The_Judas Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 τιποτα. Φανταζομαι την ψυχολογικη βια που της ασκειται για να μην το προσπαθει και τρελαινομαι παρεμπιπτοντως. Το πιο πιθανό είναι να μην έχει κανέναν άλλο άνθρωπο στην ζωή της εκτός απο τον άντρα της και να μην θέλει να τον χάσει. Αν είχε συγγενείς μάλλον θα την είχαν βοηθήσει. Εφόσον έχει επενέβει η αστυνομία πολλές φορές και δεν έγινε τίποτα, δεν υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές.
washcloud Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Θεωρώ ότι αν η τύπισσα μιλήσει με τον stormrain, και αποδειχθεί ότι ήξερε για την ανάμειξη του όποιου τρίτου προσώπου, θα είναι χειρότερη η θέση της απέναντι στον σύζυγο. Στην πρώτη ευκαιρία θα τη σαπίσει. Καλύτερα να μην γνωρίζει πιστεύω. Απλά να κάνουν ντου. Nα ξεκινήσω θυμίζοντας ότι τη "σαπίζει" ήδη. Οπότε ποιά η διαφορά; Το δε ντου μπορεί να καλύπτει τον (κάθε) stormrain, και προσωπικά δεν ξέρω ούτε τον νόμο, ούτε στην πράξη τί αποτελεσματικότητα έχει (εάν εφαρμόζεται σωστά, εάν εφαρμόζεται καν) - όμως πολύ φοβάμαι πως ένα "λάθος ντου", θα επιφέρει επίσης το σάπισμα που είπες. Και ποιός ξέρει πώς ο Γότθος θα αντιδράσει; Πες πως "τί, μας έμαθε ο γείτονας; Πάρτα x2 μωρή" ή "τί, μου κουβαλήθηκαν υπηρεσίες στην πόρτα μου; Πάρτα x14" Mπορεί και το αντίστροφο βέβαια. Εξαρτάται πως στροφάρει. Κι ολ' αυτά, στην περίπτωση που το ντου φτάσει μέχρι την πόρτα, την χτυπήσει, αλλά ούτε δικαίωμα έχει να την γκρεμίσει, ούτε μηδενί δίκη δικάσει πριν αμφί μύθον ακούσει. Κι αν βγει ο δικηγόρος μετα μπάτσου και κοινωνικού λειτουργού και ρωτήσει "κυρία μου, μήπως αυτός ο Χίτλερ σας πέρασε για Εβραία και θέλετε να τον καταγγείλετε;" και η άλλη απαντήσει nein, nein, τί γίνεται; Σενάριο που παίζει τρελλά. Υποθέτω ότι το σάπισμα που θα επακολουθήσει θα είναι άνευ προηγουμένου. Και γενικώς σ' αυτές τις περιπτώσεις, the day saves μόνο ο γαλάζιος αδερφός/γιος/ανηψιός καβάλα στο άσπρο άλογο, δυστυχώς. Tώρα να μου πεις ο stormrain πού κολλάει, θα σου πω δίκιο έχεις, και είναι δικό του θέμα τί θα κάνει. Προσωπικά δεν τον παροτρύνω να κάνει πράξει την επιλογή που του παρουσίασα. Δεν ξέρω ούτε την κατάσταση, ούτε αυτόν. Είναι κάτι που πιθανώς θα έκανα εγώ. Αλλά τεσπα επί του συγκεκριμένου μας είπε (πλέον) πως δεν παίζει προσέγγιση ούτως ή άλλως. Storm, το τελευταίο (μάλλον) που θα σου πω, είναι απλά σιγουρέψου για το ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία με την οποία μίλησες, δεν υπάρχει περίπτωση να χειροτρέψει τα πράμματα, γιατί οι υπηρεσίες αυτές έχω την εντύπωση πως δραστηριοποιούνται πλήρως ( ; ) μόνο με τη συναίνεση της παθούσας. Αν δεν έδωσες ήδη διευθύνσεις κι ονόματα, σιγουρέψου πρώτα, κουβεντιάζοντας μαζί τους.
