@@sos@@ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Μου γεννήθηκε μια απορία και δεν έχω κατασταλάξει ακόμα σε μια πλευρά. Οι πρώτοι άνθρωποι ανακάλυψαν πρώτα την μουσική ή τον λόγο ; Τόσο η μουσική αλλά τόσο και ο λόγος περιέχουν ήχους,και τα δύο χρειάζονται μια ταξινόμηση αυτών των ήχων, ποιά ταξινόμηση δημιούργησαν πρώτη;
Garnele Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Αν σκεφτείς ότι ακόμη και οι κραυγές τους μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα ευρύτερο άμπιεντ μουσικό φάσμα, μαζί με το βηματισμό, το χτύπημα των χεριών στις πέτρες κλπ, τη μουσική. Έντιτ, θυμήθηκα τώρα ένα μικρό βιβλιαράκι από μία σειρά αντίστοιχα μικρών βιβλιαρακίων που μου είχαν πάρει οι γονείς μικρή από διάσημα έργα διάσημων συνθετών, εκ των οποίων το ένα λέγεται ιεροτελεστία της άνοιξης. Μέσα σε αυτό λοιπόν, στο παιχνίδι πρωτόγονοι, λόγος, μουσική υπήρχε και ο χορός ως τρόπος έκφρασης και πρέπει να ήταν εξαιρετικό βιβλίο διότι θυμάμαι σχεδόν κατά λέξη την ιστορία, 15 χρόνια μετά.
klainmaingr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Μουσική θα έλεγα.. αλλα με την αδρή μορφή της φυσικά..
zenso Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Αν και δεν υπάρχει ακόμα σαφής απάντηση,είναι πιθανό να υπήρξε παράλληλη εξέλιξη των δύο ικανοτήτων. Έχουν γίνει και υποθέσεις για την ύπαρξη πρωτόγονων μουσικών συστημάτων επικοινωνίας πριν τη δημιουργία των απαραίτητων για τη γλώσσα νευρικών κυκλωμάτων,αλλά γενικά στο ερώτημα "τι δημιουργήθηκε πρώτα" υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες. Ένα ακόμα ενδιαφέρον βιβλίο πάνω στο θέμα είναι [ame=http://www.amazon.com/Singing-Neanderthals-Origins-Music-Language/dp/0674021924]αυτό[/ame].
Lucifer Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Θα έλεγα ο λόγος. Και θα το έλεγα επειδή κοιτώντας τα κατώτερα νοητικά θηλαστικά κτλ, όλα τείνουν να επικοινωνούν με ήχους που παράγουν τα ίδια ή χειρονομίες (που είναι μορφή λόγου ε). Σαναλέμε δεν έχω δει κανένα χιμπατζή να βαράει τύμπανα ή καμιά ΜΑΡΜΟΤΑ να ρίχνει δισολιές.
nikos21aek Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Ατυχέστατο παράδειγμα.Αποκλείεται να μην έχεις δει χιμπατζή να κάνει τα πάντα όμως.
Lucifer Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 χιμπατζή να κάνει τα πάντα Ο αποπάνω είναι χιμπατζής μεταμφιεσμένος.
Fidelio Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 XAXAXAXAXAXAX AXAXAXAXAXAX XAXAXAXAXXA πω πω , μπραβο ρε παίδες ...... χααχαχαχαχα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.