Προς το περιεχόμενο

Εθνικές γιορτές

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
αν εννοείς ότι έκραξε σημαίες κλπ κλπ ο Μουζουράκης στο βίντεο - τότε μπορεί να μην ήσουν από αυτούς που θα του την πέφτανε (όπως και του την πέσανε), αλλά (δυστυχώς - το δυστυχώς έχει ισχύ αν ισχύει το πρώτο αν, πάντα) αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα όπως αυτοί.

Αυτό.

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Το βρίσκω παράλογο, ξέρω ότι θα συμβεί όμως, αλλιώς ζω σε άγνοια.

Αν σταθώ έξω από εκκλησία και βρίσω τα Θεία, γνωρίζω τις αντιδράσεις, δεν το βρίσκω σωστό όμως. Τε σπα νομίζω βγάλαμε νόημα τι εννοεί ο καθένας.

• Απαντ. 322
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
elven, αν εννοείς, ότι από το βίντεο δεν αντιλαμβάνεσαι πως έκραξε σημαίες κτλ, κι απλά λες "ναι αλλά κάποιοι άλλοι αυτό κατάλαβαν, και στην Ελλαδάρα μας δεν είναι η πρώτη φορά που κάφροι καταλαβαίνουν ό,τι θέλουν, και αντιδρούν με τον καφροτρόπο που τους ορίζει το καφροκέφαλό τους", τότε οκ.

...με ψιλομπερδεύει βέβαια το ότι εμμέσως αφήνεις να εννοηθεί ένα "πήγαινε γυρεύοντας ο μαλάκας"..........

Πήγαινε γυρεύοντας με την έννοια του κλασικού this is greece.

Σε μια χώρα που όπως είπα βγαίνουν εκατομμύρια για τις ταυτότητες,βγαίνουν βουλευτές να κράξουν τον Ρεχάγκελ (lol) και γενικά επικρατεί μια κατάσταση βλακείας δεν μου φάνηκε περίεργο που βρέθηκαν 3 να πλακώσουν τον τύπο,μπορώ να πω μου φάνηκε περίεργο που δεν άρπαξε περισσότερες.

Δεν προσβλήθηκα απο το βίντεο,δεν απορρώ όμως που προσβλήθηκαν κάποιοι.

Για μένα το βίντεο βγάζει απλά κακό χιούμορ,δεν του βγήκε,δεν το πέτυχε,ξέρω γω

Έγινα κατανοητός τώρα;

Δημοσ.

....απλά προσωπικά συνεχίζει να μου παραμένει "περίεργο", που το πρώτο πράγμα που περνάει απ' το μυαλό σου είναι το

"ε τα 'θελε ο κώλος του, εδώ που ζούμε"

αντί για

"α τα ζώα, του την πέσανε"

Από το δικό μου θα περνούσαν με αυτή τη σειρά, αν συμφωνούσα ότι του χρειαζότανε πέσιμο...

Δημοσ.

Μου πέρασε απο το μυαλό και το "α τα ζώα, του την πέσανε" αλλά επειδή μου τη σπάει η φάτσα του και παίζει σε σήριαλ του Παπακαλιάτη προτιμώ το "ε τα 'θελε ο κώλος του" :P

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό που λέει η μοσκίτω βασικά. Προφανώς και ήταν αναμενόμενο, όπως είναι αναμενόμενο σε αντιρατσιστικές πορείες να σκάνε τα χρυσά αυγά κτλ, αλλά το σκεπτικό "τι το έκανε αφού ήξερε τι θα πάθαινε" είναι απαράδεκτο κατ' εμέ. Είναι απόρροια φόβου στην καλύτερη και σιωπηρής συμφωνίας της κατάστασης στη χειρότερη. Και είναι ακόμα χειρότερο όταν σκέφτεται κανείς με συνθήκες "νόμου" κάτι τόσο άδικο και αχρείο, όπως δηλαδή θα έλεγε κανείς "πάρκαρε παράνομα, αναμενόμενη η κλήση" λέμε τώρα "είπε την άποψη που ενοχλεί, αναμενόμενο το λυντσάρισμα". Κάτι τέτοιο πετά πράγματα από τις ριζοσπαστικές ιδέες μέχρι την ηθικά δίκαιη αντίσταση στον κάλαθο του "κάτσε στα αυγά σου γιόκα μου".

Κατά τα άλλα χαλαρώστε μη σας ρίξω πέπερ σπρέη ε.

Δημοσ.
το σκεπτικό "τι το έκανε αφού ήξερε τι θα πάθαινε" είναι απαράδεκτο κατ' εμέ.

Μάλλον θα έπρεπε να το έκανε αλλιώς,ντεν είναι ο Λεωνίδας απο τον Τύρναβο έτοιμος για τέτοιο χιούμορ,πως να το κάνουμε.