Antitrust Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Ζευγάρι ηλικίας 65-70 είναι δύσκολο να χωρίσει. Και να θέλει η γυναίκα, ίσως να μη μπορεί (οικονομικά ή ψυχολογικά ή whatever) να ζήσει μόνη της. Θα συνιστούσα να το ψάξετε καλύτερα το θέμα πριν προχωρίσετε σε οργανώσεις και αστυνομίες, γιατί μπορεί να χειροτερέψετε τα πράγματα. Εσείς προσπαθείτε να βοηθήσετε και είναι σεβαστό, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου η βοήθεια δεν είναι πάντα ευπρόσδεκτη
De@th L0rd Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Υπάρχει δηλαδή κάτι χειρότερο απο έναν μαλάκα που δέρνει καθημερινά τη γυναίκα του σε ένα ζευγάρι οποιασδήποτε ηλικίαςΤι χειρότερο δηλαδή να της κάνει;Να τη σκοτώσει; Ε τότε θα ησυχάσουν και οι δυο.Ο ένας φυλακή η άλλη στο χώμα. Γενικώς το θέμα δε θα έπρεπε να το ορίζει το θύμα γιατί είναι άβουλο ΟΝ. Είναι σαν να λές οτι επειδή ένα σκυλί το δέρνουν κ δε δαγκώνει,τότε γουστάρει το ξύλο κ δε πρέπει να επέμβουμε.
Alchemist` Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Το αυτεπάγγελτο δεν σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να το καταγγείλει,αφού για να ασκηθεί ποινική δίωξη πρέπει να ενημερωθεί ο Εισαγγελέας(notitia criminis),ώστε να την κινήσει..Δεν ξέρω κατά πόσο θα ληφθεί υπόψη η καταγγελία ενός τρίτου σε μια τέτοια περίπτωση.Εκτός αυτού,είναι αυτόφωρο έγκλημα,που σημαίνει πρέπει "εν τω πράττεσθαι" ή το αργότερο την επόμενη μέρα έως τις 24.00 να συλληφθεί για να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία. Εγώ θα πρότεινα σε πρώτη φάση,ο topic starter να απευθυνθεί σε κάποια οργάνωση,όπως ειπώθηκε και παραπάνω,προτού καταφύγει στο νόμο. Δεν έχω την νομοθεσία μπροστά μου, όμως, παρά το ότι το έγκλημα αυτό είναι αυτεπαγγέλτως διωκώμενο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει δίκη. Η νομοθεσία γενικότερα έχει ως στόχο να κρατήσει ενωμένη την οικογένια, και υπάρχουν σχετικές ρυθμίσεις για αυτό τον λόγο, οπότε πριν γίνουν δικαστήρια, ή και πιθανή τιμωρία του δράστη, δίνεται στην οικογένια κάποιος χρόνος ώστε να ηρεμήσουν τα πράγματα, μαζί με κάποιες οδηγίες από ψυχολόγους και τον εισαγγελέα, μήπως και βρουν την λύση τα μέλη της οικογένειας... Μόνο αν το πρόβλημα παραμείνει, ή ο δράστης παραβεί τις όποιες οδηγίες του εισαγγελέα θα συνεχιστεί η ποινική δίωξη του δράστη... Για να τον καλέσει η αστυνομία, και να αφεθεί ελεύθερος, σημαίνει μάλλον πως έγινε κάτι τέτοιο, αλλά η γυναίκα δεν έδωσε συνέχεια στο περιστατικό, και είπε στον εισαγγελέα ότι όλα βαίνουν καλώς πλέον... Λογικά μόνο στην αστυνομία μπορείς ν' απευθυνθείς - αλλά ένας θεός ξέρει εάνα) θα κάνουν τη δουλειά τους (κοινώς μπορεί να σε γράψουν) β) το να κινηθούν δεν θα ίσως επιφέρει χερότερα αποτελέσματα (κάτι σα να μετακινείς τραυματισμένο χωρίς να έχεις τις γνώσεις). Φίλε μου, σε παρακαλώ πολύ μη διαδίδεις βλακείες, για να μη πώ τπτ άλλο, τις οποίες δεν ξέρω που ακριβώς στηρίζεις, αλλά πρόκειται για μπαρμπουτσαλιές όπως είπα... Έχω πολύ γνωστό μου που δουλεύει στην αστυνομία και σε πληροφορώ, ότι: 1) Κάθε κλήση (οποιουδήποτε περιεχομένου) καταγραφεται σε υπολογιστή και εγγράφως 2) Αμέσως δίνονται οδηγίες στα οχήματα του τμήματος της περιοχής 3) Αυτά μεταβαίνουν στο σημείο, δρουν σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν λάβει 4) Κάνουν έγγραφη αναφορά για το ποτε μετέβησαν στο σημείο, αναφέροντας λεπτομερώς τα όποια άτομα βρήκαν εκεί, όποια στοιχεία συνέλεξαν για την υπόθεση, και την κατάληξη του ζητήματος. Η αναφορά αυτή ελέγχεται σε καθημερινή βάση από τον διοικητή ή όποιον υπεύθυνο ο οποίος λογοδοτεί στο κέντρο επιχειρήσεων Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη μεταβεί κάποιος στο σημείο, αφού ελέγχεται για το αν έχει μεταβεί η όχι, αλλά και το τί έκανε εκεί... Η μόνη περίπτωση να μην έρθει περιπολικό είναι να επιλαμβάνεται κάποιου άλλου σοβαρότερου περιστατικού! Επίσης μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στην άφιξη, επειδή ακριβώς, ειδικά στην Αθήνα, νέα περιστατικά υπάρχουν κάθε 10-20 λεπτά, σκέψου ταυτόχρονα και την ώρα που θα απασχοληθεί εκεί το όχημα αλλά και τον μεγάλο τομέα στον οποίο δρα και καταλαβαίνεις γιατί δεν γίνεται να έρθει άμεσα...
