katerina_a_86 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 nick[;2984713']κατερίνα γιατί ασχολείσαι με αυτά ?Εννοώ με τα πολιτικά' date=' τα ιστορικά, τα φιλοσοφικά κλπ ? Ρωτάω με ειλικρίνεια.[/quote'] Κοίτα ασχολούμαι και με τα μαλλιά μου και τα άλλα κοριτσίστικα, αλλά μου βγαίνει να ασχολούμαι και με αυτά. Δεν πάω να το παίξω σκεπτόμενη νέα, απλά μου βγαίνει να προβληματίζομαι και τέτοια με πιο σοβαρά πράματα.
-nick- Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Κοίτα ασχολούμαι και με τα μαλλιά μου και τα άλλα κοριτσίστικα, αλλά μου βγαίνει να ασχολούμαι και με αυτά. Δεν πάω να το παίξω σκεπτόμενη νέα, απλά μου βγαίνει να προβληματίζομαι και τέτοια με πιο σοβαρά πράματα. Καλώς, με κάλυψες :]
washcloud Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 αctivism > αll [ame]http://www.youtube.com/watch?v=ILX7e53A1ag[/ame]
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Όσο κι αν σε θεωρώ πολύ ιδιαίτερο δείγμα νοημοσύνης και τελικό σύνορο της ανθρώπινης εξέλιξης, αυτή η υπόνοια ότι το όνομα μια πολιτικής θεωρίας προέρχεται ετυμολογικά από την πράξη της σεξουαλικής ολοκλήρωσης (cum), μου τρυπάει το μυαλό. Κάθε. Καταραμένη. Φορά. Ε ναι, απαντούσα σε σοβαρό άτομο (Sellers). Στο άλλο, ότι το πατριωτικό συναίσθημα είναι ένστικτο όπως η πείνα, η δίψα και η αναπαραγωγή τι να απαντήσω; Βασικά, έχω κάτι να απαντήσω, αλλά λέω να κάνω έναν κύκλο γύρω από τον εαυτό μου και να καθίσω. Ώστε κανείς δεν ξέρει, ε; Δεν εκπλήσσομαι. Ο Τέο, Κατερίνα, είναι ιδιοφυΐα. Καλά θα κάνεις να μην τον προκαλείς, για να έχεις την τύχη του να μην κάτσει σοβαρά να σου απαντήσει τίποτα για το αναπαραγωγικό -συγγνώμη- πατριωτικό σου συναίσθημα. Συζήτηση ελαχίστου νοήματος, η οποία παίρνει μέγεθος χωρίς λόγο. Η παρέλαση δε διδάσκει τίποτα που να μη μπορούσε να το διδάξει ένας άλλος τρόπος εορτασμού (ο οποίος, μάλιστα, δε θα παρέπεμπε ίσως και στις δυσάρεστες στιγμές που αναφέρουν κάποιοι). Για την ακρίβεια, διδάσκει λιγότερα. Δε συνεχίζω. Όποιος θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει με 2 γραμμές. Όποιος δε θέλει, δεν καταλαβαίνει ούτε σε 10 σελίδες. MiDi_MiLiZ, επίτρεψέ μου να σου πω ότι έχεις φοβερά επιχειρήματα. Έχει κλείσει ήδη μία βαλβίδα στην καρδιά μου από τη σοβαρότητα των επιχειρημάτων σου. Είμαι σίγουρος ότι έκανες κάποια σοβαρή έρευνα γι' αυτό, όπως και κάθε δεξιός που μιλάει για την αριστερά, αλλά θα μου επιτρέψεις να κάνω μια πολύ ελαφριά διόρθωση, λέγοντας ότι το παραπάνω quote είναι επιεικώς ανεδαφικό. Αν δεν κατανοείς πλήρως τι εννοώ με τον όρο "ανεδαφικό", σε ενημερώνω ότι περιγράφεται επίσης (πολύ καλύτερα) από