sheik Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Αυτο με τα στραγαλια ειναι uber ηλιθιοτητα παντως.
katerina_a_86 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Πω πω εκπαιδευτικοί ε;Τελικά μάλλον στα Παναθήναια οι νέοι βόλτα έκαναν Κατάντια Τι σημασία έχει αν έκαναν βόλτα ή παρέλαση. Το θέμα είναι αν είμαστε υπερ η κατά. Για το αν είναι υπερ του ιδανικού της πατρίδας αυτοί που δεν κατάλαβαν τον παραλληλισμό μου δεν μας είπαν. Μόνο αφορμή να χώσουν ψάχνουν.
elven Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Τι σημασία έχει αν έκαναν βόλτα ή παρέλαση.Το θέμα είναι αν είμαστε υπερ η κατά. Αναφέρομαι στον χρήστη που είπε ότι οι πρώτες μαθητικές παρελάσεις έγιναν στην Πρωσία και ότι στην Ελλάδα τις έφερε ο Μεταξάς προσπαθώντας να τις συνδέσει με χούντες και δικτατορίες,το κείμενο ήταν copy-paste απο το site που έδωσε ο Judas και το χουν γράψει εκπαιδευτικοί,το κείμενο δεν ισχύει γιατί στα Παναθήναια οι έφηβοι έκαναν παρέλαση,το βόλτα είναι ειρωνικό
katerina_a_86 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Αναφέρομαι στον χρήστη που είπε ότι οι πρώτες μαθητικές παρελάσεις έγιναν στην Πρωσία και ότι στην Ελλάδα τις έφερε ο Μεταξάς προσπαθώντας να τις συνδέσει με χούντες και δικτατορίες,το κείμενο ήταν copy-paste απο το site που έδωσε ο Judas και το χουν γράψει εκπαιδευτικοί,το κείμενο δεν ισχύει γιατί στα Παναθήναια οι έφηβοι έκαναν παρέλαση,το βόλτα είναι ειρωνικό Ναι το κατάλαβα, ανεξαρτήτως του τι έκαναν στα Παναθήναια , θέλουμε παρελάσεις?
elven Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Απήντησα στη πρώτη σελίδα,υπέρ του εορτασμού αλλά όχι με παρελάσεις Υπέρ αλλά όχι με παρέλαση
katerina_a_86 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Απήντησα στη πρώτη σελίδα,υπέρ του εορτασμού αλλά όχι με παρελάσεις οκ sorry .
BaLsAmoMenos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Το θεμα δεν ειναι αν ειμαστε υπερ η κατα των παρελασεων αλλα αν οι παρελασεις ωφελουν σε κατι. Γνωμη μου, τιποτα, μηδεν, zero. Για την wannabe επιμορφωτικη γιορτη της προηγουμενης μερας μπορω να πω "ναι σε κατι θα μπορουσε να βοηθησει" αλλα η αληθεια ειναι οτι οι μαθητες την βλεπουν σαν χαζουρα. Για τις παρελασεις δεν μπορω να πω ουτε αυτο.
Sellers Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Μάλιστα. Δεν πολυκατάλαβα τελικά το γιατί είμαστε κατά των παρελάσεων αλλά δεν πειράζει. Είμαστε κατά επειδή μια μεγάλη μερίδα είναι υπέρ? Είμαστε κατά επειδή αυτοί που παρελάυνουν και πολλοί άλλοι που παρακολουθούν δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται, ενώ εμείς που καταλαβαίνουμε δεν το γουστάρουμε αυτό να'ούμε και γενικώς δεν σηκώνουμε και πολλές μύγες στο σπαθί μας? Εθνικιστή δεν με λέω σε καμμία περίπτωση. Πειράζει που χαίρομαι που είμαι ελεύθερος και κάποιοι θυσιάστηκαν για αυτό? Κάποιος ανέφερε να το γιορτάσουμε αλλά όχι με παρέλαση. Αλλά με τί? Τι διαφορά θα είχε αν το γιορτάζαμε για παράδειγμα με ένα πάρτυ που πάλι αρκετοί δεν θα καταλαβαίναν τι γίνεται? Μάλλον είμαστε στην φάση σε επανάσταση να βρισκόμαστε. Τα βλέπω λάθος???
