Προς το περιεχόμενο

Ξαφνικά προβλήματα συγχρονισμού


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχην ζηταω συγνωμη εαν το θεμα βρισκεται σε λαθος κατηγορια, αλλα επειδη σε αυτο το φορουμ συμμετεχω ειπα να το δημοσιευσω εδω και εαν κριθει σκοπιμο ας μεταφερθει εκει που θα επρεπε να ειναι.

 

Χθες το βραδυ λοιπον αντιπετωπισα το εξης εξαιρετικα περιεργο και που δεν εχω αντιμετωπισει ποτε μεχρι σημερα.

Μετα απο μια ημερα στην εξοχη (αργια γαρ) επεστρεψα το βραδυ και ειπα να μπω λιγο στο δικτυο.

Παρατηρω τα Ledακια του ρουτερ μου (οπως κανω παντα) και διαπιστωνω οτι το λαμπακι συγχρονισμου αναβοσβηνε ενω επρεπε να ειναι μονιμως αναμενο πρασινο. Δηλαδη ο ρουτερ μου ειχε αποσυγχρονιστει και επειδη εχει ξανασυμβει αυτο 2-3 φορες του εκανα 1-2 restart (οπως εκανα παντα για να λυθει αυτο το προβλημα) αλλα δεν καταφερα τιποτα. Ελεγξα καλωδιωσεις, συνδεσεις, τα παντα....μετεφερα τον ρουτερ σε αλλη πριζα (παρολο που το τηλεφωνο στην ιδια αρχικη πριζα δουλευε κανονικα), συνεδεσα τον ρουτερ κατευθειαν στην πριζα αλλα τιποτα. Το interface του ρουτερ μεσα απο τον Firefox επιβεβαιωνε το ορθον της παρατηρησης (DSL γιοκ). Μετα απο ενα restart του ρουτερ μαλιστα, η κατασταση επιδεινωθηκε καθως δεν μπορουσα ουτε καν να ανοιξω το Interface του ρουτερ και η ping στον ρουτερ μου εδεινε

Network is not reachable (αυτο παντως λυθηκε μετα απο επανεκκινηση του υπολογιστη).

 

Αποφασιζω να επικοινωνησω με το 121 να δηλωσω βλαβη (ουτε καν μου πηγε στο μυαλο οτι ηταν αργια και τετοιες μερες δουλευουν μεχρι τις 14:00) και σηκωνω το ακουστικο. Και ξαφνου...ως δια μαγειας...(εχοντας τα ακουστικο ακομα στο χερι) βλεπω το Ledακι να πρασινιζει και τον ρουτερ μου να συγχρονιζει σε ταχυτητα 4 Mps. Λεω αυτο ηταν το γλυτωσαμε. Κλεινω τα ακουστικο και μολις το ακουμπαω ο ρουτερ αποσυγχονιζεται παλι. Ξανα-μανα restart και ολα τα σχετικα αλλα τιποτα. Αποφασισμενος για καυγα ξανασηκωνω το ακουστικο και να σου παλι συγχρονιζει ο ρουτερ στα 5+ Mps. (Να σημειωσω οτι η ονομαστικη μου ταχυτητα για την οποια πληρωνω ειναι 8 Mps και στο interface του ρουτερ παντα εβλεπα ή 8 ή κατ'ελαχιστον 7.8). Λεω δεν μπορει, τρελλαθηκα αλλα το δοκιμασα 3-4 φορες και οντως ηταν ετσι! Με το ακουστικο στην θεση του ο ρουτερ δεν συγχρονιζε με τιποτα, με το ακουστικο κατεβασμενο συγχρονιζε αλλα σε ταχυτητα χαμηλοτερη απο την ονομαστικη μου και στην πραξη ακομα χαμηλοτερη (το speedtest μου εδεινε μετα βιας 3.2 στο downloading).

Στην προσπαθεια μου να βγαλω καποια ακρη, παρατηρησα οτι σηκωνοντας το ακουστικο του τηλεφωνου, ειχα μεν ηχο αλλα ταυτοχρονα ειχα και παρασιτα απο κατι σαν modem.

 

Εμεινα εκει και επαιξα λιγο με το internet με το ακουστικο κατεβασμενο (με τα χιλια ζορια καταφερα να κανω το update στο Debian, ουτε καν να ενημερωθουν ομως δεν μπορεσαν οι λιστες των Repos στο Opensuse). Το εκλεισα μετα απο κανα μισαωρο και κατεβασα το ακουστικο οποτε ο ρουτερ αποσυγχονιστηκε παλι.

 

Σημερα το πρωι ειδα τον ρουτερ συγχρονισμενο αλλα δεν ξερω τι και πως αφου επρεπε να φυγω. Θα το τσεκαρω το απογευμα, αλλα πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω αυτην την συμπεριφορα.

 

Μηπως καποιος εχει ζησει παραπλησιο περιστατικο?

Δημοσ.

Υπαρχει Splitter που διαχωριζει την τηλεφωνικη γραμμη απο την adsl.

Ολα λειτουργουσαν μια χαρα επι πολυ καιρο.

Δημοσ.

Θα έλεγα να βγάλεις τον router από το ρεύμα εντελώς να αποφορτιστούν οι πυκνωτές και μετά α δοκιμάσεις πάλι. Δοκίμασε επίσης με το τηλεφωνικό καλώδιο να πάει απ' ευθείας από την πρίζα στον router χωρίς καμμία τηλεφωνική συσκευή και splitter στο ενδιάμεσο. Έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου οτι μπορεί να τα έφτυσε ο router. Ρίξε και μιά ματιά αν έχει το web interface μετρήσεις για noise levels πάνω στην γραμμή και πές μας.

Δημοσ.

DSL Flavour = ADSL over POTS

Reserved Bandwidth (kbit/s) up/down = 384 / 8096

Uptime = 07:37:17

kBytes Tx/Rx = 7088 / 7722

Properties

Output Power (dBm) up/down = 11.5 / 17.5

Attenuation (dB) up/down = 6.5 / 12.0

Noise Margin (dB) up/down = 28.0 / 6.5

Vendor Id (local/remote) = ALCB / BDCM

Statistics

Loss of signal (local/remote) = 0 / 0

Loss of power (local/remote) = 0 / 0

Loss of framing (local/remote) = 0 / 0

Errored Seconds (local/remote) = 82 / 10

Loss of link (remote) = 0

 

Απογευμα πλεον απο το σπιτι και ολα δειχνουν να δουλευουν μια χαρα.

Την δοκιμη με την απευθειας συνδεση στην πριζα την ειχα κανει και δεν αλλαξε τιποτα.

Μαλλον κατι με την otenet εχει να κανει αλλα δεν μπορω να βρω λογικη.

NullScan σου παραθετω την σχετικη αναφορα απο το interface για το noise margin.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...