isay Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 Καμία αντίρρηση, και ούτε ζήτησα να πιστέψει κανείς! Απλά πιστεύω ότι πριν "κατηγορήσουμε" (προσοχή στα εισαγωγικά ) κάποιον συγκεκριμένα, πρέπει να ξέρουμε κάτι παραπάνω για αυτόν, πέρα από την επαγγελματική κατηγορία στην οποία δραστηριοποιείται. Συμφωνείς με το χαρακτηρισμό (τυχαία τον διάλεξα) "χρειάζεται ελάχιστα επίπεδα πονηριάς για να καταλάβεις ότι είναι αρπαχτή" για το bidbang; Κάποιοι έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα για να το στήσουν, τους αξίζει τέτοιο τσουβάλιασμα; Εν πάσει περιπτώσει, επειδή κοντεύω να φανώ δικηγόρος του συγκεκριμένου site, σταματάω εδώ, τονίζοντας -ξανά, και για τελευταία φορά- ότι διαφωνώ με το να χαρακτηρίζουμε αρνητικά, φτάνοντας στα όρια της κατηγορίας σε ορισμένες περιπτώσεις, κάτι συγκεκριμένο (που έχει όνομα και δημόσιο προφίλ στην κοινωνία του internet), με μια σιγουριά που δείχνει ότι γνωρίζουμε πράγματα για αυτό, ενώ στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε τίποτα. Tο bidbang ήταν απλά η αφορμή. Το πιάσαμε πλέον φιλοσοφικά το θέμα. Οι ομαδοποιήσεις και τα στερεότυπα ήταν ανέκαθεν ένας χρήσιμος τρόπος για την ανθρωπότητα για προστασία και εξοικονόμηση ενέργειας (με την έννοια του κόπου). Όταν βλέπεις ένα ρουμάνο ή ένα αλβανό η πρώτη εντύπωση που έχεις είναι να φυλαχτείς (καταλαβαίνεις τι εννοώ) και αναμφισβήτητα υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις ... που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Στην περίπτωση του bigdang η κυρια εντύπωση που έχει ο Χ επισκεπτης, είναι αυτή που ισχύει για τα penny action sites (την οποία εξέφρασα νωρίτερα). Για να αποδείξει κάποιος ότι είναι "διαμαντάκι" υπάρχουν τρεις τρόποι: Να είναι κάποιος/α που είναι ήδη γνωστός στο χώρο για τις έντιμες υπηρεσίες που παρέχει. Τα παιδιά μπήκαν πρόσφατα στην αγορά, χωρίς κάποιο γνωστό background Συνεργασία με κάποιο αποδεδειγμένα έντιμο φορέα/οργάνωση κλπ. Π.χ. αν συνεργαζόταν με την google, σίγουρα θα είχα άλλη άποψη Μακροχρόνια "τριβή" και απόδειξη της διαφορετικότητας (π.χ. να ξέρω πέντε ανθρώπους και οι τέσσερις να μου λένε καλά λογια) Αν τώρα προσπαθείς να με πείσεις να παραδεχτώ ότι κάνω λάθος, θα σου απαντήσω, ότι αν αποδειχτεί ότι το bidbang (και κάθε ανάλογο bidbang) αποδείξει την σοβαρότητα και το άξιο της εμπιστοσύνης του μέσου internet user, εγώ θα γράψω στην υπογραφή μου ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΤΑΔΕ LINK. Μέχρι τότε θα εμπιστευτώ τη λαϊκή σοφία και τις παροιμίες της.