washcloud Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δεν είμαι φίλος σου κάφρε και ούτε και πρόκειται να γίνω, όσο κατ' αρχάς δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις τη χρήση μιας υποθετικής πρότασης, από έναν τετελεσμένο μέλλοντα : Λογικά μόνο στην αστυνομία μπορείς ν' απευθυνθείς - αλλά ένας θεός ξέρει εάνα) θα κάνουν τη δουλειά τους (κοινώς μπορεί να σε γράψουν) κι όσο γράφεις για βλακείες, μπαρμπουτσαλιές (υποννοώντας και μαλακίες) και χρησιμοποιείς όρους όπως "διάδοση". Προς άλλους τώρα, για να περισώσω την κλονισμένη φορουμοεγγυρότητά μου στα μάτια τους : έχω προσωπικά καλέσει για καυγά στη γειτονιά, και ουδέποτε ενεφανίσθη υποψία καν περιπολικού. Έχω επίσης ακούσει περιπτώσεις όπου έχει συμβεί το ίδιο (κλήση και γράψιμο), όχι από πολύ γνωστούς που δουλεύουν στην αστυνομία, αλλά από πολύ γνωστούς που δουλεύουν οπουδήποτε αλλού, πράγμα που με κάνει να αισθάνομαι ότι με δικαιώνει όταν χρησιμοποιώ το υποθετικό μπορεί, προσπαθώντας να "συμβουλέψω" τον stormrain για τί επιλογές μπορεί να έχει, όσον αφορά το τί μπορεί να κάνει. Συν το ότι πέραν της μετάβασής τους μέχρι εκεί, ούτε πολλά περισσότερα μπορούν να κάνουν αν δεν παίζει τη δεδομένη στιγμή καυγάς, και ούτε υπάρχει περίπτωση να ασχοληθούν περαιτέρω ( = να ξαναπεράσουν έτσι γιατί το θυμήθηκαν και τους τριβελίζει τη συνείδηση, όπως τριβελίζεται αυτή του stormrain. Προσωπική εμπειρία : κλοπή μηχανής και κατά την δήλωση, ερώτηση στο σχετικό όργανο "θα συνεχίσετε να ψάχνετε;",απάντηση "ναι, ησυχάστε, θα ψάχνουμε, θα βρεθεί, κα'νας πιτσιρικάς θα την πήρε, ή κανένας φαντάρος για να πάει στη μονάδα του" (!), ερώτηση αργότερα σε γνωστό που δουλεύει στην αστυνομία "ρε συ Γιώργο, θα συνεχίσουν να ψάχνουνε, ή να ξαμολυθώ και 'γω;", απάντηση "μπα...Ό,τι γίνει το πρώτο μισάωρο, κοντά στην περιοχή". Παρεμπιπτόντως, ποτέ δεν βρέθηκε ούτε φτερό από τη μηχανή. Συμπέρασμα : θες να γίνει κάτι; Κινήσου ΚΑΙ ο ίδιος, κι άσε τους υπολογιστές να καταγράφουν).
