Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα και κοροιδία με Sony KDS 70r2000!

polakis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω το παρακάτω θηρίο την Sony KDS-70R2000 70 ιντσών:

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2007/04/21/Sony-KDS-70R2000-70in-Rear-Projection-TV/p1

Η 70αρα μου εμφάνισε κάτι πρασινίλες που είχε εμφανίσει και η 55αρα SXRD των γονιών μου και τελικά ήταν θέμα του optical block. Είναι ένα εξάρτημα που κάνει 900 ευρώ το ανταλλακτικό μόνο. Δυστυχώς μετά από έρευνα έμαθα ότι όλες οι τηλεοράσεις αυτής της σειράς SXRD παρουσιάζουν πρόβλημα στο OB και οι επισκευές δίνουν και παίρνουν. Δυστυχώς πάλι, ακόμα και με την αλλαγή του ΟΒ, τα πρόβλημα παρουσιάζεται ξανά μετά από 1-2 χρόνια αναπόφευκτα. Mε λίγα λόγια είναι ελλατωματικό το σύστημα αυτό με αποτέλεσμα μάλλον να έχουν μικρό χρόνο ζωής αυτές οι τηλεοράσεις!

Έχει γίνει πανικός στην Αμερική με μηνύσεις στην Σόνυ κλπ. Έχω στενοχωρηθεί και απογοητευτεί και δεν ξέρω τί να κάνω. Έχω εγγύηση μέχρι τον Νοέμβρη του 2010 οπότε είμαι καλλυμένος για μια αλλαγή του optical block. Το θέμα είναι όμως, ότι και να το αλλάξω το 2010, μετά θα ξαναχαλάσει προφανώς και το 2011-12 περίπου θα θέλω πάλι νέο ΟΒ που θα σημαίνει 1000 ευρω περίπου επισκευή!!! Αξίζει να την κρατήσω ή να την φτιάξω και να την πουλήσω? Και τώρα που συνήθισα στις 70'' που θα βρω τέτοιου μεγέθους τηλεόραση? Δεν μπορώ να κατέβω σε ίντσες...

Υ.Γ. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι είναι θηρίο και δεν κουνιέται η 70αρα. H Sony συνήθως θέλει να παίρνει τις τηλεοράσεις στα γραφεία της για να τεστάρει ποιό είναι το πρόβλημα. Η TV είναι 95 κιλά και μένω στον 4ο όροφο! Πως θα γίνει η δουλειά? Μπορώ να υποχρεώσω το service να γίνουν όλα στο σπίτι μου χωρίς μετακίνηση της τηλεόρασης?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:30 ----------

Λοιπόν πήρα σονυ σερβις και τους έκραξα. Τους είπα για τις πρασινίλες και ότι είναι γενικό πρόβλημα παντού σε Αμερική, Αγγλία κλπ και μου είπε ότι δεν το ξέρει (και καλά τώρα)! Τον ρώτησα τα εξης που με ενδιαφέρουν:

1) Αν γίνεται σερβις κατ'οίκον χωρίς να μετακινηθεί το θηρίο, που δεν χωράει ούτε σε ασανσέρ ούτε σε σκάλες. Μου είπε όχι, ότι δεν κάνουν σερβις στα σπίτια και ότι είναι ευθύνη δικιά μου να την μεταφέρω επειδή είναι θηρίο και αυτοί δεν μπορούν για την 70αρα την μεταφορά!

2) Πόση εγγύηση έχει το optical αφού το αλλάξουν και μου λέει ένα χρόνο μόνο!

3) Τί θα γίνει στην περίπτωση, και ενώ η Σονυ έχει παραδεχτεί του λέω παγκοσμίως ότι αυτές οι SXRD έχουν πρόβλημα με το optical block, που το optical block ξαναχαλάσει και είμαι εκτός εγγύησης? Δεν είναι δυνατόν να πληρώνω 1200 ευρώ επισκευή σε μια τέτοια πανάκριβη τηλεόραση! Αυτό είναι κοροιδία από πλευράς Σονυ!

Μου είπε ότι θα τα μεταφέρει όλα αυτά στα κεντρικά της Σόνυ και αφού του έδωσα τα στοιχεία μου, μου είπε ότι θα με πάρει αύριο τηλέφωνο για να μου πει τι μπορεί να γίνει...

Άντε να δούμε...

Δημοσ.

Σύμφωνα με τον νόμο ο κατασκευαστής είναι υπεύθυνος για κατασκευαστικά ελαττώματα του προϊόντος για 2 έτη αν πρόκειται για κινητά και για 5 έτη αν πρόκειται για ακίνητα.

Λόγω βάρους θα έπρεπε να είναι στα ακίνητα, αλλά αφού μιλάμε για τηλεόραση είναι στα 2 έτη η εγγύηση. Η εγγύηση ισχύει και για το ανταλλακτικό, ιδιαίτερα αν το πληρώσεις εκτός εγγύησης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...