ένα σωρό άλλες λέξεις, που στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στην κατηγορία "μ" στο λεξικό (αλλά και στις λέξεις που απαγορεύεται να χρησιμοποιήσω εδώ για να χαρακτηρίσω απόψεις συνομιλητών). Γενικώς, παίρνουμε τη δόση μας από τέτοιου είδους υψηλούς στοχασμούς σαν το δικό σου, από γνωστούς τηλεβιβλιοπώλεις. Εδώ, τουλάχιστον, πείτε κάτι πιο σοβαρό που να εκφράζει την ιδεολογία σας - δε νομίζω να σας βλάψει, σε καμία περίπτωση. Αυτά τα χαριτωμένα που αναφέρεις, τα βλέπω στη "δική σας" πλευρά (ευτυχώς δε συναναστρέφομαι με κανέναν τέτοιο βέβαια). Η πανεπιστημιακού επιπέδου έρευνά μου απέναντί στην πανεπιστημιακού επιπέδου δική σου έρευνα, λοιπόν. Επιτομή της σοβαρότητας δηλαδή. elven, παίρνεις βραβείο της πιο τραγικής επιχειρηματολογίας που πέρασε φέτος από το insomnia για να στηρίξεις την πιο άκυρη θέση που έχει διατυπωθεί αυτό το μήνα στο insomnia. Είμαι σε δίλημμα. Ή θα χάσω τις ελπίδες μου για το ανθρώπινο είδος, ή θα πάψω να σε κατατάσσω (μαζί με Κατερίνες και δε συμμαζεύεται) σε αυτό. EDIT: Μέχρι να γράψω, ας πούμε ότι το ψιλοεξήγησες (αν το δούμε με πολύ πολύ καλό μάτι). Don't know if want. Εδώ μπορώ να σου απαντήσω κάτι πολύ ωραίο, αλλά θα δείξω έλεος στα κατώτερα πλάσματα. Ναι, μου το είπαν τα άτομα που είναι σαν κι εσένα. Οι (αξιόλογοι) άνθρωποι σε μια χαρά θέση με έχουν. Άστο, δεν το 'χεις. Τα παραπανω quote ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο των post (της προσφορας) ενος χρηστη στο συγκεκριμενο thread. Ελαχιστα post του ειναι που δεν εκανα quote διοτι τα 2-3 ανηκαν στην κατηγορια spam, κατα συνεπεια δεν εμπεριειχαν προσβολες προς αλλους. Ενω 1-2 οντως εμπεριειχαν αποψεις πανω στο θεμα συζητησης. hint: Offtopic το συγκεκριμενο ποστ, αλλα καλο ειναι να μπορουν να συμετεχουν κι αλλοι εδω, χωρις να αναγκαζονται να αποσυρονται εξαιτιας τετοιου τυπου απαντησεων (μονο με χαρακτηρισμους και σχεδον ανευ επιχειρηματων δηλαδη) που ως επι τον πλειστον δινει ενας συγκεκριμενος user εδω. hint2: Οτι δηλωσεις εισαι στην Ελλαδα. Καποιοι δηλωνουν ναρκισσιστικα οτι ειναι απτους σοβαρους και εξυπνους εδω μεσα, αλλα καλο ειναι να σεβονται ως σοβαροι τους συνομιλητες τους που στην πλειοψηφια μιλανε ή ξεκινησαν να μιλανε ομορφα, απλα εχουν διαφορετικη γνωμη (τι πιο λογικο στον κοσμο). Εν τελει καποιοι ειναι τοσο σοβαροι και εξυπνοι που δυσκολευονται να κατανοησουν/ενστερνιστουν/εφαρμοσουν τους κανονες ενος τεχνολογικου φορουμ. Και ερχονται εδω επικαλουμενοι αυτην τη σοβαροτητα και ανωτεροτητα τους να παραδωσουν κοινωνικοπολιτικα μαθηματα. Αν καπου διαφαινεται fail απο ολο αυτο, δεν φταιω εγω...
