Προς το περιεχόμενο

3 Λειτουργικά μαζί

stefa_1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρε η αδερφή μου το μαθητικό Laptop HP Compaq Mini 110C.Μιάς και έχει Broadcom WLAN είπα και εγώ να πειραματιστώ με το CommView For WiFi.(ελπίζω να καταλάβατε:-D)το οποίο υποστηρίζει την συγκεκριμένη κάρτα αλλά...σε περιβάλλον Windows Vista/Windows 7.Το Λάπτοπ για όσους δεν ξέρουν ειναι Dual Boot WinXP/Ubuntu.

Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να περάσω και 3ο λειτουργικό σε νέο Partition με τα Windows 7.(Μέσω USB)(Ευκαιρία και για να ασχοληθώ μαζί τους).

Αν και ξέρω πολλά πράγματα για τα PC,ακούγεται λίγο Noob η ερώτηση αλλά...

Θα αντέξει ενα Netbook 3 λειτουργικά μαζί ή θα τα κάνει ολα να σέρνονται ή ακομα να κλαττάρει και να υποφέρω απο τις φωνες τις αδερφής μου ?

Σκέφτηκα βέβεαια να παρω μια συμβατή PCΙ Κάρτα για το κανονικό PC για να γλυτώσω

ολη αυτή τη χρονοβόρα διαδικασία αλλα το PC πρέπει να κολλήσει στη μπαλκονόπορτα:lol:,και με το netbook ειναι πιο εύκολη η δουλειά.

Τι λέτε ?

Δημοσ.

Αν χωράει ο δίσκος, και 103 λειτουργικά να βάλεις, δεν υπάρχει θέμα "αντοχής" . Ένα OS μπουτάρει κάθε φορά και με αυτό δουλεύεις.

Δημοσ.

Μου φαινεται περιεργο εχω εγκαταστησει 2 λειτουργικα μαζι , αλλα ποτε κανενα δεν μου χαλασε το boot loader...Αφου το καθε λειτυοργικο θα ειναι στο partition του,γιατι τα win7 να μου εξαφανισουν τα αλλα 2 λειτουργικα ?

Δημοσ.

Αφού εγκαταστήσεις τα 7 τελευταία, στην έναρξη θα φορτώνει ο bootloader των windows και σου εμφανίζει μόνο τα windows (7 και xp)..

Θα πρέπει να επαναφέρεις τον grub (bootloader του linux) για να ''βλέπεις'' και τα 3..

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εκανα ενα bootable USB των windows 7.Εβαλα λοιπον το Norton Partition Magic και οταν φορτωνει το προγραμμα μου λεει : Cannot identify drive letter ή κατι τετοιο.Τελος παντων βαζω το acronis disk suite και παταω new partition και μενει για ωρες στη λειτουργια locking partition.Το οτι στα σχολικα netbooks εβαλαν winxp και ubuntu σε ενα partition μου μυριζει ασχημα και αν βαλω τα win7 σε νεο partition νομιζω πως θα τα καταστρεψω ολα.Τι λετε ?Και ολα αυτα επειδη το commview με την συγκεκριμενη καρτα wlan δεν θελει να δουλεψει σε Winxp!!

Εdit:Τωρα ειδα οτι με το wubi βαζεις τα ubuntu στο ιδιο partition.

Δημοσ.

Το ubuntu στο μαθητικό είναι μέσω wubi. Surprise! :P

(με λίγα λόγια δεν ξέρω τι θα γίνει τόσο σκατά που τα έχουν στήσει από την hp)

Δημοσ.

Μου χει μπει εμμονη ιδεα να τα βαλω,δεν ειναι οτι φοβαμαι μην καταστρεψω τα windows το κανεις ολικο φορματ και τελειωσε,αλλα ποιος ακουει μετα τις τσιριδες της μικρης ή που τα χρειαζονται στο σχολειο ?(βεβεαια εφτυσα αιμα οταν επρεπε να περασω τα XP μεσω USB)

Υπαρχει καποιο αλλο αξιοπιστο προγραμμα για partitioning εκτος απ αυτα ?

Δημοσ.

Ναι μου περασε και αυτο απο το μυαλο.Αν το κανω αυτο μου βγαζει un-allocated space το οποιο το μετατρεπω σε primary partition και τα εγκαθιστω εκει ?

Δημοσ.

Πριν κανεις τιποτα, δεν θα στο προτεινα. Δεν νομιζω το mini laptop να μπορει να σηκωσει τα windows 7. Γι αυτο υπαρχουν αλλωστε προεγκαταστημενα τα xp, απο θεμα απαιτησεων μιλαω. Αυτα.

Δημοσ.
Ναι μου περασε και αυτο απο το μυαλο.Αν το κανω αυτο μου βγαζει un-allocated space το οποιο το μετατρεπω σε primary partition και τα εγκαθιστω εκει ?

Ακριβώς.

Πριν κανεις τιποτα, δεν θα στο προτεινα. Δεν νομιζω το mini laptop να μπορει να σηκωσει τα windows 7. Γι αυτο υπαρχουν αλλωστε προεγκαταστημενα τα xp, απο θεμα απαιτησεων μιλαω. Αυτα.

Μια χαρά τα σηκώνει τα 7. Πολλά netbooks έρχονται πλέον preloaded με 7.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...