apos Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 Το πιάσαμε πλέον φιλοσοφικά το θέμα. Οι ομαδοποιήσεις και τα στερεότυπα ήταν ανέκαθεν ένας χρήσιμος τρόπος για την ανθρωπότητα για προστασία και εξοικονόμηση ενέργειας (με την έννοια του κόπου). Όταν βλέπεις ένα ρουμάνο ή ένα αλβανό η πρώτη εντύπωση που έχεις είναι να φυλαχτείς (καταλαβαίνεις τι εννοώ) και αναμφισβήτητα υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις ... που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Στην περίπτωση του bigdang η κυρια εντύπωση που έχει ο Χ επισκεπτης, είναι αυτή που ισχύει για τα penny action sites (την οποία εξέφρασα νωρίτερα). Για να αποδείξει κάποιος ότι είναι "διαμαντάκι" υπάρχουν τρεις τρόποι: Να είναι κάποιος/α που είναι ήδη γνωστός στο χώρο για τις έντιμες υπηρεσίες που παρέχει. Τα παιδιά μπήκαν πρόσφατα στην αγορά, χωρίς κάποιο γνωστό background Συνεργασία με κάποιο αποδεδειγμένα έντιμο φορέα/οργάνωση κλπ. Π.χ. αν συνεργαζόταν με την google, σίγουρα θα είχα άλλη άποψη Μακροχρόνια "τριβή" και απόδειξη της διαφορετικότητας (π.χ. να ξέρω πέντε ανθρώπους και οι τέσσερις να μου λένε καλά λογια) Αν τώρα προσπαθείς να με πείσεις να παραδεχτώ ότι κάνω λάθος, θα σου απαντήσω, ότι αν αποδειχτεί ότι το bidbang (και κάθε ανάλογο bidbang) αποδείξει την σοβαρότητα και το άξιο της εμπιστοσύνης του μέσου internet user, εγώ θα γράψω στην υπογραφή μου ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΤΑΔΕ LINK. Μέχρι τότε θα εμπιστευτώ τη λαϊκή σοφία και τις παροιμίες της. ΟΚ, διαφωνούμε κάθετα. Το ότι ισχύει κάτι (όπως τα στερεότυπα για Αλβανούς, μιας και το ανέφερες) δεν σημαίνει ότι καλώς ισχύει. Μου λες ότι μέχρι να σου αποδείξει κάποιος ότι είναι έντιμος, θα τον θεωρείς "ένοχο" (μην το αναλύσουμε το τελευταίο, χάριν συντομίας το λέω έτσι). Λάθος για μένα, αλλά δεν επιμένω (για αν μην το φιλοσοφήσουμε, όπως λες κι εσύ! ). Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, αρκεί να μην λέει δημόσια πράγματα που δεν ισχύουν, αν δεν μπορεί να τα αποδείξει.
isay Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 .... Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, αρκεί να μην λέει δημόσια πράγματα που δεν ισχύουν, αν δεν μπορεί να τα αποδείξει. Εσύ λες ότι δεν ισχύουν και η γνώμη σου γίνεται δεκτή και σεβαστή, αλλά εγώ και πολλοί άλλοι δεν το ξέρουμε, οπότε με την ίδια λογική και εγώ ζητώ απόδειξη για τα λεγόμενα σου.
apos Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 Δημοσ. 14 Απριλίου 2010 Εσύ λες ότι δεν ισχύουν και η γνώμη σου γίνεται δεκτή και σεβαστή, αλλά εγώ και πολλοί άλλοι δεν το ξέρουμε, οπότε με την ίδια λογική και εγώ ζητώ απόδειξη για τα λεγόμενα σου. Δηλαδή λες ότι όταν κάποιος "κατηγορείται" (ξαναζητώ να μην κολλήσουμε στη λέξη), αυτός που πρέπει να αποδείξει κάτι είναι αυτός που "κατηγορείται" και όχι αυτός που "κατηγορεί". OK, για μένα η κουβέντα σταματάει εδώ, μιας και αυτή η λογική δεν μου φαίνεται... καθόλου λογική και άρα η συζήτησή μας δεν έχει καμία κοινή βάση.
