Προς το περιεχόμενο

Από videocamera μεταφορά εικόνας στο pc ?

chvet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας !

Έχω μια βιντεοκάμερα αυτή που βλέπετε στην εικόνα:

panasonic-nv-gs17eg-s-p_18960vb.png

Λοιπόν θέλω να πάρω την εικόνα απ' ότι έχω τραβήξει και να την μεταφέρω στον υπολογιστή σε avi. Χρησιμοποιώ κάποια video capture προγράμματα όπως π.χ. WinDVR, Debut video capture κλπ, αλλά παρ' όλο που του βάζω να μου κάνει την εικόνα σε DVD ποιότητα, παρ' όλα αυτά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την τελική εικόνα που βγάζει στον υπολογιστή. Έχω δοκιμάσει να κάνω capture και με το usb καλώδιο και με ένα άλλο καλώδιο που μου είχαν και είναι από καρφάκι σε 3 RCA(2 ήχο, ένα εικόνα). Όταν δοκιμάζω με το USB εκεί ο ήχος που παίρνω και η εικόνα χάλια μαύρα, με το καρφάκι του AV ήχος καμπάνα, αλλά πάλι η εικόνα έτσι και έτσι. Όταν βλέπω ότι τράβηξα από την ίδια την videocamera στο play είναι πολύ καθαρή και καλή εικόνα. Οπότε πιστεύω ότι όλη στην μεταφορά της εικόνας ή δεν γίνεται σωστά ή κάτι συμβαίνει.

Τι μπορώ να κάνω για να πάρω καλή εικόνα στον υπολογιστή σε avi ?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Η κάμερά σου φίλε μου είναι MiniDV.

Θα πρέπει να κάνεις σύλληψη της εικόνας μέσω της Firewire εξόδου που (πρέπει να) έχει η κάμερα. Ίσως να το αναφέρει ως DV-Out.

Αν δεν έχεις ανάλογη είσοδο στο pc, θα πρέπει να προμηθευτείς με μια καρτούλα Firewire (13-20€) και αντίστοιχο καλώδιο, μάλλον IEEE 1394 6/4 (4-6€). Πριν πάρεις καλώδιο, ρώτα μήπως η κάρτα περιλαμβάνει ένα στην συσκευασία.

Έτσι το Capturing θα γίνει στην βέλτιστη ποιότητα (DV PAL 720x576) και θα απολαύσεις την εικόνα όπως πρέπει.

Δημοσ.

Λοιπόν θέλω να πάρω την εικόνα απ' ότι έχω τραβήξει και να την μεταφέρω στον υπολογιστή σε avi. Χρησιμοποιώ κάποια video capture προγράμματα όπως π.χ. WinDVR, Debut video capture κλπ, αλλά παρ' όλο που του βάζω να μου κάνει την εικόνα σε DVD ποιότητα, παρ' όλα αυτά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την τελική εικόνα που βγάζει στον υπολογιστή. Τι μπορώ να κάνω για να πάρω καλή εικόνα στον υπολογιστή σε avi ?

Παρόλο που δεν έχω καταλάβει αν θέλεις να μεταφέρεις το υλικό στον υπολογιστή όπως είναι (avi με DV codec) ή να το μετατρέψεις ταυτόχρονα σε avi με άλλο codec ή σε DVD format (mpeg2), εγώ θα σου συνιστούσα το πρώτο. Αργότερα το επεξεργάζεσαι με ένα πρόγραμμα σαν αυτά που ανέφερες. Μ΄ αυτόν τον τρόπο δεν απαιτείται μεγάλη ισχύς από τον επεξεργαστή και ελαχιστοποιούνται τα προβλήματα. Το λέω αυτό διότι ακόμη και οι κάρτες firewire - στο παρελθόν τουλάχιστον - είχαν ποιοτικές διαφορές (σε συνδιασμό πάντα και με τη δυναμικότητα του υπολογιστή) όταν επρόκειτο να κάνουν ταυτόχρονα capture και encoding.
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Την εικόνα αυτή την στιγμή την μεταδίδω από την κάμερα στον υπολογιστή με μια κάρτα tv που έχω. Δηλαδή για να καταλάβω με αυτή την κάρτα Firewire η εικόνα θα μεταδίδεται πιο καλή έτσι ?