Alchemist` Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δεν είμαι φίλος σου κάφρε και ούτε και πρόκειται να γίνω, όσο κατ' αρχάς δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις τη χρήση μιας υποθετικής πρότασης, από έναν τετελεσμένο μέλλοντα : κι όσο γράφεις για βλακείες, μπαρμπουτσαλιές (υποννοώντας και μαλακίες) και χρησιμοποιείς όρους όπως "διάδοση". Προς άλλους τώρα, για να περισώσω την κλονισμένη φορουμοεγγυρότητά μου στα μάτια τους : έχω προσωπικά καλέσει για καυγά στη γειτονιά, και ουδέποτε ενεφανίσθη υποψία καν περιπολικού. Έχω επίσης ακούσει περιπτώσεις όπου έχει συμβεί το ίδιο (κλήση και γράψιμο), όχι από πολύ γνωστούς που δουλεύουν στην αστυνομία, αλλά από πολύ γνωστούς που δουλεύουν οπουδήποτε αλλού, πράγμα που με κάνει να αισθάνομαι ότι με δικαιώνει όταν χρησιμοποιώ το υποθετικό μπορεί, προσπαθώντας να "συμβουλέψω" τον stormrain για τί επιλογές μπορεί να έχει, όσον αφορά το τί μπορεί να κάνει. Συν το ότι πέραν της μετάβασής τους μέχρι εκεί, ούτε πολλά περισσότερα μπορούν να κάνουν αν δεν παίζει τη δεδομένη στιγμή καυγάς, και ούτε υπάρχει περίπτωση να ασχοληθούν περαιτέρω ( = να ξαναπεράσουν έτσι γιατί το θυμήθηκαν και τους τριβελίζει τη συνείδηση, όπως τριβελίζεται αυτή του stormrain. Προσωπική εμπειρία : κλοπή μηχανής και κατά την δήλωση, ερώτηση στο σχετικό όργανο "θα συνεχίσετε να ψάχνετε;",απάντηση "ναι, ησυχάστε, θα ψάχνουμε, θα βρεθεί, κα'νας πιτσιρικάς θα την πήρε, ή κανένας φαντάρος για να πάει στη μονάδα του" (!), ερώτηση αργότερα σε γνωστό που δουλεύει στην αστυνομία "ρε συ Γιώργο, θα συνεχίσουν να ψάχνουνε, ή να ξαμολυθώ και 'γω;", απάντηση "μπα...Ό,τι γίνει το πρώτο μισάωρο, κοντά στην περιοχή". Παρεμπιπτόντως, ποτέ δεν βρέθηκε ούτε φτερό από τη μηχανή. Συμπέρασμα : θες να γίνει κάτι; Κινήσου ΚΑΙ ο ίδιος, κι άσε τους υπολογιστές να καταγράφουν). Καταρχάς δεν θέλω να δωθεί συνέχεια στην αντιπαράθεση... Αν προσβλήθηκες κάπου από τα λεγόμενά μου, ζητώ συγνώμη. Απλά όπως και εσύ μου λες πως με το βλακείες υπονόησα τις "μαλακίες", έτσι κ εγώ κατάλαβα πως με το "μπορεί" υπονόησες ότι αυτό γίνεται συχνά.. Απο εκεί και πέρα φαντάστηκα ότι θα είχε γίνει κάποιο περιστατικό όπου δεν εξυπηρετήθηκες και φαντάστηκα ότι ίσως μιλούσες έτσι λόγω θυμού κτλπ για το περιστατικό αυτό... Απλά ήθελα να καταλάβεις και το μέγεθος της δουλειάς... Μίλησες ας πούμε για την κλεμμένη μηχανή σου... Περιττό να σου πώ ότι όπως μου λέει ο φίλος μου, σήματα για κλεμμένα οχήματα κτλπ έρχονται κάθε λίγα λεπτά... Επίσης είπες ότι δεν ήρθαν καν στον καβγά που έγινε στην γειτονιά σου... Απλά να σου πω (κάτι που ξέχασα να αναφέρω πριν) ότι συνήθως, και στην πλειονότητα των τμημάτων υπάρχει ένα όχημα για όλη την περιοχή... Ας πούμε για παράδειγμα ότι είμαστε