lak10 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 παιδια ειχα ταχυπαλμιες προχθες πηγα στον γιατρο και μου ειπε οτι ειμαι μια χαρα αλλα οτι εχω κριση αγχους. Αυτο που ηθελα να ρωτησω πως ξεπερνιεται αυτο? περα απο το να μην αγχωνομαι μου εκοψε βεβαια τον Nescafe μου ειπε να πινω ντεκαφεινε
ΠάρηςΓ Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 http://www.e-psychology.gr/forum εχει πολλά Εγω απλα σου λεω καλα ξεμπερδέματα.Ελπιζω να μην ειναι αρχη αλλων προβληματων.. Γενικα χαλάρωσε αφιερωσε μια ωρα στον ευατο σου χωρις να κανεις τιποτα οταν λεω τιποτα εννοω τιποτα...ξαπλωσε χωρις να κοιμηθεις και μη σκεφτεσε τιποτα..Και κανε και καμια δραστηριοτητα και πιστευω θα εισαι σε καλο δρομο
Sellers Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Εγω απλα σου λεω καλα ξεμπερδέματα lak10 ξε-αγχώθηκες καθόλου ?
lak10 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 lak10 ξε-αγχώθηκες καθόλου ? η αληθεια ειναι οτι φρηνιαξα λιγο. εγω προσωπικα πιστευω οτι ειμαι απλως παραπανω αγχωδης απο το κανονικο
sugata Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 θα μπορούσες τότε να σταματήσεις να είσαι παραπάνω από το κανονικό. Σε πιάνει άγχος για το οτιδήποτε; δέχεσαι πιέσεις αυτήν την περίοδο από κάποια υποχρέωση (σχολείο, φροντιστήριο; ). Δέχεσαι πιέσεις από το περιβάλλον σου; Τι είναι αυτό που σε βαραίνει και σε αγχώνει; Δεν ξεπερνιέται ακριβώς (κατά τη γνώμη μου πάντα), απλά ελέγχεται.
Toufas Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 το πιο καλο φαρμακο ειναι να αναπνεεις μεσα σε μια χαρτινη σακουλα... panic attacks εχω απο τα 14 μου
lak10 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 απλα εχω αγχωθει με το ΤΕΙ γιατι εχω αδυναμια γραφης με χαρτι απο αρμοδια υπηρεσια. Οταν τους λεω για σημειωσεις γελανε σαν ηλιθιοι και μου λενε θα σου βρουμε εναν φοιτητη να σου δινει σημειωσεις. το θεμα ειναι οτι λογω κινητικου προβληματος δεν μπορω καθε 3 και λιγο να κυνηγαω τον καθε φοιτητη ννα μου φωτοτυπει τις σημειωσεις. Αυτη ειναι βασικη μου ενοια αυτη τη στιγμη
gatoulis Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 τι να πω και εγώ που βαράω πίεση 16 από το πρωί....
akpe Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Αν έπινες αρκετούς καφέδες και είχες και άγχος you were a panic attack waiting to happen. Ειδικά με frappe που είναι και ο χειρότερος καφές. Πρώτο πράγμα που έκανα όταν άρχισα να έχω κρίσεις πανικού ήταν να κόψω τον καφέ. Μαχαίρι. Και έπινα και τουλάχιστον τέσσερις τη μέρα. Worse two weeks of my life, αλλά άξιζε. Επόμενο βήμα είναι να κόψω το τσιγάρο. Και αυτό διότι κάποιες ουσίες, ανάμεσά τους η καφεϊνη και η νικοτίνη όχι μόνο εντείνουν το πρόβλημα, αλλά αν δεν απατώμαι μπορούν να προκαλέσουν κρίσεις πανικού από μόνες τους, χωρίς καν την παρουσία άγχους. Εκτός από αυτά τώρα τελευταία δοκιμάζω σταγόνες bach καθώς και το stress care της Himalaya (θα τα βρείς σε φαρμακεία που έχουν ομοιοπαθητικά). Ακόμα έχω αμφιβολίες για το αν είναι placebo ή όχι, αλλά προς το παρόν φαίνονται να κάνουν δουλεία, ρώτησε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σου. το πιο καλο φαρμακο ειναι να αναπνεεις μεσα σε μια χαρτινη σακουλα... Εμένα πάλι με το που με πιάνει παρατάω τα πάντα και παω να ρίξω λίγο νερό στη μούρη μου. Μέχρι να σκουπιστώ έχω ηρεμήσει. Δεν ξεπερνιέται ακριβώς (κατά τη γνώμη μου πάντα), απλά ελέγχεται. Δυστυχώς θα συμφωνήσω.
