Προς το περιεχόμενο

Εθνικές γιορτές

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συζήτηση ελαχίστου νοήματος, η οποία παίρνει μέγεθος χωρίς λόγο.

Η παρέλαση δε διδάσκει τίποτα που να μη μπορούσε να το διδάξει ένας άλλος τρόπος εορτασμού (ο οποίος, μάλιστα, δε θα παρέπεμπε ίσως και στις δυσάρεστες στιγμές που αναφέρουν κάποιοι). Για την ακρίβεια, διδάσκει λιγότερα.

Επιπλέον, μαθητικές παρελάσεις σημαίνει ότι εμπλέκεται η εκπαίδευση, που σημαίνει ότι η εκπαίδευση παρουσιάζει μόνο μία πλευρά/οπτική της ιστορίας, που σημαίνει ότι αποτελεί πολιτική προπαγάνδα, που σημαίνει, να συνεχίσω; Δε συνεχίζω. Όποιος θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει με 2 γραμμές. Όποιος δε θέλει, δεν καταλαβαίνει ούτε σε 10 σελίδες.

• Απαντ. 322
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα μεγαλώσει η Τασούλα κι ελπίζουμε να καταλάβει την αξία των εορτασμών των εθνικών επετείων.

ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

Δημοσ.
Μπανιστήρι οι παρελάσεις; Δεν υπάρχουν -νομίζεις- άτομα που συγκινούνται με την παρέλαση; (όπως πχ η γριούλα σε μία φωτογραφία που παρέθεσες σε προηγούμενο μήνυμά σου/αν εξαιρέσουμε τη δυσαρέσκειά της για το μήκος της φούστας της κοπελιάς).

Έχω την εντύπωση πως κοιτάμε το "δέντρο" και χάνουμε το "δάσος". Στην προκειμένη περίπτωση, θα έλεγα πως το "δέντρο" είναι η παντελής έλλειψη εθνογνωσίας από μέρους ορισμένων μαθητών που κάνουν παρέλαση (καθώς και η ενδυματολογική πασαρέλα) και το "δάσος" είναι πως η παρέλαση είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εκείνη τη μέρα για να τιμηθεί η εθνική επέτειος.

:-)

Πώς δεν υπάρχουν, εσύ κι ο Sellers

τον αφεντικό δεν τον έχω κατατάξει στα άτομα, αλλά στους πυρήνες

:P (πλακίτσα)

...Κοίτα που χάνεις το πόιντ Sweetie :

Κανείς δε λέει φασιστικά, υπό τη σκέπη του 30% του (ένα χοντρό κι ανούσιο παράδειγμα ποσοστού), "ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ, ΤΩΡΑ", ως έκφραση άποψης.

Εγώ τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω.

Επίσης καταλαβαίνω, πως όσοι "είμαστε ενάντια", παραθέτουμε ΛΟΓΟΥΣ. Σκεπτικά αν θες. Στα οποία σε γενικές γραμμές, είμαι της αίσθησης πως στην τελική αντιτάσσετε (όσοι τεσπα "είστε υπέρ") "μα να μου απαγορέψετε να μου αρέσει η παρέλαση;", το οποίο για πες μου αν εσύ το θεωρείς επιχείρημα, και πόσο "δίκαιο" είναι, με βάση αυτό, να μη μας "επιτρέπετε" να εκφέρουμε ΑΠΟΨΗ (στηριγμένη σε μερικούς ρημάδηδες λο-γους μάλιστα...), και κατ' επέκταση πόσο δίκαιο θα ήταν αν πχ (λέμε τώρα ε) αποφάσιζε μέσω σχετικής ψηφοφορίας το μεγαλύτερο ποσοστό του μαθητικού συνόλου της χώρας, να ΜΗΝ συμμετέχει σε παρελάσεις, και το υπόλοιπο ποσοστό να γκρίνιαζε επειδή "εξ' αιτίας" των προηγούμενων τους κόψανε τις παρελάσεις. Πιθανολογώ πως θα μου μιλήσεις για "παιδάκια", οπότε να προλάβω να μιλήσω για παιδάκια που ψηφίζουν την σήμερον ημέρα για ενδοσχολικά ζητήματα που τους αφορούν.