elven Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Μάλιστα. Δεν πολυκατάλαβα τελικά το γιατί είμαστε κατά των παρελάσεων αλλά δεν πειράζει. Είμαστε κατά επειδή μια μεγάλη μερίδα είναι υπέρ? Είμαστε κατά επειδή αυτοί που παρελάυνουν και πολλοί άλλοι που παρακολουθούν δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται, ενώ εμείς που καταλαβαίνουμε δεν το γουστάρουμε αυτό να'ούμε και γενικώς δεν σηκώνουμε και πολλές μύγες στο σπαθί μας? Εθνικιστή δεν με λέω σε καμμία περίπτωση. Πειράζει που χαίρομαι που είμαι ελεύθερος και κάποιοι θυσιάστηκαν για αυτό? Κάποιος ανέφερε να το γιορτάσουμε αλλά όχι με παρέλαση. Αλλά με τί? Τι διαφορά θα είχε αν το γιορτάζαμε για παράδειγμα με ένα πάρτυ που πάλι αρκετοί δεν θα καταλαβαίναν τι γίνεται? Μάλλον είμαστε στην φάση σε επανάσταση να βρισκόμαστε. Τα βλέπω λάθος??? Κατά των μαθηματικών παρελάσεων γιατί δεν βλέπω πως τιμάς αυτούς που αγωνιστηκαν ντυμένος ομοιόμορφα με τους υπόλοιπους σε στρατιωτικό σχηματισμό με βήμα,και άντε στο λύκειο να το δεχτώ αλλά παιδάκια του δημοτικού και του νηπιαγωγείου; Θα μπορούσε να γίνει μια γιορτή,με τραγούδια της εποχής "βάζει ο ντούτσε τη στολή του" κι έτσι,με υλικό απο την εποχή(εφημερίδες,αποσπάσματα ραδιοφώνου,κάποια παράσταση που θα ανεβάσουν τα παιδιά) κλπ κλπ. Και θα μάθουν τι έγινε σε βάθος,και θα ασχοληθούν και λίγο με την τέχνη(ποιήματα,τραγούδια,θέατρο,σκετσάκια) και θα τιμήσουν αυτούς που αγωνίστηκαν,ντυμένα ίδια και μια βόλτα με βήμα για 500 μέτρα δεν μπορώ να καταλάβω σε τι χρησιμεύει ακριβώς,τα στρατά ας παρελάσουν
Praetorianos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Η ευγένεια δεν σχετίζεται με το αν διαφωνείς με τον άλλο, αν σου την σπάει ή αν τον έχεις για χαζο. Άμα είσαι άτομο που γουστάρει να χώνει το κάνει με την παραμικρή ευκαιρία. Δεν νομίζω και πολλοί εδώ μέσα να έχουν πρόβλημα με την ευγένεια μου, αυτό κάτι λέει έ? Δεν ρίχνω rephase, μόνο και μόνο γιατί έχεις όρεξη να παίζεις με τις λέξεις για να πουλάς τρέλα. Όποιος θέλει να καταλάβει κατάλαβε.Ο παραλληλισμός εξυπηρετεί τον σκοπό του και με καλή διάθεση καταλαβαίνει κάποιος τι εννοώ. Ναι εγώ έχω όρεξη να παίζω με τις λέξεις που έχεις κάνει τα ζωώδη ένστικτα, τα κατώτερα, τα ανώτερα, τις βιολογικές ανάγκες, τις κοινωνικές ανάγκες και την πυραμίδα του Maslow ένα ωραίο αχταρμά στο μυαλό σου και μετά περιμένεις να καταλάβει ο καθένας τι υποννοείς. Το μήνυμα σου ήταν ξεκάθαρο, έβαλες την πείνα, την δίψα και την αναπαραγωγή στο ίδιο επίπεδο με το εθνικοπατριωτικό συναίσθημα. Αν τα μπέρδεψες είναι δικό σου πρόβλημα, δεν μπερδεύτηκα μόνο εγώ. Για την ουσία μπορείς να μας πεις τίποτα? Πιστεύεις στο ιδανικό της πατρίδας? Μάλιστα. Δεν πολυκατάλαβα τελικά το γιατί είμαστε κατά των παρελάσεων αλλά δεν πειράζει. Είμαστε κατά επειδή μια μεγάλη μερίδα είναι υπέρ? Είμαστε κατά επειδή αυτοί που παρελάυνουν και πολλοί άλλοι που παρακολουθούν δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται, ενώ εμείς που καταλαβαίνουμε δεν το γουστάρουμε αυτό να'ούμε και γενικώς δεν σηκώνουμε και πολλές μύγες στο σπαθί μας? Εθνικιστή δεν με λέω σε καμμία περίπτωση. Πειράζει που χαίρομαι που είμαι ελεύθερος και κάποιοι θυσιάστηκαν για αυτό? Κάποιος ανέφερε να το γιορτάσουμε αλλά όχι με παρέλαση. Αλλά με τί? Τι διαφορά θα είχε αν το γιορτάζαμε για παράδειγμα με ένα πάρτυ που πάλι αρκετοί δεν θα καταλαβαίναν τι γίνεται? Μάλλον είμαστε στην φάση σε επανάσταση να βρισκόμαστε. Τα βλέπω λάθος??? Προσωπικά είμαι κατά της μαθητικής παρέλασης. Όχι για τίποτα άλλο, απλά γιατί νομίζω ότι δεν έχει νόημα να στήνεις 100 αγελαίους νοματαίους στη σειρά και να προσπαθείς να τους μάθεις να περπατάνε σε μια γραμμή. Σχεδόν κανείς δεν ξέρει γιατί περπατάνε έτσι, ο νους είναι να δούμε τον κώλο της μπροστινής και όχι να κρατήσουμε τη γραμμή μας, γενικά είναι και μια δικαιολογία να χάσουμε μάθημα. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι είμαι κόντρα μόνο και μόνο επειδή κάποιοι είναι υπέρ. Απλώς υπάρχουν πολύ καλύτεροι και κυρίως πολύ πιο σοβαροί τρόποι να εκφράσει κάποιος την ευγνωμοσυνη του σε εθνικούς ήρωες. Για την στρατιωτική παρέλαση δεν έχω πρόβλημα.
Sellers Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 γιατί δεν βλέπω πως τιμάς αυτούς που αγωνιστηκαν ντυμένος ομοιόμορφα με τους υπόλοιπους σε στρατιωτικό σχηματισμό με βήμα,και άντε στο λύκειο να το δεχτώ αλλά παιδάκια του δημοτικού και του νηπιαγωγείου; Εγώ το βλέπω κάπως σαν την ενός λεπτού σιγή. Μια συμβολική πράξη.
elven Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Εγώ το βλέπω κάπως σαν την ενός λεπτού σιγή. Μια συμβολική πράξη. ΟΚ,δλδ θα διαφωνούσες αν ο φόρος τιμής αποδιδόταν με τους τρόπους που ανέφερα πριν; Θα προτιμούσες την παρέλαση απο αυτό; Συγκεκριμένα αυτό που με ενοχλεί είναι για το δημοτικό και λίιιιιιγο για το γυμνάσιο,νταξει το λύκειο
Sellers Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 ΟΚ,δλδ θα διαφωνούσες αν ο φόρος τιμής αποδιδόταν με τους τρόπους που ανέφερα πριν;Θα προτιμούσες την παρέλαση απο αυτό; Συγκεκριμένα αυτό που με ενοχλεί είναι για το δημοτικό και λίιιιιιγο για το γυμνάσιο,νταξει το λύκειο Όχι δεν διαφωνώ. Ίσα ίσα, που κάποια απο αυτά τα πράγματα γίνονται (τουλάχιστον στο δικό μου σχολείο τα έζησα). Όπως αυτό π.χ: Θα μπορούσε να γίνει μια γιορτή,με τραγούδια της εποχής "βάζει ο ντούτσε τη στολή του" κι έτσι,με υλικό απο την εποχή(εφημερίδες,αποσπάσματα ραδιοφώνου,κάποια παράσταση που θα ανεβάσουν τα παιδιά) κλπ κλπ. Διαφωνώ κάθετα όμως με αυτό: Και θα μάθουν τι έγινε σε βάθος,και θα ασχοληθούν και λίγο με την τέχνη(ποιήματα,τραγούδια,θέατρο,σκετσάκια) και θα τιμήσουν αυτούς που αγωνίστηκαν... Όσο γράφει στα @ του ένα παιδί 15 χρονών την παρέλαση, άλλο τόσο θα γράψει και όλο αυτό που περιέγραψες. Και το δικαιολογώ και απόλυτα. Το να ζητάς απο ένα παιδί 15 χρονών να εκτιμήσει έννοιες δεδομένες όπως η ελευθερία που έχουμε, και ότι κάποιοι που δεν γνωρίζει θυσιάστηκαν για αυτόν, είναι σαν να θες να διδάξεις στον βαφτισιμιό μου την εντροπία. Απλά δεν γίνεται. Πρέπει να μεγαλώσει πρώτα. Πάρε και ένα χαμογελάστό smilies μην νομίζεις ότι στα λέω επιθετικά
