teo64x Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Ο Τέο, Κατερίνα, είναι ιδιοφυΐα. Καλά θα κάνεις να μην τον προκαλείς, για να έχεις την τύχη του να μην κάτσει σοβαρά να σου απαντήσει τίποτα για το αναπαραγωγικό -συγγνώμη- πατριωτικό σου συναίσθημα.
katerina_a_86 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Ο Τέο, Κατερίνα, είναι ιδιοφυΐα. Καλά θα κάνεις να μην τον προκαλείς, για να έχεις την τύχη να μην κάτσει σοβαρά να σου απαντήσει τίποτα για το αναπαραγωγικό -συγγνώμη- πατριωτικό σου συναίσθημα. Θα μπορούσα ακόμα και να τον παρακαλέσω να μας διαφωτίσει με την σοφία του.
Höfdingadrapa Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 O ναρκισσισμός και αυτό το ευτελές συναίσθημα του γαμάω και δέρνω δίνει και παίρνει στο ινσόμνια. Οι μισοί βέβαια δε βγαίνετε από το σπίτι γιατί κοκκινίζετε στη πολυκοσμία. Κόσμος και κοσμάκης.
teo64x Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Θα μπορούσα ακόμα και να τον παρακαλέσω να μας διαφωτίσει με την σοφία του. Ώστε κανείς δεν ξέρει, ε; Δεν εκπλήσσομαι.
Lucifer Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Πάντως Κατερίνα, κακά τα ψέματα, αυτό το "ένστικτο ίδιο με της επιβίωσης και αναπαραγωγής" ήταν λίγο διαστημικό.
katerina_a_86 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Ώστε κανείς δεν ξέρει, ε; Δεν εκπλήσσομαι. Η αλήθεια είναι προνόμιο λίγων.
katerina_a_86 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Πάντως Κατερίνα, κακά τα ψέματα, αυτό το "ένστικτο ίδιο με της επιβίωσης και αναπαραγωγής" ήταν λίγο διαστημικό. Διαστημικό για όσους δεν ξέρουν από διάστημα. Δηλαδή δεν κατάλαβα, θα κατατάξουμε το ένστικτο του να ανήκεις σε μια αγέλη στα ανώτερα? Νόμιζα πως βγήκαμε από την ζούγκλα και δεν μας νοιάζει το καλό της αγέλης μας αλλά του είδους μας. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:00 ---------- Τσ, χαλαρώστε ρε. Ξεκαβαλάτε σοβαρά. εσύ τι ρόλο βαράς? τένια μακρή κι έτσι?
Lucifer Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Πατριωτικό συναίσθημα : πρωτόγονο ένστικο αντίστοιχο της πείνας, δίψας και της αναπαραγωγής. Κάνε μια καλή να το εξηγήσεις λίγο αυτό γιατί έχω την εντύπωση πως εκλήφθηκε λάθος.
katerina_a_86 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Κάνε μια καλή να το εξηγήσεις λίγο αυτό γιατί έχω την εντύπωση πως εκλήφθηκε λάθος. Το απάντησα στο προηγούμενο ποστ : Διαστημικό για όσους δεν ξέρουν από διάστημα. Δηλαδή δεν κατάλαβα, θα κατατάξουμε το ένστικτο του να ανήκεις σε μια αγέλη στα ανώτερα? Νόμιζα πως βγήκαμε από την ζούγκλα και δεν μας νοιάζει το καλό της αγέλης μας αλλά του είδους μας.
