steliospatra Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Πεδια για σας και χρονια πολλα πριν 2 μερες πηρα μια καρτα μνημης 512 για το pc μου που ειναι P4 1,9 gh μοντελο 2001 VIA APOLLO P4X266 και δεν την δεχεται η μητρηκη πιθανως χρειαζεται αναβαθμιση η το BIOS η μητρικη. Η μνημη που εχω ειναι 2χ256 και θα ειθελα να του αφαιρεσω την μια και να του βαλω την 512 διοτι δεν περνει πανω απο 768mb. Eψαξα στο internet και δεν μπορεσα να βρω ακρη. Παρακαλω ας βοηθησει καποιος καλος ανθρωπος. Ευχαριστω.
phanispal Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 http://www.via.com.tw/en/products/chipsets/p4-series/p4x266/ Η μητρική σου δέχεται έως 4GB μνήμης αλλά έως 266MHz. Αυτή που έχεις εσύ τι είναι;
steliospatra Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Αν μιλας για την μητρικη το μονο που γραφει ειναι P257 τιποτα αλλο
steliospatra Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 SDRAM PC133 512Μb αν μιλας για την μνημη
washcloud Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 ...χωρίς να τσεκάρω το μοντέλο της μητρικής σου - αλλά αν κρίνω από τα 266MHz που ανέφερε ο phanispal, υποθέτω ότι η μητρική σου είναι για DDR μνήμη (PC 2100),,,,,,,,,αλλά ΤΟΤΕ, πώς διάλο κατάφερε και μπήκε η SDRAM PC133 που είπες ότι πήρες;! Οι εγκοπές διαφέρουν (δραματικά) ...να υποθέσω ότι το πιό πιθανό είναι να έχεις δώσει λάθος μοντέλο μητρικής; * συν το ότι αν τελικά όντως πρόκειται για μητρική που παίρνει max 768ΜΒ (SDRAM PC133) μνήμης (άρα το πιθανότερο 3 slots), τότε το επίσης πιθανότερο είναι ένα module των 512ΜΒ να μην αναγνωρίζεται (έτσι πήγαινε συνήθως εκείνα τα χρόνια, όταν το max ήταν 768MB), και δεν βοηθάει ούτε αναβάθμιση του BIOS (...διότι "driver για τη μητρική", χρειάζεσαι ΜΟΝΟ στα Windows, και δεν έχει να κάνει με το τί RAM modules μπορεί να "σηκώσει" η μητρική...) Γενικά, σα να βρέθηκες με ένα module μνήμης που δε σου χρησιμεύει. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:50 ---------- ...τεσπα τελικά κοίταξα το λινκ του phanispal, και δε μιλάει για μητρική - αλλά για το μοντέλο του chipset (πολύ το μπερδέψατε). Κι αν κατάλαβα καλά, αναφέρεται σε τύπους μνήμης που μπορεί να υποστηρίξει το συγκεκριμένο chipset - το ζήτημα είναι ΤΙ "κατασκευή" έχεις ΕΣΥ; ...Και μάλλον έχεις μια μητρική (με το συγκεκριμένο chipset) που έχει slots για SDRAM PC133 μνήμες (3 λογικά,ε; ). Οπότε μάλλον ισχύει αυτό που έγραψα πριν : κατά πάσα πιθανότητα, η μητρική σου ΔΕΝ σηκώνει την "500άρα" μνήμη που πήρες. Μάλλον το max είναι 3x256 modules. ...αλλά θα το σιγουρέψουμε, με το να μας δώσεις το ακριβές μοντέλο της μητρικής. Κατέβασε το CPU-Z, και στο tab "Μainboard", θα δεις μάρκα (Manufacturer) και μοντέλο (Model) της μητρικής. Και πες μας τα.
steliospatra Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 cpu name intel pentium 4 code name Willamette packa socket 423 mPGA Mainboard model P4X266-8233 Chipset via p4x266 [VT8753] southbridge via VT8233 LPCIO Winbond W83697HF BIOS Award Software internasional, inc version 6.00PG Memory type sdram pc133 MHz Ελπιζω να εκανα κατι.
