Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Καλα, ας κανουν πως βγαζουν τελειως την κονσολα, να μπορει

κανεις να κετεβαζει και να εγκαθιστα "ορθοδοξα" εναν driver,

ενα προγραμμα, και θα δουμε που θα πανε τα εφτα και τα

εφταμιση και τα οχτω.....

Υπαρχουν πολλες διανομες για σκληροπυρηνικους που γουσταρουν

να λιωνουν πληκτρολογια, θα επρεπε το ubuntu να γινει περισσοτερο

ανθρωπινο, γνωμη μου.

Κατα τα αλλα εκανα καθαρη εγκατασταση το χ64, σαν πρωτη

εντυπωση μου φανηκε γρηγοροτερο απο το 9.4.

Η 32αμπιτη εκδοση εγινε bootable σε στικακι για ωρα αναγκης. ;)

Αν μαθεις την κονσολα θα δεις οτι σου δινει πολυ παραπανω παραμετροποιηση και περισσοτερες δυνατοτητες. Σημερα τα σχεδον τα παντα γινονται και απο το γραφικο περιβαλλον. Απλα στα forum προτιμουμε την κονσολα γιατι ειναι ανεξαρτητη του γραφικου περιβαλλοντος. Ειναι πιο ευκολο να πεις chmod 755 arxeio. Παρα να πεις δεξι κλικ, ιδιοτητες πηγαινεις στο tab που λεει δικαιωματα και πατας το ταδε. ;)

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκτος του Ekiga Και του Skype, video κληση εχω κανει και με το aMSN. :-)

Επεξ/σία από dimitris2006
Δημοσ.

Απο Ubuntu-gr

Για να γιορτάσουμε την κυκλοφορία του Ubuntu 9.10, θα γίνουν συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ελάτε και εσείς στην παρέα μας. Οποιοσδήποτε μπορεί να έρθει, αρκεί να έχει καλή διάθεση και να αγαπάει το Ubuntu ;)

Αθήνα:

Κυριακή 1 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο καφέ-μεζεδοπωλείο «ΜΟΡΦΗ» (χάρτης)

Συζήτηση στο φόρουμ: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=34&t=7418

Θεσσαλονίκη:

Κυριακή 1 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 (πρωί) στο Sports Cafe Bundesliga στην Καλαμαριά (χάρτης στην ιστοσελίδα του cafe)

Συζήτηση στο φόρουμ: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=34&t=6950#p69374

Δημοσ.
Αν μαθεις την κονσολα θα δεις οτι σου δινει πολυ παραπανω παραμετροποιηση και περισσοτερες δυνατοτητες. Σημερα τα σχεδον τα παντα γινονται και απο το γραφικο περιβαλλον. Απλα στα forum προτιμουμε την κονσολα γιατι ειναι ανεξαρτητη του γραφικου περιβαλλοντος. Ειναι πιο ευκολο να πεις chmod 755 arxeio. Παρα να πεις δεξι κλικ, ιδιοτητες πηγαινεις στο tab που λεει δικαιωματα και πατας το ταδε. ;)

Εκτος απο μενα που ισως βρισκομαι σε αρχικη φαση αλτσχαιμερ,

υπαρχουν πολλοι που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΟΥΝ εντολες.

Και ειναι ο μοναδικος λογος που, ενω το γουσταρουν τρελα, στην

τελικη δεν το χρησιμοποιουν.

Θα επρεπε, αν μη τι αλλο, μαζι με την κονσολα να υπαρχει πληρης

δυνατοτητα γραφικου περιβαλλοντος.

Να κατεβαζεις κατι, και με διπλο κλικ να το εγκαθιστας.

Ποσο δυσκολο ειναι ρε γαμωτο;

Δημοσ.
Εκτος απο μενα που ισως βρισκομαι σε αρχικη φαση αλτσχαιμερ,

υπαρχουν πολλοι που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΟΥΝ εντολες.

Και ειναι ο μοναδικος λογος που, ενω το γουσταρουν τρελα, στην

τελικη δεν το χρησιμοποιουν.

Θα επρεπε, αν μη τι αλλο, μαζι με την κονσολα να υπαρχει πληρης

δυνατοτητα γραφικου περιβαλλοντος.

Να κατεβαζεις κατι, και με διπλο κλικ να το εγκαθιστας.