tugito Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Συμφωνώ με αυτά που λες φίλε μου apos, πάντως για το συγκεκριμένο site θεωρώ ότι είναι απάτη για τον απλούστατο λόγο των bots. Αυτο μαλιστα μπορεί να αποδειχτεί και καλό ειναι να το ψάξουμε λίγο νομικά όποιος θεωρεί ότι πρέπει. Αρκεί να παρακολουθήσεις μια δημοπρασία ειδικά σε περίέργα αντικειμενα. πχ. ενα ρολοι αν δεν κανω λαθος κοιταζα και στο 1 δευτερολεπτο (μπορει και μηδέν!) ενώ κάποιος είχε κάνει προσφορά 3 ευρώ βλέπεις ότι έγινε νέα προσφορά απο τον χρήστη...bidband..! Το συγκεκριμένο bot όπως και πολλά άλλα που διαθέτει το site δεν νομίζω ότι καλύπτονται νομικά.. Επίσης παραθέτω από άλλο site. 1. Για συμμετάσχεις πρέπει να κοινοποιήσεις τα πραγματικά σου ΠΛΗΡΗ στοιχεία (αυτό όπως αποδεικνύεται αργότερα, είναι το λιγότερο) 2. Για να δώσεις προσφορά (bid) πρέπει να αγοράσεις ένα πακέτο bids έναντι περίπου 1€/bid. 3. (To ποιό ωραίο απ'όλα) Κάθε bid που δίνεις είναι 0,01€ (!!!) μεγαλύτερο απο αυτό που έδωσε ο προηγούμενος πλειοδότης!!! Αυτό σημαίνει ότι απο την TV LG 42 inch που "έκλεισε" στα 49,46€ το site εισέπραξε ούτε λίγα ούτε πολλά 49,46/0,01 = 4.946 EURO!!! Επίσης αν θεωρήσουμε οτι στη δημοπρασία αυτή συμμετείχαν 5 άτομα, που έδειναν προσφορές εναλλάξ, πλήρωσαν ΚΑΙ ΟΙ 5 απο 989,20€ (Φυσικά μόνο ο ένας κέρδισε την TV που έχει τιμή λιανικής 699€ σύμφωνα με το site). 4. To κερασάκι στην τούρτα έρχεται απο τον όρο Νο8 8. Περιορισμός νικών "Εμείς στο BidBang θέλουμε να κερδίζουν όσοι περισσότεροι χρήστες γίνεται! Για το λόγο αυτό έχουμε βάλει τους παρακάτω περιορισμούς για κάθε χρήστη: (α) μέχρι 3 νίκες σε 7 ημέρες για προϊόντα οποιασδήποτε αξίας (κατηγορία BRONZE) (β) μέχρι 4 νίκες σε 30 ημέρες για προϊόντα αξίας άνω των €250 (κατηγορία SILVER) (β) μέχρι 1 νίκες σε 30 ημέρες για προϊόντα αξίας άνω των €1000 (κατηγορία GOLD) " Αυτό σημαίνει οτι αν κερδίσεις κάτι (που ενδεχομένως το χρυσοπλήρωσες!) δεν μπορείς να συμμετέχεις σε δημοπρασίες με πραγματικές ευκαιρίες για να "ρεφάρεις". Προσοχή λοιπόν, μην πατήσετε κανένα γάτο! Ενημερώστε και άλλους φίλους και γνωστούς για την κομπίνα. Φανταστείτε να πάει καλά αυτό το site και να αρχίσει να δημοπρατεί και μηχανάκια (π.χ. Ducati 1098 με τιμή κλεισίματος 1.855€ - δηλαδή 185.500€ !!!!!) ειναι νομιμοι εφόσον τα γράφουν στους όρους, αλλά για τα bot? τα bot τους κάνουν "απάτη".
apos Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Δημοσ. 20 Απριλίου 2010 Συμφωνώ με αυτά που λες φίλε μου apos, πάντως για το συγκεκριμένο site θεωρώ ότι είναι απάτη για τον απλούστατο λόγο των bots. Αυτο μαλιστα μπορεί να αποδειχτεί και καλό ειναι να το ψάξουμε λίγο νομικά όποιος θεωρεί ότι πρέπει. Αρκεί να παρακολουθήσεις μια δημοπρασία ειδικά σε περίέργα αντικειμενα. πχ. ενα ρολοι αν δεν κανω λαθος κοιταζα και στο 1 δευτερολεπτο (μπορει και μηδέν!) ενώ κάποιος είχε κάνει προσφορά 3 ευρώ βλέπεις ότι έγινε νέα προσφορά απο τον χρήστη...bidband..! Το συγκεκριμένο bot όπως και πολλά άλλα που διαθέτει το site δεν νομίζω ότι καλύπτονται νομικά..