Προς το περιεχόμενο

Εθνικές γιορτές

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι και φίλος, αλλά δεν έχει σημασία. Το βίντεο δεν είναι αντιπροσωπευτικό του χιούμορ του και είναι ιδιαίτερα άκομψο.

Προσωπικά, το νόημα του περιεχομένου του με βρίσκει σύμφωνο, αλλά θα μπορούσε να πει ακριβώς τα ίδια πράγματα χωρίς να χρησιμοποιήσει ύβρεις (λέξεις κατανοητές από τα φασιστάκια).

Απο εκεί και πέρα, το τι είναι πατρίδα, τα έχουμε ξαναπει και σίγουρα δεν είναι οι παρελάσεις και οι σημαίες.

ΥΓ1 Ότι διδάσκεται στο σχολείο, δεν αποτελεί καθολική αλήθεια.

ΥΓ2 Χαιρετίσματα από Αθήνα.

ΥΓ3 Και αν τον δείρουν, τι θα γίνει; Θα δείρουν και τις ιδέες που εξέφρασε; Θα σβήσουν το βίντεο; Για ακόμα μία φορά, οι θύτες θα φανούν καραγκιόζηδες.

• Απαντ. 322
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εβλεπα , μαθητές , στρατούς κτλ να παρελάζουν , μια ξαφνική έξαρση στα κρατικά κανάλια με εκπομπές από το πρωι μέχρι το βράδυ , μπορεί να είμαι διαστροφικός άλλα μου εμοιαζαν φιλμάκια με ψιλο-προπαγανδιστικο χαρακτήρα , ελληνικές ταινίες με φούντα κ.ο.κ

Αναρωτιέμαι αυτήν την 28 οκτωμβρίου και άλλες εθνικές γιορτές για πόσα χρόνια ακόμα θα την γιορτάζουμε με αυτό τον τρόπο. Αν όχι να αναπαράγει ένα ψευδοαίσθημα πατριωτισμού ξέρω γω , τι άλλο εξυπηρετεί;

Την έχουμε που...σει έτσι; Δεν προκειται να αλλάξουν αυτά εδώ κοντα... :-(

Δημοσ.
Η τους επαναστατες των μολοτωφ να καινε/προσβαλουν εθνικα συμβολα για τα οποια χυσαν το αιμα τους οι προγονοι μας. Ωστε να νομιζουν οι σημερινοι κοπριτες οτι ειναι επαναστατες και αναρχικοι. ΟΥΣΤ χ 10

Εγώ πάλι πιστεύω ότι κάτι φασιστάκια που παίρνουν μια ελληνική σημαία, τη τυλίγουν γύρω απ' το κοντάρι και χτυπάνε με αυτό ανθρώπους (Έλληνες και μη) είναι 2 φορές για τον πέο. Πρώτον γιατί προφανώς χτυπάνε άλλα άτομα στο ξεκάρφωτο και δεύτερον επειδή οι ίδιοι παραπονιούνται για το κάψιμο της σημαίας και κλαίγονται αλλά μετά χρησιμοποιούν τη σημαία ως όπλο.

Κατά τα άλλα, εδώ έχουμε μια επίθεση εναντίον ενός "καλλιτέχνη" (καλού για κάποιους, κακού για κάποιους άλλους). Αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίζει μου φαίνεται και όχι άσχετα πράγματα.

Δημοσ.
Κατά τα άλλα, εδώ έχουμε μια επίθεση εναντίον ενός "καλλιτέχνη" (καλού για κάποιους, κακού για κάποιους άλλους). Αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίζει μου φαίνεται και όχι άσχετα πράγματα.

Παρέα αρμενίζουμε, μα αυτό μου φάνηκε λίγο τραβηγμένο.

Δημοσ.

καλώς ή κακώς (κακώς, αν ενδιαφέρεστε για τη γνώμη μου, που δεν ενδιαφέρεστε, αλλά τέσπα), τέτοιες αντιδράσεις ήταν λογικό να υπάρξουν.