Ποσο δυσκολο ειναι ρε γαμωτο;

Δεν ειναι δυσκολο, υπαρχει και αυτο. Υπαρχουν αρχεια .deb

Δημοσ.
Δεν ειναι δυσκολο, υπαρχει και αυτο. Υπαρχουν αρχεια .deb

Ναι, μονο που δεν καλυπτουν το 100% των πραγματων για

εγκατασταση... η το χειροτερο, ακομα και αν υπαρχουν, μεσα στα

φορα ο αρχαριος χρηστης το μονο που βλεπει ειναι ατελειωτα κατεβατα απο εντολες για κοπυ πειστ.

Και, θεου θελοντος, σε καποια γωνια στο τελος μπορει να

υπαρχει και καποιο λινκ για κατεβασμα ενος .deb...

Οποτε σου λεει "ωρε μανα μ' τι 'ν τουτα" και παιρνει δρομο και

φευγει.:lol:

Δημοσ.

δεν ειναι τοσο δραματικα τα πραγματα. Πολυ δυσκολα θα συμβει κατι τετοιο

Οποιος δεν εχει ορεξη, τα windows ειναι και παλι πολυ καλη λυση. Το Linux ετσι κι αλλιως δεν ειναι ανταγωνιστης τους

Δημοσ.
δεν ειναι τοσο δραματικα τα πραγματα. Πολυ δυσκολα θα συμβει κατι τετοιο

Οποιος δεν εχει ορεξη, τα windows ειναι και παλι πολυ καλη λυση. Το Linux ετσι κι αλλιως δεν ειναι ανταγωνιστης τους

indeed. το ubuntu πιστεύω πως είναι κατάλληλο για τον τεχνοφοβικό, για αυτόν που θέλει να μάθει, για αυτόν που θέλει απόδοση στη μηχανογράφηση της επιχείρησής του και είναι το 1ο σκαλί για τη κατανόηση της αρχιτεκτονικής του υπολογιστή. το καλύτερο είναι πως μόλις μάθεις αρκετά απο την desktop έκδοση και έχεις όρεξη για ταρζανιές, μπορείς να κάνεις compile τον πυρήνα του linux, να διαλέξεις ή και να τροποποιήσεις τα ανάλογα πακέτα για τον Χ κτλ και να έχεις ενα portable, specific job-oriented mobile device για οτι δουλειά θέλεις, και όταν λέω mobile (επειδή το έχεσα με τους ξένους όρους τη ξενομανία μας μέσα :P ) εννοώ απο android κινητά, μέχρι iphone (αν και δεν είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία παρόλα αυτά scripts γράφεις κανονικά σε bash), netbooks ακόμα και iphone.

εν ολίγης αυτό που θέλω να πω είναι πως ακόμα και δικά σου πολύ προσωποποιημένα gadgets μπορείς να φτιάξεις απο παλιές συσκευές.

ps: το linux μου έμαθε - και μου επέτρεψε - να αντιληφθώ τη νοοτροπία απο την εποχή των παππούδων μας, να δουλεύω δηλαδή για εμένα όχι για άλλους ή από άλλους (νταβατζηλίκη βλ. appstore και SDK του iphone, παπάδες, αλλά ο νταβάς νταβάς), όπως συμβαίνει στην εποχή μας. Η λογική της αγοράς είναι πως αγοράζεις το προϊόν το πληρώνεις αλλά απο μετατροπή 0. έχουμε τα εργαλεία, αλλά είτε δεν ξέρουμε πως λειτουργούν, είτε μας περιορίζουν στη χρήση και στη προσαρμογή τους.

ελεύθερη γνώση θα μας σώσει, η λογική του πληρώνω-δε ξέρω τι γίνεται-profit και διαιώνιση του προϊόντος στην αγορά απλά και μόνο επειδή αυτό ξέρουμε αυτό χρησιμοποιούμε, πιστεύω πως φτάνει στο τέλος της. όπως ανέφερα και στο προηγούμενο ποστ, έχω φίλους μου που καλά καλά το youtube δεν ήξεραν, πήραν υπολογιστή ξενερώσανε με τα vista - κάποιοι νόμιζαν πως έφταιγε και το pc - και με το δικό μου ψήσιμο, και μια ματιά στο δικό μου σύστημα μου έφεραν λαπτοπ και μου ζήτησαν (με τη σειρά ενας ενας, κυριολεκτικά) να τους κάνω dual boot με ubuntu. και μιλάμε για κόσμο που ούτε παιχνίδια παίζει, ούτε ξέρει τι είναι gpu, cpu, ούτε ενδιαφέρετε να μάθει. Ξέχασα να αναφέρω και το παλικάρι με τα Logitech z4 cinema ηχεία που φυσικά λόγω πολιτικής των καρτέλ της αγοράς hardware, δεν κυκλοφόρησαν driver για linux και έτσι τα χρησιμοποιούσε ελάχιστα αν και του άρεσαν, όσπου τον έψησα να στείλουμε e-mail στη Logitech για κράξιμο, η απάντηση πέρα απο offtopic ήταν τυπική, αφηρημένη και απολογητική. τι θα γινόταν όμως αν έστελναν περισσότεροι χρήστες e-mail; ούτε τη βασική λογική δεν διεκδικούμε πλέον.

