the_pianist Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Τα σέβη μου σε όλους. Επειδή πρόκειται να μπω σε δικαστικές περιπέτειες με τη forthnet που έχει αρχίσει και μοιράζει ειδοποιήσεις για δικαστικές αποφάσεις μάλλον λόγω ελλείψεως ρευστού, υπάρχει κανείς που να έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αποχώρησή του από ετήσια συμβόλαια χωρίς να πληρώσει το «πρόστιμο»; Αποχώρηση για διάφορους για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Είναι τελικά παράνομη η όχι η δέσμευση με ετήσια συμβόλαια; Και αν είναι νόμιμη η αποχώρηση κατά πόσο νόμιμο είναι το «πρόστιμο» που σε αναγκάζουν να πληρώνεις για την αποχώρησή σου; Η ερώτηση φυσικά δεν αφορά μόνο τη forthnet αλλά όλες μια και όλες κάνουν τα ίδια. Υπάρχει κανείς που να έχει έρθει σε επαφή με δικηγόρους για το θέμα αυτό; Και αν ναι, με τι αποτελέσματα;
guardianx71 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Κοίτα φίλε μου , αν δεν κάνω λάθος , υπάρχει όρος στο συμβάλαιο που υπέγραψες με ελεύθερη βούληση , άρα θέμα νομιμότητας από την πλερά της εταιριάς δεν νομίζω να προκείπτει για την χρέωση. Τώρα αναλόγως με την περίπτωση σου και τον λόγο υπαναχώρησης στην σύμβαση (πχ δεν σου προσεφεραν ποτέ την υπηρεσία , και όχι με μικρή ταχύτητα κτλ , καθώς καλύπτεται από τον όρο εώς 24) ίσως να θέλεις να το κυνηγήσεις. Αλλά δικηγόρο που να ζητήσει κάτω από τα 70 που ζηταει η forthnet , μόνο αν είναι οικογένεια
gbrepl Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Κάποια στιγμή με κάλεσαν τηλεφωνικά από την hol για να με κάνουν πελάτη... Όταν τους είπα ότι είμαι ήδη πελάτης της forthnet και υπάρχει πρόστιμο αν φύγω πριν κλείσω χρόνο μου απάντησε η γκομενα ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα αν επικαλεστω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες της forthnet... Δεν το έψαξα παραπάνω γιατί έμεινα στη forthnet
schumacher_ Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Κοίτα φίλε μου , αν δεν κάνω λάθος , υπάρχει όρος στο συμβάλαιο που υπέγραψες με ελεύθερη βούληση , άρα θέμα νομιμότητας από την πλερά της εταιριάς δεν νομίζω να προκείπτει για την χρέωση. Τώρα αναλόγως με την περίπτωση σου και τον λόγο υπαναχώρησης στην σύμβαση (πχ δεν σου προσεφεραν ποτέ την υπηρεσία , και όχι με μικρή ταχύτητα κτλ , καθώς καλύπτεται από τον όρο εώς 24) ίσως να θέλεις να το κυνηγήσεις. Αλλά δικηγόρο που να ζητήσει κάτω από τα 70 που ζηταει η forthnet , μόνο αν είναι οικογένεια Το αν έχεις υπογράψει κάποιο όρο ο οποίος είναι "καταχρηστικός" (ή δε στέκει τέλος πάντων νομικά) δεν παίζει ρόλο αν δεν κάνω λάθος. Μέσα στους όρους μπορεί κάθε εταιρεία να πετάξει και ένα όρο "θα σου πάρω το σπίτι αν δεν πληρώσεις". Και να το υπογράψεις, δε νομίζω ότι είναι νόμιμο... Σχετικά με τη δέσμευση, δε βρίσκω λόγο όμως για να είναι παράνομο να σε δεσμεύει. Σου προσφέρει ένα πακέτο σε συγκεκριμένη τιμή, λόγω και της δέσμευσης. Αν δεν είχες τη δέσμευση, θα ήταν πιο ακριβό... Αυτό που είχαν επικαλεστεί κάποια στιγμή για τη φορθνετ (νομίζω είχε γίνει κίνηση νομικά από το adslgr) ήταν η μη ικανοποιητικές υπηρεσίες από την εταιρεία και ζητούσαν να μην πληρώσουν τα πάγια "τάδε" μηνών (πριν 1-2 χρόνια που σερνόταν). Οπότε μάλλον σε αυτό τον τομέα πρέπει να κοιτάξεις πώς θα κινηθείς, τη μη παροχή των υπηρεσιών που έχουν συμφωνηθεί. Φιλικά
liopyr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 the_pianist για ποιο λόγο θες να διακόψεις το συμβόλαιο; Πόσοι μήνες έχουν απομείνει;
god4 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 σου δίνουν δωρεάν και τον εξοπλισμό... πέρσι που έφυγα από τον ΠΟΤΕ και είχα μιλήσει με αρκετές εταιρίες μια (δεν θυμάμαι πια) μου είχε πει ότι αν θέλω να φύγω πριν τον ένα χρόνο δε θα πληρώσω πρόστιμο αλλά θα πρέπει να τους επιστρέψω τον εξοπλισμό στο κουτί του και χωρίς φθορές,αλλιώς θα τους τα σκάσω....
