Προς το περιεχόμενο

Mοιρασμα ιντερνετ σε 2 pc

Greg7vas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα pc με 2 καρτες δυκτυου και θελω να μοιρασω το ιντερνετ με εναν αλλο υπολογιστη με μια καρτα δικτυου.

Ξερει κανεις πως μπορω να το κανω? Μπορω να συνδεθω στο ιντερνετ με το ενα μοντεμ στη μια καρτα και με ενα crossover να συνδεσω τα 2 pc ετσι απλα? Απο ρυθμισεις τι χρειαζεται εκτος απο τις manual ips?

Thanks!!

Δημοσ.
Εχω ενα pc με 2 καρτες δυκτυου και θελω να μοιρασω το ιντερνετ με εναν αλλο υπολογιστη με μια καρτα δικτυου.

Ξερει κανεις πως μπορω να το κανω? Μπορω να συνδεθω στο ιντερνετ με το ενα μοντεμ στη μια καρτα και με ενα crossover να συνδεσω τα 2 pc ετσι απλα? Απο ρυθμισεις τι χρειαζεται εκτος απο τις manual ips?

Thanks!!

Μπορείς. Καταρχήν θα υποθέσω ότι έχεις κάνει setup το modem ακολουθώντας τις οδηγίες που σου έδωσαν όταν αγόρασες το πακέτο συνδρομής και ότι το έχεις συνδέσει επιτυχώς στον ένα υπολογιστή. Σωστά;

Internet Connection Sharing

Στα xp τα settings είναι: Αφού συνδέσεις τα δύο pc με ethernet, πάς στο pc με τις δύο κάρτες δικτύου, στο network connections, κάνεις δεξί κλικ στη σύνδεση με το modem, πας properties, advanced και κάνεις tick στο "allow other network users..." επιλέγοντας αποκάτω τη σύνδεση με το άλλο pc.

Πήγαινε στο εικονίδιο της σύνδεσης με το άλλο pc, κάνε δεξί κλικ, status, support και σημείωσε την IP address (θα είναι πχ xxx.xxx.0.1).

Πήγαινε τώρα στο δεύτερο pc, network connections, στο εικονίδιο της σύνδεσης με το πρώτο pc, κάνε δεξί κλικ, TCP/IP protocol, properties και βάλε καλύτερα μια static IP address που να ταιριάζει μ' εκείνη του δικτύου των pc (πχ xxx.xxx.0.2). Βάλε επίσης σαν gateway και DNS server τη IP διεύθυνση του πρώτου pc.

Δημοσ.

Φιλαρακι δεν ξερω και πολλα απο δικτυα αλλα εγω πολυ απλα πηρα ενα switch Και τα συνδεσα ολα πανω και δουλεψανε ολα ρολοι

Εχω κι εγω καποιες ερωτησεις ομως:P

Παιδια συγνωμη που κανω hijack αλλα δεν λεει να ανοιξω καινουριο θεμα για 2 ερωτησουλες...

Καταρχην τα εχω συνδεσει οπως ειπα με ενα switch αλλα οταν παω να μπω απο τον ενα υπολογιστη(windows 7) στον αλλο(windows XP) να παρω τα αρχεια που εχω κανει κοινοχρηστα,τοτε ο υπολογιστας με τα 7αρια κανει κανα 5 λεπτο να δει τον αλλο απο το "δικτυο".Και ειναι πολυ σπαστικο να κανεις συνεχως refresh και να μην εμφανιζει τπτ....Ειναι φυσιολογικο κατι τετοιο;;;:rolleyes:

Α!! και στο pc Με τα xp στο ακυρο μολις τα συνδεσα πανω στο switch δημιουργιθηκε ενα account με ονομα Guest..δεν ξερω μπορει να τον δημιουργησα κι εγω αλλα δεν νομιζω:P:lol:

Ευχαριστω εκ των προτερων....:-)

___edit____

Aυτο για το geust,ακυρο.Απο ψαξιμο εμαθα οτι δεν μπορει να διαγραφτει παρα μονο να απενεργοποηθει...

Δημοσ.
Το modem ποσες εξοδους εχει ???

Μια εισοδο εχει, ειναι κλασσικο μοντεμ siemens. Ευχαριστω πολυ chrinsomniac θα το δοκιμασω.

Δημοσ.
Μια εισοδο εχει, ειναι κλασσικο μοντεμ siemens. Ευχαριστω πολυ chrinsomniac θα το δοκιμασω.

Απο την εισοδο αυτη φευγει ενα καλωδιο δικτυου και παει σε ενα Hub και απο αυτο δυο ακομα για τα αλλα pc.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...