TZANNSPY Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους. Έχω το παρακάτω σύστημα, και έλεγα να προβώ σε αναβάθμιση του επεξεργαστή. Ο επεξεργαστής που με ενδιαφέρει δεν είναι άλλος από τον INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9550 2.83 GHZ LGA775 - 1333 FSB – BOX τον οποίο βρίσκω καινούργιο από 190 ευρώ και σαν μεταχειρισμένο από 140 ευρώ. Case: CM Elite 330 + CM 12cm Silent Fan x2 Psu: CM M620 RP Mod Mo/bo: Asus P5Q Cpu: Intel Pentium Dual Core E5300 @ 3900 Vga: Sapphire HD 4850 @ 700/1100 Ram: 2x2GB Geil B-Dragon Hdd: WD VelociRaptor 150GB + 2x Seagate 500GB + WD 250GB Dvd-rw: LG DVD-RW GH22LS30 Fdd: TEAC FD 7in1 Monitor: Samsung SyncMaster 2333HD (1920x1080) O/S: Windows Vista 32-bit Home Premium SP 2 Τον υπολογιστή τον έχω περίπου ένα χρόνο και είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις επιδόσεις του μέχρι τώρα. Γνωρίζοντας ότι από την μια μεριά το s775 έχει πια «πεθάνει» αλλά από την άλλη μεριά δεν θα ήθελα να μεταβώ από τώρα σε άλλη πλατφόρμα ούτε σε sAM3 αλλά ούτε και σε s1156/s1366 θεωρείτε πως ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι ικανός να με καλύψει μέχρι την επόμενη και ολοκληρωτική πια αναβάθμιση που θα γίνει με την έλευση/καθιέρωση των νέων προτύπων sata 3, usb 3.0 κτλ ? Εννοείται πως μέχρι τότε θα γίνουν και μερικές βελτιωτικές προσθήκες στο εν λόγο σύστημα όπως κάποιος Solid State Drive (βλ. Intel Postville), αλλαγή κάρτας γραφικών (πχ. AMD ATI Radeon 5850) και πιθανότατα να προσθέσω και άλλα 2x2GB μνήμης και να πάω στο σύνολο 8GB. Το τελευταίο έρχεται να δέσει με τον επόμενο προβληματισμό μου που είναι η μετάβαση ή όχι στα νέα Windows 7 64-bit. Όπως αναφέρω και πιο πάνω τον υπολογιστή τον αγόρασα εδώ και ένα χρόνο και επέλεξα σχεδόν «αναγκαστικά» τα Windows Vista αφού τα προωθούσαν τρελά, τα αγόρασα στη μισή σχεδόν τιμή από τα Windows XP που ήθελα αρχικά να ξαναγοράσω αφού τα είχα και παλιότερα σε άλλα συστήματα τα οποία πουλήθηκαν αλλά στο laptop μου. Όπως καταλαβαίνετε η ενασχόληση μου με τα Windows Vista ήρθε σχετικά αργά (SP 1) οπότε δεν αντιμετώπισα τα πρώιμα προβλήματα που αναφέρουν πολλοί beta testers και hardcore users και αυτό το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να έχω πολύ θετική γνώμη για αυτά, τόσο που δεν σκέφτηκα ποτέ να γυρίσω πίσω στα Windows XP. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Η χρήση του συστήματος είναι για λίγο από όλα και όσο καλύτερα γίνεται για αυτό και η αλλαγή του επεξεργαστή, σε πρώτη φάση, εκτός από καταναλωτικές ανάγκες, ψυχολογικούς λόγους θα εξυπηρετήσει και αντίστοιχους πρακτικούς.
d3m0n Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Λοιπόν ο Q9550 είναι ένας πολύ ισχυρός επεξεργαστής,που μπορεί να τα βγάλει πέρα και για 2 χρόνια ακόμα άνετα.Οπότε δεν τίθεται θέμα αν θα αντέξει μέχρι την επόμενη αναβάθμιση σου.... Οπότε ένας used Q9550 είναι ότι πρέπει για την περίπτωση σου.... Μετά για τα Windows 7 χ64 να τα βάλεις οπωσδήποτε,θα τρίβεις τα μάτια σου σε σχέση με τα vista.
grimpr Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Παντρέψου τον και ας είναι από δεύτερο χέρι...οι καιροί δεν είναι για πολλά έξοδα. Q9550...και καλούς απόγονους!
liopyr Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Επίσης έχουν συνήθως και καλό overclock-ability, και μιας και το παλεύεις το άθλημα θα σε αφήσει ικανοποιημένο και για παραπάνω από όσο προσδοκείς. Win7x64 επίσης χωρίς δεύτερη σκέψη, και ψάξε όσο τον δυνατόν γρηγορότερα να βρεις ένα ακόμη 2x2 kit γιατί οι τιμές τους έχουν αρχίσει και ξεφεύγουν...
@topos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Στην θεση σου θα παρακολουθουσα τακτικα τις αγγελιες... Λογικα θα σκασουν αρκετοι μυτη...
alexis333 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 140 ευρω μεταχειρος Q9550 ??? Αν και δε μου φαινεται και η καλυτερη τιμη , ναι και εγω θα το εκανα στη θεση σου. Ημουν κατοχος του Q9550 παλαιοτερα και εχω να πω πως ηταν οντως πολυ ισχυρος επεξεργαστης. Κανεις o/c και βαζεις Win7x64 και αντε γεια ...
TZANNSPY Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Ευχαριστώ όλους τους φίλους που μπήκαν στο κόπο κι απάντησαν. Πληροφοριακά να αναφέρω πως "αναβαθμίστηκα" όσο αφορά το CPU (q9550) και το λειτουργικό (Win7 64-bit). Τώρα σειρά παίρνουν η μνήμη (+2χ2 GB) και ο Solid State Drive (Intel Postville)
alexis333 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Ωραιος ο παιχτης... Μια χαρα σε βλεπω.Πολυ σωστες οι κινησεις σου. Α, και αργοτερα αν παιζεις και παιχνιδια τσιμπας και καμια καλη καρτα και εισαι gg για καιρο.
agelosLX Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Εγώ που είμαι με τον 9400 αξίζει να τον πουλήσω και να πάω στον 9550 π.χ.?? :$
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Συν ενα κι απο εμενα.
liopyr Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 -1 από εμένα γιατί είστε απόλυτοι. Αν μπορεί να βγάλει την διαφορά =<30€ και έχει σκοπό να τραβήξει καιρό με το ίδιο σύστημα, θα έλεγα πως αξίζει τον κόπο.
phanispal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Αν μπορεί να βγάλει την διαφορά =<30€ και έχει σκοπό να τραβήξει καιρό με το ίδιο σύστημα, θα έλεγα πως αξίζει τον κόπο. Αυτό είχα γράψει κι εγώ αρχικά, αλλά το έσβησα. Πρέπει να γίνουν πολλά για να το καταφέρει. Να βρει θύμα που θα αγοράσει ακριβά, να βρει κάποιον που πουλάει φθηνά, και πόσο καιρό θα του πάρει να γίνει αυτό. Όσο για τα (σχετικά φαντάζομαι) 30€, αξίζουν άραγε για τη διαφορά μεταξύ των 2;
agelosLX Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Βασικά είμαι απόλυτα καλυμένος για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους από τη cpu μου...μάλλον καταναλωτική μανία λέγεται αυτό που έχω:S anyway απ' ότι φαίνεται το μόνο που αξίζει για αναβάθμιση είναι καμία cpu σαν του liopyr και άνω..(ψήσου να πας σε ι7:P)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.