στην περιοχή του Περιστερίου, υπάρχει 1 και μόνο όχημα που είναι υπεύθυνο για οποιοδήποτε περιστατικό συμβεί σε όλο τον δήμο Περιστερίου... Σου λέω λοιπόν εγώ ότι το όχημα έχει μεταβεί μισή ώρα πριν καλέσεις εσύ, στην άλλη άκρη του δήμου, για έναν άλλο καβγά, αφού λοιπόν ηρέμησαν τα πράγματα εκει, συνέλαβαν και 2-3 άτομα τα οποία πήγαν στο τμήμα τους, και ενημέρωσαν για το ότι εγινε... Πόση ώρα μπορεί να πήρε αυτο? 1-2 ώρες να φανταστώ? Ε καταλαβαίνεις λοιπόν ότι μπορεί να φτάσουν σε σένα 1 ώρα αργότερα αφ' ότου καλέσεις, ενώ μπορεί στο ενδιάμεσο αυτό διάστημα να ενημερώθηκαν για μια ένοπλη ληστεία, ή κάποιο θάνατο... Ε θα δώσουν λογικά προταιρεότητα σε αυτό το περιστατικό... Το περιπολικό δεν μπορεί ούτε να πετάξει, ούτε να τηλεμεταφερθεί στο σημείο, ούτε να αφήσει το περιστατικό το οποίο επιλαμβάνεται στη μέση... Δεν προσπαθώ βέβαια να σε πείσω ότι όλοι είναι τέλειοι, σίγουρα υπάρχει και αυτός που μπορεί να πάει και για καφέ εν ώρα υπηρεσίας... Για όλα αυτά φταίει σε ένα μεγάλο ποσοστό πάντως η έλλειψη προσωπικού και οχημάτων... Τώρα αν θεωρείς πως όλα αυτά δεν έχουν βάση , τι να σου πώ... Αυτά μαθαίνω εγώ από τον γνωστό μου, που μου παραπονιέται συνέχεια γιατί ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πως υπάρχει πολύ δουλειά και δεν μπορούν αντικειμενικά να εξυπηρετηθούν άμεσα... Τώρα όλα αυτά για ΑΘήνα, δεν μπορώ να σου πω στην επαρχία τι γίνεται...
Nomikaria Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δεν έχω την νομοθεσία μπροστά μου, όμως, παρά το ότι το έγκλημα αυτό είναι αυτεπαγγέλτως διωκώμενο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει δίκη. Η νομοθεσία γενικότερα έχει ως στόχο να κρατήσει ενωμένη την οικογένια, και υπάρχουν σχετικές ρυθμίσεις για αυτό τον λόγο, οπότε πριν γίνουν δικαστήρια, ή και πιθανή τιμωρία του δράστη, δίνεται στην οικογένια κάποιος χρόνος ώστε να ηρεμήσουν τα πράγματα, μαζί με κάποιες οδηγίες από ψυχολόγους και τον εισαγγελέα, μήπως και βρουν την λύση τα μέλη της οικογένειας... Μόνο αν το πρόβλημα παραμείνει, ή ο δράστης παραβεί τις όποιες οδηγίες του εισαγγελέα θα συνεχιστεί η ποινική δίωξη του δράστη... Για να τον καλέσει η αστυνομία, και να αφεθεί ελεύθερος, σημαίνει μάλλον πως έγινε κάτι τέτοιο, αλλά η γυναίκα δεν έδωσε συνέχεια στο περιστατικό, και είπε στον εισαγγελέα ότι όλα βαίνουν καλώς πλέον... Το γνωρίζω αυτό,γι'αυτό και είπα ότι δύσκολα να επέμβει κάποιος σε τόσο "οικογενειακή" υπόθεση όταν το ίδιο το "θύμα" δεν θέλει,απλά απάντησα στο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο του εγκλ/τος,ότι δεν σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να κάνει μια καταγγελία και πως αυτή θα ληφθεί υπόψη..Το αν θα γίνει δίκη εξάλλου ή όχι,ο Εισαγγελέας θα το αποφασίσει.