afentiko7 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Sellers. Και μόνο Sellers. Γιατί το πατριωτικό συναίσθημα δεν είναι αυτοσκοπός, αντίθετα πρέπει να καλλιεργείται σε μια χώρα που δε σε **μάει. Ισα ίσα που είναι. Πατρίδα για μένα είναι οι αναμνήσεις της ζωής σου. Το σπίτι σου, η γειτονιά σου, οι φίλοι σου, η αλάνα, το γήπεδο, το μπαράκι, ο σινεμάς κτλ. Αυτά τα "άψυχα κτήρια" παίρνουν σάρκα και οστά επειδή φιλοξένησαν μέσα τους αγαπημένα τους πρόσωπα. Οταν λοιπόν θα ρθει κάποιος να τα καταλάβει είτε είναι εργολάβος, είτε η πλημμύρα, είτε ο Τούρκος εσύ θα πολεμήσεις. Αν δεν το κάνεις, δε λέγεσαι άνθρωπος. Επιπλέον, καμιά χώρα δε μαμάει κανένα. Σε όλες τις χώρες πληρώνεις φόρους. Στην ΜΒ αν έχεις εισόδημα με εξι μηδενικά πληρώνεις το 45% σε φόρους. Και όλες οι χώρες έχουν τα καλά και τα κακά τους. Γιατί δεν προωθούν την ιστορική γνώση οι παρελάσεις Κάθε άλλο. Δεν ξέρω για παραστάτες και σημαιοφόρους, αλλά εμείς οι υπόλοιποι (και αν κρίνεις από μενα φαντάζεσαι από τι μούτρα απαρτιζόταν το σχολείο μου) ότι χαβαλέ και να κάναμε στις πρόβες και πριν από την παρέλαση, όταν ερχόταν η ώρα βαδίζαμε όπως έπρεπε. Ναι, μετά σκορπιζόμασταν άτακτα αλλά εκείνη την ώρα ξέραμε γιατί κάναμε παρέλαση. Γιατί ιστορία δεν είναι μόνο οι αγώνες του έθνους, αλλά και οι ταξικοί αγώνες και οι εργασιακές κατακτήσεις Προέχουν οι αγώνες της εθνικής ανεξαρτησίας. Πρώτα έπρεπε να διώξουμε τους Γερμανούς και μετά κάναμε αντίσταση στο αστικό καθεστώς. Αν δε φεύγανε οι γερμανοί παπάρια μέντολες θα κάναμε. Και συν τοις άλλοις τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά. Στους εργατοπατέρες πες το που την έχουν καταντήσει έτσι Γιατί δεν αναγνωρίζουν όλοι το έθνος ως κάτι παραπάνω από κατασκευασμένο ιδεολόγημα Οποιαδήποτε κοινωνική επανάσταση και αν κάνεις βάση αυτού θα πορευτείς και για τις ανάγκες του λαού. Ας πούμε ότι επικρατεί κομμουνισμός στην ελλάδα και για τις ανάγκες της εργατικής τάξης, πρέπει να βρεθεί φθηνό πετρέλαιο. Που θα βρούμε? Μα φυσικά στο Αιγαίο Βεβαια η αστική τάξη της Τουρκίας, δε νομίζω να δεχτεί να στο δώσει. Εκεί λοιπόν τι θα κάνεις, εφόσον θες να έχει ο λαός φθηνό πετρέλαιο ? Γιατί ο σταυρός στη σημαία δεν τους εκφράζει. Γιατί δε γουστάρουν Εντάξει, αλλά το να απαγορεύεις ότι δε σου κάνει κέφι, δεν είναι δημοκρατικό. Στη σύγχρονη -δημοκρατική- ελλάντα δεν είναι δυνατόν να εξακολουθεί να υπάρχει ένας απαρχαιωμένος θεσμός που διδάσκει τη στρατιωτική πειθαρχία ολοκληρωτικών καθεστώτων Οι ΗΠΑ δλδ είναι στρατιωτικοκρατικό καθεστώς? Η για να στο πω αλλιώς, όσες χώρες δεν κάνουν μαθητικές παρελάσεις, είναι αντιμιλιταριστικές? Γιατί και τις ΗΠΑ και το Ισραήλ (σύγχρονες δημοκρατικές χώρες, η μια μάλιστα έχει