zoya Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Περικλέους Ἐπιτάφιος Λόγος, Θουκυδίδου ...για του λόγου το ακριβές Υπάρχουν 2 φράξιες στους κύκλους των φιλολόγων που αμφισβητούν τον Περικλή ως πατέρα του Επιτάφιου. Η μία λέει πως τον έγραψε η γυναίκα του κ η άλλη ο Θουκυδίδης ο ίδιος. ...Κ δε μ αρέσει να με διορθώνουν
caution Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Υπάρχουν 2 φράξιες στους κύκλους των φιλολόγων που αμφισβητούν τον Περικλή ως πατέρα του Επιτάφιου. Η μία λέει πως τον έγραψε η γυναίκα του κ η άλλη ο Θουκυδίδης ο ίδιος. ...άρα δεν κάνεις απλή αναφορά του έργου, αλλά παίρνεις θέση επί της πατρότητας του... ...Κ δε μ αρέσει να με διορθώνουν It's called life - get used to it :p
zoya Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 ...άρα δεν κάνεις απλή αναφορά του έργου, αλλά παίρνεις θέση επί της πατρότητας του... εγώ ήθελα απλά να σας δώσω τα φώτα μου είναι και οχι κ με "κι" περνάω; Μ αρέσει το μανούρι επίσης.
caution Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Αγνή πρόθεση... απλά, ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ...και μετά από την παραπάνω δήλωση, ξέρετε σε οποίας ποιότητας άνθρωπο απευθύνεστε ...
zoya Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Αγνή πρόθεση... απλά, ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Αφού ξέρω πως οι κρητικοί ήταν ταξιδιάρηδες κ ο Θουκυδίδης έγραψε τον Επιτάφιο (που μπορεί να εκφώνησε ο Περικλής στην κηδεία των πρώτων( νεκρών του Πελ/κου πολέμου) γιατί να μην το πω; Μίλησα για τροφοδοτικά ποτέ, εφόσον δεν έχω ιδέα;
caution Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 ...όχι, όχι παρεξήγησες ΕΓΩ ( ο caution ) ξέρω τα πάντα! Η δήλωση ήταν "εις εαυτών", και βέβαια ξέροντας τα πάντα - ξέρω ότι ξέρεις όσα ισχυρίζεσαι ότι ξέρεις και πολύ καλά έκανες και τα ανέφερες! Μην μου απαντήσεις "Ξεράδια"
inSync Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 brie μαλακο λευκο οχι πολυ αμλυρο' date=' η πετσα εχει εντονη γευση και αμα θες την βγαζεις[/quote'] To Brie απλά ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!! και φυσικά (όχι επειδή είμαι της περιοχής)... Ταλαγάνι Μεσσηνίας!!!
freedubus Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Καμια συνταγή με brie; 'Η έτσι σκέτο το τρώτε; Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ και λέω να κάνω την αρχή. Α, και παρόλο που γενικά αντιπαθώ τα "προιόντα" που εξάγει η Κύπρος, είμαι φάν του χαλούμι. :ρ Εξαίσιο σαγανάκι με χαλούμι: παίρνετε χαλούμι, το κόβετε φέτες, το ψήνετε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει, σβήνετε με ξύδι μπαλσάμικο και πασπαλίζετε με λίγο δυόσμο και ρίγανη. Γαμάτος μεζές. Προαιρετικά, αν θέλετε να πάρει λίγο χρώμα το πιάτο, πετάτε και καμια πρασινοκοκινοπορτοκαλί πιπεργιά σε κομμάτια στο τηγάνι. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:46 ---------- Πήρα brie. Η υπέρτατη αηδία και απογοήτευση. Αυτή η λευκή κρούστα μούχλας που έχει απέξω έχει ελεεινή "γεύση" μούχλας, σκόνης, σήψης, σου μολύνει όλο το ανώτερο αναπνευστικό και δε λέει να φύγει για ώρα μετά. Το κρεμώδες, μαλακό τυρί απο μέσα δεν έχει καμία γεύση, νόμιζα οτι μασώντας το με τη μούχλα θα ξεδιπλωνόταν κάποιο ωραίο άρωμα και γεύση, αλλά το μόνο που ξεδιπλώθηκε είναι σιχαμάρα, καθώς η μούχλα έχει υφή αφρολέξ και κάνει κράτς κρούτς όταν το μασάς, γεμίζοντας με αυτή την άρρωστη γεύση το στόμα. Και νόμιζα οτι θα ήταν τόσο γαμάτο που αγόρασα 2 κομμάτια... Απο μένα "λόκ, μπάν και ξύλο" στο brie, και δεν είμαι καμιά λουκία που τρώει μόνο φέτα ε.