washcloud Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 @ Αlchemist` : ...Χρειάζεται να σου αναλύσω ότι ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ να βγάλεις συμπέρασμα πως απαξιώνω την ΕΛ.ΑΣ. και πρόεβης σε χαρακτηρισμούς αχαρακτήριστους (όχι ότι χρησιμοποίησες τον συγκεκριμένο όρο, αλλά εγώ τουλάχιστον θα έγραφα έτσι, αν θεωρούσα ότι ο άλλος απαξιώνει) με αποτέλεσμα πάνω απ' ολά να εκνευριστώ; Σε κόβω για μεγάλο παιδί (και 'γω μεγάλο παιδί είμαι) -πράγμα που βέβαια διαφαίνεται από τη συγνώμη που ακολούθησε το πρώτο σου ποστ και γίνεται αποδεκτή- και γι' αυτό δεν περίμενα ό,τι διάβασα από νωρίς. ...Από 'κει και πέρα, να τονίσω ότι (γι' αυτό και αναφέρθηκα εκτενέστερα στο προηγούμενό μου ποστ) : Όχι, δεν εννοώ ότι γίνεται όλη την ώρα το να μην ανταποκριθούν (όπως δεν κόβουν και όλοι βόλτες για ουίσκια εν ώρα υπηρεσίας με τα περιπολικά -αναφέρομαι στο "στημένο" σκηνικό που είχε "εκμαιεύσει" γνωστός τηλεπτικός μεγαλοδημοσιογραφοτέτοιος- τη στιγμή που σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που συνειδητά πεθαίνουν για 3 κι 60). Το θέμα είναι όμως, ότι εγώ προσωπικά, ΔΕΝ επαφίεμαι στην δράση της ελληνικής (ή και της καθεμίας) αστυνομίας, για διευθέτηση ζητημάτων μου, ΑΠΛΩΣ. Θα κουνήσω και 'γω τα χέρια μου, ακριβώς γιατί υπάρχουν οι περιπτώσεις των ΟΠΟΙΩΝ δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους (και όποιος υποστηρίζει ότι το ΣΥΝΟΛΟ, το 100% δηλαδή, λειτουργεί στην ΕΛ.ΑΣ. -ή και οπουδήποτε αλλού- ως ακριβώς οφείλει, είναι το λιγότερο εκτός πραγματικότητας) και εγώ προσωπικά δεν έχω καμμία διάθεση να πέφτω στις εξαιρέσεις. Συν το ότι όπως και το συνέχισα πριν, δρουν μέσα σε όρια περιγραμμένα υπό νομικού πλαισίου, και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα κάνουν κάτι περισσότερο εάν κατά την άφιξή τους δεν σαπίζει ο Γότθος την άλλη (μετάφραση : δεν θα ψάξουν να τον βρουν, αν δεν τον βρουν σπίτι, βασισμένοι στην κλήση του κάθε stormrain, για να του γαμήσουν την Παναγία, ώστε να σταματήσει να γαμάει την Παναγία της "γυναίκας του"). Συν συν το ότι το να χτυπήσουν την πόρτα τους (έστω και απουσία καυγά τη δεδομένη στιγμή, που ναι μεν δεν ξέρω, αλλά υποθέτω/νομίζω ότι ως όργανα τάξης που δέχτηκαν συγκεκριμένη κλήση, έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, στα πλαίσια ελέγχου δηλαδή) και να αναφέρουν "δεχτήκαμε μια κλήση για καυγά μπλαμπλαμπλα, ήρθαμε να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει πρόβλημα και θέλει κανείς ν' αναφέρει κάτι μπλαμπλαμπλα", μπορεί δυνητικά να επιφέρει μέχρι ίσως και το τέλος της εν λόγω γυναίκας, άμα της αποχωρήσεώς τους, αφού βεβαίως -και πιθανότατα- ο Γότθος θα τους πει "όχι δεν τρέχει τπτ" (τί να το κάνω εγώ αν μετά τη σκοτώσει, και ο stormrain που πήρε τηλ. δεν μπορεί να κοιμηθεί για τα επόμενα 80 χρόνια; ). Αλλά οκ, τα τελευταία έρχονται απλά ως επιστέγασμα της άποψής μου να μην απλά ειδοποιήσει την αστυνομία, και δεν έχουν άμεση σχέση με το ότι μπορεί να τον γράψουν. Τέλος, να επίσης ξεκαθαρίσω ότι μιλάω (για τις προσωπικές άμεσες ή έμμεσες μου εμπειρίες) όντως για επαρχία, πράγμα που όσον αφορά την διαμορφωμένη μου άποψη (η οποία συνοψίζεται ΓΕΝΙΚΑ στο εξής : "μην επαφίεστε στην αστυνομία, κινηθείτε και οι ίδιοι - ανάλογα βέβαια με την περίπτωση" --> παράδειγμα : (νομίζω ότι; )έχω εντοπίσει το κλεμμένο μου όχημα σε μάντρα, αυλή κτλ. Ε τότε, κάλεσε/περίμενε την αστυνομία να επιληφθεί από 'κει και πέρα, για να μην υπάρχει περίπτωση να μπλέξεις παραβιάζοντας ξένο χώρο), έχει αρκετή νομίζω αξία, καθώς εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο "τραγικά" όπως στα 2 μεγάλα αστικά κέντρα (από άποψη φόρτου). Και σίγουρα δεν λειτουργώ (όχι έτσι εύκολα έστω) εν βρασμώ, είτε στην καθημερινότητά μου, είτε γράφοντας σε φόρουμ, αλλά δίνω όση περισσότερη βάση μπορώ στα γραφόμενα του άλλου και τα περνάω από πολλά κόσκινα, πριν εκφέρω είτε γνώμη, είτε ανάλογη απάντηση. Οπότε όντως λήξαν το θέμα και για 'μενα.