Τώρα για το αν είναι δημοκρατία αυτό το πράγμα;

Υπό μια έννοια, είναι. Ο Μουζουράκης επέλεξε να δημιουργήσει ένα ίσως έξυπνο σκετς, στο οποίο καυτηριάζει ακραίες θέσεις και απόψεις, κάπως άστοχα κατά τη γνώμη μου. Όσοι αντέδρασαν, επέλεξαν να αντιδράσουν για τη δημιουργία αυτού του σκετς, δείχνοντας την αντίθεση τους (μάλλον επειδή δεν κατάλαβαν; άγνωστο, δεν είναι του παρόντος, αλλά αυτό πρέπει να φταίει.)

Στο παράδειγμα αμφότερες οι πλευρές επέλεξαν ελεύθερα τον τρόπο που θα δράσουν. Αν το αφήσουμε εκεί, είναι μια καθόλα δημοκρατική πρακτική.

Αν το πάμε ελάχιστα παραπέρα, έχουμε προσβολή του προσώπου του κ. Μουζουράκη. Προφανώς, αφού του επιτέθηκαν.

Ο αντίλογος όμως λέει ότι και ο κ. Μουζουράκης "επιτέθηκε" στις ακραίες απόψεις κάποιων ανθρώπων, με "καλλιτεχνικό" τρόπο.

Όταν όμως εκ των υστέρων βγαίνεις και λες τι ήθελες να δείξεις με τη δημιουργία σου, αφού πρώτα έχεις φάει ένα σπρέυ στη μούρη (δεν ξέρω αν υπήρξαν και σωματικές βλάβες), αυτό δε σημαίνει ότι είσαι καλυμμένος, και ότι φταίνε μόνο αυτά τα άτομα, επειδή δεν έχουν την κατάλληλη μόρφωση και παιδεία, για να κατανοήσουν στο έπακρο το μέγεθος της.

meaning: την επόμενη φορά, κάνε το καλύτερα, για να το καταλαβαίνουν κι αυτοί που βλέπουν πάνια. (μεταξύ αυτών και εγώ, βεβαίως βεβαίως, μιας και δεν κατανόησα εξαρχής τη μεγαλειώδης σου έμπνευση :-) )

Δημοσ.
Παρέα αρμενίζουμε, μα αυτό μου φάνηκε λίγο τραβηγμένο.

Οκ, μπορεί να φαίνεται κάπως δραματικό αυτό, έβαλα και το καλλιτέχνης σε quotation marks γιατί δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί κανείς. Τι θα γινόταν όμως αν όποιον δε γουστάραμε (λόγω αυτών που λέει προφανώς) τον κερνάγαμε μια γκλομπιά και λίγο σπρέι; Και σου λέω εγώ ότι "είναι μεμονωμένο περιστατικό ξέρω 'γω" (ναι, οκ...). Μετά τι θα γίνει; Όποιος πηγαίνει να παρακολουθήσει παράσταση του κ. Μουζουράκη θα τρώει κι αυτός ξύλο ως εν δυνάμει ανθέλληνας και προδότης;

Δημοσ.
Οκ, μπορεί να φαίνεται κάπως δραματικό αυτό, έβαλα και το καλλιτέχνης σε quotation marks γιατί δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί κανείς. Τι θα γινόταν όμως αν όποιον δε γουστάραμε (λόγω αυτών που λέει προφανώς) τον κερνάγαμε μια γκλομπιά και λίγο σπρέι; Και σου λέω εγώ ότι "είναι μεμονωμένο περιστατικό ξέρω 'γω" (ναι, οκ...). Μετά τι θα γίνει; Όποιος πηγαίνει να παρακολουθήσει παράσταση του κ. Μουζουράκη θα τρώει κι αυτός ξύλο ως εν δυνάμει ανθέλληνας και προδότης;

