Προς το περιεχόμενο

Φως και φυτά εσωτερικού χώρου...

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, βασικά δεν ασχολούμε ιδιαίτερα φυτά, ένα μπαμπού πήρα για πλάκα από το ΙΚΕΑ με 50 λεπτά και το έχω μέσα στο δωμάτιο, αλλά έχοντας αυτό το φυτό για 2+ μήνες μου δημιουργήθηκε η εξής απορία...

Κατά πόσο αντικαθιστά το φως ενός λαμπτήρα, το φως του ηλίου για ένα φυτό? Βοηθάει στην ανάπτυξη του, ή είναι σαν να το έχω στο σκοτάδι? Αν βοηθάει, υπάρχει διαφορά ανάλογα με το είδος λαμπτήρα? (λευκό ή κίτρινο φως δλδ). Θα μπορούσε ένα φυτό να ζήσει μόνο με αυτό το φως?

Άκυρο τελείως, αλλά ίσως ξέρει κανείς... ευχαριστώ... :lol:

Δημοσ.
Καλησπέρα, βασικά δεν ασχολούμε ιδιαίτερα φυτά, ένα μπαμπού πήρα για πλάκα από το ΙΚΕΑ με 50 λεπτά και το έχω μέσα στο δωμάτιο, αλλά έχοντας αυτό το φυτό για 2+ μήνες μου δημιουργήθηκε η εξής απορία...

Κατά πόσο αντικαθιστά το φως ενός λαμπτήρα, το φως του ηλίου για ένα φυτό? Βοηθάει στην ανάπτυξη του, ή είναι σαν να το έχω στο σκοτάδι? Αν βοηθάει, υπάρχει διαφορά ανάλογα με το είδος λαμπτήρα? (λευκό ή κίτρινο φως δλδ). Θα μπορούσε ένα φυτό να ζήσει μόνο με αυτό το φως?

Άκυρο τελείως, αλλά ίσως ξέρει κανείς... ευχαριστώ... :lol:

http://www.commercial-lamps.co.uk/acatalog/Plant_Growth_Lamps.html

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλά φώτα που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη των φυτών, κυρίως σε θερμοκήπια. Το μήκος κύματος της ακτινοβολίας διαφέρει ανάλογα με το είδος του φυτού, με το αν πρέπει να προαχθεί η βλάστηση, ή η ανθοφορία κ.λ. Μια καλή και φτηνή, μέση λύση, είναι να χρησιμοποιήσεις έναν daylight λαμπτήρα με θερμοκρασία φωτός στους 6500Κ. Η χλωροφύλλη έχει μέγιστο απορρόφησης στα 6800 και 7000 (χλωροφύλλη α και β αντίστοιχα - αν τα θυμάμαι καλά). Τέτοιοι λαμπτήρες υπάρχουν πλέον και χαμηλής κατανάλωσης. Παλιά, την εποχή των φιλμ και slides, τα χρησιμοποιούσαμε για τον φωτισμό still life στο studio. Πιστεύω ότι υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού. Πιθανόν να υπάρχουν και σε καταστήματα με είδη θερμοκηπίου, αλλά κάτι μου λέει ότι εκεί είναι ακριβά :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...