basilis5 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 εχω ενα τοσιμπα α200 με t7100,3gb ram,2600ati,toshiba hdd 5400 δεν εχω κανενα παραπονο, απλα θελω λιγο να τονωσω τις επιδοσεις του στην καθημερινη χρηση και σκεφτομουν να αλλαξω τον δισκο του. δεδομενου οτι τωρα εχω στησει οπως θελω το λαπτοπ και δεν υπερβαινει η χωρητικοτητα τα 60 γιγα ,με εναν ssd στα 64 ειμαι πιστευω καλυμμενος,οποτε το ερωτημα ειναι το εξης σε σχεση παντα με επιδοσεις αξιζει η αγορα αυτου του kingsone με ονομαστικες ταχυτητες 100-80; η να παρω εναν wd 7200 στροφες; στα 125 το ενα και στα 65 το αλλο.τι λετε ειναι καλυτερο;γνωριζω πως ειναι ακομα ακριβοι οι στερεης καταστασης,αλλα βαρεθηκα να περιμενω να πεσουν οι τιμες... επισης εχω κολλητο πωλητη σε καταστημα πληροφορικης, και μπορω να εκμεταλλευτω την εκπτωση του. αξιζει να δωσω κατι παραπανω να τσιμπησω τπτ τετοιο; λογικα στα 150 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Corsair-Performance-Series-P64-64GB-SSD-2-5inches-Sata-II-CMFSSD-64GBG2D.htm
yiannis_1 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Τον kinston που λες τoν παράγγειλα και εγω (παίζει και να είμαι ο μόνος που θα εχει το συγκεκριμένο μοντέλο SSD:lol:) αλλά είμαι σίγουρος πως δε θα με ενθουσιάσει.Μακάρι να πέσω εξω. Αν περιμένεις καμιά βδομάδα θα ποστάρω ξανά εδω εντυπώσεις. Απο την άλλη ο corsair P64 είναι απο τους ταχύτερους SSD της αγοράς. Καλοί είναι και οι νέοι Kingston της V+ Series. Και φυσικά αν δεν εχεις και κάποιο κόλλημα με το να αγοράσεις κάτι απο την intel οι περισσότεροι απο εδω μέσα πέρνουν τον intel postville 80GB.
basilis5 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 στα ιδια λεφτα απο οτι βλεπω ο corsair εχει καλυτερα χαρακτηριστικα με μικροτερο ογκο ομως,η κανω λαθος; δεν ξερω, σκεφτομουν πως τα 125 ειναι καλα,δεν ειναι τρελη υπερβολη,αλλα μετα σκεφτηκα αν μπορουσα να τσιμπησω τον αλλο με διπλασιες επιδοσεις μεχρι ας πουμε 150..και εκει το σκεφτομαι τα 150τα εχω,και επισης ξερω πως ειναι υπερβολη και δεν αξιζει..αλλα μου χει κατσει.αλλα ειναι το παταρι μου αυτα ταλεφτα. και στο εν λογω καταστημα που παιζει εκπτωσουλα δεν πουλαει ιντελ...τι να πω δεν ξερω με εκνευριζει και αυτος ο μοζιλα που δεν αφηνει το μηχανημα να ανασανει,και ενας τετοιος δισκος θα εδινε αλλη πνοη.. μολις διαβασα αυτο http://www.wiggler.gr/2009/10/26/kingston-ssdnow-v-series-40gb-review/ αλλα ειναι 40ρης γαμωτο...δεν ξερω κατα ποσο κανει για λαπτοπ
StavrosD Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Αν μπορείς να δόσεις 200€ για τον intel 80GB , μην το σκέφτεσαι. Τα αξίζει.
yiannis_1 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Τελικά και εγω ακύρωσα τον value series v και πάω για τον value series v+ Φοβήθηκα πως θα ταν πιο αργός και απο τον WD AΑLS που ήδη εχω ο απλός.
Absinthe Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δε σας πειραζει που θα χασετε την εγγυηση για να τον βαλετε μεσα?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 αν χρειαστεί να το πάει στο service ξαναβάζει τον παλιό
Absinthe Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Ναι, αλλα νομιζω οτι σε καποιες μαρκες (βαιο πχ) αυτο φαινεται. Με ΚΑΘΕ επιφυλαξη.
StavrosD Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Η αλλαγή δίσκου και μνήμης δεν νομίζω να ακυρώνει την εγγύηση. Συνήθως έχουν οδηγίες στο manual για την διαδικασία. Αν δεν αναφέρει λήξη εγγύησης, τότε ισχύει κανονικά.
basilis5 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Η αλλαγή δίσκου και μνήμης δεν νομίζω να ακυρώνει την εγγύηση. Συνήθως έχουν οδηγίες στο manual για την διαδικασία. Αν δεν αναφέρει λήξη εγγύησης, τότε ισχύει κανονικά. οταν καποτε ειχα βαιο και ηθελα να αναβαθμισω την μνημη πηρα τηλ στην σονυ και μου ειπαν πως μνημη και σκληρος δεν επηρεαζει εγγυηση... τωρα δεν ξερω,παντως αν ποτε παθει κατι πριν το παω θα κανω παλι τραμπα το δισκο, σκεφτομαι την λυση του νεου 40ρη με τα 77 ευρω +ενα sd που εχω 16 γιγα για δεδομενα,μουσικες κλπ λογικα ο 40ρης αρκει μια χαρα για βιστα+ μερικα βασικα προγραμματα... γνωριζετε αν κανουν χρηση των δυνατοτητων των ssd τα βιστα; παντως το σκεφτηκα, στο 2009 λιγο πριν το 2010 150+ ευρω για εναν 64ρη ειναι πολλα λεφτα και δεν αξιζε. ενω ενας με 77 καπως τρωγεται. θα τον παρω για να κανω το κομματι μου μου φαινεται,και ελπιζω να μην το μετανιωσω.
theo_s Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 εγω εχω ενα elitebook 8530p και λεω να βαλω ssd για αυξηση αυτονομιασ. θα δω διαφορα?
random Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Αν χρησιμοποιούσα το λαπτοπ σαν netbook, δηλαδη μονο σερφαρισμα, mail, και word... θα συζητούσα για ssd, και αυτό με ενα τελευταιας τεχνολογίας OS (win7 ή linux εσοδείας 2009). επειδή, για μένα αυτό δεν ισχύει, 80άρι δισκο τον γεμιζω για πλάκα. θελω πχ, να παω διακοπες και να παρω μαζι μου κάμποσες ταινίες. δεν θελω να κουβαλάω εξωτερικο δισκο. ετσι θα χτυπίσω εναν απο τους WD 250GB WD2500BEKT SCORPIO BLACK = 52ε SEAGATE 7200.4 ST9500420AS 500GB = 95ε
pp6210 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 φίλε basili εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα ένα scorpio black με 55 ευρώπουλα από το eshop και θα είσαι μια χαρά... και θα μου έμεναν και 95 ευρώ στο χέρι!! Εγώ άλλαξα τον αργό δίσκο στον Α200 (νομίζω 4700 στροφές) του αδελφού μου με scorpio black το καλοκαίρι και ο άνθρωπος δεν αναγνώριζε το σύστημά του!!!
StavrosD Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Ομοίως, όταν από τον ενσωματωμένο δίσκο των 60GB πήγα σε έναν WD 320GB 7200RPM, το μηχάνημα "ξύπνησε".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.