Antitrust Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Υπάρχει δηλαδή κάτι χειρότερο απο έναν μαλάκα που δέρνει καθημερινά τη γυναίκα του σε ένα ζευγάρι οποιασδήποτε ηλικίαςΤι χειρότερο δηλαδή να της κάνει;Να τη σκοτώσει; Ε τότε θα ησυχάσουν και οι δυο.Ο ένας φυλακή η άλλη στο χώμα.Γενικώς το θέμα δε θα έπρεπε να το ορίζει το θύμα γιατί είναι άβουλο ΟΝ. Είναι σαν να λές οτι επειδή ένα σκυλί το δέρνουν κ δε δαγκώνει,τότε γουστάρει το ξύλο κ δε πρέπει να επέμβουμε. Είναι σαν να λέω πως αν επέμβεις, μπορεί μεν να τους χωρίσεις και να λύσεις το θέμα "άβουλο ον", αλλά ίσως η γυναίκα να βρεθεί στο δρόμο και να αρχίσει να ζητιανεύει. Και μετά μάλλον να παρακαλάει τον άνδρα να την πάρει πίσω. Κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι χειρότερο στα μάτια σου, αλλά εκείνη ίσως να το βλέπει διαφορετικά. Αν εξαρτάται από τον άνδρα της με κέποιο τρόπο μπορεί να προτιμά να ανέχεται και τον ξυλοδαρμό. Πολύ πιθανόν δεν έχει και κανέναν άλλο στη ζωή της, οπότε τι θα κάνει στα 65 της? Γι'αυτό λέω να το ψάξετε καλύτερα πριν επέμβετε οπουδήποτε, αλλιώς μπορεί να καταλήξετε σαν τις δραματικές ταινίες όπου το κράτος προσπαθεί να πάρει ένα παιδί από τη μητέρα του που και καλά δεν μπορεί να το φροντίσει.
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Για να ενημερωσω τα ατομα που συμμετειχαν στο thread (και να τα ευχαριστησω που ασχοληθηκαν και βοηθησαν παρεμπιτοντως), αναφερω πως το θεμα το ανελαβε πλεον ο εισαγγελεας μετα απο αναφορες γειτονων και αστυνομικων. Εχουν ηδη κληθει καποιοι γειτονες για καταθεσεις και θεωρω πως θα γινει το σωστοτερο/καλυτερο δυνατο. Τουλαχιστον καταλαβα πως αν ασχοληθεις κατι μπορει να γινει (μπορει και οχι, αλλα τουλαχιστον αξιζε τον κοπο)... Ετσι για την ιστορια, αποδειχτηκε πως ο συζυγος ειχε νοσηλευτει σε ψυχιατρικη κλινικη στη Γερμανια καθως και στην Ελλαδα. Αυτα απο εμενα και παλι ευχαριστω για τις πληροφοριες και τα σχολια.
Höfdingadrapa Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Ένας Κινέζος φιλόσοφος έλεγε ότι πάντα πρέπει να δέρνεις τη γυναίκα σου μια φορά την ημέρα. Μπορεί να μη ξέρεις γιατί το κάνεις αλλά αυτή σίγουρα ξέρει γιατί τις τρώει! =ρ
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Ένας Κινέζος φιλόσοφος έλεγε ότι πάντα πρέπει να δέρνεις τη γυναίκα σου μια φορά την ημέρα. Μπορεί να μη ξέρεις γιατί το κάνεις αλλά αυτή σίγουρα ξέρει γιατί τις τρώει! =ρ Φανταζομαι ο ιδιος που εμπνευστηκε ολα τα γνωστα μεσα βασανιστηριων του λαου του σωστα? (offtopic)
