Προς το περιεχόμενο

Αποριες - συμβουλες για το Linksys WAG54G2

sakis.1971

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον πριν απο καμια 20αρια ημερες αγορασα το LINKSYS wag54g2 διοτι το Jetspeed 520+ τα επαιξε. Η συνδεση μου ειναι HOL. Μενω στο Καματερό και το dslam απεχει απο το σπιτι μου περιπου 1400 μετρα.

Του εχω "φορεσει¨το τελευταιο firmware για pstn γραμμη. Μεχρι τωρα εχω τα εξης δεδομενα σε παραμετροποιηση τοu router:

dsl modulation : G.dmt

--- DSL Information ---

DSL Driver Version: E.25.41.39

DSL VPI/VCI: 8/35

DSL Status: Showtime

DSL Mode: G.Dmt

DSL Channel: 64

DSL Upstream Rate: 800000

DSL Downstream Rate: 7520000

Down up

DSL Noise Margin: 7 dB 8.5 dB

DSL Attenuation: 11.5 dB 26.0 dB

DSL Transmit Power: 19.7 dBm 12.4 dBm

dsl modulation : Adsl2

--- DSL Information ---

DSL Mode: ADSL2

DSL Upstream Rate: 796081

DSL Downstream Rate: 7982340

Down up

DSL Noise Margin: 11.0 dB 9.00 dB

DSL Attenuation: 7.5 dB 31.0 dB

DSL Transmit Power: 19.7 dBm 10.3 dBm

dsl modulation : Adsl2+

--- DSL Information ---

DSL Mode: ADSL2+

DSL Upstream Rate: 757142

DSL Downstream Rate: 10635910

Down up

DSL Noise Margin: 10.5 dB 9.00 dB

DSL Attenuation: 7.0 dB 29.5 dB

DSL Transmit Power: 20.3 dBm 10.3 dBm

Οι αποριες μου ειναι οι εξης :

Οταν "κατεβαζω" ταχυτητα στο router σερφαρω κανονικα και χωρις disconnect.

Οταν "ανεβαζω" ταχυτητα μου σπαει τα νευρα με τα disconnect.

Επειδη σε ολους αρεσει το downloading να γινεται γρηγορα και απο την αλλη να υπαρχει μια σταθεροτητα.

Θα ηθελα να ξερω αν θα πρεπει να προβω σε αλλαγη router η να περιμενω νεοτερο firmware που να λυνει τα οποια προβληματα ή φταιει η HOL για το προβλημα ;;

Δημοσ.

συνηθως προβλημα γραμμης που να διορθωθει το ξεχνας.οποτε η σου χαμηλωνουν ταχυτητα η την χαμηλωνεις εσυ με g.dmt η βαζεις thomson που ειναι οτι πιο σταθερο.το linksys πολυ καλο αλλα δυστυχως σε παραξενες γραμμες χανεις sync και κανει disconnect οχι μονο αυτο αλλα πολλα.τωρα firmware μπορεις νακανεις δοκιμες αλλα δυσκολο να βγει καποιο αλλο firmware η να διορθωθει.η δες για κανα beta αν υπαρχει.

Δημοσ.

Αγόρασα χτες το συγκεκριμένο router οπότε δεν μπορώ να σου μιλήσω σε βάθος χρόνου. Αρχικά είχα 1-2 προβληματάκια με τη σταθερότητα αλλά από τη στιγμή που κατέβασα το τελευταίο firmware δουλεύουν όλα άψογα. Δεν έχει αποσύνδεθει ακόμα τουλάχιστον, ούτε παρατήρησα κάποια καθυστέρηση με πιεστική χρήση και κλειδώνει στα 16-17 με forthnet 24mbit.

Οι ρυθμίσεις μου είναι pppoe, llc και Adsl2+

Δημοσ.

Αν παρω Thomson που λες θα εχω υψηλο downloading και σταθεροτητα ;; η θα είναι οπως π.χ με την επιλογη G.dmt του linksys. Στα ιδια επιπεδα...δηλαδη.

