Προς το περιεχόμενο

Αναπαραγωγή .wmv αρχείων στο windows 7 με mpc-homecinema

flik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα... Έβαλα λοιπον και εγώ τα windows 7 64bit ultimate N, και απο τα πρώτα πράγματα που έκανα είναι να κατεβάσω τον Media player classic homecinema. Και αυτό που παρατήρησα είναι οτι δεν μπορεί να παίξει κανένα wmv αρχείο. Να σημειώσω οτι όλα τα filters τα έχω επιλεγμένα στα options. Ψάχνοντας βρήκα οτι χρειάζομαι το windows media format runtime αλλά δεν το βρήκα για windows 7, και αυτό των vista έβγαζε σφάλμα "δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος".

Και κάτι άλλο. Γιατί στα options-outout του mpc-hc δεν υπάρχει επιλογή evr custom pres; Τώρα το έχω system default για να παιζει avi κτλ.

Ξεχασα να πω οτι με το gom player έπαιξαν τα wmv αρχεία. Με το kmplayer οχι, έβγαζε προβλημα με codecs. Βασικά έχω μπερδευτεί, νόμιζα πως είχαν codecs τελείως ανεξάρτητους

Δημοσ.

εχω δεν εχω κανενα προβλημα με Media player classic homecinema στα 7 χ64.

εχω βαλει την x64 εκδοση του Media player classic homecinema. μηπως εχεις την 32bit εκδοση και θελει την 64?

Δημοσ.

Οχι την 64bit έβαλα. Εχω και το τελευταίο directx. Να πω επίσης οτι δοκίμασα και τα τελυταία non stable versions του mpc, και παλι τιποτα. Και το προβλημα με τον renderer και με τα wmv αρχεία παραμένει. Να πω τελος για ακομη μια φορα οτι εχω τα ultimate N x64. Δεν εχουν τον media player 12 μεσα, αν παιζει ρολο...

Δημοσ.
Οχι την 64bit έβαλα. Εχω και το τελευταίο directx. Να πω επίσης οτι δοκίμασα και τα τελυταία non stable versions του mpc, και παλι τιποτα. Και το προβλημα με τον renderer και με τα wmv αρχεία παραμένει. Να πω τελος για ακομη μια φορα οτι εχω τα ultimate N x64. Δεν εχουν τον media player 12 μεσα, αν παιζει ρολο...

Αυτος ειναι ο λογος.............media player 12

Δημοσ.

Το είχα φανταστεί ομως επειδή νομιζα πως οι codecs και στο mpc και στο kmplayer ήταν ενσωματωμένοι, συν του ουι αφου τα N δεν έρχονται με τον wmp, οτι το "windows media format runtime" δεν έβγαινε για windows 7, και οτι δεν υπάρχει (δεν βρηκα δηλαδή) επίσημη σελίδα για κατέβασμα του wmp, λεω τι στο καλό, όσοι έχουν τα N, πρεπει να κατεβάσουν απο μη επίσημη σελίδα τον media player 12 και μονο τοτε θα παιζουν τα wmv;

Για διαφωτίστε με λίγο τι παίζει οσοι μπορείτε

Edit: Τον 12 δεν τον βρήκα, κατέβασα απο κάπου τον 11 για τα 7, αλλά δεν εκανε καμία διαφορά. Δεν παίζει το wmv με κανενα απο τα mpc/kmplayer/gomplayer. Με το avidemux Μπορώ να τα μετατρέψω και να κανω preview κανονικά

Δημοσ.

Κατέβασε κανένα Codec Pack τότε. Μερικοί είναι επιφυλακτικοί για τα Codec Packs, αλλά τόσα χρόνια που χρησιμοποιώ το K-Lite Codec Pack δεν μου έτυχε καμία στραβή.

Εξ' άλλου το σύστημά σου είναι καθαρό από Codecs οπότε δεν θα υπάρξουν διενέξεις.

Α ναι, συνιστώ την 32bit έκδοση, δεν υπάρχει λόγος για την 64bit, έχει λιγότερους Codecs και μερικοί είναι σε πειραματικό στάδιο.

Δημοσ.

Θα το κοιταξω και αυτο, αλλα ειμαι και περιεργος. Μαλλον θα βαλω μονο για wmv codecs, κανενα ffdshow και θα το εχω μονο για wmv

Δημοσ.

Από τα όσα έγραψες, εγώ κατάλαβα ότι λείπουν WMV/ASF source filters από το σύστημα. Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι ffdshow; Video decoder filter για WMV video streams διαθέτει έτσι κι αλλιώς ο MPC-HC.

Δημοσ.

Και εγώ κατι τετοιο έπιασα. Αλλά ο vlc πως τα παίζει; Και το avidemux σε preview το κανει. (αυτος μαλλον εχει εντελώς δικά του, αν θυμαμαι καλα). Την λύση δεν βλέπω πουθενα όμως... Και Player δεν αλλάζω, αντε να πηγαινε σε kmplayer, τίποτα αλλο όμως.

Νομίζω πως κατι βρήκα: αυτό, το windows media foundation χρειαζόμουν, φυσικά το windows media player αποκλείεται να μπει γιατι ειναι Ν και εχουν αυστηρό περιορισμό. Δοκιμάζω και σας λεω

Edit2: Πέτυχε. Τώρα παίζει τα wmv και υπάρχουν και όλες οι επιλογές renderer στο homecinema. Απλά όταν κατέβασα τα Ν νόμιζα πως μπορούσες μετά να βάλεις ότι θέλεις...και δεν είχε το wmp για λόγους μονοπωλίου.

parsifal επι τη ευκαιρία μπορείς να ξεκαθαρίσεις λίγο την διαφορετικότητα source filter;

Δημοσ.
Κατέβασε κανένα Codec Pack τότε. Μερικοί είναι επιφυλακτικοί για τα Codec Packs, αλλά τόσα χρόνια που χρησιμοποιώ το K-Lite Codec Pack δεν μου έτυχε καμία στραβή.

Εξ' άλλου το σύστημά σου είναι καθαρό από Codecs οπότε δεν θα υπάρξουν διενέξεις.

Α ναι, συνιστώ την 32bit έκδοση, δεν υπάρχει λόγος για την 64bit, έχει λιγότερους Codecs και μερικοί είναι σε πειραματικό στάδιο.

Κατατοπιστικότατο το παρακάτω άρθρο, λύνει πολλές απορίες:

Δώστε προσοχή στο τέλος (shark007 & Windows 7 Codecs)

Δημοσ.
Τί εννοείς, δε σε πιάνω.

Λογικό γιατι άλλο ήθελα να γράψω, και άλλο έγραψα στο τελος..Να μου εξηγήσεις εσύ ή καποιος άλλος την έννοια του source filter. Τώρα διαβάζω και το link του dazeman, ευχαριστώ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...