FarCry Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Πάντως Κατερίνα, κακά τα ψέματα, αυτό το "ένστικτο ίδιο με της επιβίωσης και αναπαραγωγής" ήταν λίγο διαστημικό. :lol::lol::-D:-D:mrgreen::mrgreen:
De@th L0rd Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Είστε υπέρ η κατά του εορτασμού των εθνικών εορτών?Είδα αυτό και νευρίασα. http://www.youtube.com/watch?v=MRr6onFd-jI Γιατί νευρίασες ; Μήπως έχεις τάσεις φασισμού κι εθνικισμού; Πες μου ΕΝΑΝ λόγο για να αισθάνεσαι υπερήφανη που είσαι πολίτης αυτής της χώρας. Και πριν απαντήσεις σκέψου την καθημερινότητά σου στα λεωφορεία. Άσε χρυσούς αιώνες,βενιζέλους Κολοκοτρωνέους κτλ. ΣΗΜΕΡΑ τι γίνεται; Εμένα προσωπικά στα @@ μου η σημαία γιατί πρώτον είναι κακόγουστη,δεύτερον έχει μέσα σταυρό, τρίτον το έθνος που αντιπροσωπεύει είναι εν έτη 2009 ένα μάτσο ΣΚΑΤΑ.Πάντα προσωπικές απόψεις.
djskoufos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Οι μαθητικές παρελάσεις ήταν μια επινόηση του Φρειδερίκου της Πρωσίας, όταν ήταν υπό διαμόρφωση τα εθνικά κράτη, που αποθεώθηκαν στη χιτλερική Γερμανία και οι οποίες καθιερώθηκαν στην Ελλάδα επί Μεταξά ο οποίος είχε γοητευθεί από την πειθαρχημένη και ομογενοποιημένη νεολαία του χίτλερ και ήταν εθνικό πρόταγμα της δικτατορίας του. Την παλιά τους «αίγλη» αναστήλωσε το 1967 η δικτατορία του Παπαδόπουλου. Σήμερα το ελλάντα αποτελεί την μόνη χώρα στην ευρώπη που πραγματοποιούνται μαθητικές παρελάσεις. Στη σύγχρονη -δημοκρατική- ελλάντα δεν είναι δυνατόν να εξακολουθεί να υπάρχει ένας απαρχαιωμένος θεσμός που διδάσκει τη στρατιωτική πειθαρχία ολοκληρωτικών καθεστώτων. Έχετε αναρωτηθεί ποιες αξίες και ποια πρότυπα συμπεριφοράς εμπνέει στους μικρούς μαθητές μια στρατιωτικού ύφους τελετή με πειθαρχημένο βηματισμό και ομοιόμορφες -κίτς- στολές; Κατά λοιπόν των μαθητικών παρελάσεων διότι μισούν την τόσο όμορφη διαφορετικότητα και επιδιώκουν την αυτήν την καταστρεπτική ομοιομορφία. Άσπρο πουκαμισάκι, μπλέ παντελονάκι ή φουστίτσα, κατά προτίμηση full length, μην τυχόν και προσβάλλουμε τους σεμνότυφους οικογενειάρχες πατριώτες και τα χρηστά ήθη. Οι μαθητικές παρελάσεις είναι ένας προθάλαμος για τις στρατιωτικές μονάδες και μία προδιάθεση για την στρατιωτική πειθαρχία. Ένα- δύο, ένα- δύο, ένα δύο, φάπα επειδή σου φεύγει το πόδι στο δύο, ένα- δύο, ένα- δύο. Και όσο πιό δυνατά χτυπάμε το πόδι, τόσο μεγαλύτερο το μπράβο και ο έπαινος εις βάρος των άλλων. Όσοι καταλαβαίνουν ακόμα και ελάχιστα ψυχολογία των μαζών, ξέρουν πόσο γλυκά ηδονικό είναι αυτό το όλοι μαζί ένα- δύο μπάμ ( ήχος ) μπάμ ( ήχος ). Όλοι μαζί μια ομάδα συνεκτική, απόλυτα πειθαρχημένη, απόλυτα ομοιόμορφη, στραβοκοιτάμε αυτόν που δεν χτυπάει τα πόδια του στο ρυθμό. Οι μαθητικές παρελάσεις είναι οι τελετές βράβευσης των «έξυπνων», «όμορφων» και «ψηλών» και ταυτόχρονα η διαδικασία