Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση PC

H1llzFr4D

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παίδες!

Μιας και άρχησα να αντιλαμβάνομαι οτι ο υπολογιστης μου υστερεί, θα ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές σας!

Έχω το παρακάτω σύστημα:

CPU: Intel Pentium 4 640, 3216 MHz (16 x 201)

MotherBoard: Gigabyte GA-VM900M v1 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

RAM: 2χ 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

GPU: NVIDIA GeForce 8500 GT (512 MB)

DISK1: WDC WD5001AALS-00L3B2 (465 GB, IDE)

DISK2: WDC WD800JD-55MUA1 (74 GB, IDE)

OS: Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP RTM)

Screen: SAMSUNG Syncmaster 2243nw 22"

Παίζω παιχνιδάκια, χωρίς να με πολυνοιάζει η ποιότητα των γραφικών (όχι οτι με χαλάει να παίζω με όλα στο full :P)

Από οτι καταλαβαίνω ο βράχνας του συστήματος μου είναι ο επεξεργαστής.

Ποιον θα μου προτείνατε με budget μέχρι 200 ευρώ (όσο πιο φθηνός γίνεται :P)

Χρειάζεται αλλαγή η motherboard?

Μιας και δεν είχα ως τώρα πρόβλημα με την GPU, δεν νομίζω οτι χρειάζομαι αλλαγή, τουλάχιστον προς το παρον :P

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Η μητρική σου δεν υποστηρίζει κάποιον αρκετά πιο σύγχρονο επεξεργαστή, αλλά και να υποστήριζε, δε θα άξιζε, εκτός κι αν έβρισκες κάποιον σε πολύ χαμηλή τιμή.

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2407#anchor_os

Οπότε μάλλον περιμένεις λίγο καιρό να μαζέψεις περισσότερα και να προβείς σε πλήρη αναβάθμιση.

Πού νιώθεις πως υστερεί όμως το σύστημά σου; Τι χρήση του κάνεις; Μπας κι έχει βαρύνει το λειτουργικό;

Δημοσ.

Με έναν από τους παρακάτω (used με ψίχουλα)

Core™ 2 Duo E6700(2.66GHz,4MB)

Core™ 2 Duo E6600(2.4GHz,4MB)

η διαφορά θα είναι τ ρ α γ ι κ ή ;)

Δημοσ.

Κι αν μπορέσεις να πάρεις και μια κάρτα επιπέδου 8800GT (μεταχειρισμένη) / 9600GT και πάνω, η διαφορά θα ναι τραγικά τραγική (εφόσον έχεις παράπονο απ τα παιχνίδια) :P

Δημοσ.

Ευχαριστώ παίδες!

Διευκρινησεις:

1) Το τροφοδοτικο μου είναι... 400W!!

2) Πριν 1-2 βδομάδες έκανα format (άρα δεν έχει βαρύνει, ακόμα τουλαχιστον :P), και κυρίως θέλω καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια. Δεν με έχει απογοητεύσει η 8500, αφού τρέχω και Crysis με χαμηλά εφέ (-βεβαια!). Ένα επίσης πρόβλημα είναι στο multi-tasking. Πάντως δεν έχω και πολλά παράπονα!

3) όταν λές οτι "αμα βρει" εννοείς οτι δεν υπάρχουν πια στην αγορα?

Ευχαριστώ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...