black_widow Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 απλα εχω αγχωθει με το ΤΕΙ γιατι εχω αδυναμια γραφης με χαρτι απο αρμοδια υπηρεσια. Οταν τους λεω για σημειωσεις γελανε σαν ηλιθιοι και μου λενε θα σου βρουμε εναν φοιτητη να σου δινει σημειωσεις. το θεμα ειναι οτι λογω κινητικου προβληματος δεν μπορω καθε 3 και λιγο να κυνηγαω τον καθε φοιτητη ννα μου φωτοτυπει τις σημειωσεις. Αυτη ειναι βασικη μου ενοια αυτη τη στιγμη Το θυμάμαι το topic σου, τι γαιδούρια καθηγητές έχουμε στα ΤΕΙ γενικώς ( εκτός πραγματικά ελαχίστων εξαιρέσεων). Οι συμφοιτητές τι λέει , το παίζουν βαριά πεπόνια και δεν δίνουν σημειώσεις ή είναι συζητήσιμοι; Τα κόμματα στα ΤΕΙ έχουν δικούς τους στα μαθήματα και βρίσκουν σημειώσεις, μήπως βρεις κάποια λύση εκεί. Στο δικό μου ΤΕΙ με τους φοιτητές που δεν δίνουν σημειώσεις έχω παρατηρήσει ότι δεν δίνουν σημειώσεις για να τις παρέχουν στο τέλος σε φοιτητές που δεν παρακολουθούν για να τους κάνουν ιδιαίτερα. Για ένα μάθημα που έψαχνα μου τις είχε κοστολογήσει ένας στα 20 ευρώ ( θα μας τις έδινε δύο-τρεις μέρες πριν την εξέταση). Τελικά τις βρήκα από έναν καθηγητή επειδή χρειάστηκε να πάω για κάτι απορίες να κάνω μία ώρα ιδιαίτερα. Αν μπορείς να τα διαθέσεις για να μην ταλαιπωριέσαι βάλε αγγελία και ζήτα τις επί πληρωμεί, τότε θα προθυμοποιηθούν πολλοί να στις δώσουν. Ή αν έχεις κουράγιο όταν σου αρνηθούν κάντους ρόμπα μπροστά στον καθηγητή, δεν τους αρέσει καθόλου αυτό Πάντως δεν είσαι ο μόνος που έχει κρίσεις πανικού λόγω ΤΕΙ. Έχω πάθει 3 φορές κρίση πανικού μέσα στο ΤΕΙ: 1) Όταν μία καθηγήτρια αποφάσισε να μου το παίξει μάγκας κ να μη μου δώσει εργασία ατομική ενώ σε άλλους έδινε γιατί δεν μπορεί να δίνει σε όλους εργασίες οι άλλοι να πάρουμε ομαδική ( είχανε κλείσει οι ομάδες γιατί όλοι φυσικά παίρνανε εργασίες με τους φίλους τους ενώ εγώ η δύσμοιρη εργαζόμουνα και όλοι οι φίλοι μου το είχανε περάσει το μάθημα),2) Σε ένα μάθημα που είχανε μαζεφτεί απίστευτα πολλές γλύφτες- " φτασμένες " manager και επειδή τόλμαγα να πάω περιποιημένη με κοιτούσανε με ύφος" να τη η γλάστρα ήρθε",3) Όταν έγραφα το μάθημα που είχανε μαζεφτεί πολλοί γλύφτες( Τελικά συνήλθα γρήγορα και έγραψα άριστα, κρίμα για τους γλύφτες) Εμένα γενικά με βοηθάει το mp3 player μου, βάζω μουσική και ακούω πριν ξεκινήσει το μάθημα και στα ΜΜΜ που με πιάνει το ίδιο. Έχω ελαττώσει τσιγάρο κατά πολύ, με τον καφέ το προσπαθώ ακόμα. Επίσης έχω την εντύπωση ότι οι πολλές ώρες μπροστά στον Η/Υ επιδεινώνουν το πρόβλημα, τουλάχιστον έτσι γίνεται με μένα.
Toufas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 πως αισθανεστε σωματικα την κριση πανικου εσεις?
akpe Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Γενικώς τέτοιες κρίσεις δεν εμφανίζονται σε όλους με τον ίδιο τρόπο. Σε εμένα εκδηλώνεται με έντονη και ξαφνική ανατριχίλα, ταχυπαλμία, "τσίμπημα" στα δάχτυλα ή/και τα χείλη, ναυτία ή/και ανακατωσούρα στο στομάχι και έντονος φόβος. Προσωπικά δεν φοβάμαι πως θα "πεθάνω" όπως συμβαίνει γενικώς (εκτός από την πρώτη φορά που είπα πάει, έμεινα) αλλά πως θα σωριαστώ κάτω και θα γίνω ρεζίλι. Όλα αυτά έχουν συμβεί ταυτόχρονα συνολικά δέκα φορές τον τελευταίο χρόνο, πέντε από αυτές ενώ ήμουν στον υπολογιστή (οπότε δίκιο έχουν που τις αποδίδουν και στην παρατεταμένη χρήση του). Οι υπόλοιπες τρείς ήταν καθαρά caffeine induced, αφού είχα καταναλώσει τα κέρατά μου σε καφεϊνη και μόνο δυο ήταν "αδικαιολόγητες". Τις περισσότερες ημέρες έχω απλά μεμονωμένα συμπτώματα άγχους, συνήθως τσιμπήματα ή ανάγκη για συχνές βαθιές ανάσες. Αυτά απλά παραπέμπουν είτε σε περιορισμένη κρίση πανικού είτε απλά σε ψυχοσωματικό άγχος. Αφού ο lak10 ανέφερε μόνο ταχυπαλμία, μάλλον και στην περίπτωσή του πρόκειται για σύμπτωμα άγχους ή, στη χειρότερη, περιορισμένη κρίση πανικού. Η διαφορά της περιορισμένης με την κανονική είναι μόνο στον αριθμό των συμτωμάτων: το DSM θέλει τέσσερα συμπτώματα ταυτόχρονα για να διαγνώσει "πλήρης" κρίση πανικού, οτιδήποτε λιγότερο θεωρείται περιορισμένη, σε συνάρτηση βέβαια με άλλους παράγοντες. Απ'όσο ξέρω η περιορισμένη κρίση είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί, αλλά μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες σε πιο ήπια μορφή (π.χ. ελαφρά ταχυκαρδία). Hint: όσο περισσότερο το σκέφτεστε, τόσο πιο έντονα και γρήγορα θα εκδηλωθεί. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις που εκδηλώθηκε σε εμένα είτε φοβόμουν, είτε σκεφτόμουν πως θα μου'ρθει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.