Δεν είναι και ακριβά, ίσως να πάω να πάρω εάν αξίζει και δω διαφορά.

Δημοσ.
Την εικόνα αυτή την στιγμή την μεταδίδω από την κάμερα στον υπολογιστή με μια κάρτα tv που έχω. Δηλαδή για να καταλάβω με αυτή την κάρτα Firewire η εικόνα θα μεταδίδεται πιο καλή έτσι ?

Σαφώς. Έχεις τραβήξει video με μεγαλύτερη ευκρίνεια (540 περίπου στοιχεία ανά οριζόντια γραμμή) απ΄ ότι μπορεί να αναδείξει η analog output θύρα (240 στοιχεία ανά οριζόντια γραμμή). Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά αν η panasonic λέει ότι και μέσω usb μπορείς να μεταφέρεις το video ατόφιο στο pc, την πιστέυω.

Δημοσ.

ο υπολογιστης σου ειναι πολυ πιθανον εως σιγουρο αν ειναι σχετικα καινουριος οτι θα εχει ηδη θυρα firewire

Η ποιοτητα της εικονας σε σχεση με αυτη που βλεπεις παιρνοντας την μεσω usb ειναι η μερα με τη νυχτα

Δημοσ.
ο υπολογιστης σου ειναι πολυ πιθανον εως σιγουρο αν ειναι σχετικα καινουριος οτι θα εχει ηδη θυρα firewire
Θα πρόσθετα ότι υπάρχουν μητρικές που έχουν εσωτερικά πρόβλεψη (1394 firewire male header) για σύνδεση firewire, οπότε μόνο το σχετικό καλώδιο σου λείπει. Αξίζει να ρίξεις μια ματιά στο εγχειρίδιο της motherboard.

Διάβαζα εδώ τα εξής: Panasonic NV-GS17 - USB 2.0 Hi-speed interface

The USB 2.0 high-speed compatibility enables DV data to be streamed to the PC using a single USB cable. In addition, "Video Class Compatibility" for Microsoft Windows XP Home Edition/Professional, SP2 or later versions enables DV video data to be transferred in real-time using the same USB cable. The MotionDV STUDIO 5.3 LE video editing software provided simplifies the editing of video footage on the PC, so that you can produce professional-looking movies by easy editing of the raw material. Special effects or music can be added at will, simply by following the instructions in the Help mode.

Δημοσ.
Η κάμερά σου φίλε μου είναι MiniDV.

Θα πρέπει να κάνεις σύλληψη της εικόνας μέσω της Firewire εξόδου που (πρέπει να) έχει η κάμερα. Ίσως να το αναφέρει ως DV-Out.

Αν δεν έχεις ανάλογη είσοδο στο pc, θα πρέπει να προμηθευτείς με μια καρτούλα Firewire (13-20€) και αντίστοιχο καλώδιο, μάλλον IEEE 1394 6/4 (4-6€). Πριν πάρεις καλώδιο, ρώτα μήπως η κάρτα περιλαμβάνει ένα στην συσκευασία.

Έτσι το Capturing θα γίνει στην βέλτιστη ποιότητα (DV PAL 720x576) και θα απολαύσεις την εικόνα όπως πρέπει.

Οκ παράγγειλα την τρίτη κάρτα η οποία περιλαμβάνει και το καλώδιο μέσα, όλα μαζί με μεταφορικά 23 ευρώ.

Η κάμερα μου πράγματι είδα έχει αναμονή για firewire και την γράφει ως θύρα DV.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...