*...είναι αλήθεια πως "αδίκησα" ολόκληρο quote, γι' αυτό να τονίσω και το ότι (λέμε) (εδώ και πολύ ώρα) ότι αυτό το λιγότερο που λες, έχει καταντήσει να είναι το φαίνεσθαι (και το πασαρέλεσθαι), και έχει χάσει ανεπιστρεπτί την σύνδεση με τον αρχικό του σκοπό, μιας κι έχουν αλλάξει δραματικά κι οι εποχές. Οπότε, αν θέλουμε ουσία, στην προσπάθεια να χώνουμε θέματα/μαθήματα κι άλλες μαλακίες στο ήδη παραφορτωμένο μαθητικό curriculum, ΚΑΛΥΤΕΡΑ (λέω 'γω), να το αφήσουμε το φαίνεσθαι, και να επικεντρώσουμε στην ουσία, για να μάθει επιτέλους ΚΑΙ ο μέσος ΛΕΥΚΟΣ (τω δέρας) Έλλην μαθητής, ότι κάθε 28 Οκτωβρίου, ΔΕ γιορτάζουμε την κατάχτηση της σελήνης το 1940 από τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς.

Δημοσ.

Εγώ προτείνω να γίνουν λίγο πιο ιντεράκτιβ οι εθνικές επέτειοι. Να, για παράδειγμα στου Αγίου Βαλεντίνου μοιράζουν παντού προφυλακτικά. Θα μπορούσαν ας πούμε να μοιράζουν δωρεάν πισι γκέημζ με σενάριο σχετικό με την εκάστοτε εθνική επέτειο. Πιο πολύ θα το εκτιμούσαν τα πιτσιρίκια από το ασπρομπλε σουλατσάρισμα. Ο πρώτος δε που θα το τερματίσει πανελληνίως να κερδίζει ένα δάφνινο στεφάνι ή ένα στεφάνι ελιάς. Ή ακόμη ακόμη ένα φωτοστέφανο. Ορίστε, όλα μέσα.

Δημοσ.

οι παρελάσεις έχουν αξία σε μέρη όπου τις τιμούν ανάλογα, κοντά στα σύνορα π.χ. Αλλά ώπα... θα βγούνε εθνικιστές οι άνθρωποι εκεί! ΤΟ ξεχάσαμε αυτό.

Κάποιος θα βγει να τους πει εθνικιστές κτλ κτλ.

Οι παρελάσεις-πασαρέλα δεν έχουν νόημα. Ίσως να έχει τύχει κιόλας...

λες να πάει κανένας με κινητό στην παρέλαση, να χτυπήσει και καθώς παρελαύνει να το σηκώσει και να μιλά;

Έλεος, αλλά δεν το έχω και απίθανο!!!

Δημοσ.
Τι σε νοιάζει εσένα βρε slipknot αν η Τασούλα στη 2η σειρά δεν αντιμετωπίζει σοβαρά την παρέλαση; Θα καταργήσουμε δηλαδή τις παρελάσεις επειδή η Τασούλα και οι φίλες της φοράνε μίνι φούστα στην παρέλαση;

Θα μεγαλώσει η Τασούλα κι ελπίζουμε να καταλάβει την αξία των εορτασμών των εθνικών επετείων.

Η Τασούλα στη 2η σειρά με νοιάζει από τη μία πλευρά στα πλαίσια της δικής μου άποψης σχετικά με τις μαθητικές παρελάσεις και από την άλλη πλευρά στα πλαίσια του μισανθρωπισμού μου.

