Προς το περιεχόμενο

Εθνικές γιορτές

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χωρίς να βάζω και χέρι στη φωτιά, η garnele νομίζω ότι μιλάει περί της απογοήτευσης που ένιωσε όχι λόγω της αφορμής - αλλά λόγω διαφόρων ("αντι-εκφραστικών") που ακολούθησαν πιανόμενων από την αφορμή.

• Απαντ. 322
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μια πρόχειρη απάντηση που μπορώ να σκεφτώ, κράμα των παραπάνω, είναι πως οι συγκεκριμένοι εθνικοί εορτασμοί είναι απαραίτητοι για ένα έθνος όταν δεν υπάρχουν άλλοι δεσμοί ικανοί να γίνουν οι συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στα μέλη του, κατά συνέπεια στην Ελλάδα χρειάζονται οι εθνικές γιορτές. Είναι μια άποψη που απλά παίρνει ως δεδομένη την ύπαρξη του έθνους, όχι το αν συμφωνώ με αυτήν.

Πράγματι δεν έχουμε και πολλές επιλογές στον χώρο των βαλκανίων. Πρέπει να είμαστε και εξοπλισμένοι και να διασφαλίζουμε την εθνική συνοχή (μέσω και του πατριωτισμού), άλλο που δεν το κάνουμε. Καναδάς πάντως δεν έχουμε την πολυτέλεια να γίνουμε.

Αυτά αν θέλουμε να διατηρήσουμε την υπόστασή μας σαν κράτος, αν δεν μας πολυνοιάζει και έχουμε πολιτική με βάση τον ανθρωπισμό είναι άλλο (αν και δεν βλέπω να γίνεται αυτό σε κανένα κράτος)

Οπότε αν δούμε το θέμα από πολιτικής πλευράς, οι παρελάσεις προωθούν τον πατριωτισμό άρα την εθνική συνοχή άρα και την εθνική πολιτική άρα συμφέρει να γίνονται.

Αν το δούμε φιλοσοφικά, ο πατριωτισμός είναι πολύ πρωτόγονη αξία. Γιατί να ενδιαφέρομαι περισσότερο για την δική μου αγέλη και να μην ενδιαφέρομαι για όλους τους ανθρώπους το ίδιο? Με αυτή την οπτική είμαστε ενάντια στον πατριωτισμό και σε κάθε του έρεισμα (παρελάσεις).

Όμως άλλο η πολιτική και άλλο η φιλοσοφία.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:11 ----------

Χωρίς να βάζω και χέρι στη φωτιά, η garnele νομίζω ότι μιλάει περί της απογοήτευσης που ένιωσε όχι λόγω της αφορμής - αλλά λόγω διαφόρων ("αντι-εκφραστικών") που ακολούθησαν πιανόμενων από την αφορμή.

Αν είναι έτσι ΟΚ. Εγώ είμαι υπέρ κάθε έκφρασης και κάθε διαφωνίας (χωρίς βία) σε κάθε έκφραση.

(αν και προκαλεί μια μικρή ηδονή η είδηση ότι τον έδειραν...)

Δημοσ.

«Οι πολιτικοί είναι στιβαροί άνδρες. Δε μπορεί να είναι λαπάδες, αλλιώς θα ήταν ποιητές»

Tάδε έφη Κούβελας Σωτήριος. Πρώην υπουργός. Δεν ξέρω που βόσκει σήμερα.

Δημοσ.

Το θέμα του thread είναι η αηδία που σου προκαλεί ο Πάνος και ο Λαζόπουλος διότι εκφράζουν αντίθετες απόψεις από τις δικές σου σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα;

Αν είναι αυτό, τότε μιλάμε για την ελευθερία έκφρασης και οι εθνικοτέτοιες ή μη ιδέες δεν έχουν αν κάνουν τίποτα.

Με έχεις προβληματίσει όμως και θα προσπαθήσω να καταλάβω.

• Ελευθερία στην κριτική δεν υπάρχει?

Δεν την έχω ξανακούσει την έκφραση, αλλά φαντάζομαι ότι εννοείς ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα να ασκήσουμε κριτική. Επομένως, και η κριτική απέναντι σε παρελάσεις και εθνικές συνειδήσεις μπορεί να υπάρξει.