the_pianist Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Έχω φύγει από τη Forthnet εδώ και ενάμιση χρόνο τώρα, ίσως και παραπάνω. Είχα πάρει ένα προϊόν, δε θυμάμαι τι ακριβώς αλλά δεν έχει και σημασία και είχε και 6 μήνες δώρο το internet. Φυσικά του έκανα χρήση χωρίς να γνωρίζω ή να ενημερωθώ από τους πωλητές ότι σε υποχρεώνουν να μείνεις και άλλους 6 μήνες. Όταν έληξε το 6μηνο λοσιόν τους πήρα τηλέφωνο αν θυμάμαι καλά, για να κάνουμε τη διακοπή. Εκεί με ενημέρωσαν ότι πρέπει να μείνω άλλους 6 μήνες και άρχισαν τα βρισίδια τα χοντρά. Αφού έκανα κάτι απίστευτα τηλεφωνήματα με ακατονόμαστους όρους για να βρω έναν υπεύθυνο να μιλήσω, δε σου δίνουν κανέναν και δεν εμφανίζεται και κανένας, κατάφερα να μιλήσω με μια προϊσταμένη. Ούτε λίγο ούτε πολύ μείναμε χωρίς να επιβεβαιώσουμε κάτι, ή να έχω έγγραφη απάντηση πως το θέμα θα τελειώσει εκεί. Τους είπα πως δεν είχα καμία ενημέρωση για το ότι θα έπρεπε να μείνω άλλους 6 μήνες, αν την είχα δε θα έκανα καν χρήση του «δωρεάν» 6μηνου, και μείναμε στα λόγια. 1,5 χρόνο μετά με θυμήθηκαν και μου έστειλαν ραβασάκι. Εξοπλισμό δε γύρισα επειδή δε μου ζητήθηκε. Ελπίζω να μην είναι αργά να το κάνω τώρα!
kritis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Έχω φύγει από τη Forthnet εδώ και ενάμιση χρόνο τώρα, ίσως και παραπάνω. Είχα πάρει ένα προϊόν, δε θυμάμαι τι ακριβώς αλλά δεν έχει και σημασία και είχε και 6 μήνες δώρο το internet. Φυσικά του έκανα χρήση χωρίς να γνωρίζω ή να ενημερωθώ από τους πωλητές ότι σε υποχρεώνουν να μείνεις και άλλους 6 μήνες. Όταν έληξε το 6μηνο λοσιόν τους πήρα τηλέφωνο αν θυμάμαι καλά, για να κάνουμε τη διακοπή. Εκεί με ενημέρωσαν ότι πρέπει να μείνω άλλους 6 μήνες και άρχισαν τα βρισίδια τα χοντρά. Αφού έκανα κάτι απίστευτα τηλεφωνήματα με ακατονόμαστους όρους για να βρω έναν υπεύθυνο να μιλήσω, δε σου δίνουν κανέναν και δεν εμφανίζεται και κανένας, κατάφερα να μιλήσω με μια προϊσταμένη. Ούτε λίγο ούτε πολύ μείναμε χωρίς να επιβεβαιώσουμε κάτι, ή να έχω έγγραφη απάντηση πως το θέμα θα τελειώσει εκεί. Τους είπα πως δεν είχα καμία ενημέρωση για το ότι θα έπρεπε να μείνω άλλους 6 μήνες, αν την είχα δε θα έκανα καν χρήση του «δωρεάν» 6μηνου, και μείναμε στα λόγια. 1,5 χρόνο μετά με θυμήθηκαν και μου έστειλαν ραβασάκι. Εξοπλισμό δε γύρισα επειδή δε μου ζητήθηκε. Ελπίζω να μην είναι αργά να το κάνω τώρα! Τέτοιοι είναι! Θέλουν δικαστικά να τους πάνε μερικοί και να δούν μετά πως θα τα ψάχνουν όλα.
