Προς το περιεχόμενο

Περί τυρού ο λόγος


paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Η πέτσα είναι σκληρή και τώρα που το σκέφτομαι, έχεις δίκιο, δεν είναι σαν αφρολέξ. Σα ΦΕΛΙΖΟΛ είναι.

 

whatever η περιγραφη δεν ανταποκρινεται στο brie που ξερω. μαλλον την πατησες:P

  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θες να πάω αύριο να πάρω 2-3 διαφορετικές μάρκες (ή όποια μου πείς εσύ) και να συγκρίνω; Και στοίχημα 500 ευρώ ή με φιλοξενείς για 10 μέρες τα Χριστούγεννα οτι θα είναι το ίδιο;

 

Επίσης, ξέχασα να αναφέρω οτι βρωμάει αμμωνία.

Δημοσ.
Θες να πάω αύριο να πάρω 2-3 διαφορετικές μάρκες (ή όποια μου πείς εσύ) και να συγκρίνω; Και στοίχημα 500 ευρώ ή με φιλοξενείς για 10 μέρες τα Χριστούγεννα οτι θα είναι το ίδιο;

 

 

Επίσης, ξέχασα να αναφέρω οτι βρωμάει αμμωνία.

 

:P ειναι δελεαστικα τα 500 ευρω δεν λεω τεσπα δεν θυμαμαι μαρκες απ εξω ουτε τις βρησκω τωρα στο νετ και στην τελικη στο ειπα οτι η πετσα δεν αρεσει σε ολους εσυ εκει να την φας. ε ποιος σου φταει μετα:P

 

 

οσο για την αμμωνια ε τι να σου πω προφανος αγορασες φολα

Δημοσ.

'Οχι που θα επέμενες.

 

Ευτυχώς πήρα και βαυαρέζικο έμμενταλ κι έτσι το φάγαμε το τυρί μας και σήμερα, γιατί άμα περιμέναμε απ' τους Γάλλους...

 

οσο για την αμμωνια ε τι να σου πω προφανος αγορασες φολα

 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και αγόρασα παλαιωμένο πανάκριβο brie, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η σκληρή πέτσα και η μυρωδιά αμμωνίας! (πηγή: λινκ τούφα και ουικιπίντια)

'Εβα, άστο καλύτερα ρε κορίτσι, έχεις ντροπιάσει τον εαυτό σου και όλο το FCWB των Βρυξελλών. Πιάσε πάλι τις μπίρες που τα πάς καλύτερα και παράτα τα τυριά. :ρ

Δημοσ.

 

Επίσης, ξέχασα να αναφέρω οτι βρωμάει αμμωνία.

http://homecooking.about.com/od/cheeseinformation/a/brietips.htm

 

Overripe Brie will have a brownish, gummy rind and smell like ammonia.

 

 

 

αντε

 

---------- Post added at 20:10 ----------

 

σαντουιτσακι με μπεικο μπρι και cranberry παντως τα σπαει

Δημοσ.

'Εβα, άστο καλύτερα ρε κορίτσι, έχεις ντροπιάσει τον εαυτό σου και όλο το FCWB των Βρυξελλών. Πιάσε πάλι τις μπίρες που τα πάς καλύτερα και παράτα τα τυριά. :ρ

 

ποσο παλαιωμενο το πηρες; κανα δυο χρονων;:P:p και το πανακριβο στην ελλαδα δεν λεει τπτ ειναι γνωστο οτι σου πουλαν φυκια για μεταξοτες κορδελες παντα

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Λοιπον επειδη πηρα καμαμπερ ζητημα 200-300 γραμμαριων και πληρωσα 17 ευρω....Ξερει κανεις που μπορω να βρω πιο φθηνα?Καποιο super-market που μπορει να φερνει...

Δημοσ.

Από τυριά τρώω σχεδόν τα πάντα.

 

Για όποιον έχει κατσίκια να δοκιμάσει φέτα που δεν έχει ωριμάσει καλά (χλωρό τυρί). Από κατσίκα όμως και όχι πρόβειο.

 

Του στρατού η κονσέρβα τι είχε μέσα;

  • Super Moderators
Δημοσ.

Τρώω τα πάντα αλλά εκτιμώ περισσότερο 1-2 δικά μας:

 

1. Μετσοβόνε (original ε, όχι καπνιστά Βερμίου και άλλες μετριότητες), Τοσίτσα

2. Κατίκι (τρώω άνετα όλο το κεσεδάκι σαν γιαουρτάκι)

B)

 

PS: Άντε και ένα εισαγόμενο: chevre (σε όλες του τις παραλαγές).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...