sugata Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Είπα ότι ο πατριωτισμός είναι πρωτόγονο συναίσθημα κάτι σαν την πείνα κτλ και όχι προιόν λογικής. Δηλαδή είναι κάτι σαν την λογική της αγέλης ενω η σύγχρονη ανθρωπιστική άποψη ενός πολιτισμένου ανθρώπου θα έπρεπε να κατατάσει σε πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον του ανθρώπινου γένους και όχι της αγέλης του. Σε κάποιους δεν φάνηκε πετυχημένη η παρομοίωση και αντί να ασχοληθούν με την ευκόλως κατανοητή ουσία ασχολήθηκαν με λέξεις. Σε πατριώτες ενδοχομένως να μην άρεσε και η ουσια αλλά δεν πήρα καμία ουσιαστική απάντηση ακόμα. Θα ήθελα μια σχετική τοποθέτηση καθώς μπορεί να κάνω και λάθος. Βασικά, άμα το δούμε σφαιρικά το θέμα (γκουχ), το να κατατάξεις το συμφέρον του ανθρώπινου γένους σε πρώτη προτεραιότητα, είναι ένα και το αυτό με το να βάλεις σε πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον της αγέλης σου. Απλά το κάνεις σε μεγαλύτερη κλίμακα. Αγέλη η μια, αγέλη και η άλλη, ναι; Κατά συνέπεια, όσο πολιτισμένος και να είσαι, κι ακόμη κι αν έχεις κάνεις αυτό που λες κατερίνα, σε περίπτωση που ολόκληρο το ανθρώπινο γένος απειληθεί, δε θα σου βγει πάλι εκείνο το πρωτόγονο-αρχέγονο-όπως-θες-πες-το συναίσθημα "θα σας μαμήσω όλους ρε που πάτε να μας φάτε;" ή "τολμήσατε να μας προσβάλλετε, εμάς; ουγκ ρε" Υπάρχει κι άλλη περίπτωση, να μη σου βγει το συναίσθημα, επειδή θα είσαι πολύ απασχολημένος με την πολιτισμική δραστηριότητα του ανθρωπίνου γένους, και έτσι δε θα δίνεις δεκάρα. Τα επίπεδα διανόησης σου μπορεί να έχουν φτάσει στο +άπειρο, αλλά δε θα έχει σημασία, γιατί δε θα έχει μείνει ρουθούνι. έβλεπα σταρ τρεκ οψές, και είμαι σαφέστατα επηρεασμένος
teo64x Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Ο Αξιοσέβαστος teo εκφράζεται : Ναί, Κατερίνα μου. Πήρα στο στόμα μου και σένα που μας δήλωσες ότι ηδονίζεσαι που επιτίθενται σε κόσμο οι Χρυσαυγίτες. Εγώ ντρέπομαι όταν βλέπω τέτοιες απόψεις να εκφράζονται από το είδος μου, στη γλώσσα μου, στη χώρα μου, μπροστά στα μάτια μου, με "σημαία" τη σημαία μου, κλπ. [...] Καλέ μου MiDi (που σίγουρα είσαι 2,147,483,647+1 φορές qualified να κρίνεις την αξία των post μου), δεν έχω κάτι να προσθέσω εφόσον όλο το thread τα χώνει ήδη σε αυτούς στους οποίους αναφέρομαι και εφόσον έχω πολύ πιο σοβαρά θέματα αυτή τη στιγμή από το να απαντήσω με στρατούς παραγράφων. Η Κατερίνα ηδονίζεται που έφαγε ξύλο κάποιος που εξέφρασε την άποψή του, εσύ μας διδάσκεις ως φωτεινός φάρος γνώσης και καθόλου αλαζονικά και κολλημένα (σε αντίθεση με τον αλαζόνα και κολλημένο teo δηλαδή) ότι όσοι έχουν (πολύ) διαφορετική γνώμη από σένα είναι υποκριτές, κενοί, παίζουν