Άσε που ήταν αποτυχημένο σαν σκετς κι εκνεύρισε περισσότερο,υπήρχαν 2 κατηγορίες,αυτοί που προσβλήθηκαν και αυτοί που δεν προσβλήθηκαν,και οι 2 ανήκουν όμως σε μία-σε αυτούς που δεν γέλασαν,δεν πιστεύω να γέλασε άνθρωπος με αυτό το σκετς,ας ρωτήσει τον Παπακαλιάτη πως αντιγράφει πετυχημένα να του πει για να αντιγράψει καλύτερα το επόμενο σκετσάκι του

Δημοσ.
Το θέμα του thread είναι η αηδία που σου προκαλεί ο Πάνος και ο Λαζόπουλος διότι εκφράζουν αντίθετες απόψεις από τις δικές σου σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα; (...)

Συμφωνώ μέχρι και στα του γάλατος.

Από την άλλη επειδή η Κατερίνα είναι ψημένη, θέλω να πω κάπου εδώ ότι δεν αναφερόμουν συγκεκριμένα στην Κατερίνα, δυστυχώς διάβασα αρκετά βιαστικά το θρεντ (μπορεί και ευτυχώς) και απλά μου έμεινε η ευρύτερη αντίληψη, δεν απευθυνόμουν σε κάποιον συγκεκριμένα.

Απλά αυτό που θα έπρεπε να συνειδητοποιήσουμε είναι πως ο σκοπός ενός εορτασμού δεν είναι μια πρόσκαιρη ανύψωση του ηθικού μέσω στείρων συναισθημάτων/εξωραϊσμού του παρελθόντος/διατύπωσης ευχών χωρίς αντίκρυσμα για το μέλλον, όσο για περισυλλογή και αποτίμηση όσων έγιναν/θα έπρεπε να έχουν γίνει. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ειλικρινά καθόλου τι βγαίνει και λέει ο κάθε παπάρας ηθοποιός/πλεύρης/ιδιοκτήτης λεωφορείου και βιβλιοπωλείου, μπορεί να λέει ό,τι θέλει (ποικιλία, διάλογος, τεκμηρίωση, είναι ωραία πράγματα). Με ενοχλεί όμως τα λεγόμενα κάποιου να παράγουν βία αντί αντ-επιχειρήματα.

Γουος, αυτό που πήγα να πω πριν σε συνοπτικές προτάσεις είναι πως τη λήξη ενός ιστορικού γεγονότος όπως αυτό του πολέμου όταν συνεπάγονται δυσκολότερες καταστάσεις και προβλήματα, δεν είναι εύκολο να την τοποθετήσεις ως σημείο σταθμό και να την γιορτάσεις. Επιλέγεις τη στιγμή που θεωρείς ότι (εν προκειμένω) εθνικά επηρέασε περισσότερο το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι και προέκυψε ένα θετικό αποτέλεσμα. Επομένως η αντίσταση ήταν κάτι περισσότερο αξιοσημείωτο με βάση τα παραπάνω από ότι η λήξη του πολέμου, κυρίως επειδή το ένα σήμανε την ένωση (ας το θέσω έτσι) των Ελλήνων απέναντι σε ένα κοινό εχθρό -που μεταξύ μας δεν απείχε ουσιαστικά από τη δικτατορία του Μεταξά- ενώ η λήξη του πολέμου σήμανε μια πληγή για το ελληνικό έθνος, από τη στιγμή που κάνουμε λόγο για εμφύλιο. Με βάση τον παραπάνω ιστορικό (μου) συλλογισμό, μου φαίνεται απόλυτα λογική η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας για τοποθέτηση στο ημερολόγιο με υπότιτλο "εθνικής επετείου".

Δημοσ.

...την Opera μου μέσα.

Είχα γράψει ένα κάρο κέρατα, και μ' ένα ^*#!^@ισμένο συνδιασμό πλήκτρων, χάθηκε το σύμπαν.

Το ξέρω πως θα ζήσεις garnele (διότι σε 'σενα απευθυνόταν), αλλά εμένα μου έρχεται τώρα να φάω το πλήκτρολόγιο καλύτερα, απ' το να τα ξαναγράψω. Τεσπα.

Εν ολίγοις έγραφα πως καλά το πας ως λογική ανάλυση/ερμηνεία, αλλά αν δεν το βασίζεις σε κάτι σχετικό που έχεις διαβάσει (κάποια "εξομολόγηση" κάποιου), εμένα προσωπικά μου φαίνεται πιο πιθανό απλά ως "τυχαίο" γεγονός ο μη-εορτασμός της αποχώρησης των Γερμανών. Να πω την αλήθεια, δεν ξέρω καν πότε θεσπίστηκε ο εορτασμός της 28ης και από ποιούς, και γενικώς ποιά σκεπτικά παίζανε - αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος πως αν έγινε μισό αιώνα πριν, δεν θα είχαν ζόρι να ορίσουν ό,τι γουστάρανε, εκείνα τα χρόνια...