washcloud Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Nαι. *μπιπ* που αγόρασες αυτή τη μνήμη χωρίς πχ να ρωτήσεις εδώ πρώτα ...εν τω μεταξύ, αυτά είναι στοιχεία από το CPU-Z, link του οποίου είχα δώσει πριν; Δεν αναφέρεται η μάρκα της μητρικής, και μ' ένα γρήγορο search για το μοντέλο (P4X266-8233), δεν είδα αποτελέσματα για review της (δεν αποκλείεται βέβαια, να μην παρέχονται από το BIOS στοιχεία για την μάρκα της, οπότε και τα σχετικά προγράμματα, όπως το CPU-Z, τί να σου κάνουν κι αυτά). Πήρε ξώφαλτσα κάπου το μάτι μου τη λέξη "Jetway", στα γκουκλο-αποτελέσματα, και αυτό μου θύμισε μια περίπτωση όπου μιλάμε για generic boards, στοιχεία των οποίων πανδύσκολα βρίσκεις. Είμαι δε σχεδόν έτοιμος να στοιχηματίσω ότι το pc ήταν "ετοιματζίδικο" : γράφει κανένα "Plato" ή "Quest" πουθενά πάνω στο κουτί; (το άλλο στοίχημα, που έχω βάλει από νωρίς βέβαια, είναι ότι η μητρική δε σηκώνει RAM module > 256MB, και όλο προς επιβεβαίωση το πάμε. Χωρίς όμως τα specs της, δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι... α) Δες πάνω στη μητρική, αν γράφει τπτ Jetway, QDI, MSI ξερωγω κάποια μάρκα, ένα "όνομα" δλδ - συνήθως με άσπρα γράμματα πάνω της ή και σε κάποιο αυτοκολλητάκι, και πες. β) εσύ, από πού ήξερες εξ' αρχής, ότι σηκώνει μέχρι 768MB ; γ) αν έχεις manual της, μας έσωσες κι ας άργησες )
steliospatra Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 το μονο που γραφει η μητρικη ειναι P257 τιποτα αλλο. το pc ειναι Quest. manual δεν υπαρχει καθοτι παλαιον 2001. επισης οι θεσεις για τις μνημες ειναι 2 η μητρική μου δεν είναι για DDR μνήμη σε καποια ερωτηση που μου μου ειχες κανει ποιο πανω. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:06 ---------- απο το everest ειδα οτι γραφει INTEL GTL
washcloud Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 ...εμ μας λείπει η μάρκα... Αν και όπως είπα, σιγά μη βρούμε στοιχεία της online (καλά το μάντεψα δλδ ότι ήταν ετοιματζίδικο Quest κτλ...Kάποιο μέλος εδώ πριν 1-2 χρόνια είχε μια παρόμοια, το είχα ψάξει, και είχα οδηγηθεί σε links όπως αυτό ή αυτό). Αν δεν βρεις τη μάρκα της, τυπωμένη επάνω της, τα μόνα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν για τη μνήμη που μπορεί να σηκώσει, είναι με πρακτικές δοκιμές (και ναι για DDR το ξεκαθαρίσαμε από τη στιγμή που έδωσες τα στοιχεία που έδωσες -από το Εverest υποθέτω- και τεσπα δεν θα ήταν δυνατόν να κούμπωνε καν μια DDR, όπως επίσης ήδη είπα). Τέλος ούτε το INTEL GTL λέει κάτι (δε νομίζω να το είδες να αναφέρεται ως μάρκα μητρικής). Το ότι είναι ΔΥΟ τα RAM slot...shittens the plot ΛΟΓΙΚΑ, ήταν server board, αφού εν έτει 2001 έπαιρνε PC133 SDRAM σε δύο slots, και ακόμη λογικότερα, μπορούσε (μπορεί πάντα δλδ) να σηκώσει modules των 512ΜΒ (...ίσως και του ενός GB each). AΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ server board να ήταν μόνο για μέχρι 512ΜΒ σύνολο RAM, ΤΟΤΕ (το pc απ' όπου σου γράφω, είναι σχεδόν "αδερφάκι" με το δικό σου, με P4 Willamette @ 1.7, σε μητρική MSI όμως -server board- με ΔΥΟ slots για SDRAM PC133, max 1GB each, αν θυμάμαι καλά -άσχετα που εγώ έχω 2 256άρες πάνω- με SiS chipset πάντως). ...Όμως εσύ είπες (και σε ξαναρώτησα, αλλά δεν απάντησες) για max 768ΜΒ. Αυτό, ΠΟΥ το ξέρεις; (και γενικά, με ΔΥΟ slots, είτε 2x256 υποστηρίζει, είτε 2x512, etc...Δε νομίζω να υπάρχει περίπτωση, να παίρνει μία 512άρα, και μία 256άρα, που είναι και ο μόνος τρόπος να βγεί το άθροισμα των 768 -που ανέφερες- σε ΔΥΟ slots. Άρα είτε 3 είναι τα slots, είτε κάποιο λάθος κάνεις με το "768max", είτε η μητρική είναι τελείως...φρανκεσταϊνική : απλά δεν της έχουν ΚΟΛΛΗΣΕΙ ένα ακόμα slot (ενώ το chipset πχ υποστηρίζει μέχρι 3). To ψιλοαποκλείω το τελευταίο όμως, αν και happens, και μάλλον είναι server board των 2 slots που λέγαμε...) Tέλος, υπάρχει ΠΑΝΤΑ και η περίπτωση, να μην συνεργάζεται η συγκεκριμένη μάρκα μνήμης, με το chipset, το οποίο είναι της καταραμένης της VIA....(αυτό κι αν happens...)
guardianx71 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Εάν η m/b σου είναι η EPOX Που νομίζω σου έχω άσχημα νέα http://www.aoaforums.com/forum/epox-motherboards/28716-epox-p257-mobo.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.