χτίσει και γκέττο τιμώντας τα "δημοκρατικά ιδεώδη") δεν τις λες αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Έχετε αναρωτηθεί ποιες αξίες και ποια πρότυπα συμπεριφοράς εμπνέει στους μικρούς μαθητές μια στρατιωτικού ύφους τελετή με πειθαρχημένο βηματισμό και ομοιόμορφες -κίτς- στολές με τη λογική αυτοί όσοι πηγαίναν στρατό, έπρεπε να γινόντουσαν στρατόκαυλοι. Αυτό δεν ισχύει. Η θητεία δεν σου αλλάζει τη γνώμη για το στρατό προς το καλύτερο, κάθε άλλο. διότι μισούν την τόσο όμορφη διαφορετικότητα και επιδιώκουν την αυτήν την καταστρεπτική ομοιομορφία. Άσπρο πουκαμισάκι, μπλέ παντελονάκι ή φουστίτσα, κατά προτίμηση full length, μην τυχόν και προσβάλλουμε τους σεμνότυφους οικογενειάρχες πατριώτες και τα χρηστά ήθη. Α ναι, all time classic η διαφορετικότητα. Βεβαίως, πως αλλιώς θα θησαυρίζουν οι d&g, diesel ktl. Πως αλλιώς το 16χρονο πλουσιοκόριτσο θα επιβληθεί εις βάρος του μικροαστού κοριτσιού που οι γονείς του δεν έχουν τόσα πολλά να του δώσουν? Πως θα νιώσει "διαφορετική" αν δε φορέσει μάρκα? Και τι να κάνει και το άλλο κορίτσι, που βλέπει ότι δεν είναι τόσο "glamorous"? Γιατί οι ποδιές που καταργούν όλες τις διακρίσεις ανάμεσα σε φύλο, εθνικότητα, κοινωνική τάξη, δε βγάζουν λεφτά για τις benetton. Η διαφορετικοτητα, ένα τσίρκο. Όσοι καταλαβαίνουν ακόμα και ελάχιστα ψυχολογία των μαζών, ξέρουν πόσο γλυκά ηδονικό είναι αυτό το όλοι μαζί ένα- δύο μπάμ ( ήχος ) μπάμ ( ήχος ) προς άτομα αριστερών-α/α πεποιθήσεων. Δε μου λέτε ρε σεις. Σε περίπτωση επαναστασης, ο καθένας δεν πρέπει να έχει το ρόλο του? Ο ΕΛΑΣ δλδ δεν ήταν στράτευμα, τι ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε? Δεν είχε πειθαρχία? Επίσης, το μάζες για να το δούμε καλύτερα. Αμορφη μάζα δεν ήταν και η οκτωβριανή επανάσταση, δεν είχε διαφορετικότητα, αξιοκρατία και "ευελφάλεια" όπως θέλει ο καπιταλισμός. Υποτασσόταν το εγώ στο εμείς, κάτι που δεν συμβαίνει στον καπιταλισμό (ατομικός συνδικαλισμός κλπ) Οι μαθητικές παρελάσεις είναι οι τελετές βράβευσης των «έξυπνων», «όμορφων» και «ψηλών» και ταυτόχρονα η διαδικασία απόρριψης των «υπολοίπων» Ναι, αλλά και το σχολείο αυτό δεν είναι? Επιβραβεύονται οι άριστοι, οι υπόλοιποι τον μπιπ. Αλλά και στα πάρτυ θυμάμαι πάλι οι όμορφοι πιάναμε τις γκόμενες. Και στο μπασκετ πάντα έπαιζα δυάρι και φοβόμουνα να κάνω διεισδυση γιατί υπήρχαν οι ψηλοί. Να τα καταργήσουμε και τα παραπάνω, όπως και τις παρελάσεις. Μην κάνουμε μισές δουλειές Οι παρελάσεις υψώνουν σημαίες ποτισμένες με αίμα μειονοτήτων, εβραίων, μεταναστών, ρομά, «οχληρών», άπλυτων Το μειονότητες να το δεχτώ, αλλά πότε έσφαξαν οι Ελληνες Εβραίους (πέρα από το βραχώρι*), μετανάστες και ρομά. Οχι ατομικά, αλλά συλλογικά ως εθνικός στρατός. Αλλά πάντα, πρέπει να προβάλλεται ο ανύπαρκτος αντισημιτισμός και μετά το τέλος της παρέλασης αφού λιθοβοληθεί από ακραίους συμπατριώτες μας που από τα χέρια τους κρέμεται το μέλλον τούτης εδώ της χώρας, να καίγεται σε σταυρό