Δημοσ.

Εντελώς offtopic απάντηση στον washcloud

...την Opera μου μέσα.

Είχα γράψει ένα κάρο κέρατα, και μ' ένα ^*#!^@ισμένο συνδιασμό πλήκτρων, χάθηκε το σύμπαν.

Δεν είναι παρηγοριά αλλά και στον Firefox το ίδιο γίνεται, έχω χάσει αρκετές απαντήσεις έτσι. Φαντάζομαι όμως επειδή στα σεντόνια είναι ένας πόνος παραπάνω, next time ctrl + c κάθε πέντε λεπτά.

Δεν θα βρω το γαμωσυνδυασμό? Θα ξηλωθούν τα πλήκτρα αυτοστιγμεί από το keyboard.

Δημοσ.

Ο Αξιοσέβαστος teo εκφράζεται :

Είμαι σε δίλημμα. Ή θα χάσω τις ελπίδες μου για το ανθρώπινο είδος, ή θα πάψω να σε κατατάσσω (μαζί με Κατερίνες και δε συμμαζεύεται) σε αυτό.

Ελπιζω να είναι κακόγουστο αστείο. Βαριέμαι να αηδιάζω τέτοια ώρα.

Πάντως αν είναι αστείο είναι αντάξιο του humor του video, αλλιώς είσαι αντάξιος του πρωταγωνιστή του video.

γμστ δλδ σε κάθε περίπτωση.

Παρεπιπτόντως, η Αμερική έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την διάδοση του πολιτισμού της χωρίς τα όπλα στην Ελλάδα.

Είσαι χαρακτηριστική περίπτωση ανθρώπου που ενω γράφω κάτι σαφές,εσύ πας και καταλαβαίνεις κάτι άλλο ενώ είναι σαφές αυτό που έγραψα. Πρέπει να έχεις πρόβλημα με την κατανόηση κειμένου ή να γουστάρεις να ψάχνεις να πεις κάτι ακόμα κι αν δεν υπάρχει.

Το ξαναποστάρω λοιπόν :

Γιατί να διατηρήσεις την υπόσταση σου σαν κράτος με τα οπλα και οχι με τον πολιτισμό και την παιδεία? (ρητορική ερώτηση) Και μην μου πεις πως γίνετε αυτο? τα μισά ελληνόπουλα έχουν γινει Αμερικανάκια! Πολιτισμός ειναι και αυτος! (καλός ή κακός, δεν στέκομαι εκεί)

Γιατί αν η αμερική δεν είχε τον στρατό δεν θα διατηρούνταν ως υπερδύναμη και δεν διασφάλιζε την διάδοση του πολιτισμού της ώστε να ελληνόπουλα να γίνουν αμερικανάκια.

Κακά τα ψέματα, στην εξωτερικη πολιτική επιβάλεται ο ισχυρός, και μέτρο ισχυρότητας είναι τα όπλα και τα λεφτά (=όπλα) και όχι η ποίηση.

Δηλαδή με όπλα πως θα την εξασφάλιζε? Θα σου έβαζε ένα όπλο στο κεφάλι και θα σου έλεγε δες Hollywood και φάε mac donalds?

Λέω με σαφήνεια ότι η αμερική έχοντας ισχυρό στρατό έχει καταφέρει να διατηρηθεί ως υπερδύναμη και να έχει έτσι την ευχέρεια να προωθει τον πολιτισμό της.

Ο στρατός δεν είναι επαρκές αλλά είναι αναγκαίο μέσο για να είσαι ισχυρός.

(το λέω για να προλάβω το επιχείρημα σου με την Ρωσία γιατί σε έμαθα)

Οι κοινωνιες δεν ειναι κακές, οι αγέλες κάτω απο σύμβολα και πρόσωπα με χαλάνε

Θα ξανά επικαλεστώ τον Φρόιντ, ο οποίος στο τοτέμ και ταμπού, περιγράφει τις πρωτόγονες φυλές. «Τα μέλη της φυλής θεωρούν εαυτούς συγγενής εξ αίματος, απογόνους κοινών προγόνων και συνδέονται στενά μεταξύ τους τόσο με κοινές υποχρεώσεις του ενός προς τον άλλον, όσο και μέσω της πίστης τους στο τοτέμ. Σε διάφορες σημαντικές περιστάσεις τα μέλη της φυλής προσπαθούν να τονίσουν τη συγγένειά τους με το τοτέμ(…) φορώντας το τομάρι του». Στο ίδιο έργο ο Φρόιντ, αναφέρει και αλλά χαρακτηριστικά της πρωτόγονης φυλής που απαντώνται στους «πατριώτες»: « Τα μέλη της φυλής θεωρούνται μεταξύ τους «αδέρφια», που τα ενώνουν δεσμοί αλληλεγγύης και συλλογική ευθύνη. Στην περίπτωση του φόνο ενός μέλους της φυλής από κάποιο ξένο, όλη φυλή του φονιά ευθύνεται για την πράξη του και όλη η φυλή του θύματος αναλαμβάνει συλλογικά την ανταπόδοση». Σας θυμίζει κάτι;

Εγω ειπα πως η σημαία ειναι τοσο σύμβολο, οσο μπορεί να την δει κάποιος με αυτον τον τρόπο. Η ανθρώπινη δραστηριότητα της δίνει υπόσταση.

συμφωνώ

Το αναφέρω για να είναι κατανοητό: Ότι κάτι σου προκαλεί αηδία δεν είναι επιχείρημα, εμένα αηδία μου προκαλεί το γάλα, αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα να απαγορευθεί η πώληση γάλατος.

Συμφωνώ μέχρι και στα του γάλατος.

repost :

• Ναι αυτά τα στοιχειώδη θα έπρεπε να τα μαθαίνει κανείς στο σπίτι του.

Πάμε και σε αυτό. Το μοναδικό στοιχειώδες που πρέπει να μαθαίνει κάποιος είναι να αποδέχεται τη διαφορετικότητα και να μπορεί να κρίνει απόψεις μέσα στο πλαίσιο που αυτές έχουν αναπτυχθεί και έχουν διατυπωθεί. Η διαφορετικότητα είναι δικαιώμα (κι όχι ελευθερία που λανθασμένα χρησιμοποιείς τη λέξη), όσο γρηγορότερα το αντιληφθείς, θα μπορέσεις να αναπτύξεις και επιχειρήματα για να στηρίξεις το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης σου. Το αναφέρω για να είναι κατανοητό: Ότι κάτι σου προκαλεί αηδία δεν είναι επιχείρημα, εμένα αηδία μου προκαλεί το γάλα, αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα να απαγορευθεί η πώληση γάλατος.

Αναρωτιέμαι γιατί τα λες αυτά. Είπα εγώ να απαγορευτεί τίποτα?

Την αηδία μου εξέφρασα χωρίς τάσεις απαγόρευσης.

επανεξήγηση μιας και δεν κατανοήθηκε :

Δεν προτάσσω επιχειρήματα για την αηδία μου σχετικά με το humor του video, είναι θέμα γούστου.

Προτάσσω επιχειρήματα σχετικά με την αξία του πατριωτισμού (κι ακόμα περιμένω ένα σχόλιο)

Είπα ότι ο πατριωτισμός είναι πρωτόγονο συναίσθημα κάτι σαν την πείνα κτλ και όχι προιόν λογικής. Δηλαδή είναι κάτι σαν την λογική της αγέλης ενω η σύγχρονη ανθρωπιστική άποψη ενός πολιτισμένου ανθρώπου θα έπρεπε να κατατάσει σε πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον του ανθρώπινου γένους και όχι της αγέλης του.

Σε κάποιους δεν φάνηκε πετυχημένη η παρομοίωση και αντί να ασχοληθούν με την ευκόλως κατανοητή ουσία ασχολήθηκαν με λέξεις. Σε πατριώτες ενδοχομένως να μην άρεσε και η ουσια αλλά δεν πήρα καμία ουσιαστική απάντηση ακόμα.

Θα ήθελα μια σχετική τοποθέτηση καθώς μπορεί να κάνω και λάθος.

Δημοσ.

κατερίνα γιατί ασχολείσαι με αυτά ?

Εννοώ με τα πολιτικά, τα ιστορικά, τα φιλοσοφικά κλπ ?

Ρωτάω με ειλικρίνεια.

Δημοσ.
Εντελώς offtopic απάντηση στον washcloud

Δεν είναι παρηγοριά αλλά και στον Firefox το ίδιο γίνεται, έχω χάσει αρκετές απαντήσεις έτσι. Φαντάζομαι όμως επειδή στα σεντόνια είναι ένας πόνος παραπάνω, next time ctrl + c κάθε πέντε λεπτά.

Δεν θα βρω το γαμωσυνδυασμό? Θα ξηλωθούν τα πλήκτρα αυτοστιγμεί από το keyboard.

ναι, όπως οι δίαιτες "Από Δευτέρα"......

(δεν είναι παρηγοριά επίσης, αλλά τελευταία στην Opera ένα σωρό τέτοιοι συνδιασμοί παίζουν, με πολύ ψυχεδελικά αποτελέσματα - και συνεπακόλουθα χαμένα ποστς...Αν στον ΦΦ το κάνει με έναν μόνο, πάλι καλά είσαι...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...