FarCry Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Ως και ο gdp είχε Windows για παιχνίδια,ξέρεις η ιδεολογία,η επανάσταση,η ελευθερία μπλα μπλα μπλα πηγαίνανε περίπατο όταν ερχόταν η ώρα του Football Manager πω ρε συ.... τι μου τον θυμησες......μου λειπει :cry: καποιος ας φερει τον gdp πισω :shifty: το insomnia ειναι ηδη φτωχοτερο
gtroza Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 όλα γίνονται απλά από 22 Οκτωβρίου στα καταστήματα ! .
Lomar Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) συμφωνοι ,αλλα το thread ειναι για το ubuntu ,μια διανομη βασισμενη στο linux που εχει ως κυριο στοχο την ευκολια στον αρχαριο χρηστη σωστα? Αρα ....αφου το ubuntu ...ως προς την ευκολια που προσπαθει να προσφερει απεναντι σε εναλλακτικες λυσεις...για κατι πολυ βασικο χρειαζεται επιπλεον κινησεις και εκμαθηση απτον νεο χρηστη χωρις να τις κατανοει (πχ θα πανει copy paste καποιες εντολες στην κονσολα..χωρις να ξερει καν τι ειναι αυτες..)οφειλουμε να το κραζουμε! το ubuntu που - επαναλαμβάνω - δεν το πληρώνεις οφείλεις να το κράζεις; απο το avatar σου και τα παράλογά σου να καταλάβω οτι είσαι promotion-boy με 400ευρω το μήνα; τα windows που τα πληρώνεις γιατί δε τα κράζεις με το ίδιο πάθος; (Πρόσεξε πως θεωρώ πως τα windows σίγουρα τα έχεις κράξει κάποια στιγμή και εσύ και οι υπόλοιποι πωρωμένοι τεχνοφοβικοί, αλλά πουθενά σε thread ή συζήτηση για windows, δεν έχω δει αυτό το μοναδικό παθιασμένο μίσος, την εμπάθεια, την ειρωνεία τη συνεχόμενη υποτίμηση για κάτι που είναι δωρεάν και εθελοντικό.) και αναρωτιέμαι, μόνο ο έλληνας έχει ανάγκη απο νταβατζηλίκη για να δείξει σεβασμό; και για να πούμε και κάτι ontopic, ενας φίλος τη πάτησε λίγο με την αναβάθμιση, αν και τον προειδοποίησα για την alpha έκδοση, και μετά την εγκατάσταση του εμφανίστηκε μήνυμα για τον grub και συγκεκριμένα γινόταν αναφορά στα περιεχόμενα του αρχείου menu.lst, όπου επέλεξε αντί να κρατήσει το αρχείο ως έχει, την αντικατάστασή του με ενα νέο όπως θα ήταν μετά απο fresh install, παρόλα αυτά το partition των sVista και το shortcut στην επιφάνεια εργασίας παρέμεινε ως έχει και έτσι έχει ακόμα πρόσβαση στο partition τους. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει η επιλογή για τα windows στο menu.lst και με τα όσα διάβασα μέχρι στιγμής σε forum δεν έβγαλα άκρη με τις προτεινόμενες λύσεις (είχα και κεφάλι καζάνι) για τον grub. Επίσης κάτι εντολές που περιείχαν το stage1 δεν αναγνωρίζονταν απο τον grub. κανείς, καμιά ιδέα; Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2009 από Lomar
tolis_01 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 και για να πούμε και κάτι ontopic, ενας φίλος τη πάτησε λίγο με την αναβάθμιση, αν και τον προειδοποίησα για την alpha έκδοση, και μετά την εγκατάσταση του εμφανίστηκε μήνυμα για τον grub και συγκεκριμένα γινόταν αναφορά στα περιεχόμενα του αρχείου menu.lst, όπου επέλεξε αντί να κρατήσει το αρχείο ως έχει, την αντικατάστασή του με ενα νέο όπως θα ήταν μετά απο fresh install, παρόλα αυτά το partition των sVista και το shortcut στην επιφάνεια εργασίας παρέμεινε ως έχει και έτσι έχει ακόμα πρόσβαση στο partition των vista, αλλά έχει πρόβλημα με τον mbr των windows και με τα όσα διάβασα μέχρι στιγμής σε forum δεν έβγαλα άκρη με τη λύση (είχα και κεφάλι καζάνι) για τον grub, καμιά ιδέα; mbr των vista κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει. Στο mbr είναι ο grub που "διαβάζει" το menu.lst του root/boot partition και σε στέλνει στο ανάλογο λειτουργικό σύστημα. Τώρα δηλαδή ανοίγει το pc, εμφανίζεται ο grub αλλά δεν υπάρχει επιλογή για τα vista; Μήπως του έκανε αναβάθμιση σε grub2q (υπάρχει ένας οδηγός για grub2 εδώ, δεν τον έχω τσεκάρει πάντως καθόλου)
Lomar Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 ναι φίλε μου αυτό έγινε, πόσταρες πρίν το κάνω edit. θα το κοιτάξω το link ευχαριστώ
gtroza Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 στην υγειά μας βρε παιδιά ! Vista, Windows 7, Ubuntu 9.04 and 9.10 boot speed comparison http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2984774&postcount=1 καλό μήνα .
