Προς το περιεχόμενο

Τι κάρτα μπορω α σηκώσω? (Pentium D)

SMARTYN89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας φίλος εχει ενα scaleo p 3χρονο πισι κ θελει να το τραβηξει λιγο ακομα κ οσο κρατησει. Εχει πανω pentium D 3,4 GHz (αν κ μαλλον θα του τον υπερχρονισω λιγο;)). Η ερωτηση είναι μέχρι ποια κάρτα μπορει να σηκώσει χωρις να πανε τσαμπα χρηματα (αν κ δεν ειναι πολυ τσιγκουνης). Τωρα εχει 7600GS 256, αρα υπεθετω οτι θα παλεψει ολη τη γενια 7000 (το που θα τα βρω αλλη ιστορια..), αλλα πιο πανω θα εχει διαφορα?

Ας υποθεσουμε οτι μιλαμε για pci-e καρτες αν κ δε το εχω επαλληθευσει ακομα 100% (δε ξερει το μοντελο της μητρικης!)

Δημοσ.

Κάπου σε Ati4650 θα παιζα εγώ (~50€). Πιθανότατα δε θα την εκμεταλλευόταν πλήρως αλλά νομίζω πως λόγω value/money δεν αξίζει να πας πιο κάτω. Εκτός κι αν βρεις καμιά μεταχειρισμένη σε πολύ καλή τιμή.

Αλλά επειδή η πρότασή μου δε βασίζεται σε κάποιο review/benchmark περίμενε και καναν άλλον με πιο θεμελιωμένη άποψη :P

Δημοσ.

γιατι οχι και ATI 4670 αλλα και Nvidia 9500/9600(ή και GT210/220). αν εχει PCIx φυσικα.

αλλιως το αλλαζει ολο το μηχανημα ;)

Δημοσ.

Λοιπον , εχει pci e x16 οποτε νταξει. Να βαλω ddr3 ή ddr2? εγω του προτεινω μοντελα ~50Ε αλλα αυτος με βλεπει οτι οι αλλες ειναι καλυτερες κ σκεφτεται να δοσει 80. Εσεις τι λετε, αν βαλει Sparkle 9600GT ή MSI 4670-MD1G, θα τις αξιοποιήσει ή να παει "ενα βημα πισω" σε 4850 - 9500 - gt220 ddr2 ?

Πείτε πειτε!

Δημοσ.

Μάλλον εννοείς 4650 στο κλείσιμο της ερώτησής σου, σωστά;

Συμφωνώ με antonl, pcos (όχι για την 4670). Με οτιδήποτε παραπάνω θα φας bottleneck με το κουτάλι.

Δημοσ.
Ενας φίλος εχει ενα scaleo p 3χρονο πισι κ θελει να το τραβηξει λιγο ακομα κ οσο κρατησει. Εχει πανω pentium D 3,4 GHz (αν κ μαλλον θα του τον υπερχρονισω λιγο;)). Η ερωτηση είναι μέχρι ποια κάρτα μπορει να σηκώσει χωρις να πανε τσαμπα χρηματα (αν κ δεν ειναι πολυ τσιγκουνης). Τωρα εχει 7600GS 256, αρα υπεθετω οτι θα παλεψει ολη τη γενια 7000 (το που θα τα βρω αλλη ιστορια..), αλλα πιο πανω θα εχει διαφορα?

Λοιπον, επεξεργαστη πρεπει να εχει τον 650. Μπορεις να τον φτασεις @ 4 GHZ, διχως μεγαλη δυσκολια :devil:

Αν εισαι τυχερος και παιρνει DDR2 Ram, τοτε εννοειται πως βαζεις οση extra μπορεις, (παμ)φθηνες ειναι :-D

Εαν δεν εχει θεμα με τα χρηματα, τοτε δειτε 5770, θα την κρατησει και για το επομενο μηχανακι του* B)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Connect3D-5770-SVGA-PCI-Express-1GB-C3D-H5770-1GD5E-HDMI.htm

http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=5770

SOS: Τσεκαρε απαραιτητα, μηπως το τροφοδοτικο του Scaleo, ειναι (πολυ) μικρο, δηλαδη < 450 Watt :shifty:

- - - -

* [ θα μπορουσε να παιξει ομορφα και σε μελλοντικο crossfire αργοτερα με προσθηκη μιας ακομη vga :P ]

Δημοσ.
εγω με pentium D @ 2.66 (ισως ο χειροτερος pD ever) επαιζα ποσο καιρο μαι χαρα με 4770...

Σεβαστό, αλλά το μια χαρά είναι σχετικό έτσι;

Θέλω να πω πως κι εγώ αν πήγαινα απ' την Χ700Pro στην GTX295 (ξέρω, ακραίο παράδειγμα, απλά θέλω να δώσω έμφαση) σε ένα τέτοιο σύστημα, θα νόμιζα ότι η αγορά που θα είχα κάνει, was worth every penny. Αλλά δε θα ήταν ακριβώς έτσι.

Εαν δεν εχει θεμα με τα χρηματα, τοτε δειτε 5770, θα την κρατησει και για το επομενο μηχανακι του

Αυτό ναι..

Δημοσ.
Σεβαστό, αλλά το μια χαρά είναι σχετικό έτσι;

Θέλω να πω πως κι εγώ αν πήγαινα απ' την Χ700Pro στην GTX295 (ξέρω, ακραίο παράδειγμα, απλά θέλω να δώσω έμφαση) σε ένα τέτοιο σύστημα, θα νόμιζα ότι η αγορά που θα είχα κάνει, was worth every penny. Αλλά δε θα ήταν ακριβώς έτσι.

I agree but, το ειπα γιατι εγινε παραπανω μια προταση με μια μικροτερη καρτα την 4650 με φοφους προβληματων και απλα ειπα οτι εχω κανει δοκιμη με μικροτερο cpu και πιο δυνατη καρτα...:-)

Δημοσ.
εγω με pentium D @ 2.66 (ισως ο χειροτερος pD ever) επαιζα ποσο καιρο μαι χαρα με 4770...

+1

:-)

Δεκα χαρακτηρες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...