωσίας από μέρους ορισμένων μαθητών που κάνουν παρέλαση (καθώς και η ενδυματολογική πασαρέλα) και το "δάσος" είναι πως η παρέλαση είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εκείνη τη μέρα για να τιμηθεί η εθνική επέτειος.
afentiko7 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 ας γίνει βρ' αδερφέ ένα δημοψήφισμα (δουλειά δεν έχει ο διάολος κτλ), να δούμε πόσος λαός τις θέλει και πόσος όχι. 87-13 σε δημοσκόπηση. Ποιος ο λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, για να χαρούν οι "εθνικόφρονες" και οι "αντιρατσιστές", αποπροσανατολίζοντας το λαό απ' τα σοβαρά προβλήματα?
SweeT_DreamS Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Επειδή μιλάμε για μαθητικές παρελάσεις. Αν δεν τις αντιμετωπίζουν σοβαρά οι συμμετέχοντες ποιος θα το κάνει; Όλοι οι υπόλοιποι.
washcloud Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Πες μου μια έκφραση της καθημερινής σου ζωής που δεν συνοδεύεται από πειθαρχία. Στη δουλειά σου δεν έχεις πειθαρχία, στο δρόμο όταν οδηγάς? Στο σχολείο αν δεν πειθαρχούσες δεν σε στέλνανε αποβολή? Αν δεν πληρώσεις φόρους, δε θα πας φυλακή? Εδώ μέσα αν αρχίζεις και βρίζεις, δε θα φας μπαν? Ακόμα και η υποχρεωτική "εκδρομή" είναι έκφραση ανελευθερίας. Μπορεί εγώ να χα κανονίσει κοπάνα τις 4 τελευταίες ώρες για καρτ. Η αίσθηση του "απαγορευμένου", του παίζει και να μην μας πιάσουν δε συγκρίνεται με την "ελευθερη ώρα" (όχι τη φυλλάδα) Αν εξαιρέσεις το μίνι-παραλλήρημα (σόρι ρε συ, είμαι φλατ συναισθηματικά αυτή τη στιγμή, μη σου πω είμαι και νιρβάνα, άρα δεν είμαι ούτε προκατειλλημένος μαζί σου, ούτε γενικά φορτωμένος - αλλά περί τέτοιου πρόκειται) του τέλος, έγραψες για παραδείγματα πειθάρχησης. Γιορ πόιντ μπήινγκ; Ντου γιου χεβ ουάν - ορ απλά σου κόλλησε ότι "α ο γουώς είναι κατά της πειθαρχίας"; Αν μιλάμε για το δεύτερο μουχαχα με το "αν" απλά διάβασε όλο το ποστ (εκ του οποίου έκανες αποσπασματικό κουώουτ) καλύτερα. Αν θες δλδ. Kανείς δε σε υποχρεωνε να παρελάσεις. Τουλαχιστον στο σχολείο μου. Και στην τελική ρε σεις το να λες να καταργηθεί κάτι είναι φασιστικό, πως να το κάνουμε, από τη στιγμή που δε σε βάζει κανείς να συμμετέχεις με το ζόρι. ...ποιός ακριβώς (φασίσταρος) σου είπε καμάρι μου ότι ζητάει να καταργηθούν; Έλα πες, και θα τον κάνουμε ρηπόρτ όλοι μαζί. εντιτ : 87-13 σε δημοσκόπηση. Ποιος ο λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, για να χαρούν οι "εθνικόφρονες" και οι "αντιρατσιστές", αποπροσανατολίζοντας το λαό απ' τα σοβαρά προβλήματα? α πες έτσι, και σ' είχα πάρει σοβαρά σοβαρά σήμερα...
slipknot Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Όλοι οι υπόλοιποι. Πώς γίνεται να χαίρεται κάποιος βλέποντας μια μαθητική παρέλαση, ξέροντας ότι ένα μεγάλο μερίδιο των συμμετεχόντων δεν αντιμετωπίζει σοβαρά την όλη κατάσταση; Μάλλον είναι υπερβολικά ρομαντικός. Έστω ότι πήγαινες σε μια θεατρική παράσταση και οι ηθοποιοί δεν αντιμετώπιζαν σοβαρά το έργο τους (ξέχνα τον όποιο χαρακτήρα έχει μια παρέλαση και μια θεατρική παράσταση αντίστοιχα). Εσύ θα τους αντιμετώπιζες σοβαρά; Εγώ ούτε μετά από χρήση ναρκωτικών.
SweeT_DreamS Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Πώς γίνεται να χαίρεται κάποιος βλέποντας μια μαθητική παρέλαση, ξέροντας ότι ένα μεγάλο μερίδιο των συμμετεχόντων δεν αντιμετωπίζει σοβαρά την όλη κατάσταση; Μάλλον είναι υπερβολικά ρομαντικός. Έστω ότι πήγαινες σε μια θεατρική παράσταση και οι ηθοποιοί δεν αντιμετώπιζαν σοβαρά το έργο τους (ξέχνα τον όποιο χαρακτήρα έχει μια παρέλαση και μια θεατρική παράσταση αντίστοιχα). Εσύ θα τους αντιμετώπιζες σοβαρά; Εγώ ούτε μετά από χρήση ναρκωτικών. Τι σε νοιάζει εσένα βρε slipknot αν η Τασούλα στη 2η σειρά δεν αντιμετωπίζει σοβαρά την παρέλαση; Θα καταργήσουμε δηλαδή τις παρελάσεις επειδή η Τασούλα και οι φίλες της φοράνε μίνι φούστα στην παρέλαση; Θα μεγαλώσει η Τασούλα κι ελπίζουμε να καταλάβει την αξία των εορτασμών των εθνικών επετείων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.