τον επαναστάτη και άλλα όμορφα, αλλά αποκλείεται να πιστεύουν αυτό που κάνουν, ότι οι άλλες χώρες δεν έχουν ανθρώπους με ιδεολογίες πολύ πιο πέρα από τα δικά σου χρυσά όρια, ο elven (αρχικά τουλάχιστον) προσπαθούσε να μας πείσει ότι ήταν φυσιολογικό που δείρανε κάποιον που είπε τη γνώμη του για κάτι που οι άλλοι επέλεξαν στο κεφάλι τους να θεωρούν ιερό (μάλλον επειδή ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί σωστά η δημοκρατία στη χώρα μας). Ειλικρινά δε βλέπω τι απάντηση με επιχειρήματα χρειάζεται σε δηλώσεις που καταρρέουν τη στιγμή που εκφράζονται, πέρα από το ότι εκθέτουν, κατ' εμέ, αυτόν που τις εκφράζει. Επιπλέον, εσύ ειδικά σνομπάρεις τέτοιου είδους επιχειρήματα (ξέρεις, από αυτά που λένε ότι ο άλλος είναι ελεύθερος να μη γουστάρει τη σημαία), το έθεσες πολύ ωραία στα προηγούμενα ποστ σου αυτό (όταν μας ξεκαθάρισες ότι όποιος διαφωνεί μαζί σου είναι ψευτοεπαναστάτης), άρα είσαι ο τελευταίος αυτών που θα μπορούσε λογικά να μου ζητήσει να επιχειρηματολογήσω. Σε ό,τι αφορά ειδικά εσένα και πάλι, που φαίνεται μου παραδίδεις μαθήματα ηθικής, θα μου επιτρέψεις να σου εκφράσω ότι δε συμμερίζομαι καθόλου την άποψη που λέει ότι (α) είναι ηθικότατο να πεις (και χωρίς ίχνος επιχειρήματος) ότι "αυτοί που έχουν την τάδε άποψη είναι ψευτοεπαναστάτες", αλλά (β) είναι ανήθικο να χαρακτηρίσει άλλος αυτές τις απόψεις όπως τις χαρακτήρισα (άστοχες). Τέτοιου είδους σύστημα αξιών δε με συγκινεί καθόλου - μίλησες προκλητικά, σου απάντησα προκλητικά, όλα όμορφα κι ωραία. Υπάρχουν άτομα (γενικώς στον κόσμο) που έχουν τις ίδιες απόψεις με εσένα και τις εκφράζουν πολύ λιγότερο (έως καθόλου) προκλητικά. Εγώ, από την άλλη, ξεκαθάρισα ότι δεν είμαι κατά της έννοιας του πατριωτισμού, ούτε υπέρ της καύσης εθνικών συμβόλων (αυτό, ξέρεις, διαφωνεί με αυτούς για τους οποίους μιλούσες σε εκείνο το ποστ σου), αλλά σου απάντησα κι ας πρόκειται για μια ομάδα στην οποία δεν ανήκω. Αυτά σε ό,τι αφορά το homework μου περί ηθικής. Τέλος, θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ικανό να μιλήσει με επιχειρήματα όταν κρίνει ότι είναι απαραίτητο, αλλά μπαίνω στον κόπο να το κάνω μόνο όταν αξίζει. Εδώ είστε τρεις εναντίον του υπόλοιπου thread και, αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανείς από εσάς τους τρεις που να μην έχει το μυαλό για να καταλάβει ότι τουλάχιστον κάποια πράγματα από αυτά που είπε στη συζήτηση ήταν τουλάχιστον άστοχα. Θα προσπαθήσω να μην παρακολουθήσω άλλο, όχι γιατί με αγγίζει η κριτική σας, αλλά γιατί με προκαλείτε να γίνομαι κάτι που εμένα προσωπικά δε μου αρέσει και κρίνω ότι δε μου πάει. Ελπίζω η παρούσα τοποθέτησή μου να μη σε πείραξε.