Αμα ειναι στα ιδια επιπεδα δεν αξιζει να αλλαξω router....

Δημοσ.

Το downloading εξαρτάται από πολλά πράγματα:ταχύτητα συγχρονισμού,αν ο ISP "τα έχει δώσει όλα" στη γραμμή,το φορτίο του δικτύου,την ταχύτητα που μπορεί να σου δώσει αυτός από τον οποίο κατεβάζεις και πολλά άλλα.Κανένας δεν μπορεί να σου πει αν το Speedtouch θα παίζει καλύτερα στην γραμμή σου από το Linksys αν δεν το δοκιμάσει.Γι'αυτό λοιπόν το καλύτερο είναι να βρείς ένα από κάποιον φίλο και να δοκιμάσεις.

Δημοσ.
Αγόρασα χτες το συγκεκριμένο router οπότε δεν μπορώ να σου μιλήσω σε βάθος χρόνου. Αρχικά είχα 1-2 προβληματάκια με τη σταθερότητα αλλά από τη στιγμή που κατέβασα το τελευταίο firmware δουλεύουν όλα άψογα. Δεν έχει αποσύνδεθει ακόμα τουλάχιστον, ούτε παρατήρησα κάποια καθυστέρηση με πιεστική χρήση και κλειδώνει στα 16-17 με forthnet 24mbit.

Οι ρυθμίσεις μου είναι pppoe, llc και Adsl2+

γενικα καλο ειναι να περναμε τελευταια firmware παντα

Αν παρω Thomson που λες θα εχω υψηλο downloading και σταθεροτητα ;; η θα είναι οπως π.χ με την επιλογη G.dmt του linksys. Στα ιδια επιπεδα...δηλαδη.

Αμα ειναι στα ιδια επιπεδα δεν αξιζει να αλλαξω router....

σε σταθεροτητα θα παιξεις καλυτερα απο linksys αλλα σε ταχυτητα ισως να ειναι πολυ λιγο καλυτερα απο g.dmt.δεν ξερω αν θα κλειδωσει τοσο ψηλα οσο το Linksys>μπορει και ναι μπορει και οχι και θελει δοκιμη απο κανα φιλο

Το downloading εξαρτάται από πολλά πράγματα:ταχύτητα συγχρονισμού,αν ο ISP "τα έχει δώσει όλα" στη γραμμή,το φορτίο του δικτύου,την ταχύτητα που μπορεί να σου δώσει αυτός από τον οποίο κατεβάζεις και πολλά άλλα.Κανένας δεν μπορεί να σου πει αν το Speedtouch θα παίζει καλύτερα στην γραμμή σου από το Linksys αν δεν το δοκιμάσει.Γι'αυτό λοιπόν το καλύτερο είναι να βρείς ένα από κάποιον φίλο και να δοκιμάσεις.

ο φιλος λεει για την ταχυτητα ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ οχι κατεβασματος και λεει επισης για τα disconnect που τρωει.το ποσο κατεβαζει για την ωρα δεν εχει πολυ σημασια.απλα κλειδωνει διαφορετικα σε g.dmt διαφορετικα σε adsl2+.με το πρωτο πιο αργα αλλα σταθερα με το δευτερο πιο γρηγορα αλλα με αποσυνδεσεις.

Δημοσ.

sakis.1971 τις πληροφορίες σχετικά με τα dB από ποια καρτέλα του web-interface τις βλέπεις; Πιθανόν κάτι δεν έψαξα καλά.

Συγνώμη για το mini takeover που θα κάνω σ αυτό το post.

Πριν κάποιο διάστημα πήρα το συγκεκριμένο router. Ενώ αρχικά συνδέθηκε σχεδόν αμέσως, μετά από μικρό χρονικό διάστημα άρχισαν τα προβλήματα με τις αποσυνδέσεις. Όποτε γινόταν αυτό έπρεπε να περάσει αρκετή ώρα ώστε να καταφέρω να δω internet ξανά. Δοκίμασα διάφορα modulations χωρίς μεγάλη επιτυχία. Θεώρησα πως ήταν κάποιο ελάττωμα του συγκεκριμένου κομματιού και το επέστρεψα. Όμως και το νέο router (Linksys WAG54G2 πάλι) κάνει ακριβώς τα ίδια.