pantelis** Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα μάγκες! Κι έγω αντιμετοπίζω το ίδιο πρόβλημα , έκανα δηλαδή συνδεση με forthnet και την διέκοψα σε λιγότερο απο 15 μέρες γιατι το μέγιστο download που είχα ήταν 700kbps. Αυτό έγινε τον Ιούλιο και τώρα μου στέλνουν εξώδικα. Τι κάνω? Τους έχω στείλει mail , τους έχω παρει και τηλέφωνα τιποτα. Μπορώ να κάνω καταγγελεια στον συνήγορο του πολίτη? Το τρελό είναι οτι μου έχουν βάλει και τόκουσ.... Ξέρεις κανενας πως να το χειριστουμε?
othon.gr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Πέρισυ το Δεκέμβριο έκανα αίτηση στη Fortnet για Double play σε μία προσφορά που είχαν στα 15.99€ το μήνα (τηλέφωνο με χρονοχρέωση). Μαλιστα το εκμεταλεύτηκα άμεσα, λόγω και του ότι το τέλος ενεργοποίησης ήταν δωρεάν (που να 'ξερα ο κακομοίρης). Θυμήθηκαν να μου το ενεργοποιήσουν το Μάρτιο και είχαν μάλιστα το θράσσος να μου στείλουν λογαριασμό σε 1 μόλις εβδομάδα από την ενεργοποίηση. Δεν θα ξεχάσω την έκπληξή μου όταν διαπίστωσα στο λογαριασμό ότι μου ζητούσαν ούτε λίγο, ούτε πολύ γύρω στο 70άρι ευρώ (τέλη ενεργοποίησης). Όταν φανερά εκνευρισμένος τους πήρα τηλέφωνο να ζητήσω εξηγήσεις και πως όταν είχα προσέξει μια αφίσα τους αναγραφόταν πάνω σ' αυτήν πως το συγκεκριμένο τέλος ήταν δωρεάν, μου απάντησε ότι αυτό αφορούσε υφιστάμενους πελάτες σε άλλο πάροχο. Φυσικά αυτό δεν αναγραφόταν πουθενά και ζήτησα περαιτέρω εξηγήσεις. Τελικώς με τα λίγα ενημερώθηκα πως η συγκεκριμένη χρέωση αναφέρεται στο site τους. Μα όταν δεν έχεις ίντερνετ σε άλλο πάροχο, πώς είναι δυνατόν να το προσέξεις; Βάζεις το ethernet στον *$#$% σου και συνδέεσαι για να μπεις να το δεις; Τέλος πάντων, της εξήγησα ότι θα πάρουν τα άπαρτά μου και της έκλεισα στα μούτρα το τηλέφωνο. Από τότε, μ' έχουν σκίσει στα τηλέφωνα και πάντα παίρνουν την ίδια απάντηση... Μου έστειλαν και 5-6 εξώδικα, αλλά εγώ το χαβά μου. Με πήρε τηλέφωνο και μια εταιρία εισπράξεων λίγο πριν τις γιορτές και με κατατρόμαξαν (πωπω, μιλάμε ακόμα σκουπίζομαι) ότι θα μου στείλουν εισπράκτορα να πληρωθεί. Στάνταρ το παλικάρι που μίλησα ακόμα θα γελάει σκεπτόμενος την απάντησή μου: -Να στείλετε όποιον θέλετε, αλλά παρακαλώ στις 24 του μήνα για να του πω και τα κάλαντα, μπας και μου κόψετε κάτι.... Εν ολίγις, φίλε μου δεν πρόκειται να σου πειράξουν ούτε μια τρίχα. Εγώ το 'χω σύστημα να τις κρεμάω όλες και να φεύγω και μέχρι σήμερα, το μόνο που μου πείραξαν ήταν...τη μπαταρία του κινητού μου από τις κλήσεις.
Heatspreader Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μου αρέσει που έχετε και πρόβλημα που κατεβάζετε με 700kb/s Τι να πω εγώ που συγχρονίζω στο 1mbit το τελευταίο δίμηνο και κατεβάζω με 100kb/s!? Πριν ήμουν στα 4mbit και ήμουν ευχαριστημένος με το 420kb/s... Συμφωνήσαμε να φέρω ηλεκτρολόγο σπίτι και μετά να πέσει όλο το βάρος επάνω τους. Αν δεν βγάλω άκρη θα κινηθώ αναλόγως... Θα ήταν καλό να μαζευτούμε όλοι και να κάνουμε κάτι. Πάντως όσοι λέτε ότι κατεβάζετε με 700 και δεν είστε ευχαριστημένοι, συγγνώμη αλλά μη τα θέλουμε και όλα ρε παιδιά! Θέλω να πω ότι δεν είναι πρόβλημα αυτό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.