katerina_a_86 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Βασικά, άμα το δούμε σφαιρικά το θέμα (γκουχ), το να κατατάξεις το συμφέρον του ανθρώπινου γένους σε πρώτη προτεραιότητα, είναι ένα και το αυτό με το να βάλεις σε πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον της αγέλης σου. Απλά το κάνεις σε μεγαλύτερη κλίμακα. Αγέλη η μια, αγέλη και η άλλη, ναι; Όχι καμία σχέση. Το θέμα είναι να μην μεροληπτείς υπέρ μιας ομάδας ανθρώπων και κατά μιας άλλης. Η ανθρώπινη αγέλη όπως την λές είναι το σύνολο των ανθρώπων. Κατά συνέπεια, όσο πολιτισμένος και να είσαι, κι ακόμη κι αν έχεις κάνεις αυτό που λες κατερίνα, σε περίπτωση που ολόκληρο το ανθρώπινο γένος απειληθεί, δε θα σου βγει πάλι εκείνο το πρωτόγονο-αρχέγονο-όπως-θες-πες-το συναίσθημα "θα σας μαμήσω όλους ρε που πάτε να μας φάτε;" ή "τολμήσατε να μας προσβάλλετε, εμάς; ουγκ ρε" Υπάρχει κι άλλη περίπτωση, να μη σου βγει το συναίσθημα, επειδή θα είσαι πολύ απασχολημένος με την πολιτισμική δραστηριότητα του ανθρωπίνου γένους, και έτσι δε θα δίνεις δεκάρα. Τα επίπεδα διανόησης σου μπορεί να έχουν φτάσει στο +άπειρο, αλλά δε θα έχει σημασία, γιατί δε θα έχει μείνει ρουθούνι. έβλεπα σταρ τρεκ οψές, και είμαι σαφέστατα επηρεασμένος Σε εξωγήινους αναφέρεσαι αν δεν το κατάλαβα? Από τι θα απειληθεί η ανθρωπότητα? Αν λες αυτό (που είναι αστείο), κανονικά αν ήσουν ανώτερος θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει όχι πρώτα το είδους σου αλλά το καλο του σύμπαντος... Αλλά είναι γελοίο να το συζητάμε. Ναί, Κατερίνα μου. Πήρα στο στόμα μου και σένα που μας δήλωσες ότι ηδονίζεσαι που επιτίθενται σε κόσμο οι Χρυσαυγίτες. Εγώ ντρέπομαι όταν βλέπω τέτοιες απόψεις να εκφράζονται από το είδος μου, στη γλώσσα μου, στη χώρα μου, μπροστά στα μάτια μου, με "σημαία" τη σημαία μου, κλπ. Καλέ μου MiDi (που σίγουρα είσαι 2,147,483,647+1 φορές qualified να κρίνεις την αξία των post μου), δεν έχω κάτι να προσθέσω εφόσον όλο το thread τα χώνει ήδη σε αυτούς στους οποίους αναφέρομαι και εφόσον έχω πολύ πιο σοβαρά θέματα αυτή τη στιγμή από το να απαντήσω με στρατούς παραγράφων. Η Κατερίνα ηδονίζεται που έφαγε ξύλο κάποιος που εξέφρασε την άποψή του, εσύ μας διδάσκεις ως φωτεινός φάρος γνώσης και καθόλου αλαζονικά και κολλημένα (σε αντίθεση με τον αλαζόνα και κολλημένο teo δηλαδή) ότι όσοι έχουν (πολύ) διαφορετική γνώμη από σένα είναι υποκριτές, κενοί, παίζουν τον επαναστάτη και άλλα όμορφα, αλλά αποκλείεται να πιστεύουν αυτό που κάνουν, ότι οι άλλες χώρες δεν έχουν ανθρώπους με ιδεολογίες πολύ πιο πέρα από τα δικά σου χρυσά όρια, ο elven (αρχικά τουλάχιστον) προσπαθούσε να μας