Επίσης παραθέτω από άλλο site. ---------------- Παράθεση: 1. Για συμμετάσχεις πρέπει να κοινοποιήσεις τα πραγματικά σου ΠΛΗΡΗ στοιχεία (αυτό όπως αποδεικνύεται αργότερα, είναι το λιγότερο) 2. Για να δώσεις προσφορά (bid) πρέπει να αγοράσεις ένα πακέτο bids έναντι περίπου 1€/bid. 3. (To ποιό ωραίο απ'όλα) Κάθε bid που δίνεις είναι 0,01€ (!!!) μεγαλύτερο απο αυτό που έδωσε ο προηγούμενος πλειοδότης!!! Αυτό σημαίνει ότι απο την TV LG 42 inch που "έκλεισε" στα 49,46€ το site εισέπραξε ούτε λίγα ούτε πολλά 49,46/0,01 = 4.946 EURO!!! Επίσης αν θεωρήσουμε οτι στη δημοπρασία αυτή συμμετείχαν 5 άτομα, που έδειναν προσφορές εναλλάξ, πλήρωσαν ΚΑΙ ΟΙ 5 απο 989,20€ (Φυσικά μόνο ο ένας κέρδισε την TV που έχει τιμή λιανικής 699€ σύμφωνα με το site). 4. To κερασάκι στην τούρτα έρχεται απο τον όρο Νο8 8. Περιορισμός νικών "Εμείς στο BidBang θέλουμε να κερδίζουν όσοι περισσότεροι χρήστες γίνεται! Για το λόγο αυτό έχουμε βάλει τους παρακάτω περιορισμούς για κάθε χρήστη: (α) μέχρι 3 νίκες σε 7 ημέρες για προϊόντα οποιασδήποτε αξίας (κατηγορία BRONZE) (β) μέχρι 4 νίκες σε 30 ημέρες για προϊόντα αξίας άνω των €250 (κατηγορία SILVER) (β) μέχρι 1 νίκες σε 30 ημέρες για προϊόντα αξίας άνω των €1000 (κατηγορία GOLD) " Αυτό σημαίνει οτι αν κερδίσεις κάτι (που ενδεχομένως το χρυσοπλήρωσες!) δεν μπορείς να συμμετέχεις σε δημοπρασίες με πραγματικές ευκαιρίες για να "ρεφάρεις". Προσοχή λοιπόν, μην πατήσετε κανένα γάτο! Ενημερώστε και άλλους φίλους και γνωστούς για την κομπίνα. Φανταστείτε να πάει καλά αυτό το site και να αρχίσει να δημοπρατεί και μηχανάκια (π.χ. Ducati 1098 με τιμή κλεισίματος 1.855€ - δηλαδή 185.500€ !!!!!) ------ ειναι νομιμοι εφόσον τα γράφουν στους όρους, αλλά για τα bot? τα bot τους κάνουν "απάτη". Φίλε tugito (είσαι... Ο tugito??? ) σε αυτά που γράφεις, έχεις δίκιο, με την προϋπόθεση ότι ΕΙΝΑΙ bot. Επιμένω ότι δεν υπάρχουν. Το ότι υπάρχει χρήστης "bidband" δεν αποδεικνύει κάτι. Ίσα - ίσα, που είναι "χαζή" επιλογή nickname, αν θέλεις να κάνεις απάτη. Το άμεσο της αντιπροσφοράς συμβαίνει για 2 λόγους: - Είτε κάποιος έχει βάλει autobid - Είτε (το πιθανότερο) μιλάμε για την περίπτωση όπου 2 οι περισσότεροι χρήστες περιμένουν τα τελευταία 2-3 δευτερόλεπτα για να κάνουν bid, ευχόμενοι ότι μέχρι τότε θα τους έχει προλάβει άλλος και θα τους απαλλάξει από το να ξοδέψουν το ένα ευρώ. Στο τέλος όμως αγχώνονται και κάνουν προσφορά ταυτόχρονα "με τη λήξη" του countdown. Σχετικά με την παράθεση, ο φίλος που έγραψε αυτά τα πράγματα, δεν μας εξηγεί που έγκειται η απάτη. Είναι όλα ξεκάθαρα, όποιος θέλει, δεν συμμετέχει. Όσο για το (3)... Αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο βγάζει χρήματα το site! Που ακριβώς είναι το πρόβλημα; Αν δεν έβγαζε κέρδος, τότε θα ήταν σίγουρα ύποπτο!