απόρριψης των «υπολοίπων». Ακόμα θυμάμαι πόσο είχα στεναχωριόμουν και πόσο άσχημα ένιωθα επειδή ήμουν πάντα σχεδόν τελευταίος στις παρελάσεις στο δημοτικό.. Και δυστυχώς πιάνω τον εαυτό μου να κοιτάει υπεροπτικά το παιδί που ήταν από πίσω μου. Ε όχι αγαπητοί μου. Δεν θέλω να βάλω κανένα παιδί σε αυτό το άθλιο τρυπάκι. Το πώς τιμάει κάποιος το εθνικό του σύμβολο, μια σημαία, δεν έχει σχέση με την επίδοση αυτού ή εκείνου του μαθητή, αλλά με την κατανόηση της ουσίας κάθε εθνικής επετείου. Οι παρελάσεις υψώνουν σημαίες ποτισμένες με αίμα μειονοτήτων, εβραίων, μεταναστών, ρομά, «οχληρών», άπλυτων. Αλλά είναι το σύμβολο της ένδοξης πατρίδας μας. Οι σοβινιστικοί συνειρμοί δίνουν ρεσιτάλ παράνοιας. Οποιοσδήποτε αλλοδαπός μαθητής έχει εμφανίσει αξιέπαινη αρίστευση, δεν επιτρέπεται να κρατήσει την σημαία, και μετά το τέλος της παρέλασης αφού λιθοβοληθεί από ακραίους συμπατριώτες μας που από τα χέρια τους κρέμεται το μέλλον τούτης εδώ της χώρας, να καίγεται σε σταυρό. Φαίνεται πως η ελλάντα σήμερα μπορεί να μην είναι υπερήφανη για τα μυαλά που τρέφει και γαλουχεί, αλλά είναι υπερήφανη για τα μπούτια που την περπατούν και την παρελαύνουν. Οι μαθητικές παρελάσεις, με τον τρόπο που συνεχίζουν να εμφανίζονται, συντηρούμενες από ψέματα, μισές αλήθειες και μυθοπλασίες, δεν αποτελούν παρά επιβιώσεις μιας προ πολλού ξεπερασμένης αντίληψης που ιδεολογικά, παιδαγωγικά και κοινωνιολογικά δεν αντιστοιχεί πια στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Όσο για τη φωνή του εκφωνητή της ΥΕΝΕΔ να τσαμπουκαλεύεται με τον επίδοξο εισβολέα που θα δει τα μούσκουλα και όχι να τολμήσει... αλλά ούτε να του περάσει από το νου, no comment. Οι παρελάσεις βρωμάνε μιλιταρισμό, εθνικισμό και ρατσισμό.
katerina_a_86 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Γιατί νευρίασες ; Μήπως έχεις τάσεις φασισμού κι εθνικισμού; Πες μου ΕΝΑΝ λόγο για να αισθάνεσαι υπερήφανη που είσαι πολίτης αυτής της χώρας. Και πριν απαντήσεις σκέψου την καθημερινότητά σου στα λεωφορεία. Άσε χρυσούς αιώνες,βενιζέλους Κολοκοτρωνέους κτλ. ΣΗΜΕΡΑ τι γίνεται; Εμένα προσωπικά στα @@ μου η σημαία γιατί πρώτον είναι κακόγουστη,δεύτερον έχει μέσα σταυρό, τρίτον το έθνος που αντιπροσωπεύει είναι εν έτη 2009 ένα μάτσο ΣΚΑΤΑ.Πάντα προσωπικές απόψεις. Κάνε τον κόπο να διαβάσεις τις λίγες σελίδες που γράφτηκαν όπου εξηγούνται οι ερωτήσεις σου. Για τυχόν απορίες εδώ είμαστε.
Lucifer Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Σήμερα το ελλάντα αποτελεί την μόνη χώρα στην ευρώπη που πραγματοποιούνται μαθητικές παρελάσεις. Ούτε καν. Όχι πως αποτελεί κάποιου είδους επιχείρημα αυτό, κατά είμαι, αλλά ούτε καν. edit, άκυρον, νόμιζα "στρατιωτικές", για μαθητικές δεν έχω ιδέα. Αν και νομίζω σε Ρουμανία και Πολωνία υπάρχει το έθιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.