Προς το περιεχόμενο

2 router σε τοπικο δικτυο

michalisdri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορω να ρυθμισω σε τοπικο δικτυο που αποτελειται απο δυο router διαφορετικων adsl (forhnet και connx) συνδεσεων να ελεγχω και να επιλεγω εγω σε ποιους θα δινω internet.Ορισμενοι να εχουν μονο προσβαση στο τοπικο δικτυο και οχι στο internet.Tα router ειναι ΤΗΟMSON TG585 V7.παραδειγμα :συνδεω 10 pc και θελω οι 6 απο 1 router και οι αλλοι 2 απο το αλλο.

Δημοσ.

το πιο απλο θα ειναι να τους δωσεις ειτε κενη ειτε λαθος gateway ειτε ακυρο proxy.σε μερικα ρουτερ βαζεις και με βαση Ip κλειδωμα η με βαση mac address/αν τωρα θες οι μισοι απο το ενα οι μισοι απο το αλλο τοτε οι μισοι θα εχουν gateway τον ενα ρουτερ και οι αλλοι μισοι τον αλλον/καλως ηρθες στο φορουμ.

Δημοσ.

πως μπορω να μπλοκαρω καποιες mac/IP addresses απο το router μου(THOMSON TG 585 V7) ωστε να επιλεξω ποιος θα περνει ιντερνετ??Στις ρυθμισεις του router που παω??

Δημοσ.

σε κοινα τα Pc Μην βαλεις gateway.στο thomsonδεν εχω δει κλειδωμα με mac address αλλα μπορεις να βρεις το full manual γιατι αν υπαρχει θα ειναι απο cli (command line interface) δηλαδη απο telnet θα μπεις εκει.

Δημοσ.

Αν δε βαλεις gateway ή δηλωσεις ακυρο proxy οπως λεει ο φιλος απο πανω........... σε λιγες μερες θα το εχουνε βρει. Ετυχε σε μενα σε ενα πελατη στη θεσ/κη κατι ψιλοασχετες γκομενες να μου το ανοιγουν με ακυρο proxy (πιθανον να ρωτησανε και εδω μεσα και να βρηκαν τη λυση). Και τελικα η λυση που βρηκα ηταν να τους κοψω απο policy........... και τον ηπιαν.......... αντε να το βρουνε. Το επομενο βημα αν το βρισκουν και αυτο ειναι softwares τυπου " internet lock"

Δημοσ.
πως μπορω να μπλοκαρω καποιες mac/IP addresses απο το router μου(THOMSON TG 585 V7) ωστε να επιλεξω ποιος θα περνει ιντερνετ??Στις ρυθμισεις του router που παω??

Ενεργοποιείς το Wifi και στην επιλογή Allow New Devices επιλέγεις "New stations are allowed via registration". Όταν θα θέλεις να δηλώσεις μια νέα συσκευή θα πατάς το Search for wireless devices που έχει στο κάτω μέρος και θα κάνεις σύνδεση από τη συσκευή. Όσες συσκευές δηλωθούν την ώρα που κρατάει το σκανάρισμα αυτό θα έχουν πρόσβαση. Οι υπόλοιπες απλά δεν μπαίνουν' date=' τουλάχιστον με νορμάλ μέσα.

Το φιλτράρισμα γίνεται με τη Mac address.[/quote']

Αν δε βαλεις gateway ή δηλωσεις ακυρο proxy οπως λεει ο φιλος απο πανω........... σε λιγες μερες θα το εχουνε βρει. Ετυχε σε μενα σε ενα πελατη στη θεσ/κη κατι ψιλοασχετες γκομενες να μου το ανοιγουν με ακυρο proxy (πιθανον να ρωτησανε και εδω μεσα και να βρηκαν τη λυση). Και τελικα η λυση που βρηκα ηταν να τους κοψω απο policy........... και τον ηπιαν.......... αντε να το βρουνε. Το επομενο βημα αν το βρισκουν και αυτο ειναι softwares τυπου " internet lock"

Αν είναι να αφιερώσει κάποιος χρόνο σε αυτό, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσει είτε ένα VPN (π.χ. OpenVPN), είτε ένα ένα Authenticated Gateway/Firewall σύστημα (π.χ. AuthPF, PAM-Iptables, NuFW, NoCat, κ.α.). Σίγουρα πάντως κάτι centralized, αλλιώς και περισσότερος κόπος θα χρειάζεται για κάθε αλλαγή, και θα είναι ανασφαλές εκ σχεδιασμού.

Δημοσ.

συνδεσε τα 2 ρουτερ μεταξυ τους. ωστε ωπου και να πεσουνε τα pc να μπορουνε να βλεπει το ενα το αλλο ως τοπικο δικτυο.

Οπως σωστα αναφερανε οι παραπανω, θα πρεπει να να βαζεις gateway... επειδη ομως εσυ θες μια ετσι την αλλη αλλιως... τοτε σου εχω την πιο απλη και βολικη λυση, χωρις software, χωρις γνωσεις παραμετροποιησης δικτυων...

Βαλε αυτοκολητα με το νουμερο στις ακρες τον φις και βαλε βγαλε στο καθε ρουτερ αναλογα την περισταση:P :p

Δημοσ.
συνδεσε τα 2 ρουτερ μεταξυ τους. ωστε ωπου και να πεσουνε τα pc να μπορουνε να βλεπει το ενα το αλλο ως τοπικο δικτυο.

Οπως σωστα αναφερανε οι παραπανω, θα πρεπει να να βαζεις gateway... επειδη ομως εσυ θες μια ετσι την αλλη αλλιως... τοτε σου εχω την πιο απλη και βολικη λυση, χωρις software, χωρις γνωσεις παραμετροποιησης δικτυων...

Βαλε αυτοκολητα με το νουμερο στις ακρες τον φις και βαλε βγαλε στο καθε ρουτερ αναλογα την περισταση:P :p

χανεις το δικτυο.ειναι λιγο λυση για ........

και συν οτι ο αλλος θα μπορει να βαλει το καλωδιο .μπορει να μην ξερει να αλλαζει gateway η να μην μπορει αμα δεν ειναι admin στο pc αλλα ενα καλωδιο θα το δει εκτος αν το βγαζεις απο το switch

Δημοσ.
χανεις το δικτυο.ειναι λιγο λυση για ........

και συν οτι ο αλλος θα μπορει να βαλει το καλωδιο .μπορει να μην ξερει να αλλαζει gateway η να μην μπορει αμα δεν ειναι admin στο pc αλλα ενα καλωδιο θα το δει εκτος αν το βγαζεις απο το switch

Για να μπορουν να εχουν τοπικο δικτυο ολα τα πι-σιά θα πρεπει να ενωθουνε τα ρουτέρια μεταξυ τους.

Την ωρα που εγραφα την λυση τον φανταζομουν πισω απο εναν παγκο που δεν εχουν οι αλλοι προσβαση :P

τωρα τι σοβαρο να του πω?? να παρει ακομα ενα cisco, να τα ενωσει πυραμυδα ωστε να κανει αυτοματο load balancing?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...