Hambos19 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Λοιπόν.. Πως είναι τα πράματα.. Βρήκα ένα λαπτοπ --παλιό, toshiba tekra, 512 ram-- του οποίου ο σκληρός δίσκος έχει χαλάσει, οπότε εγκατέστησα τα Xubuntu σε ένα USB στικάκι 4GB και τρέχουν από εκεί. Πλέον αυτό το pc θα το έχω όλη την ώρα ανοιχτίό (ας πούμε κάτι σαν κατεβαστήρι με οθόνη). Σε ένα άλλο pc έχω Windows 7. Πως μπορώ να κάνω ότι κατεβαίνει στο λαπτοπ να αποθηκεύεται στο pc με τα Windows 7? Θα μου πείτε το Samba αλλά ούτε ξέρω πως λειτουργεί.. Α! να γίνεται διαμοιρασμός μέσω ασύρματης σύνδεσης γιατί το Tekra το έχω στο μπαλκόνι Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Μιας και ο thunar, ο file manager του xfce, δεν εχει την δυνατοτητα δημιουργιας samba shares, βαλε το system-config-samba, ενα προγραμματακι για να δημιουγει samba shares. http://packages.ubuntu.com/jaunty/system-config-samba Αυτο με το διαμοιρασμο της συνδεσης δεν το καταλαβα. Δεν βλεπει το λαπτοπ το ρουτερ σου ασυρματα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Αφού το laptop έχει περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο, η λογική υπαγορεύει να κάνεις το αντίθετο από αυτό που λέει ο τίτλος του thread. Δηλαδή, τα αρχεία θα τα μοιράζει το Win7 PC. Ή πιο σωστά, τον κοινόχρηστο χώρο θα τον παρέχει το Win7 PC (ορίζεις έναν φάκελο ως κοινόχρηστο) και απλώς στο laptop σου θα κάνεις mount το network share που δημιούργησες στα Windows και θα βάζεις τα κατεβαστο-προγράμματα να γράφουν εκεί. Καλύτερα θα είναι να ορίσεις ρητά να γίνεται mount το network share κατά το startup, κάνοντας edit το αρχείο /etc/fstab και προσθέτοντας μία σχετική καταχώρηση: https://help.ubuntu.com/community/Fstab Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.