Lucifer Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Λοιπόν πάει, τέρμα, αν το γυρίσω ποτέ, ξέρω ποιον θα καβατζώ.
Toufas Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 το brie θελει να το αφησεις λιγο εξω απο το ψυγειο για να βγαλει την γευση του. αυτο ειναι για ολα τα τυρια, δεν θελουν ψυγειο, δροσερο και σκοτεινο μερος > ψυγειο. και ποτε μεμβρανες και πλαστικα. ουτε εμενα μου αρεσει το rind που εχει παντως. αστο εξω λιγο και δοκιμασε παλι. που να δοκιμασεις τιποτα πιο δυνατα τυρια που για μια ωρα εισαι λες και σε εχει κλασει καποιος στο στομα direct hit
freedubus Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Για προτείνετε οι λάτρεις (τρομάρα σας!) του brie καμιά συνταγή να το κρύψω μέσα, να μη φαίνεται πολύ τουλάχιστον, γιατι έχω πάρει και κοντά μισό κιλό, δε λέει να το φάν τα ποντίκια (που αμφιβάλλω). Ρε τούφα, περίμενα να έχει μια πιο δυνατή γεύση, έστω και coprophilia, αλλά ΓΕΥΣΗ, όχι αυτό το πράγμα. Και είχε μείνει εκτός ψυγείου για κανα μισάωρο, τόσο έκανα να γυρίσω απ' το σκλαβενίτη.
Toufas Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 παντως παιζει ρολο απο που το αγορασες : http://homecooking.about.com/od/cheeseinformation/a/brietips.htm κανε αυτο http://www.waitrose.com/recipe/Tartiflette_with_Brie_and_Bacon.aspx εχει και μπεικο
evabb Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Πήρα brie. Η υπέρτατη αηδία και απογοήτευση. Αυτή η λευκή κρούστα μούχλας που έχει απέξω έχει ελεεινή "γεύση" μούχλας, σκόνης, σήψης, σου μολύνει όλο το ανώτερο αναπνευστικό και δε λέει να φύγει για ώρα μετά. Το κρεμώδες, μαλακό τυρί απο μέσα δεν έχει καμία γεύση, νόμιζα οτι μασώντας το με τη μούχλα θα ξεδιπλωνόταν κάποιο ωραίο άρωμα και γεύση, αλλά το μόνο που ξεδιπλώθηκε είναι σιχαμάρα, καθώς η μούχλα έχει υφή αφρολέξ και κάνει κράτς κρούτς όταν το μασάς, γεμίζοντας με αυτή την άρρωστη γεύση το στόμα. Και νόμιζα οτι θα ήταν τόσο γαμάτο που αγόρασα 2 κομμάτια... Απο μένα "λόκ, μπάν και ξύλο" στο brie, και δεν είμαι καμιά λουκία που τρώει μόνο φέτα ε. μα καλα τι ποιοτητα πηγες και πηρες ρε ανθρωπε; κατ αρχας γτ σου εκανε κρατς κρουτς πετσα αυτη ειναι μαλακη οχι σκληρη.... κατι μου βρωμαει εδω.... επισης δεν ειναι σαν αφρολεξ ειναι αρκετα πιχτη και βαρια. αρρωστη γευση ας δεχτω οτι ειναι θεμα υποκειμενικο.... μηπως το ειχαν κανα 2χρονο στο ψυγειο; το μαλακο μεσα συμφωνω οτι δεν εχει εντονη γευση ειναι σαν κρεμα. τεσπα ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:45 ---------- κανε αυτο http://www.waitrose.com/recipe/Tartiflette_with_Brie_and_Bacon.aspx εχει και μπεικο :shock::shock::shock: ταρτιφλετ ρε αντιχρηστε με brie;;;;;;;;;;;;;;;;;;; εχεις φαει το οριτζιναλ με το reblochon για να καταλαβεις για τι μεγιστο αμαρτημα μιλαμε;;;;; στο Tartiflette αντε να αντικαταστησεις το reblochon με raclette οτιδηποτε αλλο ειναι ιεροσυλια ειδικα το brie που ειναι το ακριβως αντιθετο απο το reblechon για να μην αναφερω οτι συνταγη ειναι οτι να ναι....
freedubus Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 κατ αρχας γτ σου εκανε κρατς κρουτς πετσα αυτη ειναι μαλακη οχι σκληρη.... κατι μου βρωμαει εδω.... επισης δεν ειναι σαν αφρολεξ ειναι αρκετα πιχτη και βαρια. Η πέτσα είναι σκληρή και τώρα που το σκέφτομαι, έχεις δίκιο, δεν είναι σαν αφρολέξ. Σα ΦΕΛΙΖΟΛ είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.