Υποθέτω πως μας κάνει εντύπωση αυτό τα τελευταία χρόνια μόνο, παλιότερα ήταν συνηθισμένη τακτική να σκάνε χρυσαυγίτες σε πανκ συναυλίες για μανούρες ή αναρχικοί σε black metal live αν ένα συγκρότημα ήταν NS. Και μου 'χει τύχει και σε περιόδους γύρω από εθνικές επετείους να με σταματάνε χρυσαυγίτες για το μαλλί για να με τουλουμιάσουνε. Και γενικώς το ποιόν του τύπου του συγκεκριμένου, δεν το ξέρω, ούτε ως ανθρώπου, ούτε ως καλλιτέχνη, αλλά η εικόνα που σχημάτισα από το βιντεάκι ακόμα και εγώ που χέστηκα για σταυρούς και σημαίες ήταν ο τσουτσέκος μαλακάκος που προκαλεί για να προκαλεί.

Δημοσ.
Υποθέτω πως μας κάνει εντύπωση αυτό τα τελευταία χρόνια μόνο, παλιότερα ήταν συνηθισμένη τακτική να σκάνε χρυσαυγίτες σε πανκ συναυλίες για μανούρες ή αναρχικοί σε black metal live αν ένα συγκρότημα ήταν NS. Και μου 'χει τύχει και σε περιόδους γύρω από εθνικές επετείους να με σταματάνε χρυσαυγίτες για το μαλλί για να με τουλουμιάσουνε. Και γενικώς το ποιόν του τύπου του συγκεκριμένου, δεν το ξέρω, ούτε ως ανθρώπου, ούτε ως καλλιτέχνη, αλλά η εικόνα που σχημάτισα από το βιντεάκι ακόμα και εγώ που χέστηκα για σταυρούς και σημαίες ήταν ο τσουτσέκος μαλακάκος που προκαλεί για να προκαλεί.

Δε διαφωνώ και το να πω ότι εγώ -πόσο μάλλον ο ίδιος ο Μουζουράκης- δεν περίμενα ανάλογη αντίδραση θα είναι ψέμα. Δεν μου προκάλεσε έκπληξη δηλαδή. Απλά αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να γίνεται κάθε φορά. Επειδή όμως την απάντηση τη γνωρίζουμε όλοι, ο κύριος προβληματισμός πίσω απ' το ερώτημα μου είναι το γιατί να υπάρχουν άτομα με σκατένια μυαλά γύρω μας.

Προσωπικά δε γνωρίζω και πολλά για τον Μουζουράκη. Ουσιαστικά ξέρω μόνο ότι έπαιζε στο Singles και τώρα στο 4 του Παπακαλιάτη. Σαν άτομο, δε θα τον χαρακτήριζα συντηρητικό και το βίντεο όπως έγραψα πριν δε μου άρεσε και τόσο. Αυτά τα λέω γιατί ο Μουζουράκης είναι απλά η αφορμή, χέστηκα γι' αυτόν αν θέλεις. Το γενικότερο πλαίσιο είναι που με νοιάζει.

Δημοσ.

Έχουν γραφτεί καμιά 20άρια σελίδες και επι της ουσίας τίποτα.

Εγώ πχ δεν είμαι χριστιανός, είμαι άθεος. (σαν Γιώργος λέω, όταν με βαφτίσαν δεν με ρώτησαν...). Βλέπω ανθρώπους να σταυροκοπιούνται όταν περνάνε απο εκκλησία και αμέσως πέφτουν 2-3 σκάλες στην εκτίμηση μου.

Ξέρετε όμως κάτι? Σέβομαι 100% την άποψη τους. Και δεν θα αρχίσω να τους βρίζω τα θεία και αυτά που πιστεύουν λέγοντας... εντάξει μωρέ τι σημαίνει Χριστός? Ένα ακόμα ιστορικό πρόσωπο είναι. Το σέβομαι, και σέβομαι και αυτούς. 1ο σημαντικό point.