orgio Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 προς φίλο apos επειδή την πάτησα κι εγω με το συγκεκριμένο site ... έκατσα και παρακολούθησα τις δημοπρασίες για τρεις ημέρες... κάπου τους ξέφυγε λοιπόν και ένας χρήστης -ο ΤΡΕΛΑΡΑΣ συγκεκριμένα- κέρδισε 4 φορές σε μία μέρα αλλά συνέχιζε να bidαρει... σε τηλεφωνική συνομιλία με τον admin του συστήματος το επόμενο πρωί μου είπε ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο και μόλις άνοιξε η δημοπρασία κλείδωσε στον τελευταίο που bidαρε στις 12:59 ΑΜ ... για κακή τους τύχη είχα πάρει print screen και ετοιμάζομαι για καταγγελία στη Γ.Γ. Καταναλωτή... κι αν δεν πιστεύετε όριστε και οι αποδείξεις ... τώρα πείσε με ότι ο ΤΡΕΛΑΡΑΣ δεν είναι ΜΠΟΤΑΚΙ και θα ζητήσω συγνώμη.....
apos Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Φίλε orgio AYTH είναι μία τεκμηριωμένη τοποθέτηση. Σε ΑΥΤΗ την τοποθέτηση, δεν σου έχω απάντηση, γιατί όπως είπα, ούτε admin είμαι, ούτε ιδιοκτήτης. Δεν είμαι δικηγόρος του site, oι τοποθετήσεις μου αφορούσαν μόνο στη λογική "ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου". Από εκεί και πέρα, αν τα στοιχεία που έχεις (δεν το αμφισβητώ, για να εξηγούμαι), μπορούν να αποδείξουν ότι κάτι δεν πήγε/πάει όπως θα έπρεπε, καλά κάνεις και απευθύνεσαι στη Γ.Γ. Καταναλωτή! Παρεμπιπτόντως, χαράς στο κουράγιο σου που παρακολουθούσες τόσες μέρες!! :-D:-D
orgio Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Φίλε orgioAYTH είναι μία τεκμηριωμένη τοποθέτηση. Σε ΑΥΤΗ την τοποθέτηση, δεν σου έχω απάντηση, γιατί όπως είπα, ούτε admin είμαι, ούτε ιδιοκτήτης. Δεν είμαι δικηγόρος του site, oι τοποθετήσεις μου αφορούσαν μόνο στη λογική "ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου". Από εκεί και πέρα, αν τα στοιχεία που έχεις (δεν το αμφισβητώ, για να εξηγούμαι), μπορούν να αποδείξουν ότι κάτι δεν πήγε/πάει όπως θα έπρεπε, καλά κάνεις και απευθύνεσαι στη Γ.Γ. Καταναλωτή! Παρεμπιπτόντως, χαράς στο κουράγιο σου που παρακολουθούσες τόσες μέρες!! :-D:-D ήμουν σίγουρος ότι κάτι θα τους ξεφύγει .... τόσα ΜΠΟΤΑΚΙΑ πως να τα κουμαντάρεις...
isay Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 ήμουν σίγουρος ότι κάτι θα τους ξεφύγει .... τόσα ΜΠΟΤΑΚΙΑ πως να τα κουμαντάρεις... Έχεις αποδείξεις για αυτά που λες; Δεν μπορεί ένα τέτοιο site να είναι η εξαίρεση στον κανόνα; ;)
orgio Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Έχεις αποδείξεις για αυτά που λες; Δεν μπορεί ένα τέτοιο site να είναι η εξαίρεση στον κανόνα;;) έχω ... και φαίνονται και στα συννημένα που έχω ανεβάσει....
apos Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Περιττή η απάντησή σου, ο φίλος isay απλά ήταν ειρωνικός απέναντί μου...
isay Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 [offtopic] προτιμώ τη λέξη "σαρκαστικός" [/offtopic]
apos Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 [offtopic] προτιμώ τη λέξη "σαρκαστικός" [/offtopic] [offtopic] Δεκτόν! [/offtopic]
tugito Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 apos φιλε μου ναι ειμαι ο tugito! το χω λιωσει λεμε το cdddddddddddddd Με αυτα που ειπες συμφωνω, παντως νομιζω εχουν bots κ οσο να ναι.. ολα τα αλλα εννοειτε νομιμα ειναι και καλα κανουν τα παιδιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.