• Ελευθερία στο να σου αρέσει από χιουμοριστικής πλευράς ένα βίντεο και να αηδιάσεις από αυτό δεν υπάρχει?

Μάλλον δεν εννοείς ταυτόχρονα να αηδιάζεις από κάτι που σου αρέσει πολύ. Το γούστο δεν είναι ελευθερία, η επιλογή σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, οι οποίες είναι αποτέλεσμα προσωπικής αισθητικής και παιδείας, είναι δικαίωμα.

• Ελευθερία να εκφράσεις την ενδεχόμενη αηδία σου δεν υπάρχει?

Ξερνάς φαντάζομαι. Αν εννοείς να εκφράσεις με λόγια τα αρνητικά συναισθήματα που σου προκαλεί κάποιο ερέθισμα και θες να γίνουμε κοινωνοί των απόψεων σου, πρέπει να χρησιμοποιήσεις και επιχειρήματα.

• Στήριξα την αηδία μου σε κάποιον πατριωτισμό ή μήπως στάθηκα απέναντι στην έννοια του πατριωτισμού (και μάλιστα με προκλητικό τρόπο) και χλευάστηκα γι αυτό? Και με τον Λαζόπουλο ίδια φάση, ακόμη κι αν συμφωνώ με πολλά μαζί του, ο τρόπος του και το stykάκι του στην tv τον κάνει αξιομίσητο.

Δεν κατανόω, γιατί έχεις ή διαζευκτικό; Ποτε χλευάστηκες; Ποια επιχειρήματα σου χλευάστηκαν;

• Κάποιοι πέθαναν για να μπορεί να κάνει αυτός ο αηδιαστικός τα video του και μετά εγώ να μπορώ να τον βρίζω και οι υπόλοιποι να βρίζουν εμένα που τον βρίζω.

Κάποιοι έχουν πεθάνει και στο πέραμα φτιάχνοντας πλοία για ένα πιάτο φαγητό. Για να μη σου πω και το μυστικό, κάποιοι έχουν πυρπολυθεί διότι πίστευαν πως η γη είναι σφαιρική.

• Ναι αυτά τα στοιχειώδη θα έπρεπε να τα μαθαίνει κανείς στο σπίτι του.

Πάμε και σε αυτό. Το μοναδικό στοιχειώδες που πρέπει να μαθαίνει κάποιος είναι να αποδέχεται τη διαφορετικότητα και να μπορεί να κρίνει απόψεις μέσα στο πλαίσιο που αυτές έχουν αναπτυχθεί και έχουν διατυπωθεί. Η διαφορετικότητα είναι δικαιώμα (κι όχι ελευθερία που λανθασμένα χρησιμοποιείς τη λέξη), όσο γρηγορότερα το αντιληφθείς, θα μπορέσεις να αναπτύξεις και επιχειρήματα για να στηρίξεις το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης σου. Το αναφέρω για να είναι κατανοητό: Ότι κάτι σου προκαλεί αηδία δεν είναι επιχείρημα, εμένα αηδία μου προκαλεί το γάλα, αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα να απαγορευθεί η πώληση γάλατος.

Όσο για τον πιτσιρικό, έχει χαλάσει. Πριν τη δει κάποιος, ήταν πολύ πιο εύστοχος και καυστικός.

Δημοσ.

(αν και προκαλεί μια μικρή ηδονή η είδηση ότι τον έδειραν...)

Έτσι εξηγούνται τα νεύρα σου.

Βρε katerina_a_86, από άλλα πράγματα ηδονίζονται οι άνθρωποι.

Ψάχτο λίγο.

Δημοσ.

κι είναι και Κυριακή βράδυ, και δεν προλαβαίνω να προμηθευτώ μερικά αλεξίσφαιρα να τα μοσχοπουλήσω γαμωτ

Δημοσ.

Γράφω αργά ρε γαμώτο, μέχρι να απαντήσω σε μία τοποθέτηση υπάρχουν άλλες 6...

Πάντως μέχρι εχθές το μεσημέρι δεν τον είχαν δείρει. Την Παρασκευή το βράδυ 3 ντουλάπες (που είχαν κι άλλους 3 τσιλιαδόρους) έξω από οξυγόνο του είπαν: Έλα εδώ ρε μουνάκι να δώσεις εξηγήσεις! Και τον πλησίασαν οι γενναίοι κάνοντας ότι θα έκανε μια οποιαδήποτε γυνακούλα που προσπαθούν να τη βιάσουν, του έριξαν pepperspray στο πρόσωπο...

