Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία και ανέβασμα εικόνας

veider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλοι μου θα ηθελα λιγο την βοηθεια σας

Προσπαθω να φτιαξω μια εικονα για να την ανεβασω σε ενα θεμα που θελω να ανοιξω αλλα δεν βρισκω τον σωστο τροπο οσο και αν το εψαξα.Τι εννοω:Mεσα απο το site του απο το πλαισιο εχω φτιαξει μια συνθεση για νεο PC.Πως μπορω να ανεβασω αυτη την σελιδα σαν εικονα?Στην αρχη εκανα Prtscn kai meta paste σε world αλλα δεν μπορω να το ανεβασω.Πως μπορω να αποθηκευσω την σελιδα με το καλαθι των αγορων μου κατευθειαν σε μορφη Jpeg ή gif?

Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα που ακριβώς κόλλησες, ο τρόπος που ξεκίνησες να το κάνεις (με PrintScreen και μετά paste σε κάποιο πρόγραμμα) δεν είχε λάθος. Τέλος πάντων, ορίστε μερικά tips:

• Μην χρησιμοποιείς το Word γι' αυτήν τη δουλειά. Βρες και εξοικειώσου με έναν ελαφρύ image viewer που να έχει και δυνατότητες στοιχειώδους editing. Βασικά χρειάζεσαι crop, ίσως αλλαγή χρωματικής παλέτας με μείωση των χρησιμοποιούμενων χρωμάτων και τέλος, υποστήριξη των πιο δημοφιλών γραφικών formats. Για screenshots, τα JPEG και GIF συνήθως δεν παράγουν βέλτιστο αποτέλεσμα και το PNG είναι προτιμότερο. Εγώ για όλα τα παραπάνω χρησιμοποιώ το δωρεάν IrfanView

• Αφού κάνεις paste την εικόνα στον image viewer, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε είναι crop, αφήνοντας μόνο το τμήμα της εικόνας που περιέχει την χρήσιμη πληροφορία και πετώντας το γύρω-γύρω

• Σώζεις ως PNG. Αν το πρόγραμμα επιτρέπει να επιλέξεις βαθμό συμπίεσης για PNG, επιλέγεις τον μέγιστο: Το PNG είναι lossless format, απλά θα πάρει λίγη περισσότερη ώρα παραπάνω το save. Αν η εικόνα δεν είναι τερατωδών διαστάσεων σε pixels, το πιθανότερο είναι να μην καταλάβεις καν διαφορά στον απαιτούμενο χρόνο

• Στο φόρουμ τώρα, αν είσαι στο κουτάκι της Γρήγορης Απάντησης (Quick Reply), κάνεις κλικ από κάτω στο κουμπί Επεξεργαστής Κειμένου για να εμφανιστούν οι πιο εξελιγμένες δυνατότητες που έχεις για τη σύνταξη μηνυμάτων

• Κάνεις κλικ στο εικονιδιάκι με τον συνδετήρα, οπότε και θα ανοίξει ένα popup παράθυρο browser από όπου διαχειρίζεσαι τα συνημμένα αρχεία του συγκεκριμένου μηνύματος που δουλεύεις. Από εκεί ανεβάζεις το αρχείο εικόνας που έχεις προετοιμάσει και κλείνεις μετά το popup. Αν θέλεις να εμφανίζεται η εικόνα σε συγκεκριμένο σημείο του post σου, αμέσως μόλις έχεις κάνει upload το συνημμένο σου κάνεις κλικ στο ίδιο κουμπάκι του συνδετήρα αλλά λίγο πιο δεξιά, στο κάτω βελάκι που έχει. Θα εμφανιστεί ένα drop-down με τα ονόματα όλων των συνημμένων του post:

attachment.php?attachmentid=21222

Εσύ αρκεί να κάνεις κλικ σε αυτό που θέλεις, οπότε εισάγεται αυτόματα στην τρέχουσα θέση του κέρσορα κώδικας της μορφής [ATTACH]ένας_αριθμός[/ATTACH] που προκαλεί την εμφάνιση του συνημμένου σε εκείνη τη θέση του post, αντί στο τέλος του.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ Parsifal για τη βοηθεια σου και τον χρονο σου.Επιτελους βρηκα ακρη αλλα και τον σωστο τροπο.:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...