είναι πραγματικά παράλογο να κυριαρχεί 1 εταιρεία, και μάλιστα τα προϊόντα της να μη συγκρίνονται καν σε ακαδημαϊκό και τεχνολογικό επίπεδο με τα αντίστοιχα δωρεάν και ανοικτά.

ps2: γενικά πέφτει κράξιμο και για την αργή διείσδυση του linux στην desktop αγορά, αλλά κανείς δε κοιτάει ποιος κυριαρχεί στην αγορά τον server, στην ακαδημαϊκή - σοβαρή με έρευνα - κοινότητα, το στρατό κτλ.

ps3: η φιλοσοφία του open source θα κυριαρχήσει τελικά και όχι το linux, το οποίο είναι απλά ενα φοβερό αντιπροσωπευτικό της προϊόν.

συγνώμη για το τεράστιο offtopic :mrgreen:

edit: @gtroza

obama_hope.jpg

:lol:

Δημοσ.
Το 1% που αναφερεις ξερεις οτι ειναι μονο οσα εχουν αγοραστει απο καταστηματα και web; Οσοι δηλαδη εχουν αγορασει υποστηριξη. Τι ωραια και βολικα στατιστικα ε; Δυστυχως τα κατεβασμενα δεν ειναι στην λιστα... ;) γιατι απλα δεν μπορουν να μετρηθουν και στις περισσοτερες φορες απο ενα κατεβασμα βγαινουν και καμποσα CD αφου δεν εχεις περιορισμους...

Δυστυχως για σενα ξερω απο που βγαινει το 1% αλλα οχι απο εκει που λες εσυ. Δεν ειναι ουτε απο αγορες (που ειναι σχεδον ανυπαρκτες λογω τζαμπατρονικ των περισσοτερων linux releace), ουτε απο κατεβασματα (που μπορει να ειναι εκατομμυρια, αλλα τα install ή η χρηση μικροτερη). Τα στατιστικα βγαινουν απο την χρηση web... που ειναι η mainstream χρηση ενος PC (personal computer γενικα)...

Σιγουρα υπαρχει σφαλμα... αλλα καθε στατιστικη εχει ενα ποσοστο σφαλματος... Μην κολλησεις εκει... Το ποσοστο αυτο εδω και 10 χρονια ανεβηκε απο το 0.5% στο 1%... οποτε με αυτη την προοδο, αν θεωρεις οτι το λειτουργικο του μελλοντος θα θελει αλλα 20 χρονια για να παει στο 4%... συγνωμη αλλα μονο λειτουργικο του μελλοντος δεν ειναι...

Μην με παρεξηγεις, στο netbook μου, linux εχω, και θα δοκιμασω το Σ/Κ το .10... και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο αυτο που θελω απο ενα netbook... οπως και ενα partition (για DL & surfing) με το kubuntu... αν ειχα μονο linux ομως στο PC μου... δεν θα ειχα δοκιμασει ΠΧ το prototype που περασα (και ακομη περνώ) ευχαριστα τις λιγες ελευθερες ωρες μου...

Ο καθενας εχει το ελευθερο να βρει τις ισορροποιες που θα τον βολεψουν... μην κρινετε τις επιλογες των αλλων σαν "αρχαριων ή ασχετων"... Αρκετοι εχουμε περισσοτερα χρονια στα PC απ'οτι η ηλικια σας... Λες να μην το εχουμε ψαξει...?

Δημοσ.
προβλεπεται να λυθει το bug αυτό? θα πρεπει λογικά να ξανακατεβασω καποιο amd64.iso και να καψω αλλο cd?

παιδια, καποιος απαντηση/ιδέα??

• Moderators
Δημοσ.

Φιλε μου ειναι το πλεον ακαταλληλο μερος για να κανεις bump καθε 3 και λιγο σχετικα με αυτο το συγκεκριμενο bug που σε απασχολει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...