Σκέτη ηδονή όντως.

Δημοσ.

Φτου,κι ο ηρωας μας δεν αντέδρασε;

Αφού φαίνεται,βράζει το αίμα του,στάνταρ θα ριξε κανα δυο ψιλές,αποκλείεται να μην,δεν είναι φλώρος αυτός είναι επανστάτης δεν μασάει

Δημοσ.
Μέτρο στην κριτική δεν υπάρχει;

Εξήγησε λίγο πως το εννοείς. Προσωπικά θεωρώ πως κριτική (η οποία περιλαμβάνει επιχειρήματα) μπορούμε να κάνουμε και σε ότι μας αρέσει και σε ότι δε μας αρέσει. <--αυτό σίγουρα δε γίνεται στην έναρξη του θέματος.

Φτου,κι ο ηρωας μας δεν αντέδρασε;

Αφού φαίνεται,βράζει το αίμα του,στάνταρ θα ριξε κανα δυο ψιλές,αποκλείεται να μην,δεν είναι φλώρος αυτός είναι επανστάτης δεν μασάει

Είχε ξεχάσει τη λίμα για τα νύχια σπίτι.

Δημοσ.

Πάντως μέχρι εχθές το μεσημέρι δεν τον είχαν δείρει. Την Παρασκευή το βράδυ 3 ντουλάπες (που είχαν κι άλλους 3 τσιλιαδόρους) έξω από οξυγόνο του είπαν: Έλα εδώ ρε μουνάκι να δώσεις εξηγήσεις! Και τον πλησίασαν οι γενναίοι κάνοντας ότι θα έκανε μια οποιαδήποτε γυνακούλα που προσπαθούν να τη βιάσουν, του έριξαν pepperspray στο πρόσωπο...

Σκέτη ηδονή όντως.

+1

Η τεστοστερόνη και η μαλακία τούς ξεχειλίζει από τα αυτιά.

Oι ΟΥΓΚ ανεγκέφαλοι τύποι ρε."ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ.ΟΥΓΚ.ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΡΟΥΜΕ!ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΡΟΥΜΕ.ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ."

Δημοσ.
Εξήγησε λίγο πως το εννοείς. Προσωπικά θεωρώ πως κριτική (η οποία περιλαμβάνει επιχειρήματα) μπορούμε να κάνουμε και σε ότι μας αρέσει και σε ότι δε μας αρέσει. <--αυτό σίγουρα δε γίνεται στην έναρξη του θέματος.

Βασικά το είπα περισσότερο για τον Λαζόπουλο που ανέφερες πριν.

Αν και πολλά απο όσα λέει με βρίσκουν σύμφωνο,μερικές φορές μαζί με την κριτική που κάνει (επιλεγμένη πάντα) προσπαθεί να περάσει και μηνύματα τα οποία πολλές φορές είναι επικίνδυνα.

Εκεί δεν πρέπει να μπει ένα μέτρο;

*Και μεταξύ μας για τον συγκεκριμένο,με αμοιβή κάτι χιλιάδες ευρώ ανα επεισόδιο είναι λίγο κάπως να το παίζεις ο Ρομπέν των Δασών της Ελλάδας

+1

Η τεστοστερόνη και η μαλακία τούς ξεχειλίζει από τα αυτιά.

Oι ΟΥΓΚ ανεγκέφαλοι τύποι ρε."ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ.ΟΥΓΚ.ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΡΟΥΜΕ!ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΡΟΥΜΕ.ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ."

Το ίδιο ισχύει και για την άλλη μεριά.

Oι ΟΥΓΚ ανεγκέφαλοι τύποι ρε."ΟΥΓΚ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΡΕ.ΟΥΓΚ.ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΡΟΥΜΕ!ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΨΟΥΜΕ.ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ."

Το πες και άλλος πριν,ίδια αηδία προκαλούν και οι 2 μεριές σε ορισμένους

Δημοσ.

Μιλάω για το συγκεκριμένο περιστατικό. Ο τύπος έφτιαξε ένα βίντεο. Δεν άρχισε να δέρνει κόσμο επειδή κουβαλάνε σημαία ε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...