washcloud Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Για να ενημερωσω τα ατομα που συμμετειχαν στο thread (και να τα ευχαριστησω που ασχοληθηκαν και βοηθησαν παρεμπιτοντως), αναφερω πως το θεμα το ανελαβε πλεον ο εισαγγελεας μετα απο αναφορες γειτονων και αστυνομικων. Εχουν ηδη κληθει καποιοι γειτονες για καταθεσεις και θεωρω πως θα γινει το σωστοτερο/καλυτερο δυνατο. Τουλαχιστον καταλαβα πως αν ασχοληθεις κατι μπορει να γινει (μπορει και οχι, αλλα τουλαχιστον αξιζε τον κοπο)... Ετσι για την ιστορια, αποδειχτηκε πως ο συζυγος ειχε νοσηλευτει σε ψυχιατρικη κλινικη στη Γερμανια καθως και στην Ελλαδα. Αυτα απο εμενα και παλι ευχαριστω για τις πληροφοριες και τα σχολια. ...για 'μενα, αν εξαιρέσεις το "χολυγουντιανής αύρας τέλος" που περιγράφεις, εύχομαι πράγματι το αρχικό σκεπτικό (να σταματήσει η τυράννια της...) να ευοδώθηκε, αν και με τόσα λίγα που ξέρουμε, σαν τί συμπέρασμα να βγει... Το ότι απλά "επιλήφθηκε ο εισαγγελέας", τί ακριβώς λέει; Τίποτα. Απομακρύνθηκε η γυναίκα από κοντά του, ή ο Γότθος από αυτήν; Έχει δυνατότητα αυθύπαρξης (η γυναίκα); (είναι δλδ αυτάρκης οικονομικά, ψυχολογικά κτλ; ) Μακάρι όντως να υπάρχει τέλος καλό-όλα καλά, και ΝΑΙ το να το "ψάξεις" ΠΑΝΤΑ έχει λόγο/νόημα, αρκεί βέβαια να κάνεις σωστές κινήσεις. (...όπως ακριβώς ΠΡΕΠΕΙ να βγάλεις το κράνος από χτυπημένο μοτοσυκλετιστή, για να μη τυχόν σου μείνει στον τόπο λόγω -κυρίως- αναπνευστικών επιπλοκών, ενώ κάθεσαι και τον κοιτάς σα μαλακάς - ΑΛΛΑ γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις σχετικές ΔΙΔΑΚΤΕΕΣ τεχνικές, για να μη σου μείνει στον τόπο λόγω μαλακίας)
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 ...για 'μενα, αν εξαιρέσεις το "χολυγουντιανής αύρας τέλος" που περιγράφεις, εύχομαι πράγματι το αρχικό σκεπτικό (να σταματήσει η τυράννια της...) να ευοδώθηκε, αν και με τόσα λίγα που ξέρουμε, σαν τί συμπέρασμα να βγει... Το ότι απλά "επιλήφθηκε ο εισαγγελέας", τί ακριβώς λέει; Τίποτα. Απομακρύνθηκε η γυναίκα από κοντά του, ή ο Γότθος από αυτήν; Έχει δυνατότητα αυθύπαρξης (η γυναίκα); (είναι δλδ αυτάρκης οικονομικά, ψυχολογικά κτλ; ) Μακάρι όντως να υπάρχει τέλος καλό-όλα καλά, και ΝΑΙ το να το "ψάξεις" ΠΑΝΤΑ έχει λόγο/νόημα, αρκεί βέβαια να κάνεις σωστές κινήσεις. (...όπως ακριβώς ΠΡΕΠΕΙ να βγάλεις το κράνος από χτυπημένο μοτοσυκλετιστή, για να μη τυχόν σου μείνει στον τόπο λόγω -κυρίως- αναπνευστικών επιπλοκών, ενώ κάθεσαι και τον κοιτάς σα μαλακάς - ΑΛΛΑ γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις σχετικές ΔΙΔΑΚΤΕΕΣ τεχνικές, για να μη σου μείνει στον τόπο λόγω μαλακίας) Καταλαβαινω τι λες και συμφωνω, αλλα ειμαι αισιοδοξος διοτι απο την στιγμη που ο Γοτθος ειχε νοσηλευτει, το πιθανοτερο ειναι να νοσηλευτει ξανα. Αρα θα απομακρυνθει αυτος απο εκεινη. Απο οσο γνωριζω αυτος δεν δουλευε ετσι κ αλλιως, αντιθετα εκεινη εργαζοταν στο παρελθον, πιθανολογω λοιπον πως οι ποροι του ζευγαριου μεχρι τωρα μαλλον πηγαζαν απο την ιδια αρα τωρα θα πηγαινουν σε ενα μοναχα ατομο. Οσον αφορα το ψυχολογικο κομματι που ειπες, ειλικρινα δεν γνωριζω... Παντως δυσκολευομαι να φανταστω ποσο χειροτερα μπορει να γινει ψυχολογικα... Αυτα ειναι τα δεδομενα ως τωρα. Θεωρω καλο που επιληφθηκε εισαγγελεας του θεματος διοτι αν μη τι αλλο βρεθηκε τροπος να φτασει το θεμα εκει που επρεπε να ειχε παει καιρο πριν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.