2o σημαντικό point. Ωραία λοιπόν η σημαία είναι ένα απλό κομμάτι ύφασμα όπως λέει ο τύπος. Εσύ λοιπόν αγαπητέ που καίς/βρίζεις αυτό το "απλό" κομμάτι ύφασμα το κάνεις ως σαν να ήταν ένα απλό κομμάτι ύφασμα? Γιατί δεν βρίζεις μια μπλούζα, μια λινάτσα, το τζινάκι σου?

Τι θέλω να πώ. Εσύ πρώτος που το βρίζεις, εσύ πρώτος το χρησιμοποιείς αληγορικά και συμβολικά. Εξ'ορισμού δλδ τι μας το παίζεις ότι βρίζεις απλώς ένα κομμάτι ύφασμα, όταν βρίζεις στην ουσία όλα όσα συμβολίζει αυτό το πράγμα. Μετά τι παραπονιέσαι όταν σε αυτήν την σημαία κάποιοι βλέπουν ένα σωρό συμβολισμούς, ιδεώδη κτλ κτλ. Αφού εσύ το χρησιμοποίησες πρώτος με αυτήν την σημασία. Απλό δεν είναι?

Αυτό είναι ανεξάρτητο με αυτό που είπα περι σεβασμού. Όπώς και να έχει θεωρώ απαράδεκτο το βίντεο για τους παραπάνω λόγους. Άσχετα με το αν κάποιος είναι αναρχικός, πατριώτης, φασίστας, χρυσαυγίτης. Πρώτον δεν σέβεται αυτό που οι άλλοι θεωρούν ιερούν (αν διαφωνεί υπάρχουν και άλλοι τρόποι) δεύτερον, αυτό που κατηγορεί (την "ιερή" αξία της σημαίας) ήδη εκείνος πρώτος το χρησιμοποιεί έτσι (συμβολικά).

Δημοσ.

Το βίντεο είναι όντως απαράδεκτο, αλλά και εδώ στήν Ελλάδα την τρίχα την κάνουμε τριχιά. Αν γίνονταν κάτι τέτοιο στο εξωτερικό, είμαι σίγουρος ότι θα πέρναγε έτσι το βίντεο. Μάλλον οι δημιουργοί του, ήθελαν να προκαλέσει, δεν βρίσκω άλλο λόγο γιά να φτιάξει κάποιος κάτι τέτοιο. Ούτε χιούμορ, ούτε σάτιρα, ούτε κριτική. Ένα σκέτο έκτρωμα.

Δημοσ.

Εγώ πχ δεν είμαι χριστιανός, είμαι άθεος. (σαν Γιώργος λέω, όταν με βαφτίσαν δεν με ρώτησαν...). Βλέπω ανθρώπους να σταυροκοπιούνται όταν περνάνε απο εκκλησία και αμέσως πέφτουν 2-3 σκάλες στην εκτίμηση μου.

Ξέρετε όμως κάτι? Σέβομαι 100% την άποψη τους. Και δεν θα αρχίσω να τους βρίζω τα θεία και αυτά που πιστεύουν λέγοντας... εντάξει μωρέ τι σημαίνει Χριστός? Ένα ακόμα ιστορικό πρόσωπο είναι. Το σέβομαι, και σέβομαι και αυτούς. 1ο σημαντικό point.

2o σημαντικό point. Ωραία λοιπόν η σημαία είναι ένα απλό κομμάτι ύφασμα όπως λέει ο τύπος. Εσύ λοιπόν αγαπητέ που καίς/βρίζεις αυτό το "απλό" κομμάτι ύφασμα το κάνεις ως σαν να ήταν ένα απλό κομμάτι ύφασμα? Γιατί δεν βρίζεις μια μπλούζα, μια λινάτσα, το τζινάκι σου?