Απόψεις υπέρ και κατά των παρελάσεων έχουμε διαβάσει, δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Όσον αφορά την άλλη πλευρά τώρα, αν δε μπορείς να έχεις μια στοιχειώδη στάση απέναντι σε κάτι μη συμμετέχεις. Και οκ, τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου μπορώ να τα εξαιρέσω, τα παιδάκια απ' το βίντεο που παρέθεσες τα έκοψα για μαθητές λυκείου όμως. Τι σκατά γυρεύεις σε μια παρέλαση όταν δε ξέρεις Χριστό μωρή φόλα; Ας μη θεωρηθεί ότι τα βάζω με μια συγκεκριμένη πλευρά. Όσο γελοίος είναι αυτός που κατεβαίνει στη παρέλαση για χαβαλέ άλλο τόσο γελοίος είναι αυτός που κατέβηκε το Δεκέμβρη σε πορεία για χαβαλέ. Το γεγονός όμως ότι στις μέρες μας κάποια πράγματα θεωρούνται ακόμα από μερικούς λιγάκι ταμπού και ο καθένας γίνεται πατριώτης -και χριστιανός/νομιμόφρων/"σωστός"- επιλεκτικά και όποτε το θυμάται μου προκαλεί κι αυτό μια τάση για εμετό.

Εγώ θα είμαι κάθε χρόνο εκεί, σε μια γωνίτσα και θα μεταδίδω όλη μου την αρνητική ενέργεια μέχρι να σπάσει το τακούνι/βρέξει και χαλάσει το μαλλί/χαθεί ο βηματισμός/υπάρξει πτώση κάποιας φόλας.

It's always funny until someone gets hurt. Then it's just hilarious.
Δημοσ.
Πιο πολύ θα το εκτιμούσαν τα πιτσιρίκια

...να σταθώ σε αυτό το γκαρνελοπόιντ, για να βρω αφορμή να πω κάτι που μου ξέφυγε πριν : ναι, τα ίδια τα "πιτσιρίκια" είναι που δεν βλέπουν το νόημα, και χαβαλεδιάζουν και σκυλοβαριούνται με τις παρελάσεις, και το έχουν δει ως αφορμή είτε για χαβαλέ, είτε για αυτοπροβολή, είτε για ξερωγω, και σούρνονται κι όλας σ' αυτές. Υπήρξα κι εγώ παρελαύνων, και είχα και συμμαθητές, και τα κουβεντιάζαμε αυτά γαμώ. Δε νομίζω πως είμασταν οι ελάχιστοι επιφοιτισμένοι στην ελληνική επικράτεια, και μας έκοφτε που να πάρει τόσο πια, περί του ανούσιον του θέματος, κι ότι ναι μεν άμα θέλαμε δεν συμμετείχαμε, αλλά ΘΑ μας κοιτάγανε στραβά από συμμαθητάδες έως καθηγητάδες - οπότε κάναμε τουμπεκί μετά παρελάσεως.

Τεσπα σιγά που θα διορθώσει τα στραβά του εκπαιδευτικού η κατάργηση των παρελάσεων - δίκαιο είχε ο εξηντατετράμπιτος λίγα ποστ πριν που έλεγε ότι το κουράζουμε, πριονίδια πριονίζουμε, δεν παύουν όμως να είναι ανούσιες...

Δημοσ.

Ας καταργηθούν για να γλιτώσουμε ,τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο,τα πεζοδρόμια από τις όξινες ουσίες που περιέχουν τα σάλια σας,ω άνδρες ....ω άνδρες.... :P

...τώρα το ...είδα .... αστέρι μου:-).

Δημοσ.
Συζήτηση ελαχίστου νοήματος, η οποία παίρνει μέγεθος χωρίς λόγο.

Αυτό πόνεσε :P

ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

...Είμαστε ελεύθεροι...

(να ελπίζουμε σε ό,τι θέλουμε :) )

Πώς δεν υπάρχουν, εσύ κι ο Sellers

τον αφεντικό δεν τον έχω κατατάξει στα άτομα, αλλά στους πυρήνες

:P (πλακίτσα)

...Κοίτα που χάνεις το πόιντ Sweetie :

Κανείς δε λέει φασιστικά, υπό τη σκέπη του 30% του (ένα χοντρό κι ανούσιο παράδειγμα ποσοστού), "ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ, ΤΩΡΑ", ως έκφραση άποψης.