Firmware πέρασα το V1.00.17 χωρίς ν αλλάξει κάτι. Την ίδια στιγμή ένα Speedtouch Thomson 585 v6 παίζει μια χαρά. Το ίδιο μια χαρά (και καλύτερα) έπαιζε κι ένα D-Link 2640B που δινε η Forthnet κάποτε. Παλιότερα κλείδωνα ~14+Mbps. Μετά από παράπονα που έκανα στη Forthnet για κάποιες (αραιές) αποσυνδέσεις, με ρίξαν στα ~13Mbps κι από τότε δεν είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Με το Speedtouch έχω αυτά:

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 18,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 9,0 / 19,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,5 / 8,5

Υπάρχει περίπτωση να χω παραβλέψει κάποια ρύθμιση;

Δημοσ.

οχι απλα η γραμμη σου δεν ειναι τοσο σταθερη.αυτη ειναι η μαγκια του thomson.οτι κραταει την γραμμη πολυ σταθερη αντιθετα με το linksys.και απλα σου εχουν βαλει 8 margin αντι για 6 δηλαδη κλειδωνεις κανα megabit λιγοτερο απο οτι με margin 6.με thomson ισως και με 6 margin να παιξεις σταθερα.στην ελλαδα με τις μπαχαλογραμμες που εχουμε οι περισσοτεροι το thomson ειναι μια καλη επιλογη.οταν γινουμε ευρωπη τοτε βλεπουμε για αλλα ρουτερ.

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα έχω μια ερώτηση να κάνω. Όπως είπα και πριν λίγες μέρες η σύνδεση μου με το συγκεκριμένο router είναι αρκετά στάθερη. Ακόμα δεν έχει χάσει ούτε συγχρόνισμο adsl ούτε συνδεση με Internet.

Είχα ένα άλλο θέμα όμως. Ενώ όλα δουλέυουν καλά κάποιες φορές τα windows "έχασαν" την IP και εμφανίστηκε στο εικονίδιο της σύνδεσης το μήνυμα περιορισμένη συνδεσιμότητα. Αυτό διορθώνεται άμεσα με μια επιλόγη στο διάγνωση-επιδιόρθωση κτλ. Ξέρει όμως κανείς τι μπορεί να συμβαίνει και χάνεται η local IP?

Παρατήρησα τελικά πως το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν χρησιμοποιώ p2p. Το περίεργο είναι ότι σύνδεση δεν κόβεται. Δηλαδή ένω το PC σταματάει να επικοινωνεί ενσύρματα, μπορώ να συνδεθώ στο Internet ασύρματα με το κινητό μου. Έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει;

Δημοσ.

αλλους drivers για την ενσυρματη καρτα.δοκιμη με καρφωτες ip.δοκιμη σε αλλο Pc Μηπως το pc εχει θεμα.αλλο firmware στον ρουτερ.αυτα .αλλο pc ενσυρματα παιζει εκεινη την στιγμη οταν σταματαει το δικο σου?>

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση, θα το πάω σε κάποιο άλλο PC να δοκιμάσω. Όσο το έψαξα πάντως στο internet είδα ότι σε πολύ κόσμο κόλλαγε το router με πολύ δραστηριότητα p2p άλλα δεν ανέφερε κανείς ότι χαναν το τοπικό τους δίκτυο. Έλεγαν ότι κόλλαγε η σύνδεση στο internet. Αυτή την αίσθηση είχα κι εγω και έχω παραξενευτεί.

Δημοσ.

και στο thomson εχω δει να κανει reboot μεχρι να κολαει το wireless σε heavy traffic σε p2p και το εχω δει ομως απο διαφορα pc.ενα απο καποια αλλα επαιζε τελεια οσο και να το ζοριζα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...