Τι θέλω να πώ. Εσύ πρώτος που το βρίζεις, εσύ πρώτος το χρησιμοποιείς αληγορικά και συμβολικά. Εξ'ορισμού δλδ τι μας το παίζεις ότι βρίζεις απλώς ένα κομμάτι ύφασμα, όταν βρίζεις στην ουσία όλα όσα συμβολίζει αυτό το πράγμα. Μετά τι παραπονιέσαι όταν σε αυτήν την σημαία κάποιοι βλέπουν ένα σωρό συμβολισμούς, ιδεώδη κτλ κτλ. Αφού εσύ το χρησιμοποίησες πρώτος με αυτήν την σημασία. Απλό δεν είναι?

Αυτό είναι ανεξάρτητο με αυτό που είπα περι σεβασμού. Όπώς και να έχει θεωρώ απαράδεκτο το βίντεο για τους παραπάνω λόγους. Άσχετα με το αν κάποιος είναι αναρχικός, πατριώτης, φασίστας, χρυσαυγίτης. Πρώτον δεν σέβεται αυτό που οι άλλοι θεωρούν ιερούν (αν διαφωνεί υπάρχουν και άλλοι τρόποι) δεύτερον, αυτό που κατηγορεί (την "ιερή" αξία της σημαίας) ήδη εκείνος πρώτος το χρησιμοποιεί έτσι (συμβολικά).

Εγώ θεωρώ ιερό το στανιό, το φελέκι, τον αντίχριστο και την καρμπονάρα. Τι σημαίνει αυτό, πως όποιος έχει αντίθετη άποψη περί της οσιότητας αυτών πρέπει να το βουλώνει για να μην το πάρω εγώ κατάκαρδα;

Τα υπογραμμισμένα σηκώνουν κουβέντα. Συμφωνώ πως με μια πράξη "βεβήλωσης" υπερτονίζεται η συμβολική σημασία ενός αντικειμένου, μα ο στόχος είναι (υποθέτω) να διαφανεί πως εν τέλει είναι απλώς ένα αντικείμενο. Μια καμμένη σημαία δεν σημαίνει ένα καμμένο αίσθημα πατριωτισμού για αυτόν που το έχει, και αυτό προσπαθούν λογικά να δείξουν οι "βάνδαλοι". "Μη δίνετε τόση σημασία στο σαβουρόπανο, αυτό καίγεται, δε χρειάζεστε κάτι τόσο φτηνό, εύθραυστο και αναμασημένο για τα πιστεύω σας". Κάτι αντίστοιχο με τους Βυζαντινούς εικονομάχους.

Δημοσ.
Είστε υπέρ η κατά του εορτασμού των εθνικών εορτών?

^ <--η ουσία

και οι ουσίες--> :

Δημοσ.
Το βίντεο είναι όντως απαράδεκτο, αλλά και εδώ στήν Ελλάδα την τρίχα την κάνουμε τριχιά. Αν γίνονταν κάτι τέτοιο στο εξωτερικό, είμαι σίγουρος ότι θα πέρναγε έτσι το βίντεο. Μάλλον οι δημιουργοί του, ήθελαν να προκαλέσει, δεν βρίσκω άλλο λόγο γιά να φτιάξει κάποιος κάτι τέτοιο. Ούτε χιούμορ, ούτε σάτιρα, ούτε κριτική. Ένα σκέτο έκτρωμα.

in what way exactly are you so sure? :-) (άι σπικ ίνγκλαντ βέρυ μπέστ)

Δεν έχει μόνο το ελλάντα ανθρώπους που θα αντιδράσουν κατ' αυτόν τον τρόπο.

Δεν είναι, δυστυχώς, αποκλειστικό προνόμιο των Ελλήνων η ακραία αντίδραση-συμπεριφορά.

Άντε, αντί για μακιγιάζ με σπρέι, να του πέταγαν κανένα γιαούρτι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...