leftermann Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Μπάτσος. Δεν θυμάμαι την προέλευσή του. Ωραιο είναι, όχι και τίποτα τρομερό, αλλά τρελαίνομαι να το παραγγέλνω σε ταβέρνες. "Που'σαι, βάλε κι ένα μπάτσο σαγανάκι!"
Lucifer Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Τώρα που είπε ο λέφτερ "μπάτσος" υπάρχει ένα ωραίο κρητικό τυρί με το όνομα "μαλάκα".
livewire Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Cute story, αλλά είναι μπάτζος :] Οντόπικ, ένα από τα all time αγαπημένα τυργιά προέρχεται περιέργως από το ίδιο νησί που μας προσέφερε μεταξύ άλλων, τον Γιαννάκην "Ιωάννη" Οκκάν. Οι φίλοι μας μας λένε Ν-Ν
leftermann Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 στο χωριό μου τον λένε μπάτσο Το έχω δει και γραμμένο, σε ταβέρνα, σοβαρά. "Φέρε να φάμε κάνα μπάτσο ναουμ..."
hispanos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Γκοργκοντζόλα. +1000! τς τς τς ειστε πολυ πεζοι ανθρωποι πειτε και κανα τυρι που να μην το ξερει ολος ο κοσμος μπας και δοκιμασουμε τπτ καινουργιο.... τουφα ολες μου οι ελπιδες ειναι σε εσενα Αρσενικό Νάξου. Άν βρεις σπιτικό είναι μάλλον σκληρό, πικάντικο με έντονη γεύση. Το πιο πιθανό είναι να βρεις το τυποποιημένου του Κουφόπουλου το οποίο είναι πιο γλυκό,μαλακό και βουτυράτο, σαν μια καλή γραβιέρα, και έχει την χαρακτηριστική γεύση του αρσενικού σε μικρότερο βαθμό.
minarokeftes Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Οντόπικ, ένα από τα all time αγαπημένα τυργιά προέρχεται περιέργως από το ίδιο νησί που μας προσέφερε μεταξύ άλλων, τον Γιαννάκην "Ιωάννη" Οκκάν. Πο χαλούμιν στα κάρβουναν με μπριτζόλενς και πατάτενς τηγανιτένς.... και το χαλούμιν να κάνειν χράτσαν χρούτσαν στο στόμαν.... Εν πολλαν καλόν. Ευτυχώς δουλεύειν τζαμε ο πατέρας μου τζαι φαίρνειν συχνάν....
EKTELESTES Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δεν ανέφερε ακόμα κανείς ένα ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΥΡΙ. (ειδικά το ώριμο, τα ΣΠΑΕΙ) Cheddar. http://en.wikipedia.org/wiki/Cheddar_cheese Στην Ελλάδα αυτό που βρίσκεις εύκολα είναι Kerrygold, μπορεί να μην είναι παρόμοιο με αυτό που βρίσκεις Βρετανία, αλλά είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ από τα συνηθισμένα τυριά. Χρήσεις : Τοστ, Pizza, μακαρονάδα...
Toufas Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 ναι και στα 2. οι αγγλοι εχουν αρκετα ωραια τυρια που δεν βρωμανε
arxaggelos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Μπάτσος. Δεν θυμάμαι την προέλευσή του. Ωραιο είναι, όχι και τίποτα τρομερό, αλλά τρελαίνομαι να το παραγγέλνω σε ταβέρνες. "Που'σαι, βάλε κι ένα μπάτσο σαγανάκι!" Πολύ γνωστό (και ιδιαίτερα πικάντικο) μπάτζο βγάζει και η Νάουσα
velissarios1 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Θα πρότεινα καπνιστό Μετσοβόνε Μετσόβου ή καπνιστό Βερμίου.Νομίζω αντιπροσωπεύουν μια ξεχωριστή γεύση.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Τώρα που είπε ο λέφτερ "μπάτσος" υπάρχει ένα ωραίο κρητικό τυρί με το όνομα "μαλάκα". Και μέσα στην τυρό-συζήτηση, ξυπνάει ο γλωσσολόγος. Η ετυμολογία της λέξης "μαλάκας" συνδέεται με τη θηλυκού γένους λέξη "μαλάκα", η οποία ήταν είδος χλωρού (άρα μαλακού) τυριού. Πιθανόν στην Κρήτη, όπου η γεωγραφική απομόνωση συνοδεύεται λογικά και επόμενα από γλωσσική απομόνωση (εξ ου και η ιδιωματική-τοπική ομιλία) να επέζησε η λέξη που μας έδωσε την "εθνική προσφώνηση"...
pass02 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Ο Σαρλ Ντε Γκολ είχε πει κάποτε πως είναι αδύνατον να κυβερνήσει κανείς μια χώρα με 365 διαφορετικά είδη τυριού. Στην πραγματικότητα τα τυριά στην Γαλλία, ξεπερνούν τα 1000. Στην Ελλάδα, η φέτα πάει με όλα. Οι ιταλοί χρησιμοποιούν τον όρο «επιτραπέζιο τυρί», γιατί τα τυριά απλώνονται στο τραπέζι του σπιτιού για να μπορεί ο καθένας να παίρνει ένα κομμάτι, όποτε θέλει. αρθρο της Κατερίνας Νικολακούλη http://www.nline.gr/?p=2691
zoya Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Και μέσα στην τυρό-συζήτηση, ξυπνάει ο γλωσσολόγος. Η ετυμολογία της λέξης "μαλάκας" συνδέεται με τη θηλυκού γένους λέξη "μαλάκα", η οποία ήταν είδος χλωρού (άρα μαλακού) τυριού. Πιθανόν στην Κρήτη, όπου η γεωγραφική απομόνωση συνοδεύεται λογικά και επόμενα από γλωσσική απομόνωση (εξ ου και η ιδιωματική-τοπική ομιλία) να επέζησε η λέξη που μας έδωσε την "εθνική προσφώνηση"... Κατ αρχήν καμία απομόνωση δεν είχαν οι Κρήτες ποτέ στην ιστορία τους, κ ο ιδιωματισμός τους προέρχεται ακριβώς λόγω της αλληλεπίδρασης με γείτονα φύλα κ κατακτητές. Τα κρητικά στη βάση τους είναι ένα κράμα αρχ. ελληνικών, τούρκικων, αραβικών, λατινικών κ δε συμμαζεύεται. Κατα τ άλλα, ο Θουκιδίδης όταν έγραφε τον Επιτάφιο τον 5ο αι. π. Χ. επαινώντας την ικανότητα των Αθηναίων να φιλοκαλούν μετ ευτελείας κ να φιλοσόφουν ανευ μαλακίας, το τυρί δεν το ξερε... Δε μου κάθεται καλά η ετυμολογία σου κ είπα να το πω. Φορμαέλα για μένα, όταν το δοκίμασα έπαθα κοκομπλόκο!
caution Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Περικλέους Ἐπιτάφιος Λόγος, Θουκυδίδου ...για του λόγου το ακριβές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.