Εγώ τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω.

Επίσης καταλαβαίνω, πως όσοι "είμαστε ενάντια", παραθέτουμε ΛΟΓΟΥΣ. Σκεπτικά αν θες. Στα οποία σε γενικές γραμμές, είμαι της αίσθησης πως στην τελική αντιτάσσετε (όσοι τεσπα "είστε υπέρ") "μα να μου απαγορέψετε να μου αρέσει η παρέλαση;", το οποίο για πες μου αν εσύ το θεωρείς επιχείρημα, και πόσο "δίκαιο" είναι, με βάση αυτό, να μη μας "επιτρέπετε" να εκφέρουμε ΑΠΟΨΗ (στηριγμένη σε μερικούς ρημάδηδες λο-γους μάλιστα...), και κατ' επέκταση πόσο δίκαιο θα ήταν αν πχ (λέμε τώρα ε) αποφάσιζε μέσω σχετικής ψηφοφορίας το μεγαλύτερο ποσοστό του μαθητικού συνόλου της χώρας, να ΜΗΝ συμμετέχει σε παρελάσεις, και το υπόλοιπο ποσοστό να γκρίνιαζε επειδή "εξ' αιτίας" των προηγούμενων τους κόψανε τις παρελάσεις. Πιθανολογώ πως θα μου μιλήσεις για "παιδάκια", οπότε να προλάβω να μιλήσω για παιδάκια που ψηφίζουν την σήμερον ημέρα για ενδοσχολικά ζητήματα που τους αφορούν.

Δεν είπα πως μας απαγορεύετε να μας αρέσει η παρέλαση. Σεβαστή η άποψή σας.

Το παράπονό μου εξέφρασα.

Και αναφορικά με αυτό που λες στο τέλος, επιμένετε να βλέπετε τις παρελάσεις από την οπτική γωνία των μαθητών.

Είσαστε κατά της παρέλασης έτσι όπως γίνεται σήμερα, ή κατά της παρέλασης γενικά (έτσι όπως ιδανικά θα έπρεπε να γινόταν) ;

Η Τασούλα στη 2η σειρά με νοιάζει από τη μία πλευρά στα πλαίσια της δικής μου άποψης σχετικά με τις μαθητικές παρελάσεις και από την άλλη πλευρά στα πλαίσια του μισανθρωπισμού μου.

Απόψεις υπέρ και κατά των παρελάσεων έχουμε διαβάσει, δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Όσον αφορά την άλλη πλευρά τώρα, αν δε μπορείς να έχεις μια στοιχειώδη στάση απέναντι σε κάτι μη συμμετέχεις. Και οκ, τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου μπορώ να τα εξαιρέσω, τα παιδάκια απ' το βίντεο που παρέθεσες τα έκοψα για μαθητές λυκείου όμως. Τι σκατά γυρεύεις σε μια παρέλαση όταν δε ξέρεις Χριστό μωρή φόλα; Ας μη θεωρηθεί ότι τα βάζω με μια συγκεκριμένη πλευρά. Όσο γελοίος είναι αυτός που κατεβαίνει στη παρέλαση για χαβαλέ άλλο τόσο γελοίος είναι αυτός που κατέβηκε το Δεκέμβρη σε πορεία για χαβαλέ. Το γεγονός όμως ότι στις μέρες μας κάποια πράγματα θεωρούνται ακόμα από μερικούς λιγάκι ταμπού και ο καθένας γίνεται πατριώτης -και χριστιανός/νομιμόφρων/"σωστός"- επιλεκτικά και όποτε το θυμάται μου προκαλεί κι αυτό μια τάση για εμετό.

Εγώ θα είμαι κάθε χρόνο εκεί, σε μια γωνίτσα και θα μεταδίδω όλη μου την αρνητική ενέργεια μέχρι να σπάσει το τακούνι/βρέξει και χαλάσει το μαλλί/χαθεί ο βηματισμός/υπάρξει πτώση κάποιας φόλας.

Εγώ κρατάω αυτό με bold.

Τέλος πάντων, δεν θα κουράσω άλλο με την άποψή μου. "Ακούστηκαν" καί οι δύο πλευρές.

Ίδωμεν...

Δημοσ.

Δεν είπα πως μας απαγορεύετε να μας αρέσει η παρέλαση. Σεβαστή η άποψή σας.

Το παράπονό μου εξέφρασα.

Και αναφορικά με αυτό που λες στο τέλος, επιμένετε να βλέπετε τις παρελάσεις από την οπτική γωνία των μαθητών.

Είσαστε κατά της παρέλασης έτσι όπως γίνεται σήμερα, ή κατά της παρέλασης γενικά (έτσι όπως ιδανικά θα έπρεπε να γινόταν) ;

μμμ έχω την εντύπωση πως αν όχι ακριβώς αυτό, ΚΑΙ εσύ έγραψες κάτι παρεμφερές κάτι σελίδες πριν...αλλά δεν θα το ψάξω :P

...προσωπικά τις βλέπω απ' την οπτική γωνιά του εξόχορου - μη παραγνωρίζοντας όμως ότι υπάρχει ΚΑΙ η οπτική γωνιά των μαθητών (πράγμα που για την άποψή μου, "κακώς" κάνεις εσύ).

...Και μια κι απευθύνεις ερώτημα :

Ήμουν (ως μαθητής) είμαι (ως ινσόμνιακ) και θα είμαι (ως πρωθυπουργός :P) αντίθετος (όποιος θέλει λόγους, σιχτίρι, ας διαβάσει τα προηγούμενα σεντόνια:P)

ΛΑΜΒΑΝΩ δε υπ' όψιν το "σήμερα" της πασαρέλασης, που εσύ το χώνεις κάτω απ' το χαλί (σαν κακή καθαρίστρια), το εξετάζω και βγάνω συμπεράσματα (τα οποία θα τα βρείτε κλπ κλπ)

Δεν είναι καθόλου τυχαία, "η μη ιδανική εκτέλεση". Σόρι μπατ το βλέπεις "παιδικά" (νταξ δεν φέρνει και την καταστροφή...αλλά έτσι είναι). Όπως εγώ κάποτε δε γούσταρα που βγάζανε κάτι "πέτρινες" μπασκέτες στο προαύλιο του πάλαι ποτέ σχολείου μου, και βάζανε κάτι άλλες άχαρες σιδερένιες, που όμως και στραβές δεν ήτανε, και στις σωστές διαστάσεις ήταν...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:40 ----------

.......ΔΕ ΦΑΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚ??????

...Λούσι, άμα είναι δικιά σου ιστορία, και δεν ξαναμπαίνει η παλιά υπογραφή λόγω μεγέθους, κόψε τα σαμπουάν, δε θα σου χρειαστούνε για καιρό

Δημοσ.

βρε μλκ......κανόνισε να μη ξαναμπαίνει μόνο........

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:43 ----------

...άφησες κάτι ψιλά :P

Δημοσ.

α οκ τώρα 5tshhyn9bnxeobytyef43vg.gif

βάλε ό,τι θες/για όσο θες......απλά όταν είχα πάει μια φορά να την κάνω edit δεν την δεχόταν ως "πολύ μεγάλη" :P

Δημοσ.
Κάθε σου σχόλιο είναι απολαυστικό σε επίπεδα cum.

αυτό το post σηκώνει τρελό fixed :P
Iχ μöxτε έτβας φράγκεν. Και σόρρυ κιόλας για το άσχετο.

Αλλά σημαίνει και κάτι άλλο εκτός από το προφανές που δεν σηκώνει φιξντ γιατί ας πούμε είναι προφανές? Μ? Προβληματίστηκα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...