Πλάκα κάνεις. Σιγά μην τους πάμε και στην Ιερά Εξέταση. Ειναι λανθασμένο να γενικεύεις ένα μεμονωμένο περιστατικό. Και άντε να πάω με τα νερά σου, ότι οι Ελληνες είναι ρατσιστές, αλλά αν διαβάσεις ιστορία των προσφύγων από μικρασία θα διαπιστώσεις πως όταν πήγαιναν σε χωριά στη Δ. μακεδονία τους διωχνανε κακήν κακώς. Το ίδιο συνέβαινε και στις ΗΠΑ. Δες μια αντίστοιχη ταινία του σκορσέζε για τους ιρλανδούς. Αρα, δεν έιναι ρατσιστικό το θέμα. Είναι θέμα "ποιος είσαι συ και απο που ρθες" Οι παρελάσεις βρωμάνε μιλιταρισμό, εθνικισμό και ρατσισμό και πάμε στο δια ταύτα Μιλιταρισμός. Ποιες χώρες μας έρχονται στο μυαλό? Κίνα, Ιράν, Κορέα, Κούβα, Βενεζουέλα. Τι κοινό έχουν αυτές οι χώρες. Είναι αντιαμερικανικές και κάνουν παρελάσεις. Η Κίνα είναι ο εν δυνάμει αντίπαλος των ΗΠΑ (διαβάστε economist περασμένης εβδομάδας αλλά και τον ferguson του harvard). Το Ιράν θέλει να κάνει "κακά" πυρηνικά, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν "καλά" πυρηνικά. Κούβα, Κορέα, Βραζιλία είναι αντικαπιταλιστικές. Τι σημαίνει αυτό? Οτι, δεν μπορούν να τις δανείσουν οι παγκόσμιοι τραπεζίτες και άρα δεν θα πάρουν φράγκα από τους τόκους. Εθνικισμός. Βαφτίζουν εθνικισμό οποιαδήποτε προσπάθεια των λαών για εθνική ανεξαρτησία. Οι Ιρανοί είναι εθνικιστές, οι Παλαιστίνιοι το ίδιο, και οι Νιγηριανοί που θέλουν να διώξουν τη Shell αλλά και οι Σομαλοί είναι τρομοκράτες. Αντ' αυτού διαδηλώσεις όπως στο Ιράν βαφτίζονται "δημοκρατικές" και παρόλο που ο λαός εξέλεξε τον Αχμαντινεζάντ κάνουν λόγο για νοθεία. Για τους λόγους που ειπάμε. Ρατσισμός. Ναι βέβαια, παίζονται πολλά λεφτά. Καταρχήν αν σταματήσει η λαθρομετανάστευση, οι πρώτοι θα στεναχωρηθούν θα ναι οι δουλέμποροι. Επιπλέον στο Αφγανιστάν η GE δεν μπορεί να πουλήσει. Αρα, δεν μπορεί να βγάλει περισσότερα φράγκα. Αρα δεν θα μπορέσει να πάρει δάνειο για να αναπτυχθεί περαιτέρω (τα κέρδη επανεπενδύονται και παίρνει δάνειο με καλύτερους όρους). Οπότε η τράπεζα δε θα βγάλει φράγκο από τα δάνεια. Ποια είναι η λύση? Ας κάνουμε "δημοκρατικό", αντιμιλιταριστικό, αντιεθνικιστικό πόλεμο για δυο λόγους 1) Μπας και κινηθεί η στρατιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ 2)Να δημιουργήσουμε στρατιές μεταναστών στην Ευρώπη για να αγοράσουν τα προϊόντα μας. ΥΓ Αν προσέξατε το αρθρο δε μιλάει για κατάργηση κρατών. Γιατί μετά ποιους θα δανείζουν οι τραπεζίτες? Τον κανένα?
pournaras Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Απήντησα στη πρώτη σελίδα,υπέρ του εορτασμού αλλά όχι με παρελάσεις Ωστε επιμενεις ετσι; Οχι πες μου, τι ειναι αυτο που δεν σου αρεσει; Γιατι θες να μας τα στερησεις; Περα απο την πλακα, θεωρω την εννοια της παρελασης τελειως παρωχημενη, καποιες αλλες εποχες ισως χρειαζοταν για να αναπτερωση του ηθικου, για συσπειρωση του λαου κλπ, αλλα σημερα με την τροπη που εχει παρει η ζωη, πιστευω οτι ειναι το τελευταιο που μας ενδιαφερει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.