Προς το περιεχόμενο

Βασικα πραγματα πριν την δημιουργια ιστοσελιδας

Lagoudisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους! Δεν ξερω αν ειναι η σωστη ενοτητα, αν οχι ας το μεταφερει καποιος mod. Λοιπον, θελω να σας ρωτησω καποια πραγματακια. Αν θελησω να φτιαξω μια σελιδα με forum για μια clan σε ενα παιχνιδι, ποσο περιπου θα κοστισει η αγορα domain και ποσο περιπου θα δινω το μηνα για host? Επισης θα ηθελα να μου πειτε, για ενα λειτουργικο φορουμ, με αρκετες δυνατοτητες και κυριως επεξεργασια των γραφικων του και σχετικα ευκολο στην χρηση του, τι μου προτεινετε(vbulletin,phpbb κτλ.)? Τελος, απο που μπορω να αγορασω domain και προτεινετε μου κανεναν καλο hoster.

Ευχαριστω πολυ!:-)

Δημοσ.

Από κόστος θα χρειαστείς περίπου 12Ε / χρόνο για το Domain Name και 50Ε / χρόνο για το hosting.

Γνωστοί hosters είναι οί cretaforce.gr / tophost.gr και θα προσθέσουν και οι υπόλοιποι...

Δημοσ.

Θα συμφωνησω για το Hosting στην CretaForce.Ειμαι πολυ ευχαριστημένος.Οσο για ποιο φόρουμ να χρησιμοποιήσεις σου προτεινω το SMF , οχι οτι το PhpBB είναι ασχημο.Το vbulletin ειναι το καλυτερο βεβαια αλλα δεν ειναι Free.Κοστιζει γυρω στα 120 ευρω νομιζω.

Δημοσ.

Να ρωτησω ρε παιδια. Τι εννοειτε το vbulletin κοστιζει 120 ευρω? Δεν εχω καταλαβει. Εγω το domain δεν αγοραζω και ολα τα δεν μου τα παρεζει ο hoster που θα επιλεξω? Ας μου πει καποιος την διαδικασια γιατι δεν εχω καταλαβει καλα.:fear:

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.

Δημοσ.

Ο hoster θα σου παρεχει τις δυνατοτητες στον σέρβερ για να εγκαταστησεις αυτα που θελεις.Το αν μπορεις να εγκαταστησεις ενα Joomla ή ενα φορουμ ειναι δικο σου θεμα.Ισως βεβαια να βοηθησει και ο Hoster.

Οσο για το φορουμ που στοιχιζει 120 που σου ειπα (δε ξερω αν κανει ακριβως τοσο) εννοω οτι δε μπορεις να το κατεβασεις δωρεαν οπως το SMF ή το PhpBB.

Δημοσ.

Παιδια, μηπως μπορειτε να μου πειτε ακριβως τι πρεπει να κανω? Απο το domain μεχρι το στησιμο της σελιδας. Δεν γνωριζω και χρειαζομαι βοηθεια. Σας ευχαριστω.

Δημοσ.

Γινε λίγο πιο συγκεκριμενος.Ανοιγεις 2 μεγαλα θέματα τωρα,τι ακριβως δε ξερεις?

Αν κανεις μια αναζητηση εδω μεσα θα βρεις λογικα μερικες απαντησεις στα ερωτηματα σου .

Δημοσ.

Να σας πω. Ασπουμε οτι αγοραζω το domain και αγοραζω και το πακετο φιλοξενιας. Μετα το φορουμ πρεπει να το κατεβασω απο αλλου και μεσω του πινακα του hoster να το ανεβασω στο domain?

Επισης μπορειτε να μου πειτε τι φορουμ υπαρχουν που μπορω να χρησιμοποιησω? Το Joomla τι ακριβως ειναι?

Δημοσ.

Καπως ετσι ναι.Θα πρεπει να φτιαξεις την βαση δεδομενων καταρχειν.Στην συνεχεια υπαρχουν οδηγιες εγκαταστασεις για το φορουμ και άπειρα τουτόριαλς στο ιντερνετ.

Οπως αναφεραμε τα πιο γνωστα φορουμ ειναι το SMF , PHPBB και Vbulletin.

Το Joomla ειναι ενα συστημα διαχειρησης περιεχομενου (cms) με το οποιο φτιαχνεις δυναμικές σελιδες.Ενα e magazine για παραδειγμα εχει υλοποιηθει με καποιο cms οπως joomla , drupal , elxis και πολλα άλλα.

Δημοσ.

Αρα το joomla δεν το χρειαζομαι για τετοιο site ε? Δεν νομιζω να δωσω 130 ευρω για VB για ενα legion site. Απο τα αλλα δυο ποιο μπορω να πειραξω περισσοτερο το design του?

Δημοσ.

Αν θες να κανεις φορουμ οχι δε το χρειαζεσαι το Joomla.Και τις 2 πλατφορμες μπορεις να τις επεξεργαστεις σχεδιάστικα οσο και οπως θελεις εσυ.

Δημοσ.

Χρειάζεσαι hosting + domain και από εκεί και πέρα μένει η εγκατάσταση του forum, που φαντάζομαι εάν ζητήσεις να σου κάνει την αρχική εγκατάστασή του ο webhost σου δεν θα αρνηθούν. Μετά μπορείς εσύ να το παραμετροποιήσεις μέσα από το πίνακα διαχείρισης του forum.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...