Lomar Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 μια διαφορά ακόμα και 5 άντε 10 sec προσωπικά δε μου λέει κάτι. αλλά το video μου κάνει ή για fake ή για μη σωστό (ή δίκαιο καλύτερα) στήσιμο. Vista μικρότερο χρόνο απο 7; χλωμό.
Members gsarig Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Members Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 μια διαφορά ακόμα και 5 άντε 10 sec προσωπικά δε μου λέει κάτι. αλλά το video μου κάνει ή για fake ή για μη σωστό (ή δίκαιο καλύτερα) στήσιμο. Vista μικρότερο χρόνο απο 7; χλωμό. Συμφωνώ... ένα πράγμα που μου άρεσε στα Windows 7 σε σχέση με τα Vista ήταν η ταχύτερη εκκίνηση (και, αντίστοιχα, και ο ταχύτερος τερματισμός) που είχαν, ειδικά αφού έχουν φορτωθεί με προγράμματα και ημέρες χρήσης. Τώρα, σχετικά με το Ubuntu, κι εμένα μου φαίνεται ταχύτερο στην εκκίνηση από τα Windows 7, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει στο ίδιο μηχάνημα για να κάνω αντικειμενική μέτρηση...
euklidis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 i7, τα Αsus P6T Deluxe v2 + Intel i7 920@4Ghz + 6GB RAM Mushkin 998681 (triple channel) + nVidia GTS250 + Coolermaster V8 + Cooler Master 932 HAF + linux + αυτά που θέλω να κάνω = αυτά... κι ΑΥΤΑ! (^ από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα του insomnia όσο το διαβάζω τον τελευταίο καιρό) Βρε συ, δε μας έλεγες αλλού πως είσαι μαθηματικός? Τώρα πριν είπες κάτι για 20 χρόνια (δηλαδή μια 35-40άρα ηλικίας λογική υπόθεση). Μετά λες "σχολή μου". Μήπως δεν κολλάει κάτι? Εκτός αν διδάσκεις μαθηματικά, γιατί και αυτά που μας λες δεν εντυπωσιάζουν πολλούς... Μμμ... ναι, αυτό το "τέλος των Windows" προβλέπεται να γίνει πριν το 2020? Μήπως το 2037? Επίσης κάποιοι πιστεύουν πως θα έρθει και το τέλος του κόσμου, αλλά επειδή δεν ξέρουν πότε ακριβώς, κάποιοι άλλοι τους κοροϊδεύουν... http://en.wikipedia.org/wiki/Defined_and_undefined _______________________________________ εντός θέματος για το "Αμπουντου 9": Εκείνο το κΑλοflash θα το φτιάξουν ποτέ? Κάνεις ένα ταπεινό fullscreen και κολλάει το σύμπαν. Τς τς τς, αυτή η Adobe χαλάει το image... Story time. Ήμουν σε σπίτι φίλου (αρχάριος σπουδαστής αυτός) σε Ubuntu 9 "supercodename" (το έβαλε κατ'ανάγκη μαθήματος σχολής του) και λέμε "άντε, τί άλλο να κάνουμε τώρα να περάσουμε την ώρα μας (αφού χαζέψαμε καμιά ώρα παίζοντας με το compiz), άντε ας του κάνουμε τη χάρη να μην κάνουμε boot στα παράθυρα. Ας βρούμε κανά παιχνιδάκι, έστω και βλακεία να είναι". Που λες λοιπόν κυρ Φώτη, βρίσκουμε ένα μαραφέτι δήθεν, πάμε να δούμε πως στας ευχάς θα το βάλουμε μέσα (σημ. το fudo apt get install otigrapseis ginetai δεν είχε οίστρο) και ανακαλύπτουμε κάτι ιδιότυπα readme που περιέγραφαν (εννοείται απλά και κατανοητά γι αρχάριους) πώς να... κάνεις μόνος σου compile το παιχνίδι, αφού πρώτα καταφέρεις να βρεις και να βάλεις εκεί γύρω 3-4 διαφορετικές required βιβλιοθήκες (κάτι ψιψιψίνια μωρέ). Ξανακοιτάμε τη σελίδα download και, ώ, παραδίπλα από το game_source_wow.tar.gx.gy.gz το είχε και για Windows. Έγραφε κάτι, δεν το θυμάμαι όλο, πάντως είχε και τη λέξη... installer μέσα (ά στο καλό!). Όπως κοιτάζαμε ταυτόχρονα τη σελίδα με το φιλαράκι, με το που φτάνει το μάτι μας (και ο κέρσορας) εκεί κουνάμε απότομα το κεφάλι ο ένας προς τον άλλο και κοιταζόμαστε. Ούτε να γελάσουμε δε μπορούσαμε... . Παμε απο την αρχη.. Το οτι εχω αυτο το μηχανημα σημαινει οτι δεν με καλυπτει το λινουξ; Μια χαρα με καλυπτει για τα περισσοτερα και κανο και kernel recompile σε 10 λεπτα ενω πριν το εκανα σε μισαωρο. Ειμαι στο μαθηματικο αλλα ειμαι 25. Pc υπαρχει στο σπιτι μου απο το 91-92 και δικο μου εντελως Pc πηρα το 95-96 Ναι ειναι 18 χρονια... εχεις δικιο... Καποιοι δεν ξεκινησαν στα 15 τους Εχω partition windows για να παιζω κανενα παιχνιδακι για για να παιζω με overclocking. what's your point; Οποιος εχει καλο μηχανημε πρεπει να εχει μονο WINDOWS?
