Προς το περιεχόμενο

Βοηθάτε πατριώτες! (atikmdag issue)

Athanasios2104

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, βοήθεια, δεν μπορώ άλλο......... όλα μέλι-γάλα με τα w7 pro (από msdna), όντως αισθητή η διαφορά στην ταχύτητα από τα vista και το όλο interface πολύ όμορφο, άλλα το καταραμένο atikmdag χτυπάει ακόμη!!! Τι να κάνω, δεν ξέρω. Έχω δοκιμάσει τα πάντα όλα, άλλα τίποτες. Μπορώ να γυρίσω την κάρτα με το δικαιολογητικό του BSOD/crashes, άλλα ποιος μου εξασφαλίζει ότι και μία 4890 ή 5850 δεν θα ξαναχτυπάει;

Το atikmdag χτυπάει όταν τρέχω κάτι graphics-intesive σε full screen (πχ. cod4, bf2142, hd video) και το περίεργο της υπόθεσης είναι το εξής: την 1η φορά που θα ξεκινήσει το pc (μετά από ώρα που ήτανε σβηστό),η εφαρμογή θα κρασάρει 1000%. Πχ στο COD4 θα πάει μέχρι το "Waiting for player list..." και εκεί πετάει BSOD. Αν τώρα ΣΒΗΣΩ τον υπολογιστή (όχι restart, ούτε hard reset, άλλα hard shut down) και τον ξανα-ανάψω στα καπάκια, από κει και ύστερα το πρόβλημα δεν εμφανίζεται (!). Αυτό με κάνει και αναρωτιέμαι μήπως παίζει και τίποτα με μνήμες/σκληρό, άλλα δεν ξέρω, ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ να αρχίσει το πρόβλημα, ένω επί 1 χρόνο όλα πήγαιναν ρολόι (και με vista 64);; Η 1η φορά που συνέβη το πρόβλημα ήταν στις 11 του μηνός, ως τότε δεν το είχα ξαναδεί στη ζωή μου (και ήμουνα ήδη επί ένα χρόνο με vista 64). Πριν αυτής του 1ου confrontation τα μόνα hardware που άλλαξαν ήτανε ο cpu, η οθόνη και πληκτρολόγιο. Έκτοτε και μέχρι σήμερα (με clean format + w7 64) μου έγινε μόνιμο τσιμπούρι και ακολουθώ την παραπάνω διαδικάσια (hard shut down + reboot) για να τρέξω τις εφαρμογές που κάνουν το atikmdag να χτυπάει. Και δεν θα είχα μεγάλο κώλυμα με την όλη "τεχνική", άλλα hard shut downs και hard shut downs, ε, κάποια στιγμή θα πάρω τον σκληρό στο χέρι....

Έχω βέβαια δοκιμάσει όλα τα γνωστά "fixes" που αναφέρονται στο web, άλλα εις μάτην. Για αυτό πλέον, και αφού το πρόβλημα δεν λύθηκε με w7, προσανατολίζομαι στην αντικατάσταση του hardware (ξεκινώντας από τον συνήθη ύποπτο - την κάρτα γραφικών).

PC specs

=======

Q9550

4gb Dominator

Powercolor PCS+ 4870 (factory oc'ed) w/ Catalyst 9.10 (display drivers only)

Asus Evolution

Dell Ultrasharp 2209WA

Βοηθάτε πατριώτες... :cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...