πείσει ότι ήταν φυσιολογικό που δείρανε κάποιον που είπε τη γνώμη του για κάτι που οι άλλοι επέλεξαν στο κεφάλι τους να θεωρούν ιερό (μάλλον επειδή ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί σωστά η δημοκρατία στη χώρα μας). Ειλικρινά δε βλέπω τι απάντηση με επιχειρήματα χρειάζεται σε δηλώσεις που καταρρέουν τη στιγμή που εκφράζονται, πέρα από το ότι εκθέτουν, κατ' εμέ, αυτόν που τις εκφράζει. Επιπλέον, εσύ ειδικά σνομπάρεις τέτοιου είδους επιχειρήματα (ξέρεις, από αυτά που λένε ότι ο άλλος είναι ελεύθερος να μη γουστάρει τη σημαία), το έθεσες πολύ ωραία στα προηγούμενα ποστ σου αυτό (όταν μας ξεκαθάρισες ότι όποιος διαφωνεί μαζί σου είναι ψευτοεπαναστάτης), άρα είσαι ο τελευταίος αυτών που θα μπορούσε λογικά να μου ζητήσει να επιχειρηματολογήσω. Σε ό,τι αφορά ειδικά εσένα και πάλι, που φαίνεται μου παραδίδεις μαθήματα ηθικής, θα μου επιτρέψεις να σου εκφράσω ότι δε συμμερίζομαι καθόλου την άποψη που λέει ότι (α) είναι ηθικότατο να πεις (και χωρίς ίχνος επιχειρήματος) ότι "αυτοί που έχουν την τάδε άποψη είναι ψευτοεπαναστάτες", αλλά (β) είναι ανήθικο να χαρακτηρίσει άλλος αυτές τις απόψεις όπως τις χαρακτήρισα (άστοχες). Τέτοιου είδους σύστημα αξιών δε με συγκινεί καθόλου - μίλησες προκλητικά, σου απάντησα προκλητικά, όλα όμορφα κι ωραία. Υπάρχουν άτομα (γενικώς στον κόσμο) που έχουν τις ίδιες απόψεις με εσένα και τις εκφράζουν πολύ λιγότερο (έως καθόλου) προκλητικά. Εγώ, από την άλλη, ξεκαθάρισα ότι δεν είμαι κατά της έννοιας του πατριωτισμού, ούτε υπέρ της καύσης εθνικών συμβόλων (αυτό, ξέρεις, διαφωνεί με αυτούς για τους οποίους μιλούσες σε εκείνο το ποστ σου), αλλά σου απάντησα κι ας πρόκειται για μια ομάδα στην οποία δεν ανήκω. Αυτά σε ό,τι αφορά το homework μου περί ηθικής. Τέλος, θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ικανό να μιλήσει με επιχειρήματα όταν κρίνει ότι είναι απαραίτητο, αλλά μπαίνω στον κόπο να το κάνω μόνο όταν αξίζει. Εδώ είστε τρεις εναντίον του υπόλοιπου thread και, αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανείς από εσάς τους τρεις που να μην έχει το μυαλό για να καταλάβει ότι τουλάχιστον κάποια πράγματα από αυτά που είπε στη συζήτηση ήταν τουλάχιστον άστοχα. Θα προσπαθήσω να μην παρακολουθήσω άλλο, όχι γιατί με αγγίζει η κριτική σας, αλλά γιατί με προκαλείτε να γίνομαι κάτι που εμένα προσωπικά δε μου αρέσει και κρίνω ότι δε μου πάει. Ελπίζω η παρούσα τοποθέτησή μου να μη σε πείραξε. Ρε αι ηδονίσου. Δεν επιχειρηματολογώ μιας και δεν νιώθεις καθόλου, τα παίρνεις όλα πολύ σοβαρά και φανατίζεσαι με το παραμικρό.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.