gtroza Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Ήμουν σε σπίτι φίλου (αρχάριος σπουδαστής αυτός) σε Ubuntu 9 "supercodename" (το έβαλε κατ'ανάγκη μαθήματος σχολής του δηλαδή το δημόσιο πανεπιστήμιο έπρεπε να σας εγγράψει υποχρεωτικά και στους πελάτες της micro$oft ; .
euklidis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 δηλαδή το δημόσιο πανεπιστήμιο έπρεπε να σας εγγράψει υποχρεωτικά και στους πελάτες της micro$oft ;. E μας εγραψε για να περνουμε visual studio και windows. Εδω εβαλε τα windows στο γυμνασιο στο πανεπιστημιο δεν θα το εβαζε; Απο την αλλη καλα κανουν και ο καθενας ας κανει τις επιλογες του...
tolis_01 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Πάνω στην off topic συζήτηση για το msdnaa, δεν το βρίσκω κακό τα λεφτά που ούτως ή άλλως θα μας έτρωγαν από τους φόρους να τα χρησιμοποιήσουν για να έχουν δωρεάν windows οι φοιτητές. Δεν νομίζω πως προωθούν τα λειτουργικά συστήματα της ms, εξάλλου εμάς στη σχολή έχουν ubuntu στα εργαστήρια (και αν θέλεις, εκτός από windows, σου δίνουν και όποια διανομή linux διαλέξεις -στο Μαθηματικό Αθήνας αυτά. Δεν ξέρω αν είναι στο ίδιο μαθηματικό κι ο euklidis- )
PCharon Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Ειμαι στο μαθηματικο αλλα ειμαι 25. Pc υπαρχει στο σπιτι μου απο το 91-92 και δικο μου εντελως Pc πηρα το 95-96 Ναι ειναι 18 χρονια... εχεις δικιο... Καποιοι δεν ξεκινησαν στα 15 τους Ωχ, πάμε για το 2ο ανέκδοτο. Αφαίρεση ξέρεις? 25-18 = 7. Έχεις δει υπολογιστή από 7 χρονών και πιάνεται ως "εμπειρία"? Επίσης, πες μου, όταν ήσουν 10 χρονών τί ακριβώς έκανες με τα '95? Έπαιζες ναρκαλιευτή? Έχω συγκινηθεί. Έχεις πάρει καραμέλα αυτά τα "20 χρόνια εμπειρίας" (από την κοιλιά της μάνας μας μετράει? για να ξέρω) και μας τα κοπανάς σε κάθε συζήτηση. Μου θυμίζεις κάτι ανθρώπους που έτσι και μπουν μια φορά συνοδηγοί σε Porsche, μετά διαλαλούν πως έχουν οδηγήσει Porsche. Αρκετά με το παραμύθι του καθενός. δηλαδή το δημόσιο πανεπιστήμιο έπρεπε να σας εγγράψει υποχρεωτικά και στους πελάτες της micro$oft ; Έλα ρε συ, παρεξήγησες τώρα, δεν έγραψα κάτι τέτοιο! Υ.Γ. Ταπεινά συγνώμη για το offtopic μέρος (όχι πως είμαι μόνος μου, αλλά τέλος πάντων).
lef50 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Υ.Γ. Ταπεινά συγνώμη για το offtopic μέρος (όχι πως είμαι μόνος μου, αλλά τέλος πάντων). Ευτυχως που δεν γινεται σε windows-θεμα
tritonas00 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 @Lomar αν ομως προσεχες και την υπογραφη μου θα εβλεπες οτι καθε αλλο παρα κραζω linux.Και στα 2 laptop μου εχω linux.Αλλα μαλλον δεν με καταλαβες...το thread δεν αναφερεται γενικα στο linux αλλα σε μια διανομη που βασιζεται σε αυτο και προσπαθει να φτασει ή να ξεπερασει σε ευκολια αλλες διανομες ή αλλα λειτουργικα.Σε αυτο και μονο το σημειο ειναι που θελουν το κραξιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα