Προς το περιεχόμενο

Εθνικές γιορτές

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 322
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Είστε υπέρ η κατά του εορτασμού των εθνικών εορτών?

Είδα αυτό και νευρίασα.

http://www.youtube.com/watch?v=MRr6onFd-jI

Το δα στον Καψιώτη. Αυτός έδειξε μόνο αυτούς τους δυο από την εκπομπή του Θεοδωράκη. Αν ήθελε να ταν αντικειμενικός ο Θεοδωράκης θα πρεπε να δειχνε και τπτ "ελληνόψυχους" (δεν ξέρω αν έδειξε).

Το σκετσάκι ήταν μάπα, εγώ με την παρέα μου καλύτερα τέτοια κάνουμε, ένα λάθος που πρόσεξα είναι ότι αναφέρουν πως οι ναζί πρωτοι εφήρμοσαν τις παρελάσεις. Αυτό δεν ισχύει διότι πρώτα εφαρμόσθηκαν επί ΕΣΣΔ. Και στον πόλεμο που ακολούθησε αν νίκαγε ο ΔΣΕ πάλι παρελάσεις θα χαμε (γιατί είπαν πως θέλαν να μας το επιβάλλουν οι γερμανοί).

Δημοσ.

Το βίντεο έχει 2 επίπεδα σχολιασμού :

1.Απόψεις περί εθνικών εορτών

2.Χιούμορ που χρησιμοποιείται

Για το 2ο χρειάζεσαι δραμαμίνες

Δημοσ.

Βασικα θα επρεπε να κλαιμε γιατι καλυτερα να ειχαν κερδισει το Β παγκοσμιο οι Γερμανοι και τωρα δεν θα ζουσε γιατι τον κοβω κοντουλη και μαυρουλη

Δημοσ.
ένα λάθος που πρόσεξα είναι ότι αναφέρουν πως οι ναζί πρωτοι εφήρμοσαν τις παρελάσεις. Αυτό δεν ισχύει διότι πρώτα εφαρμόσθηκαν επί ΕΣΣΔ.

Στην αρχαία Ελλάδα είχε παρελάσεις.

Στο θέμα:

Υπέρ αλλά όχι με παρέλαση

Δημοσ.
Στην αρχαία Ελλάδα είχε παρελάσεις.

Στο θέμα:

Υπέρ αλλά όχι με παρέλαση

Γιατι ρε;

Ασε να χαρουμε κανενα ξεκ@λο κι εμεις οι γεροντοτεροι :P.

Δημοσ.
Γιατι ρε;

Ασε να χαρουμε κανενα ξεκ@λο κι εμεις οι γεροντοτεροι :P.

Α νταξ,τότε να γιορτάζεται τον Αύγουστο με παρέλαση στις παραλίες :P

Υπερ με παρελάσεις τότε

Δημοσ.
ένα λάθος που πρόσεξα είναι ότι αναφέρουν πως οι ναζί πρωτοι εφήρμοσαν τις παρελάσεις.

Αυτό που είδες να το λέει??

Δεν λέει ότι οι Γερμανοί εφήρμοσαν πρώτοι τις παρελάσεις αλλά λέει ότι με τις παρελάσεις μιμούμαστε το ολοκληρωτικό πνεύμα των ναζί.

Εντάξει είναι αξιομίσητος αλλά να μην του αλλάζουμε και τα λεγόμενα.

Δημοσ.

όπως και να 'χει, μαμακία είπε.

λες και είμαστε το μόνο κράτος στον κόσμο που έχει παρέλαση για κάποια εθνική εορτή.

χμ...βέβαια...η μαθητική παρέλαση δε νομίζω ότι είναι απαραίτητη. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά παίζει να είναι κατάλοιπο της Δικτατορίας; ας μας διαφωτίσει κάποιος. (το ξαναλέω, η μαθητική, και όχι η στρατιωτική)

καλύτερο ήταν το σκετσάκι των ΑΜΑΝ :-)

Δημοσ.

Γιατί, η στρατιωτική τι προσφέρει; Θυμόμαστε τα περασμένα μεγαλεία ή κάτι τέτοιο; Ναι η απάντηση "ενισχύει το εθνικό φρόνημα" είναι γνωστή. Αλλά χρειάζονται τα ΤΑΝΚΣ για να ενισχυθεί το εθνικό σας φρόνημα;

Δημοσ.

Ας γίνεται και η μαθητική αλλά όχι με μίνι φούστες και στρινγκάκια έξω. Ας φορέσουν τίποτα παραδοσιακές στολές κλπ να έχει ουσία τουλάχιστον η μαθητική παρέλαση. ΧεΧε

Γιατί, η στρατιωτική τι προσφέρει; Θυμόμαστε τα περασμένα μεγαλεία ή κάτι τέτοιο; Ναι η απάντηση "ενισχύει το εθνικό φρόνημα" είναι γνωστή. Αλλά χρειάζονται τα ΤΑΝΚΣ για να ενισχυθεί το εθνικό σας φρόνημα;

Μια φορά τον χρόνο τα βλέπεις ;) Παλιά βάζαν και πολίτες μέσα πριν αρχίσει η παρέλαση , για να δούν πως δουλεύουν. Δεν ξέρω το κάνουν ακόμα.

Δημοσ.

Κοίτα garnele, αν ενισχύει ή όχι το εθνικό φρόνημα, δεν ξέρω.

Μπορεί και όχι.

Μπορεί οι περισσότεροι γονείς που πηγαίνουν με τα μικρά παιδιά τους στην παρέλαση να το κάνουν όχι για το εθνικό φρόνημα, αλλά γιατί μια παρέλαση έχει μια ομορφιά (παρακαλώ μη με κράξετε).

Εγώ πλέον δεν ξυπνάω καν, όχι να πάω, ούτε στην τηλεόραση να τη δω.

Τώρα για τα τεθωρακισμένα, τι να σου πω. Δεν έχει τύχει να δω από κοντά μια παρέλαση με τεθωρακισμένα, πάντα από τηλεόραση. Κι όταν ήμουν μικρός, ναι μου άρεσε πάρα πολύ. Αλλά καμιά σχέση με εθνικό φρόνημα. Απλά μου άρεσε.

Δες το σαν μια μικρή, αν και ανούσια, επίδειξη της δυναμικότητας του στρατού. Σωστή ή λάθος, δεν έχει σημασία. Αλλά ουσιαστικά αυτό είναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...